eşimin ailesinin sürekli yemeğe çağırmasından sıkıldım

ben olumlu bakıyorum cunku yemegı o yapıyor ben yapsam belkı böle olmaz diye dusundum bi an :) sadece bulasık yıkarım yada makınaya yerleştiririm okdr :) sıkıntı yapmayın kızlarr ve ben suna emınımkı onun ailesiyle vakıt gecırmenın cok kötü olmadıgını düşünüyorum bır kardesi var zaten gırgır şamata yemekde kopuyor mıllet bır ınsan hergun komedi dükkanı gibi olurmu :) oluyormus dert bırakmıyor insanda bızde eşimle katıla katıla gülerek evımıze gecıyoruz :)

Son düzenleme:
benim kayınvalidemde 45 yaşında ama yemek yapmayı bilmezdi bende işten çıkıyordum diyordum eve gider dinlenirim ama yok gelirken arıyorlardı gelirken ekmek al gel diye daha ya o 2 ay cehennem gibiydi 2 ay sonra evime gittim ve çaydanlığıma baktım küf olmuş içi düşünün eve hiç uğramamışım yeni evlendim balayına çıkmadık direk iş başı yaptım işe yeni girdiğim için bir reklam ajansıydı sabah 7 de çıktım evden akşam 6 da geldim ama eve değil kaynanama ordan gece 10 a kadar onlarda eşimin uykusu geliyordu ben bir yana o biyana sızıyorduk zaten evlenmeden öncede trafik kazası geçirmiştik benim kaburgalar kırıktı ama köleizavra çalıştı :-) ya valla düşünüyorumda çok iyi dayanmışım ölümlerden döndüm kadın hiçbişeye inanmıyordu ama gece oluncada hep acilde işten çıkıyordum eve gidip yemek yapıyordum sonra ya fenalaşırdı acile orda sabahlardım sonra işe zor giderdim ya eve zar zor atardık kendimizi oysa ben hep anne kız gibi olalım istemiştim ama olmuyor olmadı

ben işten 5de cıkıyorum gez dolaş eve 6 gibi anca gidiyorum ve kayınvalıdemde yemek yiyip kocamla ordan evımıze gecıyoruz evımızde yemek yapma derdi yok bulasık derdi yok en gec 7 bucuk 8 gibi evımızde oluyoruz ee tabı zaten geceler bızım.. hem kayınvalıdem cok lezzetlı yemekler yapar bekarken yemedıgım yemegı bile yerım kokusu yeter walla. ben mutfak masrafı görmuyorum oglunun damak tadı bozulmuyor yemek yapmayıda pek sevmem ama bas basa yemek yeriz haftada bır ıkı oda heyecan oluyor bıze daha tatlı gelıyor esımle oturup yanlız yemek yemek :) fantazi gibi ve ben şikayetcı değilim cocugumada o baksın ısterım hem cocukları sever hemde becerıklıdır bebegım tum vıtamınlerı onun sayesınde yer ben gibi insallah uzun bı süre ölmez :) daha 45 yasında

senin durumunda olsam bende şikayetçi olmamda ben işten çıkıyorum k.valideme girip direk mutfağa giriyorum iş başına!!!...yemeklerin çoğunu ben yapıyorum hemen hemen hepsini.k.validem mutfak konusunda öyle çok yetenekli biri değil,misafiri geleceği zaman beni çağırır pilav yapmaya..yoksa sizin gibi önüme gelse hazır güzel yemekleri yiyip kalkıp gitsem gıkım çıkmaz valla.

Benimde oyleydi ilk 2 hafta! 3cu hafta soyledim ben kendim yemek yapiyorum cesit cesit onlar bozuluyor diye. Sonra beni degil esimi aramaya basladi gelin diye( yok diyemiyor ya) 4cu hafta cok buyuk kavgamiz oldu babamlari aradilar aileler toplansin bilmem ne diye. Simdi yazinca boyle kaynanamdan NEFRET ediyorum! Ama ben disimi gosterdim!! Ezdirmem ona kendimi kafama sikar giderim:))

