Eşimin Ailesiyle sorunlarim var

Esime guvenemiyorum ve ailesiyle sorunlarim var

• Bosanmali miyim?

OY: 10 62,5%
  • Yoluma devam mi etmeliyim esimin iyi niyetli olmasindan kaynakli

OY: 6 37,5%

• Ankete Katılan
    16

Fahriyecm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2020
1
-3
1
Merhaba hanımlar çok büyük bir çıkmazın içerisindeyim bana dogru yolu secmeme yardimci olun.esimle yaklasik 6 aylik nikahliyim esim asker düğünümüz icin bekliyoruz.ailesinden hic bir sekilde memnun degilim.ilk tanismaya bize geldiklerinde o kadar iyi gozukturdulerki kendilerini suanki hal icin buyuk bir sok icersindeyim kaynanayla kayinbaba ayni evin icerisinde birbirlerine dusman gibiler ve o evde iki buyuk cocuk daha yasamakta kimsenin kimse umurunda degil acikcasi evlerinin duzeni cok kotu kaynana ev temizligine ise gidiyor ama kendi evinden bir bardak cay icilmez ilk basta esime ben bu durumu acamamistim 8 yil olmus o evden cikali sorumsuz bir ailenin icerisinde yetismis annesi cok bakimsiz gelinin ailesinin evine bile gelirken giydigi ayakkabiyi gorseniz camarsir sulu buluzi solmus ve yirtik pirtik ayakkabi ile ailemin evine geliyor her seferinde ve toplum icerisinde geziyor o sekilde yerin dibine giriyorum aileme karsi cok mahcup oldum ben esimin ailesinin boyle oldugunu bilmiyordum hicbir sekilde gorgu yok bayramda dahi usüldur bu kizim al bu bayram hasligin bise alirsin kendine demediler.Kaynana beni evine cagirdi az konusalim diye tek basima gittim sıcağın altinda yaklasik bir buçuk saat evlerinde kaldim bana bir bardak su dahi ikram etmedi. Eve yabanci bir insan geldiginde bile bu sekilde ikramsiz insanoglu yollanmaz.Ben evlerinden ayrilirken bana yalandan aksam yemegine kalsaydin diyor.ben bu aile icin esimden de sogudum.ben lisans mezunuyum kendimi gelistirmeye calisan biriyim bu aile beni malesef kaldiramiyor.offff offffff bu kurban bayraminda dahi evime kayinbaba bombos geldi gelin kizin ailesinin evine cok ayipppp bu kayinbaba zaten esiminde parasini yiyor cok sorumsuz bir baba kafasina gore bazen calisir bazen calismaz keyfine duskundur.uzun yolculuklarda ésim yanimda olmadiginda kayinbaba bir yemek dahi ismarlamaz vicdansizz gorgusuz kultursuz adamin biri.esim dugununu dahi tek basina yapmaya calisti kredi cekti onca borcun altina girdi.o aileye hic bir sekilde icim isinmadi benim ailemde cok zengin bir aile degil orta halli ama bir duzenimiz var titiziz benim ailem cok dikkat eder boyle seylere ilk baslarda hersey gosterismis suanki hal şokk edici benim düğünüm olacakti ne yapmaliyim.esimi benim ailemde sevdiler efendiligini fakat ben esime guvenemiyorum cunku kendi ailesine de deger veriyor yanlis birsey soyledigimde beni susturuyor ve ailesinin bu durumda oldugunu benim ailemden gizlediler ama olay patladi iste ben bu kisiyle yoluma devam etmelimiyim bosanmalimiyim dugun olmadan zaten cocugumda yok esim icinde herkes cok iyidir diyor sonucta oda cok bakimli degil ama o da zamanla olmazmi kiz degistirmezmi giyimi kusami duzeni

Kendini geliştirmeye çalışan biriysen harçlık yazmayi öğren önce.
Bazi seyler maddi durumla ilgili. Tabii bunu yapamayıştan kaynaklanan bir mahcubiyet yoksa onu bilemem.
Siz o aile ile araniza duvarlar örmüşsünüz. Kendinizi en tepeye koymuşsunuz.
Resmi nikahiniz yapilmis kaynana evine gitmişsiniz bana bir su vermedi misafire boyle yapilmaz diyorsunuz. Artik misafir değilsiniz ki.
Esiniz de sizi susturuyormus. Hicbir sey olmaz bu evlilikten.
Ne diye nikah kiydiniz ki siz? Askere gider gelir oyle nikah düğün olur. Boyle sacma sacma seyler yapıyorsunuz sonra agliyorsunuz.
Lisans mezunuyum bunlar beni kaldiramiyor ooofff
Üniversite mezunu olmanin bir ayricalik olmadığını anlarsiniz umarim. Diploma insana bazen hicbir sey katmıyor.

