Eşimin ailesiyle görüşmek istemiyorum!

Kayınvalidemi evime kabul etmeli miyim?

  • Evet, eşinin annesi sonuçta

  • Hayır, huzurunuz bozulmasın


Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Gliese

Guru
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2009
222
168
35
Kızlar merhaba. Ben 3 yıllık evliyim 1 yaşında da çocuğum var. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz ve hiçbir sorunumuz yok. Ancak ailesi maalesef huzurumuzu bozuyor. Babası evlendigimizden beri surekli bizden para istiyor bu yuzden borca girdik. Evlenirken zaten hicbir katkida bulunmadilar. Esim ve benim ailem yapti herşeyi. Balayına bile gidemedik. Evlendigimiz hafta daha para istedi ve 3 yildir surekli istiyor. Her seferinde vermedik tabi. En son bebegimiz oldu bebegimizi gormedi bile. Ama esimin isyerine gelip tehdit edip para istedi. Rezil olduk.

Farkli sehirde yasiyoruz onlardan esimin isi geregi. Biz Kocaeli'deyiz onlar Kayseri'de. Esimin annesi ve ablaları da para vermemiz konusunda ustumuze geldi. Ben hepsine en bastan beri saygili ve icten davrandim. Ama onlar beni hep dis kapinin mandali olarak gördüler. Hep kardesleriyle iliski kurup beni saf disi birakmak istediler. Ablasinin biri hamileligimi tebrik bile etmedi. Ben de dogal olarak gorusmeyi kestim. Dogum yaptigim gun daha hastanede lohusa halimle diger ablasi telefonda benimle kavga etti. Doguma bir tek annesini cagirdik. Annesi de aman kardeslerin arasi bozulmasin aileye bisey olmasin kafasinda bi insan. Kimsenin beni dusundugu yok. Onlarin yuzunden benim sutum kesildi ve lohusa depresyonuna girdim.

Bunlarin uzerine ben hicbiriyle gorusmeme kararı aldım. 1 yildir gorusmuyorum telefonda konusmuyorum. Ve hayat bu sekilde cok guzel bizim icin. Annesi disinda hicbiri de arayip arayi duzeltmek istemedi 1 yildir. Esim de cok yiprandi ve o da babasi ve ablalariyla konusmuyor. Ancak annesiyle arada bir telefonda konusuyor. Ben de konusmasini istiyorum zaten annesi sonucta.

Simdi de annesi cocugu gormeye gelmek istedi. Kabul etmedim. Esim de bu durumda olmaktan cok mutsuz beni hakli görüyor ama vicdan yapti. Surekli ruyalarinda ailesini goruyor, anne ahı almaktan korkuyor. Ben de istedigi zaman ailesinin yanina gidebilecegini gorusebilecegini ancak benim kesinlikle gorusmek istemedigimi soyledim. Bir cozum olmayacak cunku cocugu yine gormek isteyecekler dedi. Biraz daha buyuyunce cocugu da goturursun ama simdi degil dedim.

Ikimiz de merhametli insanlariz. Bir yandan onlarsiz cok mutlu ve huzurluyuz. Bir yandan da kendimizi kotu hissediyoruz. Benim hic tahammulum yok onlari gormeye aklima geldikçe midem agzima geliyor o derece. Ne yapmalıyım, günaha mı giriyorum bu sekilde?
 
Son düzenleme:
Sadece kayınvalideniz eve gelip görsün bence çünkü o barışmak için bir adım atmış ve telde de görüşüyormuşsunuz zaten. Diğerleriyle mesafenizi korumanıza engel olmayacaksa bir gün gelip çocuğu görmesinde sakınca yok diye düşünüyorum. Ama yine de siz daha iyi bilirsiniz onları tanıyan sizsiniz her şey başa dönüp sizi mutsuz edecek bir durum var mı bir düşünün ona göre karar verin.
 
Aslinda gelip gormesinde bisey olmaz gibi gelsin. Kayinpeder ve ablalarini tekrar musallat etmesin yuz bulupta diye korkuyorsunuz sanirim.Gelsin gorsun inceden mesaji verirsiniz.
 
Ben çok inat bir insanım ne yazıkki sildim mi silerim bir insanı. Benim düğünümde bana bir çöp almasınlar Ondan sonra gelip benden para istesinler. Olacak iş değil sonra herşeyi geçtim çocuğumu görmeye gelmesinler sonra görmek istesinler asla göstermem ben görüşmem de . Neyse büyük konuşmak istemiyorum ama fikrim bu yönde
 
Eminim hiç kolay şeyler yaşamamışsınızdır. Ama ne olursa oldun o eşinizin annesi. Onu karnında taşımış. İyi kötü büyütüp bu yaşa kadar getirmiş. Zaten herkes sırtını dönerken annesi yine de kıyamamış açık kapı bırakmış. Anaların hakkı ödenmez derler Siz de annesiniz. Büyüklük siz de kalsın. Gelsin görsün bence. Siz mesafenizi koruyun. Yüz göz olmayın fazla ki ileri de astarını istemesin. Hatta istiyorsanız konuşmayın bile. Görsün gitsin. Eşinize de belirtin fazla kalmasın diye.
Madem eşiniz anlayışlı ve birbirinizi seviyorsunuz; onu zor durumda bırakmayın bence. Hakkınızda hayırlısı
 
Artık bir çocuğunuz olduğunu ve onun için yatırım yapacağınızı bu yüzden de maddi beklentiye girmemek şartıyla eşinizin hatırına kv’nin gelmesine izin verin bence

Benzer olayları görümcem yaşadı 3 çocukları var enişte görümcemi çok seviyor herşey yolun da ama bu mevzuyu aşamadıkları için çok mutsuz oldu ve depresyon tedavisi görüyor
 
Annesi arayı duzeltmek istemis ve annesiyle telde zaten gorusuyormussunuz neden eve gelmesini istemiyorsunuz annesinin?

Telde görüşmüyorum. 1 yıldır hiçbir türlü gorusmuyorum. Eve gelmesini istemiyorum. Cunku her geldiginde kizlarini anlatiyor ve esimi ablalariyla ve babasiyla arasini duzeltmesi icin ilmek ilmek isliyor
 
Anne ortayı bulma çabasında demişsiniz sanırım anneyle pek bir probleminiz yok bence gelip görsün ne olacak sanki yazıktır
 
Size kalmis
Esinizin ne istedigi de cok onemli tabii. Bizim evde esim kendi akrabasiyla ilgili karar verir ben de kendi akrabamla ilgili karar veririm. Her ne yasandiysa yasansin,benim bir akrabama esimin “gelmesin”demesi soz konusu olamaz.
 
X