çok iyi yapmışsın ne kadar yüz göstersen o kadar astar istiyorlar..akıllıymışsın walla

benim kayınvalidemde 45 yaşında ama yemek yapmayı bilmezdi bende işten çıkıyordum diyordum eve gider dinlenirim ama yok gelirken arıyorlardı gelirken ekmek al gel diye daha ya o 2 ay cehennem gibiydi 2 ay sonra evime gittim ve çaydanlığıma baktım küf olmuş içi düşünün eve hiç uğramamışım yeni evlendim balayına çıkmadık direk iş başı yaptım işe yeni girdiğim için bir reklam ajansıydı sabah 7 de çıktım evden akşam 6 da geldim ama eve değil kaynanama ordan gece 10 a kadar onlarda eşimin uykusu geliyordu ben bir yana o biyana sızıyorduk zaten evlenmeden öncede trafik kazası geçirmiştik benim kaburgalar kırıktı ama köleizavra çalıştı :-) ya valla düşünüyorumda çok iyi dayanmışım ölümlerden döndüm kadın hiçbişeye inanmıyordu ama gece oluncada hep acilde işten çıkıyordum eve gidip yemek yapıyordum sonra ya fenalaşırdı acile orda sabahlardım sonra işe zor giderdim ya eve zar zor atardık kendimizi oysa ben hep anne kız gibi olalım istemiştim ama olmuyor olmadı

anne babamızdan başka kimse bize evlat gözüyle bakmıyo.. hele kaynanandan sana merhamet etmesini beklemekçok zor ihtimal... sen onun en değerli varlığı olan oğlunun sevgilisi oldun bunu bi hazmetsinde sana sıra belki gelir:))))))))

kayınvalidemde bizi sık sık yemeğe çağırır, haftada 1 bazen haftada 2. ilk başlarda çok kızıyordum daha sık çağırıyordu. hatta birkaç kere hayır gelemem yorgunum felan demiştim, aramız biraz soğuk olmuştu. sonra düşündüm hazır sofra hazır yemek, işte yaptırmaz bana çokta iyi kadındır. artık her çağırdığında gidiyorum. ama çağırmak yerine bize gelmek isteseler eşimle kavga ederim, haftada 2 kere yemekli misafir ağırlamak zor çalışan bayan için. konuşun eşinizle, ikna etmeye çalışın. kendi ailenizi de haftada 2 kere çağırın , anlar belki eşiniz ne hissetiğinizi.

kızlar 3 aylık evliyim, eşimin ailesi sürekli yemeğe cagırıyor, gelin beraber yiyelim, gelin yemeginiz yoktur vs.vs.vs kendi ailemizle bu kadar görüşmezken haftanın 2 gunu kayınvaldemle gorusmek istemiyorum. evde yemegimiz var deyince ya da benzeri baska mazeretlere de bozuluyorlar içten içe. Benim ailemle 2 haftada bir görüşüyuroz, ya da belki 3 haftada bir cunku baskı yapmıyorlar, peki bu erkek ailelerinin HEYECANI nedir ??!?!

İÇLİ DIŞLI OLMAK İSTİYORLAR..
herşeyde olduğu gibi ilişkilerde de denge önemli...:34:

kızlar 3 aylık evliyim, eşimin ailesi sürekli yemeğe cagırıyor, gelin beraber yiyelim, gelin yemeginiz yoktur vs.vs.vs kendi ailemizle bu kadar görüşmezken haftanın 2 gunu kayınvaldemle gorusmek istemiyorum. evde yemegimiz var deyince ya da benzeri baska mazeretlere de bozuluyorlar içten içe. Benim ailemle 2 haftada bir görüşüyuroz, ya da belki 3 haftada bir cunku baskı yapmıyorlar, peki bu erkek ailelerinin HEYECANI nedir ??!?!

ben 4 senelık evlıyım bızımkılerde de hala heyacan aynı yanı bende bastan mesafeyı koydum allahtan genede derelr fırsat buldukc aallahtan evlerımız uzak ve calısıyrouzda ordan yırtıyoz yani:1: valla ben bazı arakdaslaral aynı düşüncede deılım ısten geldım bı sıcak yemek yeyım dıye rahatımdan olamam ıyı kötü idare edılıyo ac kalmıyoruz sonucta

