Eşimin Ailesiyle bağları koparmak istiyorum:(

valla biz kopardık rahat ettik canım huzur bulduk birazda olsa tavsiye ederim sorun yaşayanlara....evladının mutluluğunu isteyen anneyim diye geçineceğine annelik yapmalı biraz uzak durmalıdır............bütün sülalesinden nefret ediyorum eşimde sonuna kadar bana hak veriyo kurtuldum şükür...:)

Bana vakit ayırp yorum yapan herkeze çok teşekkür ederim...opuyorumnanaktan
Eşimle konuştum herşeyi en başından anlattım sessizce dinledi beni sağolsun. Verdiği tepki olumlu şuan. Bana sende beni anla ailem atsam atamam dedi bende zaten atmanı istemiyorum ben artık hiçbirşekilde görüşmek istemiyorum dedim, birşekilde karara vardık. Ben birsüre hiç görüşmeyeceğim ailesiyle bakalım zaman ne gösterecek, inşallah daha kötü şeyler olmaz ya ben artık huzur istiyorum.. Umarım kimseye haksızlık etmiyorumdur genede:çok üzgünüm:

Bana vakit ayırp yorum yapan herkeze çok teşekkür ederim...opuyorumnanaktan
Eşimle konuştum herşeyi en başından anlattım sessizce dinledi beni sağolsun. Verdiği tepki olumlu şuan. Bana sende beni anla ailem atsam atamam dedi bende zaten atmanı istemiyorum ben artık hiçbirşekilde görüşmek istemiyorum dedim, birşekilde karara vardık. Ben birsüre hiç görüşmeyeceğim ailesiyle bakalım zaman ne gösterecek, inşallah daha kötü şeyler olmaz ya ben artık huzur istiyorum.. Umarım kimseye haksızlık etmiyorumdur genede:çok üzgünüm:

Hayir bence etmiyorsun canim, icini ferah tut.:delphin:

Onlarin zaten hicbir zaman seninle iyi gecinmeye niyeti yoktu, bastan daha tavirlilardi sana karsi, bakma kötü olmak icin sebeb aramislar.:hulya:

Bundan sonra görüsme bencede, esin istedigi zaman gitsin gelsin.

Görümcen kizina iki tokat atip hemen bu esyalari yengene götüreceksin, hirsizlik yapmak neymis gösteririm ben sana diyecegine birde hakliymis gibi küsmesi cidden cok igrenc bir davranis.:kahve:

Esinin kararina saygi duymasina sevindim canim, umarim bundan sonra huzurunuzu kimse kacirmaz

Hayir bence etmiyorsun canim, icini ferah tut.:delphin:

Onlarin zaten hicbir zaman seninle iyi gecinmeye niyeti yoktu, bastan daha tavirlilardi sana karsi, bakma kötü olmak icin sebeb aramislar.:hulya:

Bundan sonra görüsme bencede, esin istedigi zaman gitsin gelsin.

Görümcen kizina iki tokat atip hemen bu esyalari yengene götüreceksin, hirsizlik yapmak neymis gösteririm ben sana diyecegine birde hakliymis gibi küsmesi cidden cok igrenc bir davranis.:kahve:

Esinin kararina saygi duymasina sevindim canim, umarim bundan sonra huzurunuzu kimse kacirmaz

İnşallah kimse huzurumuzu kaçırmaz artık:Saruboceq: çok teşekkür ederim yorumun için..
Okadar kasmıştımki kendimi bu konu için, nasıl olur ne yapsam diye.. sayenizde haklı olduğumu Görebiliyorum. İnsan cidden bazen başka fikirlere ihtiyaç duyuyoropuyorumnanaktan

ben anlayamıyorum ya eşin çektiğin acıyı görmüyor mu
ne demek ailem ne yapabilirim
sen ailene eşinin değerini göstermezsen ailenin eşine saygı duymasınımı bekliyosun
herşey eşinin elinde arkadaşım o bi höt desin bakalım bi daha ağızlarını açabiliyorlar mı bu ne ya
2. evliliğin diye yapılır mı bu
boşanmış kadınlar insdanlıktan muaf mı kalmış oluyorlar
ay eşinede ailesinede çok kızdım
seni üzdüysem de özür dilerim

