eşimin ailesiyle sorunlarım

merhaba öncelikle yeni üyeyim ve nereden başlamalıyım bilmiyorum ben 1 yıllık evliyim ve evlendiğimizin günden hatta öncesinden eşimin ailesiyle özellikle annesiyle sorunlarımız var bizim gezmemiz biryerlere gitmemiz benim aileme gitmemiz onu rahatsız ediyor sürekli yalan söylemek zorunda kalıyoruz çünkü öğrendiğinde bana gelmiyorsunuz gezin ne haliniz varsa görün o karına sözünü geçirip getiremiyosun gibi hatta bazen küfürlü bir çok sözünü işitiyoruz eşim bana cevap verdirtmiyor kendisi konuşmaya anlatmaya çalışıyor ama anlamıyor bu seferde eşimle biz tartışma boyutuna geliyoruz o hep bana gelsinler benle gezsinler biyere gitmesinler istiyor anne gününde hediye aldık pandemi var diye girmeyelim dedik halbuki onları düşündük ama girmedik diye kapıdan kovdu eşim yine susturdu kendısı halletmeye çalıstı ama yine bişey değişmiyor ben ne yapmam gerek bilmiyorum kimseye anlatamıyorum eşime anlatınca boşver diyor kapattırıyor ama benim içimde birikiyor ne yapmalıyım nasıl bi çözüm bulmalıyım
Irtibati tamamen kesin. Arkanizdan konusuyor mu küfür mü ediyor napiyorsa yapsin bazi insanlarla basa cikabilmemiz mümkün olmayabiliyor. Sizde gittiginiz yerin hesabini vermeyin artik. Gezmeye diyip kestirip atin.

merhaba öncelikle yeni üyeyim ve nereden başlamalıyım bilmiyorum ben 1 yıllık evliyim ve evlendiğimizin günden hatta öncesinden eşimin ailesiyle özellikle annesiyle sorunlarımız var bizim gezmemiz biryerlere gitmemiz benim aileme gitmemiz onu rahatsız ediyor sürekli yalan söylemek zorunda kalıyoruz çünkü öğrendiğinde bana gelmiyorsunuz gezin ne haliniz varsa görün o karına sözünü geçirip getiremiyosun gibi hatta bazen küfürlü bir çok sözünü işitiyoruz eşim bana cevap verdirtmiyor kendisi konuşmaya anlatmaya çalışıyor ama anlamıyor bu seferde eşimle biz tartışma boyutuna geliyoruz o hep bana gelsinler benle gezsinler biyere gitmesinler istiyor anne gününde hediye aldık pandemi var diye girmeyelim dedik halbuki onları düşündük ama girmedik diye kapıdan kovdu eşim yine susturdu kendısı halletmeye çalıstı ama yine bişey değişmiyor ben ne yapmam gerek bilmiyorum kimseye anlatamıyorum eşime anlatınca boşver diyor kapattırıyor ama benim içimde birikiyor ne yapmalıyım nasıl bi çözüm bulmalıyım
Oğlu evlenen kadınlar kendilerini yarı yolda bırakılmış gibi hissediyolarmış hani oğlanın annesi sorun çıkarır ya hep sebep buymuş. Kayınvalideniz konuşur boşverin önemli olan eşinizin sizi sahiplenmesi ve cevabını veriyo diyosunuz ne güzel bazılarıda annesine laf ettirmez annesinin lafından çıkmaz sizin eşiniz yalan söyleyerek annenize götürüyomuş annesini kırmak istemiyo belli ki ama sizde dinliyo. Sizde söylemeyin bi şey üzülür eşiniz kimse annesine laf ettirmez ki hatası varsa bile siz söylemeyin görmezden gelin yaşlıdır diyin geçin söylerseniz bi zaman sonra size cephe alır

cok yakın değil ama gelmişliği var o şekilde cünkü cok sık geldiği bi yerde oturuyoruz
Degisik bi kadin canm. Ama burda en buyul rol kocan da susturmasini bilmedigindrn oluyo yani karisamazsn istedigimz yerde istedigimz kadar kaliriz dese kırmadan bnu anlayana kdar dese pes edene kadr bnce sorun morun kalmaz
Takma. Eşine de anlatma aranı bozma. Bırak eşin uğraşsın. Sen hıhı tamam de geç. Yüzde yüz çözüm
[/Qbana bi
bana bir diyorsa eşime bin diyor zaten sonra bizim moralimiz bozuluyor tam hadi güzel bi gün geçirelim başbaşa diyoruz günümüz annesinin krizleriyle geçiyor daha bugün eve birakmak için çarşidan aldık gel çay söyleyeyim demedin diye eve gittikten sonra aradi bağırdı kapattı telefonu böyle yani günlerimiz

