Eşimin ailesinin ziyaretleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizi arayıp söylemelerinde sıkıntı yok ama eşinizin size sorması gerekiyor. Misafir hazırlıklarını siz yapıyorsanız size sormadan kabul etmemeli. Bunu söyleyince ne diyor eşiniz, önemli olan o.
Bunu söyleyince hazırlık yapma ben hallederim diyor.

Kızlar uzatmadan yazayım. Eşimin ailesi gelip gitmeyi pek seviyorlar. Dün akşam teyzesi ve eniştesini ağırladık, bugünde kuzeni ve karısı çocukları geliyorlarmış. Eşimi arayıp söylüyorlar oda gelin tabi der. Size sormak istediğim şu; birileri gelirken eşinizi ariyorsa açıp size sorması gerekmezmi?? Buyrun evdeyiz derken nasıl emin oluyorlar?
Zaten misafir hizmetinden yoruldum bu ayrıntılara takiliyorum şimdi.
Canım sizi arayıp soran ince insanlar nerdeeee

Eşinizin eşimle görüşüp size dönüş yaparım deyip , hemen sizi arayıp ortak gün veya gelmek istedikleri günü okeylemeniz lazım. İlk başlarda oluyor böyle düşüncesiz haller ama siz söyleyin söyledikçe düzelir. Düzelmezse kabul ettiği misafiri siz kabul etmeyin ve arayıp iptal etmek zorunda kalsın. İyilikten anlamazsa ilerleyen zamanlarda bunu deneyin.

Kızlar uzatmadan yazayım. Eşimin ailesi gelip gitmeyi pek seviyorlar. Dün akşam teyzesi ve eniştesini ağırladık, bugünde kuzeni ve karısı çocukları geliyorlarmış. Eşimi arayıp söylüyorlar oda gelin tabi der. Size sormak istediğim şu; birileri gelirken eşinizi ariyorsa açıp size sorması gerekmezmi?? Buyrun evdeyiz derken nasıl emin oluyorlar?
Zaten misafir hizmetinden yoruldum bu ayrıntılara takiliyorum şimdi.
Ha sizi aramışlar ha eşinizi:) takılmayın boyle seylere ya ne tuhaf dertler ediniyorsunuz

Gelmek isteyenler eşime söyler. Eşim bana sormadan cevap vermez. Ben bazen şu gün şunları çağıralım mı derim, çoğu iş sende o yüzden sen bilirsin, benden istediğin birşey varsa yaparım der. Biz 8 yıllık evliyiz. Bazı şeyleri zaman içinde anlata anlata “öğrettim”. Sıkıntı gelmek isteyen misafirde değil, eşinde.

Benim akrabam gelecegi zaman beni arar,esimin akrabasi da esimi arar. Gayet normal. Ama esim bana sormadan cevap vermez,sizdeki sorun da aynen bu. Esinize israrla size sormasi gerektigini hatirlatin. Zaten sormadan olmaz ki,hazirlik falan yapmaniz gerekir kari-koca, iletisime gecmeden nasil hallediyorsunuz? Yemege mi gelinecek ,kahve cay mi olacak,neler yapilacak,esle konusulmadan organize olamaz insan zaten

Dediğin gibi artık misafirlik dönemi bitti ya. Özleyen akraba dost bi cafede buluşsun.
Ay yok artık o kadar da değil . Neden bitmiş misafirlik dönemi ben ağırlamayı da yakınlarımı ziyaret etmeyi de severim sürekli olunca suyu çıkıyor ama arada ev oturmaları çok zevkli geçiyor

Bu bir sorun degil.Sorunsa bizde de vsr.Esimin kuzeni bize gelecek esimi arar o da bana sormadan kabul eder ama hazirliklarda banayardim eder.Biz de onlara giderken esim arar oyle gideriz.O da durun ben eşime sorayim,izin alayim demez.

Eşime söyleseler ya da eşim çağıracak olsa bile önce bana sorar sonuçta hazırlığı yapan benim sormazsa hiç birşeye elimi sürmem ki yapmışlığım var
Bana sormadan benim de arkadaşlarım olan bir aileyi çağırmış bana eve gelince söyledi hatta söyledi sayılmaz tlfda konuşuyordu geldim eve gelin diye içeri girerken ben de sadece çay verdim çok kalkmadım yerimden 1 saat oturduktan sonra da esnemeye başladım onlar da gittiler hareketlerimle belli ettim yani :D

bende şöyle örnek veriyim daha yenı evliyim.Bayramda ziyarete gittik bir saat kadar oturduk bayramlaştık dondük.Ertesi gün k.validem arıyor biz bıgün abin falan size kahvaltıya yada çaya geliyoruz.Eşim bana sordu daha dün görüştük zaten bayramda ıkı gun ıznım var bugun için planlarım var dedım mesaj attı annesine bu kadar.Benim annem zamanında çok çekmiş kimseye fazla yüz vermeye gelmez.Eşinizin suçu bence bu arayınca ben bir sorayım eşime demesi lazım oyle kafasından evdeyız tamam asla kabul edemem.Evlenırken herseyımızı kendımız yaptık hayatta kendı ayaklarım ustunde duruyorum yaş olmuş kaç kımseyı çekemem. herkese sevgılerımle..

