• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesinin Misafirlik Israrı

Buz ruhu

Muhattap değil "muhatap"
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2017
1.524
6.143
158
Kızlar hepinize iyi akşamlar dilerim. Eşimin ailesine yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyoruz. Kısa bir dönem aynı şehirde de yaşamaşlığımız var. Aynı şehirdeyken cat kapı gelmeler, hiç olmadı zırt bırt çağırmaları vardı. Şimdi ayrı şehirdeyiz bu sefer de özellikle şu aralar sürekli gelmek istiyorlar. Çalışan bir bayanım ve mesai saatiyle sınırlı bir işim yok ne yazık ki. Özellikle 2 aydır oldukça yoğunum ve 2, 3 saatlik uykuyla geziyorum.

1 ay önce eşimin ablası gelmek istedi. Benim de başka bir ile gitmem gerekti. Ailece gelip yılbaşını burada geçirdiler. 2 hafta önce de eşimin anne babası ve kardesi, eşi hep birlikte gelmek istediler ama yine sehir dışındaydım. Arayıp örneğin birkaç gün önceden haber vermiyorlar. Aynı gün çıkmadan önce ya da en erken 1 gece öñce haber veriyorlar. Müsait misiniz diye sormak yok. "Biz geliyoruz" diyorlar. Yarim saat once de yegeni aradi geliyoruz diye. Ve ben hala yoğunum. Şehir dışından pazartesi akşam geldim zaten. 6ya kadar çalıştım mesela bu sabah. Uykusuzum haliyle. Yavrumla, evimle bile ilgilenemiyorum üstüne misafir :(

Eşim telefonda ne kadar yoğun olduğumu anlattı ama yine de anlamadılar sanırım. Eşimin ailesinde çalışan bayan yok. Üniversite mezunu dahi yok eşim haricinde. Yani halimden anlamıyorlar. Bir de şu huyları var ki müsait değiliz denildiğinde küsüyorlar. Küçük görümcem 3 senedir küs bizimle. Umrumda değil ama inanın yıldım artık. Çok misafir seven bir insan da değilim. Vaktim de kalmıyor zaten. Bir de böyle emrivaki olduğunda çıldıracak gibi oluyorum. Eşim de erteleyemiyor. Adım zaten misafir sevmeze çıktı. Kendileri gibi herkesi de boş sandıkları için yoğunluktan falan anlamıyorlar.

Ara gelmeyin ben calisiyorum ede olmuyorum de kapat
Ah ne güzel olurdu diyebilmek :) Meşguliyetimi anlamadıkları için yanlış tarafa çekiyorlar. Eşim de kendini mahçup hissediyor. Onu da zor duruma düşürmek istemiyorum. Olan bana oluyor.

Hiç de düşünmezler ki,
Haydi vakitsizliği geçtim arada kızın da ailesi gelsin diye boş bırakalım.

Küsmezler de, Naz yaparlar. Ebediyen eve ayak basmayın diyen yok.
Eşin gelmeyin diyecek, tek yol bu
Alışırlar zamanla

Hep gönlünü hoş tutacağız diye, taviz vermeyin

İki saat yakınlıkta ki tüm akrabaların ortak özellikleri bu sanırım.
Bizde yıllarca bu saçmalığı çektik,hatta reddedilme ihtimaline karşı kapıya gelene kadar haber etmezlerdi.
Yüzlerine karşı bu yaptıklarından memnun olmadığımızı,onlara bu şekilde hiç gitmediğimiz için bizede bu şekilde gelmelerini istemediğimiz halde hiççç umursamazlardı.
Onlardan dolayı süpriiiiz kelimesini duymak bile bana cinnet geçirtiyor hala.
Bizde yorgan gitti kavga bitti oldu,ancak sizin için malesef üzgünüm.
Eşiniz buna engel olmadığı sürece,delirtene kadar bu saygısızlığa devam edeceklerdir.

Hiç de düşünmezler ki,
Haydi vakitsizliği geçtim arada kızın da ailesi gelsin diye boş bırakalım.

Küsmezler de, Naz yaparlar. Ebediyen eve ayak basmayın diyen yok.
Eşin gelmeyin diyecek, tek yol bu
Alışırlar zamanla

Hep gönlünü hoş tutacağız diye, taviz vermeyin
Babası dışında kimse anlamıyor beni. O dikkat ediyor böyle şeylere ama diğerlerine söz geçiremiyor sanırım. Aile tümüyle kapı meraklısı. Zaten kalabalıklar da. Eşim e güzel bir dille misafir geleceğinde bana sormasını tembihledim. Bilmiyorum bir şey değişir mi.

