eşimin ailesiyle bayram tatili

fiona16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
442
323
158
Merhaba size durumumu anlatıp fikir almak istiyorum.özellikle bazen tecrübesizliğimden ne düşüneceğimi bilemiyorum.eşim yarın bayram tatilinde ailesini arabamızla 10 saat uzaktaki memleketlerine götürecek. 1 hafta kalacaklar ve dönecekler.ben gitmiyorum onlarla. Kafama takılan ise şu.. Eşime hiç birşey demedim ama bana plan yapmadan önce sormadı.onun bu planı yapmadan önce bana bir danışması gerekmez miydi? Tabiki ailesini memleketine götürmek isteyebilir ama yurtdışı olduğu için masraflı da olacak.Ya da normal bir durum mu bu? Saçma birşey mi söylüyorum ben?

Tabii ki size sormasi veya soylemesi gerekirdi. Hatta sizin de gitmeniz gerekir. Oturup kirildiginizi, aile olmanin gereklerini guzel bir dille anlatin bana kalirsa.

Allahım sabır ver biz gelinlere!kesinlikle size sormalı ama sizi de zorla götürmemesi bu olaydaki tek artı.inanın hepimiz düşünürüz para kısmını falan.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tabii ki size sormasi veya soylemesi gerekirdi. Hatta sizin de gitmeniz gerekir. Oturup kirildiginizi, aile olmanin gereklerini guzel bir dille anlatin bana kalirsa.

Yorum için teşekkürler.ailesini götürebilir.allah yukarda benim ailemi de götürür istesem. Takıldığım nokta insan bu teklifi ailesine daha yapmadan bana gelip benim böyle böyle bir düşüncem var sen ne dersin diye sormaması. Ailesiyle bunun konuşup bana daha sonra söylemesi sorun çıkaran olmak istemediğim için de bu düşüncemi hiç açmadım

Anlamadığım nokta siz neden gitmiyorsunuz? Aileyle problemleriniz varsa nasıl olsa gitmeyeceksiniz diye sorma gereği duymamıştır belki.

Siz neden gitmiyorsunuz? Bu konular beraberken konuşulur. Acaba sizin gitmek istemediginizi dusunup mu boyle plan yapti. Ailesini goturmesi cok normal kalmak istemesi cok normal. Anirmal olan sizin gitmemeniz gibi duruyor.

Tabiki sormalı sizin de fikrinizi almalıydı ..siz neden gitmiyosunuz ben olsam kocamın yanında muhakkak giderdim.

Avea inTouch 2 cihazımdan gönderildi

Siz neden gitmiyorsunuz? Bu konular beraberken konuşulur. Acaba sizin gitmek istemediginizi dusunup mu boyle plan yapti. Ailesini goturmesi cok normal kalmak istemesi cok normal. Anirmal olan sizin gitmemeniz gibi duruyor.

Mutlaka sormalıydı haklısınız.

Tabiki sormalı sizin de fikrinizi almalıydı ..siz neden gitmiyosunuz ben olsam kocamın yanında muhakkak giderdim.

Avea inTouch 2 cihazımdan gönderildi

Benim pasaportum yok. Masraf olmasın diye ben pek üzerine olmadım.

Valla sizde düşünceli olmayıp pasaportu çıkarıp gidebilirdiniz.onkar düşünüyorsa siz beyi dusunuyorsunuz eşinizimi. O sizi düşünmüyor ki benim eşim 1 hafta beni yalnız birakmazdi içine sinmezdi.sizinki hicbirsey sormamis çağırmamis pasaport çıkaralım denemis siz onu mu dusunuyorsunuz.eger gitmek istemiyorsanız tabii.sizde kendinize güzel bi plan yapın çok düşünmeyin şu erkekleri maddi açıdan onlar sıkıya gelsin biraz.

Yok ya ben karsiyim buna !!! Yani evlendiginiz adamin ana baba kardesinden ailesi diye bahsetmenize...Artik siz bir ailesiniz onlar sadece ana baba kardes vs...Sizden izin almasi gerekirdi..Sizin de izin vermemeniz gerekirdi !! Kendileri gitsinler ya ayip ..Hayret birsey !!! Hem de yurtdisi..Bin misli daha ayip !!!

Sorması gerekirdi. Kaç yıllık evlisiniz? Yurt dışı derken neresi? Sizin gitmek istemeyeceğiniz bir yer mi?

