esimin ailesinin maddi sorunlari

• Konu Sahibi Konu Sahibi iman
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben artık anlayamıyorum 100 lira yardım etmiş diye bu kadar yaygara koparıp üstüne işi bırakanları ya.
ben hem kendi aileme hem evlenirsem eşimin ailesine de yardım ederim
iki kuruş paranın ne çok lafı döner oldu

bu hırsla bir de işi mi bıraktınız nasıl olsa kendime harcayamıyorum diye?
hayret ediyorum anaya babaya yapılan yardımın lafını edenlere.

anne baba tüm çocuklara bakar da 1 çocuk 1 anneye bakmaz derler de ne kadar doğru
pes...

Gecen kurbanda da kurban kesecem para yolla diye istedi.. Bu kadar da olmaz ki canim.. Herkesin kendi hayri kendine.. Fazla iyi niyetli esim.. Vefa borcum var beni dogurmus diyo... Annesi yuzunden onu uzmek de istemiyorum. Ama gercekten inanilmaz benciller. Bu cocuklar yeni dugun yapti ev kurdu demek yok. Yarsimci olsunlqr demiyorum bi iyi niyet de beklemiyorum. Somurmeye calismasinlar yeter.. Yoruldum bunlardan.. Allahtan ki uzaktalar.. Yakinda olsalar neler olur tahmin edemiyorum

cnm eşin ne düşünüyor nasıl bir hayat yaşamış bilemiycem
benim hırsım paradan çooook farklı
para sadece artısı olayın
babama öyle öfke doluyum ki
hele hele abime
ben bekarken her lokmamı sayardı bizden kısıp abime yedirirdi birde hakaret çok ederdi psikolojimi hep babam bozdu
senin eşin babasını seviyor demek ki kırmamış senin eşini ondan oda onu kıramıyor
benim dururmum paradan farklı ne yazık ki

babama kızmadan hakaret etmeden çok uyardım çoluğum çocuğum olacak uzak dur diye
babam gırtlağına kadar borçlu abim yüzünden
benim psikolojim bozuluyor para isteme tamam mı diye anlaşma yaptık oda sen s... git ben senden bişey istemem dedi
evlendim ardı ardına istedi
en son sövdüm saydım adam küsmüyor da ya gene bildiğini yapıyor
en son olayda iyice bağlarımı kopardım ohhh rahatım çok sükür

Son düzenleme:
Rengina yardim zor durumlarda yapilir ve bunu yapmaktan hickimse gocunmaz. Ama aliskanlik haline gelmis ama.. Surekli surekli olunca yardim olmuyor bu.. Ki yardimi kendi durumun iyiyse yaparsin.. kendin bor icindeyken kendi aileni bile zor gecindirirken yardimin soz konusu olmasi sacma..

durumu iyi olup da sömürmeye çalışanlara hak vermiyorum ben
ama diyor ki diğer çocukları çalışmıyor bizden istiyor annesi de
ee diğer çocuklar çalışmıyor diye aç mı kalsın kadın?

alışkanlıktan ziyade zaten yeterli geliri yoksa doğal olarak her ay istemek zorunda kalır.,ki böyle oldugunu da söylemiş.
100 lirayla kimse fakir olmaz.. biz kaynana diye biraz önyargılı oluyoruz ama kimse kendi annesini parasız bırakamaz.

hayatta bazı değerleri kaybetmemiş olman ne güzel...
umarım hiç bir zaman benim ve bana benzer bir çok kişi gibi değerlerin yerinden sarsılıp hatta sökülüp gitmez..
sana bir tavsiye vereyim mi???
ne olursa olsun asla büyük konuşma
şu bebeğini bırakıp 9 günlük bayram tatiline giden kadın var ya! ona bile kızamıyorum ben...
hayat beni böyle bir şeyle sınar korkusuyla
kızıp pişman oluyorum o denli...
yapabilir olabilir demek herzamn iyidir
her ana baba aynı değildir her koşul aynı değildir her insan bir değildir küpe olsun sana

Esimin kendi babasi vefat etmis. Annesinin ikinci evliligi. Ve cok cekmis annesinin kocasindan. Annesi de ilgili dgil acikcasi.. Zaten 13 yasinda ayrilmis evden yatili okullarda falan okumus. Cevreden gelen burslarla biyere gelmis esim. Annesinin dusuncesizliginden oturu basladi benim kinim.. Biz nisanliyken esim ameliyat oldu kadin aramadi bile. 3gun sonra ben aradim soyledim arayin bi diye... Tek dertleri para.. Baska hicbisey umrunda degil kimsenin. Sirf paralari kesilecek azalacak diye evlenmemize dahi karsi ciktilar

canım benim ben küçük değilim
küpe olacak şeyleri zaten fazlasıyla yaşadım.

bu büyük konuşmak değil ama bakın ben sömürenlere hak vermiyorum öylesine zaten yardım edilmez.
burada durum cok farklı..

