Eşimin ailesinin ziyaretleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Kızlar uzatmadan yazayım. Eşimin ailesi gelip gitmeyi pek seviyorlar. Dün akşam teyzesi ve eniştesini ağırladık, bugünde kuzeni ve karısı çocukları geliyorlarmış. Eşimi arayıp söylüyorlar oda gelin tabi der. Size sormak istediğim şu; birileri gelirken eşinizi ariyorsa açıp size sorması gerekmezmi?? Buyrun evdeyiz derken nasıl emin oluyorlar?
Zaten misafir hizmetinden yoruldum bu ayrıntılara takiliyorum şimdi.

Eşinizi arayıp söylemelerinde sıkıntı yok ama eşinizin size sorması gerekiyor. Misafir hazırlıklarını siz yapıyorsanız size sormadan kabul etmemeli. Bunu söyleyince ne diyor eşiniz, önemli olan o.

Size sorsalar daha şık olur tabi ama dusunememislerdir çok da sorun değil bence ilk zamanlarda misafirlik çok oluyo sonradan o kadar gelmiyorlar bende ilk evlendim bu ne dedim hep birlikte mi yasiycaz neyse ki azaldı ,:)

Benim eşimin annesi il dışından oğlunu arayıp geliyo , olay çıkarttım ama yine aynı ..,,
Üzme kendini , milyonlarca eş ailesi böyle ...
Ben dayımlara giderken kesinlikle yengeçleri ararım , yaptıkları çok ayıp

Size sorsalar cok daha iyi olur tabii.
Geldiklerinde sizde numaram yoksa vereyım birdahakine beni arar haber verirsiniz, hazırlık yapamıyorum bılmedıgım ıcın mahcup oluyorum dersınız.
Bıkmadan bunu her gelene soyleyın, ve bıseyde hazırlamayın.
Kocanıza da bu onun tek basına alacagı karar degıl, bunu söyleyin.
O evden gidenler ev dagınık tı sadece cay verdi gıbı, asagılayıcı cumlelerı sonra evin hanımını ıcın kuruyorlar, kocalar bisey duymuyor.
Ayrıca belli psikolojinız bozuk ve insan görmek istemiyorsunuz?

Eşinin akrabalarının eşini aramalarında sorun yok ama eşinizin size sormadan kabul etmesinde sorun var.

Eşinizle konuşarak halledemiyorsanız, deneyimleyerek anlamasını sağlayın derim. Ya eşinizin asla müsait olmadığını bildiğiniz bir tarihte misafir kabul edin. Ya da eşinizin size sormadan misafir kabul ettiği bir gün tekrar arayarak “müsait olmadığınızı” söylemesini isteyin. Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir.

yillardir evliyim, esimin tarafindan kimse arayip bana sormaz, boyle bir beklentim de yok,
ama esim bana sormadan yanitlamaz,
cok zor degil, ben sizi bir yarim saat sonra arayayim, esime bir sorayim programi var miymis demek.

ben de ona danismadan misafir kabul etmem ama, edeceksem de x in plani var mi bilmiyorum, eger o musait degilse onsuz takiliriz gibi bir aciklama ile kabul ederim. O da kendini benim yaptigim plana uymak konusunda zorunlu hissetmez.

Kızlar uzatmadan yazayım. Eşimin ailesi gelip gitmeyi pek seviyorlar. Dün akşam teyzesi ve eniştesini ağırladık, bugünde kuzeni ve karısı çocukları geliyorlarmış. Eşimi arayıp söylüyorlar oda gelin tabi der. Size sormak istediğim şu; birileri gelirken eşinizi ariyorsa açıp size sorması gerekmezmi?? Buyrun evdeyiz derken nasıl emin oluyorlar?
Zaten misafir hizmetinden yoruldum bu ayrıntılara takiliyorum şimdi.
Çalışıyor musunuz?

Ben mi çok yozum bilmiyorum ama hiç sevmem ev misafirliklerini

Arkadaşlarla hep dışarda buluşur yemek yeriz.
Yani bu ev ziyaretleri daha çok emekli amca ve teyzelere yönelik olmalı.

Bırakın gençleri ya hu :)

Neyse ben olsam bişey yapmam ama beni dinleme.bekara kadın boşamak kolay :)

Ben mi çok yozum bilmiyorum ama hiç sevmem ev misafirliklerini

Arkadaşlarla hep dışarda buluşur yemek yeriz.
Yani bu ev ziyaretleri daha çok emekli amca ve teyzelere yönelik olmalı.

Bırakın gençleri ya hu :)

Neyse ben olsam bişey yapmam ama beni dinleme.bekara kadın boşamak kolay :)
Dediğin gibi artık misafirlik dönemi bitti ya. Özleyen akraba dost bi cafede buluşsun.

yillardir evliyim, esimin tarafindan kimse arayip bana sormaz, boyle bir beklentim de yok,
ama esim bana sormadan yanitlamaz,
cok zor degil, ben sizi bir yarim saat sonra arayayim, esime bir sorayim programi var miymis demek.

ben de ona danismadan misafir kabul etmem ama, edeceksem de x in plani var mi bilmiyorum, eger o musait degilse onsuz takiliriz gibi bir aciklama ile kabul ederim. O da kendini benim yaptigim plana uymak konusunda zorunlu hissetmez.
Normali evdekinin programına saygı duymak. Ben bunu anlatamiyorum eşime. O samimiyetsizlik olarak görüyor.

Eşinin akrabalarının eşini aramalarında sorun yok ama eşinizin size sormadan kabul etmesinde sorun var.

Eşinizle konuşarak halledemiyorsanız, deneyimleyerek anlamasını sağlayın derim. Ya eşinizin asla müsait olmadığını bildiğiniz bir tarihte misafir kabul edin. Ya da eşinizin size sormadan misafir kabul ettiği bir gün tekrar arayarak “müsait olmadığınızı” söylemesini isteyin. Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir.
Ben birini cagirsam ona sormadan sorun etmezmiş öyle diyor. Of ne zor yaa

Size sorsalar cok daha iyi olur tabii.
Geldiklerinde sizde numaram yoksa vereyım birdahakine beni arar haber verirsiniz, hazırlık yapamıyorum bılmedıgım ıcın mahcup oluyorum dersınız.
Bıkmadan bunu her gelene soyleyın, ve bıseyde hazırlamayın.
Kocanıza da bu onun tek basına alacagı karar degıl, bunu söyleyin.
O evden gidenler ev dagınık tı sadece cay verdi gıbı, asagılayıcı cumlelerı sonra evin hanımını ıcın kuruyorlar, kocalar bisey duymuyor.
Ayrıca belli psikolojinız bozuk ve insan görmek istemiyorsunuz?
Aynen öyle. Uzun bir süre evime kimse gelmesin mümkünse. Ama eşim bunu geçimsizlik olarak görüyor.

Benim eşimin annesi il dışından oğlunu arayıp geliyo , olay çıkarttım ama yine aynı ..,,
Üzme kendini , milyonlarca eş ailesi böyle ...
Ben dayımlara giderken kesinlikle yengeçleri ararım , yaptıkları çok ayıp
Aynı öyle. Annesini çağırır getirir pat diye.supriiiz

Size sorsalar daha şık olur tabi ama dusunememislerdir çok da sorun değil bence ilk zamanlarda misafirlik çok oluyo sonradan o kadar gelmiyorlar bende ilk evlendim bu ne dedim hep birlikte mi yasiycaz neyse ki azaldı ,:)
Tatlım 15 yıllık evliyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X