Size söylemedi mi ailemi bırakıcam hem de memleketim de geçireceğim iznimi diye izin alması gerekmiyor sanırım çünkü siz sanırım görüşmüyorsunuz ailesiyle bayramda yalnız bıraktığınıza göre. 10 saat mesafe arabayla nasıl yurtdışı oluyor trafik vardır yollarda araçlarla zahmet çekmesinler istemiştir memleketinde de akrabaları vardır sonuçta hiç gitmesin mi ne olursa olsun eşinizi yalnız bırakmayın.

Nasıl yani evlenince aileler dış kapının mandalı mı oluyor o insanlar o adamı büyütmüş yetiştirmiş vefa duygusundan haberiniz yok sanırım bakın konı sahibi kendi ailem içinde istesem götürür diyor ailesiyle görüşmeden bana demeliydi diyor ama eşinin gelmeyeceğini biliyor kendi de belli ki memleketine gitmek istiyor bu hakkı yok mu hep eşinin dizinde mi olmalı her bayram. Bir de izin vermemeliydiniz demişsiniz yarın bir gün belki biz de kaynana olucaz evlenince oğullarımız gelin istemiyor diye memlekete gelmese eşim istemiyor deyip arabayla bile bırakmasa zorunuza gitmez mi 10 saat mesafe otübüsle gitmek başka arabayla başka kişisel sorunlarımızı ana oğul iliişkisine yansıtmasak iyi olmaz mı aynı şeyi hanım kızımızda yaşayabilirdi kendi gitmiyorsa eşimde gidemez deme hakkı yok bence teyzemde gelinle görüşmüyor başka şehirdeler oğlu geliyor bir bayram mutlaka ne yapsın görüşmesin mi memlekette bayram yapmak farklıdır herkes ister.

Önce bana pasaport alınsın sonra da ailecek gidilsin bi zahmet. Dış kapının mandalı gibi davranmış size. Ben olsam beni tek başına bırakmak içine siniyor mu derdim, neden önce bana pasaport almadan, beni bayramda tek başıma bırakacak planı bir de bana sormadan yapıyorsun diye sitem ederdim.

bence şimdiden söyleyin. İlerde anlatmaya çalışsanız anlamaz.

Neyi danisacak annemi babami memlekete goturebilirmiyim diyemi illaki demistir annemleri ben goturucem diye ama izin almasini beklemeniz cok yanlis sorun bence sizin neden pasaportunuzun olmayışı

Peki karisi dis kapinin mandalimi ona sorulmamis bile??? Hem bu yurtdisi yahu yurtdisi !!! Ben fikrimi yazdim siz dusuncem icin beni bu sekilde vefa duygusundan haberiniz yok falan diye yargilayamazsiniz !!!Ben razi gelmezdim..Oglumda var..Allah omur verir gelinimi gorursem, ogluma ta yurtdisina bizi gotur karina danisma bile, o da burada yalniz kalsin amaan ne hali varsa gorsun diyemem !! Utanirim !!!Eee boyle muameleye boyle yorum !!!

Kesinlikle sana sormalıydı gelmen için :)

Biricik & Selim
06.07.2013
~Ayza İpek geliyoor~

Cok merak ediyorum hanimefendi hic danismadan karar verip anne babasini alip cebinede evin rizkini koyup bayramda gitseydi bir yerlere..Beyefendinin ve kayinvalidegillerin tepkisi ne olurdu ??? Bu arada kayinvalide dusmani degilim ben esimin annesini cok severim..Esimin annesi kesinlikle benim 1 hafta yalniz kalmama izin vermezdi..Her bayramda aile reisi, evin babasi olarak esimin basimizda durmasini ister..Bizi birbirimize daha fazla baglamak icin elinden geleni yapar..Senin ailen baska artik derdi esime biz yeni evliyken..Yemek bile vermezdi benimkilere alissin diye..Bu nedir sormadan etmeden kararlar alinmis ..Ne kadar kirici, insani asagilayici bir durum..Sen kimsin ki sana soracagiz, biz bildigimizi yapariz gibi olmus..Konu sahibi dolmasin lutfen..Kendisine sorulmasi ve 10 saatlik maddi delik acacak bir yolculuga izin verilmemesi gerektigi kanaatindeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…