Merhaba hanımlar çok büyük bir çıkmazın içerisindeyim bana dogru yolu secmeme yardimci olun.esimle yaklasik 6 aylik nikahliyim esim asker düğünümüz icin bekliyoruz.ailesinden hic bir sekilde memnun degilim.ilk tanismaya bize geldiklerinde o kadar iyi gozukturdulerki kendilerini suanki hal icin buyuk bir sok icersindeyim kaynanayla kayinbaba ayni evin icerisinde birbirlerine dusman gibiler ve o evde iki buyuk cocuk daha yasamakta kimsenin kimse umurunda degil acikcasi evlerinin duzeni cok kotu kaynana ev temizligine ise gidiyor ama kendi evinden bir bardak cay icilmez ilk basta esime ben bu durumu acamamistim 8 yil olmus o evden cikali sorumsuz bir ailenin icerisinde yetismis annesi cok bakimsiz gelinin ailesinin evine bile gelirken giydigi ayakkabiyi gorseniz camarsir sulu buluzi solmus ve yirtik pirtik ayakkabi ile ailemin evine geliyor her seferinde ve toplum icerisinde geziyor o sekilde yerin dibine giriyorum aileme karsi cok mahcup oldum ben esimin ailesinin boyle oldugunu bilmiyordum hicbir sekilde gorgu yok bayramda dahi usüldur bu kizim al bu bayram hasligin bise alirsin kendine demediler.Kaynana beni evine cagirdi az konusalim diye tek basima gittim sıcağın altinda yaklasik bir buçuk saat evlerinde kaldim bana bir bardak su dahi ikram etmedi. Eve yabanci bir insan geldiginde bile bu sekilde ikramsiz insanoglu yollanmaz.Ben evlerinden ayrilirken bana yalandan aksam yemegine kalsaydin diyor.ben bu aile icin esimden de sogudum.ben lisans mezunuyum kendimi gelistirmeye calisan biriyim bu aile beni malesef kaldiramiyor.offff offffff bu kurban bayraminda dahi evime kayinbaba bombos geldi gelin kizin ailesinin evine cok ayipppp bu kayinbaba zaten esiminde parasini yiyor cok sorumsuz bir baba kafasina gore bazen calisir bazen calismaz keyfine duskundur.uzun yolculuklarda ésim yanimda olmadiginda kayinbaba bir yemek dahi ismarlamaz vicdansizz gorgusuz kultursuz adamin biri.esim dugununu dahi tek basina yapmaya calisti kredi cekti onca borcun altina girdi.o aileye hic bir sekilde icim isinmadi benim ailemde cok zengin bir aile degil orta halli ama bir duzenimiz var titiziz benim ailem cok dikkat eder boyle seylere ilk baslarda hersey gosterismis suanki hal şokk edici benim düğünüm olacakti ne yapmaliyim.esimi benim ailemde sevdiler efendiligini fakat ben esime guvenemiyorum cunku kendi ailesine de deger veriyor yanlis bir olayla karsilastigimda ve birsey soyledigimde beni susturuyor ve ailesinin bu durumda oldugunu benim ailemden gizledi ama olay patladi iste ben bu kisiyle yoluma devam etmelimiyim bosanmalimiyim dugun olmadan zaten cocugumda yok esim icinde herkes cok iyidir diyor sonucta oda cok bakimli degil ama o da zamanla olmazmi kiz degistirmezmi giyimi kusami duzeni

Balık baştan kokar...Kendini neden dibi çamurlu sulara atıyorsun?Kafanı bir kaldır ve aklını başına al ömür boyu kolunda eşini,eşinin kolunda da ailesini taşıyacaksin.Kendine güveniyor ben yoluma bakarım diyorsan yol yakınken içini sinmeyen bu evlilikten vazgec.