Kızlar hepinize iyi akşamlar dilerim. Eşimin ailesine yaklaşık 2 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyoruz. Kısa bir dönem aynı şehirde de yaşamaşlığımız var. Aynı şehirdeyken cat kapı gelmeler, hiç olmadı zırt bırt çağırmaları vardı. Şimdi ayrı şehirdeyiz bu sefer de özellikle şu aralar sürekli gelmek istiyorlar. Çalışan bir bayanım ve mesai saatiyle sınırlı bir işim yok ne yazık ki. Özellikle 2 aydır oldukça yoğunum ve 2, 3 saatlik uykuyla geziyorum.

1 ay önce eşimin ablası gelmek istedi. Benim de başka bir ile gitmem gerekti. Ailece gelip yılbaşını burada geçirdiler. 2 hafta önce de eşimin anne babası ve kardesi, eşi hep birlikte gelmek istediler ama yine sehir dışındaydım. Arayıp örneğin birkaç gün önceden haber vermiyorlar. Aynı gün çıkmadan önce ya da en erken 1 gece öñce haber veriyorlar. Müsait misiniz diye sormak yok. "Biz geliyoruz" diyorlar. Yarim saat once de yegeni aradi geliyoruz diye. Ve ben hala yoğunum. Şehir dışından pazartesi akşam geldim zaten. 6ya kadar çalıştım mesela bu sabah. Uykusuzum haliyle. Yavrumla, evimle bile ilgilenemiyorum üstüne misafir :KK43:

Eşim telefonda ne kadar yoğun olduğumu anlattı ama yine de anlamadılar sanırım. Eşimin ailesinde çalışan bayan yok. Üniversite mezunu dahi yok eşim haricinde. Yani halimden anlamıyorlar. Bir de şu huyları var ki müsait değiliz denildiğinde küsüyorlar. Küçük görümcem 3 senedir küs bizimle. Umrumda değil ama inanın yıldım artık. Çok misafir seven bir insan da değilim. Vaktim de kalmıyor zaten. Bir de böyle emrivaki olduğunda çıldıracak gibi oluyorum. Eşim de erteleyemiyor. Adım zaten misafir sevmeze çıktı. Kendileri gibi herkesi de boş sandıkları için yoğunluktan falan anlamıyorlar.
Bu konuları okurken bi ön yargıyla yaklaşıyorum acaba konu sahibi abartıyo mu diye ama sizinkini okurken nefesim daraldı aayyhhh. Erteleyelim falan deseydi keşke eşiniz. Allah kolaylık versin.

Bu konuları okurken bi ön yargıyla yaklaşıyorum acaba konu sahibi abartıyo mu diye ama sizinkini okurken nefesim daraldı aayyhhh. Erteleyelim falan deseydi keşke eşiniz. Allah kolaylık versin.
İnanın hiç abartmıyorum. Ailece birbirlerine teklifsiz girip çıkıyorlar. Onlara göre bir sorun yok o sebeple. Ama ben sevmiyorum. Vakit de ayıramıyorum.

1 ay önce eşimin ablası gelmek istedi. Benim de başka bir ile gitmem gerekti. Ailece gelip yılbaşını burada geçirdiler. 2 hafta önce de eşimin anne babası ve kardesi, eşi hep birlikte gelmek istediler ama yine sehir dışındaydım. Arayıp örneğin birkaç gün önceden haber vermiyorlar. Aynı gün çıkmadan önce ya da en erken 1 gece öñce haber veriyorlar. Müsait misiniz diye sormak yok. "Biz geliyoruz" diyorlar. Yarim saat once de yegeni aradi geliyoruz diye. Ve ben hala yoğunum. Şehir dışından pazartesi akşam geldim zaten. 6ya kadar çalıştım mesela bu sabah. Uykusuzum haliyle. Yavrumla, evimle bile ilgilenemiyorum üstüne misafir :KK43:

Anlayışsızlar, tıpkı benim eşimin ailesi gibi. Ben gelmeden önce haber verin dediğimde, görümcem abimin evine gelirken izin mi alacağız dedi gülerek. Gülerek laf soktu yani. : ) Dün de aradılar geliyorlarmis. Tam üç haftalığına. Ben, başkalarının evinde kalmayı bu kadar seven insanlar hayatımda görmedim. Ben kimsenin evinde rahat edemem, gitmem kalmaya mesela. Biraz oturur gelirim en fazla. İnsanın canını sıkıyorlar.

