eşimin ailesinin yanında değişimi..

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.488
408
Merhaba arkadaşlar
biz 4 yıldır evliyiz ve 1 yıldır bebek düşünüyoruz henüz olmadı ..inşallah rabbim nasip eder birgün..
biz yurt dışında yaşıyoruz eşimin ailesi Türkiye de...
her yıl izine gidiyoruz ve ne zaman izine gitsek tartismalarimiz oldu...
ailesi bazı şeylere karışıyor ve aramızda gerginlik çıkıyor... ve allah a şükür ediyorum ki bize uzaklar. . eşim ailesine düşkün ve onlar bişey dedimi öncelik onlara veriyor kendimi Türkiye ye gidince yapayalnız hissediyorum ailesinin yanında...
Bu yıl gitmek istemedim.. her sene gerginlik çıktığı için bu yıl gitmeyelim dedim ama bebeğimiz olmadığı için tedavi amaçlı gitmemiz gerekiyor burdaki doktorlar bişeyler dedi bide orda baktirmak istedik...

BİZ EŞİMLE BURDA OLDUĞUMUZ ZAMAN ÇOK İYİZ ÇOK ŞÜKÜR Bİ PROBLEMIMIZ YOK...

ne zaman ki ailesinin yanına gideriz tartışmalar başlar. ..
ve bunu bilerek tekrar türkiyeye izine gidiyoruz. . gidince yine tartışma çıkacak ve ben tedavi olmaktan vazgeçip boşanmak isteyecegim diye korkuyorum.
kafam çok çok karışık. .Eşimle bi problemimiz yok ailesi yüzünden hersey 3 CÜ şahıslar hep. . fikirleriniz benim için önemli kafam çok karışık...

Senede bir kereye tahammül edeceksiniz. Her şey sizin istediğiniz gibi olmaz. Onlar eşinizin ailesi. Eşiniz size aynı teklifi yapsa ne derdiniz?

Bırakın sene de bır hafta da sımarsın Aılesının yanında.. Sizde kulaklarınızı tıkayıverın..

valla benim eşim de ailesinin yanına gidince değişiyor, hem de ayda ya da 2 ayda bir gidiyoruz.
benim yerimde olsanız ne yapacaksınız.

ailesinin genel karamsar bir hayata bakışları var, oraya gidince eşimde de aynı özellikler baş gösteriyor. hani böyle somurtkan insanın hayat enerjisini alan tipler olur ya, aynen öyle.

ne yapalım, her geliş gidişte ayarlarını yeniden düzenliyoruz.
gerçi 5. yılımız biterken bu dalgalanmaların baya azaldığını söyleyebilirim. bir de çocuk faktörü var tabi, çocuk otomatikman bulunduğu ortama neşe kattığı için karamsar ortam da biraz dağılıyor, tam olmasa da idare ediyoruz.

siz eşinizin değiştiği kısımları net yazarsanız belki daha faydalı yorumlar gelir.

tartışma nelerden çıkıyor?

ailesinin dibinden ayrilmiyor hadi gel gezelim diyorum ordan babası karışıyor nereye ne gerek var oturun falan diye her şeye maydanoz oluyorlar. .Eşimde onları dinliyor oturuyoruz bütün gün evde bende sinirleniyorum oturmaya mi geldim diye. .
Bu bi örnek..
maddi açıdan sömürüyorlar bizi ne zaman gitsek o bozuldu oğlum bunu al diyo yani üstü kapalı. . her gidişte bişey bozuluyor almıyorlar eşimi bekliyorlar...bende kızıyorum kullanıyorlar bizi diye. . maddi manevi her konuda tartışma çıkıyor biz türkiyeye gidince...

bunları eşiniz görmüyorsa siz zorla gözüne sokamazsınız malesef benim kk'da takılırken ne t olarak anladığım bişey bu.

dişinizi sıkın biraz.

Aranızda gerginlik çıksada çıkmasada eşiniz haliyle ailesine senede bir izne gidicek.Tartışıyosunuz diye adam senede birde ailesine gitmesinmi yahu... Bence senede bir dişinizi sıkmalı ve eşinizin ailesiyle bu kadar kısa süre için geçinmeyi ve eşinizle tartışmamayı öğrenmelisiniz.Çünkü aynı yeri bırakın aynı ülkede bile yaşamıyorsunuz.idare edilebilir bence.