İÇLİ DIŞLI OLMAK İSTİYORLAR..
herşeyde olduğu gibi ilişkilerde de denge önemli...:34:

canım cok haklısın, fazla icli dıslı olmak her ortam icin soyluyorum iyi degildir. Bunu ben bu yasımda biliyorum . onların da bilmesi lazım . fazla yakın oldun mu sıkıntı cıkar. varsın çekinsinler azzıcık .

arcak81 - cok haklısın . ayrıca "yemeginizzz yokturr" cumlesi benim agırıma gidiyor, ben evlilik kurumunun ciddiyetine inanmıs, bu yola cıkmısım, elbet yemek de yapıcam çalışıcam da, ilk zamanlar yemek ogrenemedim valla surekli gitmekten, evde kalıp yemek yapmayı deneyemiyordum bile : )

Cagarsalar dert cagarmasalar dert, ilgilenseler dert ilgilenmeseler dert....Herseyi cokmu büyütüyoruz Türk milleti olarak nedir..Allah büyük dert vermesin...

ne kadar az görüşürsen o kadar tatlı oluyorsun bence.
kötü niyet yoktur belki tamam ama onlar her istediğinde evdekileri dolaba tıkıp yemeği orda yemekte ne
sen istesen tamam ama fazlası iyi olmuyor
tabi bu mesafeyi korurken önemli olan kimsenin kırılmaması
yani bi mazeret gibi değil de tatlı tatlı reddetmek
zamanla alışırlar
bi ömür mutlu anlar diliyorumm :)

sende haklısın canım ama.bu çok fazla büyük bir dert değil.en azından benim kaynanam gibi değil.en son yemeğe ramazanlarda davet etti oda akrabalarıyla birlikteydik yani.kaldıki alt katımda kendisi.çağırmasına sebepte bende akşama kadar oruçlu oruçlu yemek aş yapardım.birde şöyle bir komik durum vardıki sorma gitsin eltim benden yaşça büyük o salata yapardı,kaynanam ortalıkta bense yemek yapardım:SSSS daha 22 yaşındayımmm benim salata yapıpta sofra kurmam gerekirdi:DD neyse uzatmıyım eltimde dışta olduğundan hep bana kaldı gık demedim.bana her misafir geldiğinde her kim olursa olsun hep onu çağırdım ben çağırmasam annem çağırıyordu hatta annemlede çok kavga ettik ama hala aynı sen saygısızlık etme olsun o büyüğün çağır yemeğe nolcak bi tabak fazla koyarsın diyo.ama anlamıyorki sorun yemeği,içmeyi kıskanmıyorum sorun ben her seferinde çağırırken onun bizi hiç çağırmaması birde üstüne üstük beni eşime ve anneme şikayet etmesi işte kızım hiç gelmiyor arayıp sormuyorr.

kendi annemde sağolsun ben yorulmıyım diye hep çağırır yemeğe tabi 10 kez gidiyorsak 7 sinde kayınvalidemide götürürüz.şimdi düşünüyorumda acaba hangisi daha iyi diye???ama ne yalan söyliyim isterdim yani kayınvalidemde arada bi çağırsın inelim eşimle yemek olmak zorunda değil çaya kahveye.nasip değilmiş diyorum artık çok fazlada takmıyrum.herkesi olduğu gibi kabullenmekte fayda var.sana gelince cidden kadında fesatlık yokki sizi çağırıyor.sevmese evinde varlığına tahammül etmez evet oda abartmış ama haftada 2 defa yemeğe gitmeninde bi zararı olmaz kuzum yaa.kaynananın hatrı yoksa eşinin var.ama illede çok fazla 2 gün dersen dırdır etmeden cilveyle kocana anlat sıkıntını işte hayatım gitmek isterim ama işte özlüyorum seni başbaşa kalamıyoruz falan filan dersen oda içinde kötülük olmadığını anlarki bu çok hoşuna gider gereken uyarıyı annesine yapar.umarım halledersiniz canım.