İki saat yakınlıkta ki tüm akrabaların ortak özellikleri bu sanırım.
Bizde yıllarca bu saçmalığı çektik,hatta reddedilme ihtimaline karşı kapıya gelene kadar haber etmezlerdi.
Yüzlerine karşı bu yaptıklarından memnun olmadığımızı,onlara bu şekilde hiç gitmediğimiz için bizede bu şekilde gelmelerini istemediğimiz halde hiççç umursamazlardı.
Onlardan dolayı süpriiiiz kelimesini duymak bile bana cinnet geçirtiyor hala.
Bizde yorgan gitti kavga bitti oldu,ancak sizin için malesef üzgünüm.
Eşiniz buna engel olmadığı sürece,delirtene kadar bu saygısızlığa devam edeceklerdir.
Sizinkiler de bir acayipmiş. Bu kadar mı zor ince düşünmek bilmiyorum. Başkalarının hayatının bizim gibi olmayacağını hesaba katmak... Dilerim biz de sizin gibi kurtuluruz.

Anlayışsızlar, tıpkı benim eşimin ailesi gibi. Ben gelmeden önce haber verin dediğimde, görümcem abimin evine gelirken izin mi alacağız dedi gülerek. Gülerek laf soktu yani. : ) Dün de aradılar geliyorlarmis. Tam üç haftalığına. Ben, başkalarının evinde kalmayı bu kadar seven insanlar hayatımda görmedim. Ben kimsenin evinde rahat edemem, gitmem kalmaya mesela. Biraz oturur gelirim en fazla. İnsanın canını sıkıyorlar.
3 hafta kalacak kadar dertleri ne? Gerçekten çok uzun. Allah size de sabır versin.

Ben hala derhal ara gelmeyin de diye israr ediyorum. Hem misafir istemedigini bilip hemde gelmekde israr etmek seni adam yerine koymuyoruz carcar öt dur demek
Eşim çok kırılır. İnanın çok isterim arayıp güzelce konuşmayı. Ama o da uzun zamandır gidemedi memleketine. Bu sefer güzelce konuştum. Bundan sonra dinler umarım beni.

Ah ne güzel olurdu diyebilmek :) Meşguliyetimi anlamadıkları için yanlış tarafa çekiyorlar. Eşim de kendini mahçup hissediyor. Onu da zor duruma düşürmek istemiyorum. Olan bana oluyor.
O zaman yapacak birsey yok.
Soyleyemiyorsaniz misafirlerinizi agirlamaya bakin

Babası dışında kimse anlamıyor beni. O dikkat ediyor böyle şeylere ama diğerlerine söz geçiremiyor sanırım. Aile tümüyle kapı meraklısı. Zaten kalabalıklar da. Eşim e güzel bir dille misafir geleceğinde bana sormasını tembihledim. Bilmiyorum bir şey değişir mi.
Halden anlamı insan, kim olursa olsun
Siz özlediklerini anlıyorsunuz, görüşüyorsunuz
Onlar da, başbaşa kalmanız gerektiğini, iş temposunu anlamalı.
Ben yalnız yaşıyorum, babam bana gelmeden 1 ay önce tarihi belirleriz, en fazla 2 gece kalır. Budur işte anlayış

3 hafta kalacak kadar dertleri ne? Gerçekten çok uzun. Allah size de sabır versin.

Dertleri torunlarını görmek adı altında zahmet vermek : ) başka ne olabilir ki? Kış falan da dinlemiyorlar : ) oturun evinizde değil mi yani? : )

Bebeğini emzirmek icin odalara kapanmak, çeşit çeşit yemek, kahvaltı vb. hazırlamak. Hep tetik üstünde olmak bizlerin kaderi sanırım.

Halden anlamı insan, kim olursa olsun
Siz özlediklerini anlıyorsunuz, görüşüyorsunuz
Onlar da, başbaşa kalmanız gerektiğini, iş temposunu anlamalı.
Ben yalnız yaşıyorum, babam bana gelmeden 1 ay önce tarihi belirleriz, en fazla 2 gece kalır. Budur işte anlayış
Ne güzel böyle anlaşmak. Ailem de aynı şekilde gelir. Zaten yılda 1 ya da 2 kez gelebiliyorlar. Başkasının aile yapısını değiştirmek ya da en azından sizinle ilgili kısmını değiştirmek çok zor inanın. Belki dar bir çevrede yaşadıkları için anlayamıyorlar. Ama gide gele fark etmemeleri imkansız.

Back
X