He de geç,boşverince daha rahatladığını fark edeceksin.Farklı ülkede yaşıyormuşsunuz zaten,hep de öyle kalırsa ileride umurunda bile olmaz.

Ben de şunu anlamıyorum 1 haftada tartışıp, kavga edip boşanma noktasına getiren şeyler 1 yıldır görmediği ailesiyle vakit geçirmesi, ailesine maddi yardım sağlaması mı gerçekten.

Biz kadınlar evlensekte ailemiz, eşimizin ailesi bize yardım edince sıkıntı yok biz edince vay efendim nasıl kaynanama şunu alır, bunu alır.

Alıcak tabi, ailesi size göre dünya kötüsü insanlar olsada arada ailesine maddi destek çıkacak. Ben evlendim anneme bulaşık makinası, süpürge, robot ve daha birçok şey aldım, kayınvalidem de aksine bana çok şey aldı. Annemin maaşı yok, KV min var ve annemin ihtiyacına ben yetiştim, benim ihtiyacıma Kv. KV ihtiyaç duyarda ben de olursa ona da destek olurum. Ne var yani, bu mu sorun?

Cidden anlayamıyorum bunu. Bir de hiç gitmeyelim demişsiniz ama bakın Allah ihtiyaç çıkarır yine gönderir sizi Türkiye'ye.

aman aman, yılda bir kez gidip bunları dert mi ediyorsunuz.
elbette biraz ikiniz gezmeyivereceksiniz, yazık insanlara oğullarını özlerler, eşiniz doğru yapıyor.

maddiyat konusunda ise eğer alamayacak durumda iseniz siz haklısınız, ama alacak durumdaysanız ne kada rgüzel,s evinin. o insanlar da siz gidince onlarla avunuyorlardır, işte misafirlerine falan gösteriyorlardır oğlumuz aldı gibisinden

Ailesini özlüyor belliki tabiki senede bir gelince onlarla daha çok vakit geçirmek isticek bence abartıyorsun sen ayrı değilsin heralde ailenden

Yılda 1 hafta görüyorsanız umrunuzda olmasın ya kv birlikte yaşasaydın ne olacaktı?Eminim hemen boşanırdın bence kafaya takılacak bişey yok 1 hafta dişini sıkıver .

adam 1 yıl ailesini görmüyor tabiki onların gönlünü 1 haftalıgına hoş edecek. çok bencilce düşünüyorsun

Senede bir defa oğullarına bir şey isteseler çok.mu ?
Bu maddi konularda sorun çıkaran erkek ve kadınları anlayamıyorum.
Ya yardım edilecek tabiki.
Bebekliğinden beridir her türlü maddi manevi fedakarlığı yapan anne babaya bu neden çok görülüyor anlayamıyorum, anlamak istemiyorum.

Gezmek istediğinizi de eşinize önceden söyleyin.
Kaç gün kalıyorsunuz orada , ona göre program yapın.

Sende bir defa siz eşinizi anlamazsaniz ne anladım ben bu hayat arkadasligindan.

Uzaktayken, iyiyken herkes iyi , önemli olan sıkıntılar içinde olgunluğu gostermek

Kusura bakmayin ama ne olursa olsun onun ailesi o. Zaten uzaktasiniz yani senede 1 kere oluversin.
Ben senede bir ailemi gorecek olsam ve esim gitmeyelim bu sene istemiyorum dese , gidince gezmiyosun oturmaya mi geldim dese , surat assa aileme maddi bir seyler yapiyorum diye laf etse...
Sahsen sogurum ve farkli dusunurum.
Sonuçta Eşinizin ailesi size karsi kotu seyler yapmiyor. Senede bir ogullarini görüyorlar ondada babasi oturun canim ne gezmesi der yani.
Anneside oglundam bir seyler ister.

Madem tek xik gez sende. O da ailesiyle vakit gecirsin. Benimde abim gelse yurtdisindan, surekli gezse, yuzunu goremezsem, bende sinir olurdum yani. Siz gezmek istiyorsaniz tek gezin. Ayrica yapilan yardimlarin miktari cok buyuk olmadigi surece, bunu sorun etmeyin lutfen. Ailesidir, elbet maddi manevi yanlarinda olmasi lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…