ben işten 5de cıkıyorum gez dolaş eve 6 gibi anca gidiyorum ve kayınvalıdemde yemek yiyip kocamla ordan evımıze gecıyoruz evımızde yemek yapma derdi yok bulasık derdi yok en gec 7 bucuk 8 gibi evımızde oluyoruz ee tabı zaten geceler bızım.. hem kayınvalıdem cok lezzetlı yemekler yapar bekarken yemedıgım yemegı bile yerım kokusu yeter walla. ben mutfak masrafı görmuyorum oglunun damak tadı bozulmuyor yemek yapmayıda pek sevmem ama bas basa yemek yeriz haftada bır ıkı oda heyecan oluyor bıze daha tatlı gelıyor esımle oturup yanlız yemek yemek :) fantazi gibi ve ben şikayetcı değilim cocugumada o baksın ısterım hem cocukları sever hemde becerıklıdır bebegım tum vıtamınlerı onun sayesınde yer ben gibi insallah uzun bı süre ölmez :) daha 45 yasında

Kırmızılı ifade güldürdü :1::1::1:

bi süre idare et, hemen tepki verme, sabret, şimdiden burnu havada. kocan ailesinden tepki alma...
ye, iç, keyfine bak :)
eşinle başbaşa olacağın daha çoook zamanın olacak..kaynananın yüzünü haftada 2 kez görmeyi onlarla aranda bi sorun yoksa büyütme,sonuçta o bir anne. oğlunu haftada 2 kere görmesini çok görme.ama evlilik zaten sadece kendi istedigini yatığın
şeylerden ibaret değil, bazen istemediğin şeyleride eşin için yapacaksın.
madem rahatsız oluyorsan zamanla yavaş yavaş yemege gitmeleri azaltıabilirsin,önce yemeği haftada 1 e düşürürsün, aynı hafta bi daha çagırırlarsa yemegimiz var ama çaya geliriz dersin,hem çaya gidersen akşam daha az oturmuş olursunuz.sonra bi süre böyle devam edersin,zamanla zaten dengeleri kurarsın

ben olumlu bakıyorum cunku yemegı o yapıyor ben yapsam belkı böle olmaz diye dusundum bi an :) sadece bulasık yıkarım yada makınaya yerleştiririm okdr :) sıkıntı yapmayın kızlarr ve ben suna emınımkı onun ailesiyle vakıt gecırmenın cok kötü olmadıgını düşünüyorum bır kardesi var zaten gırgır şamata yemekde kopuyor mıllet bır ınsan hergun komedi dükkanı gibi olurmu :) oluyormus dert bırakmıyor insanda bızde eşimle katıla katıla gülerek evımıze gecıyoruz :)

masalh e guzel bizim eşimin aılesınde kavgasız bır gun hatırlamaıyorum senede 1 -2 gıttgm halde

Cagarsalar dert cagarmasalar dert, ilgilenseler dert ilgilenmeseler dert....Herseyi cokmu büyütüyoruz Türk milleti olarak nedir..Allah büyük dert vermesin...

Kesinlikle katılıyorum arkadaşım... Çok rahatsız olunuyorsa kırmadan söylemek gerek

ben ilk evelndiğimde krize giriyordum bu konu yüzünden. hem çalışmıyordum o dönem.yemek yapmayıda bilmiyordum.bırak öğreniyim dimi hazır fırsat varken.. haftada 4 akşam gittiğimiz bilirim. kendi annemlere ise haftada bir gidiyorduk ondada onlar çağırmıyordu biz diyorduk gelelim diye. tamam art niyet yoktu çağırırken hem özlüyorlardı hemde bana zor olmasın diye diyorlardı. ama iyiniyetin fazlası düşüncesizlik boyutuna gelebiliyor bazen. sonuçta yeni evliyiz herakşam size gelceksek niye evlendik.. görümcem her akşam orda zaten çocuk orda diye.
sonra bi dellendim. eşime patladım bu ne ya dedim her akşam her akşam bundan sonra haftada biz size haftada bir bize.ne diyosan de annene bahane olarak.. hakkaten böle bi düzene kavuştuk eşim sağolsun. şimdi haftada bir iki kez gidiyorum. çalıştığım içinde haftada bir iyi geliyo valla sağolsunlar

kendi haline bırakırsak hanım köylü olur diye düşünüyolar başka izahı yok

Back
X