Merhaba hanımlar çok büyük bir çıkmazın içerisindeyim bana dogru yolu secmeme yardimci olun.esimle yaklasik 6 aylik nikahliyim esim asker düğünümüz icin bekliyoruz.ailesinden hic bir sekilde memnun degilim.ilk tanismaya bize geldiklerinde o kadar iyi gozukturdulerki kendilerini suanki hal icin buyuk bir sok icersindeyim kaynanayla kayinbaba ayni evin icerisinde birbirlerine dusman gibiler ve o evde iki buyuk cocuk daha yasamakta kimsenin kimse umurunda degil acikcasi evlerinin duzeni cok kotu kaynana ev temizligine ise gidiyor ama kendi evinden bir bardak cay icilmez ilk basta esime ben bu durumu acamamistim 8 yil olmus o evden cikali sorumsuz bir ailenin icerisinde yetismis annesi cok bakimsiz gelinin ailesinin evine bile gelirken giydigi ayakkabiyi gorseniz camarsir sulu buluzi solmus ve yirtik pirtik ayakkabi ile ailemin evine geliyor her seferinde ve toplum icerisinde geziyor o sekilde yerin dibine giriyorum aileme karsi cok mahcup oldum ben esimin ailesinin boyle oldugunu bilmiyordum hicbir sekilde gorgu yok bayramda dahi usüldur bu kizim al bu bayram hasligin bise alirsin kendine demediler.Kaynana beni evine cagirdi az konusalim diye tek basima gittim sıcağın altinda yaklasik bir buçuk saat evlerinde kaldim bana bir bardak su dahi ikram etmedi. Eve yabanci bir insan geldiginde bile bu sekilde ikramsiz insanoglu yollanmaz.Ben evlerinden ayrilirken bana yalandan aksam yemegine kalsaydin diyor.ben bu aile icin esimden de sogudum.ben lisans mezunuyum kendimi gelistirmeye calisan biriyim bu aile beni malesef kaldiramiyor.offff offffff bu kurban bayraminda dahi evime kayinbaba bombos geldi gelin kizin ailesinin evine cok ayipppp bu kayinbaba zaten esiminde parasini yiyor cok sorumsuz bir baba kafasina gore bazen calisir bazen calismaz keyfine duskundur.uzun yolculuklarda ésim yanimda olmadiginda kayinbaba bir yemek dahi ismarlamaz vicdansizz gorgusuz kultursuz adamin biri.esim dugununu dahi tek basina yapmaya calisti kredi cekti onca borcun altina girdi.o aileye hic bir sekilde icim isinmadi benim ailemde cok zengin bir aile degil orta halli ama bir duzenimiz var titiziz benim ailem cok dikkat eder boyle seylere ilk baslarda hersey gosterismis suanki hal şokk edici benim düğünüm olacakti ne yapmaliyim.esimi benim ailemde sevdiler efendiligini fakat ben esime guvenemiyorum cunku kendi ailesine de deger veriyor yanlis bir olayla karsilastigimda ve birsey soyledigimde beni susturuyor ve ailesinin bu durumda oldugunu benim ailemden gizledi ama olay patladi iste ben bu kisiyle yoluma devam etmelimiyim bosanmalimiyim dugun olmadan zaten cocugumda yok esim icinde herkes cok iyidir diyor sonucta oda cok bakimli degil ama o da zamanla olmazmi kiz degistirmezmi giyimi kusami duzeni

Esini seviyorsan onlarla iliskini kesip esinde soyleyip o sekilde devam edebilirsi.