haksızlık etmiyorsun.. şu kısa dünyada kimse kimsenin çalımını çekmek zorunda değil..
eşinde kararına birşey demiyor..onlarıda unut gitsin..zaten bu insanlardan sana iyilik beklenmez artık..
allah ömür boyu huzurunuzu bozmasın... mutluluklar

ben genelde eşin ailesiyle bağın koparılmaması gerektiğini düşünüyorum ben öyle yaptım en azından ama gerçekten senin işin de çok zormuş

ben eşime senin ailenle sadece sana olan saygımdan ve sevgimden dolayı görüşürüm ve onlara sadece bu nedenle saygı ve gülryüz gösteririrm başka bir nedenle değil dedim o da kabulendi artık o da kardeşleriyle görüşmüyor zaten hem kendisine hem de bana yaptıklarından dolayı anne babasına da ayda - iki ayda bir felan ancak gidiyoruz genelde ben götürüyorum eşimin bana sevgisi daha da arttı biliyorum sırf onun hatırı için bile olsa ailesine iyi davranmam gene de onun hoşluna gidiyor ve onu onore ediyor

ben gene de bayramda seyranda da olsa diğer kardeşlerle karşılaşmayacak şekilde eşinin anne babasına git diğerlerinden uzak dur derim ama elbette ki senin bileceğin iş

2. evliliği kimse istemez ama hayat bu oluyor senin elinde değil ama mutlusun seviyorum diyorsan istedikleri kadar bozuk atsınlar takma bile uzak dur gerçekten

Bak canim benim esimde benim ve kaynanam arasinda gecen bir kavga yüzünden neredeyse bir sene ailesiyle görüsmedi. Bana üzüldügünü belli etmedi hicbirzaman ama üzüldügünü hissediyordum. Onun icin bende kahroluyordum ben barismasam bile barismasi icin geceleri gözyasi döküp allaha yalvariyordum ve cok sükür allah bu duami kabul etti.

Senin bile bile esinle ailesinin baglarini koparmayi düsürmen bunun icin cok sasirtti beni acikcasi. Bak güzelim, onlar et ve tirnaklar aralari acilsa bile eninde sonunda barisacaklar ama soncuta dahada kötü olan sen olacaksin. Sen kendini esinin yerine koy ve esin icin ailenden vazgectigini farzet! Esin ailesiyle görüsmese bile nekadar üzülecegini düsündün mü hic?

Bence bu fikri hemen cikar aklindan ileride seninde evlatlarin olacak unutma onlarin senden kopmasini ister misin. Benimde kaynanam beni sevmezdi bu nasil bir duygu cok iyi biliyorum ama bunun acisini esine cektirmeye hakkin yok. Gerekirse sen görüsme ama esinden bunu beklemeye hakkin yok-

Bak canim benim esimde benim ve kaynanam arasinda gecen bir kavga yüzünden neredeyse bir sene ailesiyle görüsmedi. Bana üzüldügünü belli etmedi hicbirzaman ama üzüldügünü hissediyordum. Onun icin bende kahroluyordum ben barismasam bile barismasi icin geceleri gözyasi döküp allaha yalvariyordum ve cok sükür allah bu duami kabul etti.

Senin bile bile esinle ailesinin baglarini koparmayi düsürmen bunun icin cok sasirtti beni acikcasi. Bak güzelim, onlar et ve tirnaklar aralari acilsa bile eninde sonunda barisacaklar ama soncuta dahada kötü olan sen olacaksin. Sen kendini esinin yerine koy ve esin icin ailenden vazgectigini farzet! Esin ailesiyle görüsmese bile nekadar üzülecegini düsündün mü hic?