Evliliğimiz in ilk ayında eşim bana danışmadan kendisini arayan arkadaşını yemeğe davet etmişti. Daha yeni yeni yemek yapmayi ogreniyordum. Soğuk terler dökerek ilk yemekli misafirimi agirlamistim ama söylene söylene.tabiki o günden sonra bana danışmadan hicbisey yapmaz. Şimdi on yıllık evliyiz. İlk nasıl düzen oturursa öyle gider on beş yıllık evlilikte belliki akrabalarda bu duruma alışmışlar eşini arayıp soruyorlar

Eşime söyleseler ya da eşim çağıracak olsa bile önce bana sorar sonuçta hazırlığı yapan benim sormazsa hiç birşeye elimi sürmem ki yapmışlığım var
Bana sormadan benim de arkadaşlarım olan bir aileyi çağırmış bana eve gelince söyledi hatta söyledi sayılmaz tlfda konuşuyordu geldim eve gelin diye içeri girerken ben de sadece çay verdim çok kalkmadım yerimden 1 saat oturduktan sonra da esnemeye başladım onlar da gittiler hareketlerimle belli ettim yani :KK70:
oh agzına saglık helal olsun sıze..

O şekilde emri vaki çok yapılıyor bize de. Ben de yapılacakların yarısını eşime yaptırıyorum. 🤭🤭🤭
bende eşime çoğu seylerı yaptırırım eğer derli toplu yapmaz doker sacarsa bagırıp çağırcagımı bılır kı sevgıden bılıyorum kırmamak ıcın gayret eder sagolsun

bende eşime çoğu seylerı yaptırırım eğer derli toplu yapmaz doker sacarsa bagırıp çağırcagımı bılır kı sevgıden bılıyorum kırmamak ıcın gayret eder sagolsun
%99 eşimin tarafı o emri vakiyi yaptığı için ve eşim de " ne yapayım gelmeyin mi diyeyim " dediği için ufak bir ceza mahiyetinde şettiroyum :KK14:

Ben birini cagirsam ona sormadan sorun etmezmiş öyle diyor. Of ne zor yaa

Niye sorun etsin ki herşeyi siz yapıyorsunuz o da yayılıp oturuyor. Beceremez diye birşey yok ayrıca. Bakın ben pasta börekten anlamam ama geçen komşularım gelmek istedi internetten baka baka yaptım. Bir kere eşiniz girsin mutfağa bir daha misafir istemez zaten. Malum erkeklerin canı tatlıdır

Eşimin akrabaları ve ailesi eşimi ararlar ama eşimde mutlaka bana sorar müsaitmiyiz veya ne zaman müsaitiz, bir planımız var mı diye...

Benim eşimde ilk zamanlar sormazdı bana,geliyorlar derdi.
Bende hep söylenirdim bana sormuyorsun,hazırliğım var mı,evim müsait mi diye.
Sonra böyle emrivaki yaptığında evde birşey hazırlamadım,hazır aldım hep,o da ugraşma istersen hazır birşeyler alırız derdi,aldım da inanın hiç kendimi yormadım. Zamanla azaldı ve bitti. Şimdi biri sorarsa choccy'le konuşayım haber veririm der. Şu hayatta en sevmediğim şey habersiz gelen misafirdir eşim bunu anladı. Ki o zaman çalışıyordum ben,yeri geliyordu yatağımı toplamadan çıkıyordum işten,eve gidip evi mi toplayayim,alışveriş yapıp yemek mi yapayım,eşim zaten anlamaz yemek yapmaktan. Olan bana oluyordu.
Tamam ailesi onu aramış olabilir ama ben sizi arayayım demek çok zor olmamalı. Aynı şekilde benim arkadaşım, ailemden biri gelecekse bende eşime sorarım,belki yorgun,eve gelip bacaklarını uzatıp tv seyredecek,belki uyuyacak. Birbirimize emrivaki yapmanın anlamı yok yani. Biz bunu anladık.
Umarım eşinizde anlar.
Anlamıyorsa da yardım isteyin,yemeğe, temizliğe bir iki yapar yada yapmak istemez sonra akillanır bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X