Aileyi kendine layık görmüyorsun bariz şekilde. Olabilir. Bazen bende bu düşünceye kapılıyorum. Kesinlikle aynı yapıda düşüncede değiliz keşke daha farklı olsaydı diyorum ama kayınvalidemin giydiği bluz hiç sorun olmadı hayatımda.
Bunları sorun edecekseniz bencede ayrılın.
Çünkü o aileyle olacaksınız ömür boyu. Buda sürekli batacak huzursuzluk olacak gerek yok

Nişanlılık süreci bu sebeple önemlidir mesela. Görmediniz mi daha önce ailesini, nikah kıyılan kadar elbet isteme, nişan bir şey olmuştur?
Bir diğer taraftan kayınvalidenin evine gidip su vermedi demek garip. Ama mutfaktan gidip bir bardak su alamayacak kadar bir yol açılmadıysa o da garip.
Siz kendinizi biraz yukarıda gördüğünüz için kayınvalidenin temizliğe gitmesini falan biraz hakir görmüşsünüz.

kaç yaşında kadın ev temizliğine gidip ekmek parası kazanıyor siz lisans mezunu halinizle çocuk gibi harçlık bekliyorsunuz; şu halinizle ben sizi daha görgüsüz buldum. ayrıca insan ailesini seçemez; diyelim ki sevdiğin adamın ailesi kötü berbat (ki ben sizi ilgilendiren bi durum göremedim); napsın eşiniz nüfuslarından mı çıksın, sizin gönlünüz olsun diye, doğru diyorsun allah onların belasını versin diye ailesinin arkasından mı sövsün. kayınpeder oğlunun parasını yiyor diyorsunuz; parası yok haliyle aleme hava atmak için düğün yaptırmaya kalkmışsınız kredi çektirmişsiniz eşinize siz sanki eşinize çok mu merhametli davranıyorsunuz ki. lisans mezunu halimle beni kaldıramadılar da kusura bakmayın gülünç; memleketin yarısı artık lisans mezunu, yok birbirimizden farkımız

Size sırf beyninizden geçirdiğiniz beklentilerinizi mümeccim olmadıkları için gerçekleştirmedikleri için suçlu konumuna düşen insanların ilerde yine sizin vasıtanızla rencide olmamaları için boşanmalısınız diye işaretledim anketi. Ayrıca dilerim haşlık verenleriniz bol olur..

Ufak detaylara takılmışsınız beklentiyi azaltın. Kimseyi de değiştiremezsiniz anladığım kadarıyla aileyi kendinize denk görmüyorsunuz.bence bu denklik çok önemli. Bu kadar üstten baktığınız bir aileyle akraba olmasaydınız keşke.

Dokuz senelik gelinim, üç çocuğum var, kp bir kere bayram harçlığı vermedi ( ayrı şehirlerde yaşıyoruz) hadi beni geçtim torunlarına yollar insan. Hatta bizden para istediği bayramlar var. Ben mutluyum, kp harçlık vermemis benim için sorun değil. Senin için sorunsa boşan. Çünkü degismeyecekler.

Ay ne bileyim boşanayımmı yada aldatıldım napayım diye konu açanlar olumlu bişey yazmazsak kocasına sayıp dökemefipi nefreti bize kusuyor.... O nedenle ne bileyim ben deyip bu konulara hiç yamamaya karar vermek üzereyim.... Yani sözüm meclisten dışarı.... Bence duygularınıza sorun seviyormusunuz mantığınıza sorun bu kocaya anlaşır ve devam edebilirmisiniz... Aile ve sizi dengede tutar mı... Ayrılıp pişman olmayın ayrılmayı pişman olmayın. Koyun şapkayı önünüze sakin sessiz Bi yerde artıyı eksiyi hiçbirşeyi atlamadan düşünün karar çıkar ortaya 🙏