Bence bu fikri hemen cikar aklindan ileride seninde evlatlarin olacak unutma onlarin senden kopmasini ister misin. Benimde kaynanam beni sevmezdi bu nasil bir duygu cok iyi biliyorum ama bunun acisini esine cektirmeye hakkin yok. Gerekirse sen görüsme ama esinden bunu beklemeye hakkin yok-

İyide canım ben eşime gitme görüşme demiyorumki, ben kendi adıma olan bağlardan bahsettim. Gelinlerin toplumumuzda bağzı görevleri vardır ya o açıdan. Ben haketmediğim şeyler yaşadığım için eşimin ailesiyle olan ilişkimi koparmak istedim. Şuan görüşmüyorum kendimi daha iyi hissediyorum çünkü her görüşmemde mutlaka aşağılayıcı, yıprtacı şeyler duyardım. Benim yapımda böyle şeylere katlanma durumu yok, gerekirse eşim ailesiyle olur beni terkeder bunu mesele yapmazdım meshela..a.s.

2. evliliği kimse istemez ama hayat bu oluyor senin elinde değil ama mutlusun seviyorum diyorsan istedikleri kadar bozuk atsınlar takma bile uzak dur gerçekten

Evet canım uzak duruyorum gerçektende bana çok iyi geldi:1hug:

Gelişmeleride paylaşmak isterim ben bir süredir hiçbiriyle görüşmüyorum aramıyor sormuyordum.
Geçen hafta sonu aşure yapmış annesi çağırdı bizi, ben gitmek zorunda hissettim kendimi sonuçta muharrem ayımızdı. Ogün gördüm maile kayınvalidemlerdeydi.
ınanın okadar şaşırdımki beni ağırlamalarıkafamçokkarıştı kayınvalidemin bana sarılışı falan önüme yemek getirmesi, terlik bile getir banadiakannehir
Bilemiyorum sanırım hata ettiğini anladı yada başka bişey var bakalım zaman ne gösterecek keşke herşey iyi olsa. En azından bir tebessüm etse bile yeter bana, öyle birşeyler yapmasınada gerek yok..

Son düzenleme:
İyide canım ben eşime gitme görüşme demiyorumki, ben kendi adıma olan bağlardan bahsettim. Gelinlerin toplumumuzda bağzı görevleri vardır ya o açıdan. Ben haketmediğim şeyler yaşadığım için eşimin ailesiyle olan ilişkimi koparmak istedim. Şuan görüşmüyorum kendimi daha iyi hissediyorum çünkü her görüşmemde mutlaka aşağılayıcı, yıprtacı şeyler duyardım. Benim yapımda böyle şeylere katlanma durumu yok, gerekirse eşim ailesiyle olur beni terkeder bunu mesele yapmazdım meshela..a.s.

Hmmmm anladim ben yanlis anlamisim demek ki. Yalniz benim sana bir tavsiyem var. Esimle ayrilma noktasina geldigimde ailesi beni sirtimdan vurdu, ayrildik diye bayram etmedikleri kaldi altinlarima mobilyalarima göz koydular ilk günden. Bende tekrar barismayacagim nasil olsa düsüncesiyle büyük saygisizlik yapdim. Sonra esim hatasini gördü, ne yapdi ne etti barismaya ikna etti beni. Ogün bugündür ailesiyle görüsmüyorum hatta bata esimlede görüsmüyorlardi benimle baristi diye. Bundan sonra barisir miyiz bilmiyorum ama inan herseye ragmen birseyler eksik hayatimizda.

Isterdimki tüm bunlar olmasin, zamani geri alabilelim. Ama olmuyor iste buda canimi cok yakiyor. bunu sana neden anlatiyorum. Baglarini koparipda ileride pisman olma diye. Kaynanam önüme yemek getirdi terlik getirdi sarildi demissin. Ben kaynanamin bir defa yüzüme güldügünü hatirlamiyorum. Kaynanan seni sevmeseydi bunlari yapmazdi bence arkasinda baska seyler arama.

Eger huzurunu korumak istiyorsun daha az git gel, görümcelerin evde yokken kaynanani ziyaret etmeye calis ama baglari hepden koparma canim.

Back
X