mesela babanızdan bahsetmişsiniz ben kendi babamdan hiç bahsetmeyim çünkü neler yaşadıgımı ben bilirim.
ama buna rağmen Allahın izniyle onları parasız bırakamam.

hem genç olan beni elim ayağım tutuyor onlar mı çalışmalı ben mi çalışmalıyım diyorum hep kendime.

tahmin edebiliyorum..
benim babamda 1 ay daha çalış da öyle evlen demişti
bak bu psikolojik bir durum travma geçiriyorsun ya çok öfke dolu hınçlı böyle saldırgan ya içine ata ata kıramam üzemem diye diye bir tavır içine giriyorsun
eşin ne diyor??aramadılar etmediler bunlar nasıl aile demiyor mu??
hiç düşünmüyr mu?

Esim alismis boyle olmasina. Normali bu diye dusunuyordu zaten.. Ama cevreden gorup duydukca degisiyor. Ama hic ses yukseltmedi simdiye kadar ailesine. Annesi benim bilezigi istediginde kinama bastigi altini da gonderdim. Bilezigi bozdurmamis bile.. Hala da duruyor. Madem ihriyacin yok ne diye istiyosun. Ya da geri yollasana demiyo esim. Aman ama yemin ederim bileziginde parasinda gozum yok.. Bencilligi yiyor bitiriyor beni. Dedimya daha yeniyiz. Evleneli 4ay oldu daha. Umarim zamanla esim gorur gercek yuzlerini ne dieyim... Baskasi yapinca iste boyle atip tuuyoruz da. Kendi babanin bunlari yapmasi hakkaten cok uzucu.. Artik tamanen uzaklasti mi sizden?

valla cnm uzak duruyor
küsmüş bana
üzülmedim açıkcası
sen sen ol eşinin ailesi yüzünden eşini suçlama asla başına kakma
çok kötü bir duygu insanın suçu olmadığı halde suçlu gibi hissetmesi...
sen gerçek yüzlerini görmesi için tatlı dille uyar benden sana tavsiye

Esimi cok seviyorum. Kiyamam ki onlar yuzunden ezilmesine. Ama bazen yapiyorum yapmiyo degilim. Annesine karsi yumusakligina kizdigim zamanlarda cok ustune gidiyorum. Biliyoym yanlis ama napayim onlara bisey diyemiyorum esimin ustune gidiyoum. Yanlis oldugunu bile bile. Sonra uzulup ozur diliyoym. Ama yuzune vurmayinca da hi bilmiycek ki. Ne yapsam daha uygun bilemiyorum. Umarim senin gibi guclu durabilir.. Gercekten en iyisini yapmissin ben biraz kindarim. Biraz da gaddarim snirim ama annelik babalik bu degil ama...

Evlenmeyeydin napsin adam senin icin anasina yardim etmeyi mi biraksin

bende çok kindarımdır
yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmam
ama benim durumum öç almakla alakalı değil
babamı affetmiş gibi yapıyordum abimi de normal konuşuyordum baktım normal davrandıkça hayatıma giriyorlar ve inanılmaz talepleri var 100-200 değil milyar milyar istiyor ve inanılmaz borç batağında babam
baktım babam yuvamı hiç düşünmüyor zaten 0 ona güvenim.çoluğum çocuğum yuvam zerre umrunda değil bence ben böyle hissediyorum
benim yaptığım bir nevi politika
kendimi savunmak adına..
senin eşine yaptığın doğru hani rahatsız oluyorsan uyar
demek istediğim başa kakma başka bir olay onu yapmasan iyi olur
çünki yaralı insanı bir daha yaralamak onun sana olan sevgisini etkiler ama sen eşini uyar bak böyle böyle olmaz bunlar alışmış vs... gibi

Once ki yazilarimi okuda ona gore cevap ver hem evlendijlkten sonra anlarsin evin nasil dondugunu ben artik pes ettim eger ogullari dahada yardin etmek istiyisa ek is bulsun

Once ki yazilarimi okuda ona gore cevap ver hem evlendijlkten sonra anlarsin evin nasil dondugunu ben artik pes ettim eger ogullari dahada yardin etmek istiyisa ek is bulsun

ben önceki yorumlarınızı da okudum yalnız bu kadar sinire gerek yok..
cidden yardım etmeyin zaten.
arkadan bunları söyledikten sonra zaten kursağında kalır annesinin o para.

Cok sagol cnm bazilari benim anlatmak istedigimi anlamadilar bende derman kalmadi ondan isi biraktim

Peki diyer cocuklari is bulup calisa nasil olurr ben calisim kayinlarim yatsin kocamdaa onlara baksin vayyy beee ne hakkahakkaniyetli bi dunyaymis

Sen benimle birlikte mi yasiyosun durumun farkli oldugunu nerden biliyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…