Merhaba hanımlar çok büyük bir çıkmazın içerisindeyim bana dogru yolu secmeme yardimci olun.esimle yaklasik 6 aylik nikahliyim esim asker düğünümüz icin bekliyoruz.ailesinden hic bir sekilde memnun degilim.ilk tanismaya bize geldiklerinde o kadar iyi gozukturdulerki kendilerini suanki hal icin buyuk bir sok icersindeyim kaynanayla kayinbaba ayni evin icerisinde birbirlerine dusman gibiler ve o evde iki buyuk cocuk daha yasamakta kimsenin kimse umurunda degil acikcasi evlerinin duzeni cok kotu kaynana ev temizligine ise gidiyor ama kendi evinden bir bardak cay icilmez ilk basta esime ben bu durumu acamamistim 8 yil olmus o evden cikali sorumsuz bir ailenin icerisinde yetismis annesi cok bakimsiz gelinin ailesinin evine bile gelirken giydigi ayakkabiyi gorseniz camarsir sulu buluzi solmus ve yirtik pirtik ayakkabi ile ailemin evine geliyor her seferinde ve toplum icerisinde geziyor o sekilde yerin dibine giriyorum aileme karsi cok mahcup oldum ben esimin ailesinin boyle oldugunu bilmiyordum hicbir sekilde gorgu yok bayramda dahi usüldur bu kizim al bu bayram hasligin bise alirsin kendine demediler.Kaynana beni evine cagirdi az konusalim diye tek basima gittim sıcağın altinda yaklasik bir buçuk saat evlerinde kaldim bana bir bardak su dahi ikram etmedi. Eve yabanci bir insan geldiginde bile bu sekilde ikramsiz insanoglu yollanmaz.Ben evlerinden ayrilirken bana yalandan aksam yemegine kalsaydin diyor.ben bu aile icin esimden de sogudum.ben lisans mezunuyum kendimi gelistirmeye calisan biriyim bu aile beni malesef kaldiramiyor.offff offffff bu kurban bayraminda dahi evime kayinbaba bombos geldi gelin kizin ailesinin evine cok ayipppp bu kayinbaba zaten esiminde parasini yiyor cok sorumsuz bir baba kafasina gore bazen calisir bazen calismaz keyfine duskundur.uzun yolculuklarda ésim yanimda olmadiginda kayinbaba bir yemek dahi ismarlamaz vicdansizz gorgusuz kultursuz adamin biri.esim dugununu dahi tek basina yapmaya calisti kredi cekti onca borcun altina girdi.o aileye hic bir sekilde icim isinmadi benim ailemde cok zengin bir aile degil orta halli ama bir duzenimiz var titiziz benim ailem cok dikkat eder boyle seylere ilk baslarda hersey gosterismis suanki hal şokk edici benim düğünüm olacakti ne yapmaliyim.esimi benim ailemde sevdiler efendiligini fakat ben esime guvenemiyorum cunku kendi ailesine de deger veriyor yanlis birsey soyledigimde beni susturuyor ve ailesinin bu durumda oldugunu benim ailemden gizlediler ama olay patladi iste ben bu kisiyle yoluma devam etmelimiyim bosanmalimiyim dugun olmadan zaten cocugumda yok esim icinde herkes cok iyidir diyor sonucta oda cok bakimli degil ama o da zamanla olmazmi kiz degistirmezmi giyimi kusami duzeni
:kusmuk:keske bu buton beğendim beğenmedim üzgün muhteşem butonlarının yanına eklense.
Lisans bitirmissiniz ama okumak cehaletinizi almış gerisi baki kalmış gibi bir durum var

O yaşta çalışıp çabalıyor o hakir gördüğün kadın sanane ayakkabısından bluzundan onu geçtim harçlık vermedi nedir yaa🤦‍♀️ Off kaldıramıyorlar beni derken sokakta gördüğün 5 kişiden biri lisans mezunu bilmem farkında mısın ? Çalışıyor musun ? Bak kadın çalışıyor. Görende akademik çalışmalar yürüten biri sanır 😒 Çok iyi yerlerde olsan seni kaldıran biri ile olurdun hani yükseklerden bakıyorsun ya insanlara 😏

Merak ediyorum sende lisans mezunusun ya hani görgülü sün olur ya belki senin ailen seni bi şekilde okutup adam etmiştir sözüm ona.. Bu arada maddi durumları yetersizdir kendilerine bakamayıp kılık kıyafetine dikkat edememiştir ve eşinde senin ailen için görgüsüz vicdansız kültürsüz demiştir, ne yapardın çok merak ettim de?
Eşinin yerinde olsam arkama dahi bakmaz direk boşanma dilekçesi verirdim.
Kimse ailesini kendi seçmiyor ama anne babaya hürmet saygı dinimizde en ön planda.
Kusura bakma da eşinin ailesini eleştireceğine kendi aileni eleştir bence kendinden yaşça büyük insanlara görgüsüz kültürsüz diyecek kadar saygısız bir evlat yetiştirmiişler..
Yazık lisansı çok fazla büyütüyorsunuz gözünüzde, bir evladım var varsın okumasın böyle olacaksa önce adam olsun!!!

Back
X