Oğlu evlenen kadınlar kendilerini yarı yolda bırakılmış gibi hissediyolarmış hani oğlanın annesi sorun çıkarır ya hep sebep buymuş. Kayınvalideniz konuşur boşverin önemli olan eşinizin sizi sahiplenmesi ve cevabını veriyo diyosunuz ne güzel bazılarıda annesine laf ettirmez annesinin lafından çıkmaz sizin eşiniz yalan söyleyerek annenize götürüyomuş annesini kırmak istemiyo belli ki ama sizde dinliyo. Sizde söylemeyin bi şey üzülür eşiniz kimse annesine laf ettirmez ki hatası varsa bile siz söylemeyin görmezden gelin yaşlıdır diyin geçin söylerseniz bi zaman sonra size cephe alır
haklısınız birde o şekilde deniyim zaten söylemiyorum eşim kendisi görüyor nasıl biri olduğunu benimde kötü birşey söylemediğimi bu tavırları yüzünden zaten kendisi bile pek gitmek istemiyor galiba işte arkamdan eşimi arayıp laf söylemesi cok sinir ediyor ailem benm hiç bu şekilde değil o yuzden tahammül edemiyorm bide yüzüne karşı gülüyor iyi davranıyormuş gibi arkandan eşime konuşması nefret ettirdi artık kendinden evlenirken yaşlı oda oğlunu özlüyo kıskanıyor ondan böyle iyi davranırım olsun dedim ama sanki ben iyi davrandıkca sustukça o daha cok cesaretleniyor
gibi

KK'ın öğrettiklerinden biridir bu konu. Kayınvalide sorun olsa dahi onun sorun olmasına izin veren eş kişisidir.
Bu tür kayınvalideler tam anlamıyla evliliğin kolonlarına dinamit döşüyor.
Tam anlamıyla evlilik sınayıcı, bir test.
Kayınvalide istediği kadar sorun olsun, o kapının önünde kalır. Onun bugün huzurunu bozmasının tek nedeni eşin. Eşinin suçlu olduğunu anladığında çözüm yolları önünde belirlecek.
Şöyle yap böyle yap diyemem. Her ilişkinin dinamiği farklı.
Sen kendi yolunla eşinle çözmelisin.
Bir üye herkes kendi delisiyle uğraşsın demiş. O kadar doğru bir söz ki anlatamam.
Kendi adıma söyleyecek olursam ben doğru yolu bulana kadar deliyle deli oldum. Eşim iki deliyle uğraşmak zorunda kalınca dengeyi buldu.
Kendi tahammül sınırına gelmeden çözüm bulmalısın. Çözümü erteledikçe çözümün süresi uzun, sancısı şiddetli oluyor.

haklısınız birde o şekilde deniyim zaten söylemiyorum eşim kendisi görüyor nasıl biri olduğunu benimde kötü birşey söylemediğimi bu tavırları yüzünden zaten kendisi bile pek gitmek istemiyor galiba işte arkamdan eşimi arayıp laf söylemesi cok sinir ediyor ailem benm hiç bu şekilde değil o yuzden tahammül edemiyorm bide yüzüne karşı gülüyor iyi davranıyormuş gibi arkandan eşime konuşması nefret ettirdi artık kendinden evlenirken yaşlı oda oğlunu özlüyo kıskanıyor ondan böyle iyi davranırım olsun dedim ama sanki ben iyi davrandıkca sustukça o daha cok cesaretleniyor
gibi
Siz duruşunuzu bozmayın yine iyilik edin boşverin kayınvalideniz görmesin Allah rızasını düşünün bu hususta. Aileniz gibi olmasını beklemeyin eşinizi ailesinin herkes farklı aile yapısına sahip ama eşinizin duruşu gayet iyi bence önemli olanda bu kiminle evlenirseniz evlenin bu uyuşma alışma süreci olacaktı ve eşinizin durması gereken yeri bilmemesi daha kötü olurdu inanın çok can sıkıcı bi durum

Her kayinvalde konusu okuyunca sinirleniyorum sanki bana yapilmis gibi.Konu sahibi o kimki sizi doguran buyuten kadina gittiginize karisacak bunun hesabini vereceksiniz.Vermeyin bu yüzü hic kimseye.Madem boyle yapiyor sak8n saklamayin gozune soka soka gidin.Duyacaginiz bir yerde tavır yaptigindada bunu bahane edin küsün.Oglu tek basina gitsin tafrasini ceksin.

eşim gittiğimiz yerin hesabını vermez annesine bişey dese sen karışma der kayinvalideme.esin çözecek sorunu sen degil ha ben senin yerinde olsam giderim yerim içerim dökerim saçarım bi kaç defa böyle yaparsan daha istemez seni😁

anam burda yok olsada kaynanami bizzat arayıp söylerdim bugun oraya gidecem bize geleceksen evde yokum haberin olsun diye.

Normal hayatınızı yaşayın, ona duymak istediklerini söyleyin. Artık ne duymak onu rahatlatır eşin biliyordur. Geziyoruz demesin mesela. Geziyorum desin. 😉

anam burda yok olsada kaynanami bizzat arayıp söylerdim bugun oraya gidecem bize geleceksen evde yokum haberin olsun diye.
eşim gittiğimiz yerin hesabını vermez annesine bişey dese sen karışma der kayinvalideme.esin çözecek sorunu sen degil ha ben senin yerinde olsam giderim yerim içerim dökerim saçarım bi kaç defa böyle yaparsan daha istemez seni😁
söylemiyoruz zaten saklıyoruz ama birilerinin yada ailemin yanında denk gelip arayınca neden söylemedi denmesin diye söylemek zorunda kalıyoruz

Bende de ısrarla neden hep evdesiniz çıkın gezin gençsiniz diyen model var🙄
Ortaları yok😀

Bence sen hiç karışma eşin bir süre sonra patlar zaten.Sen kötüleme boşver.

Her kayinvalde konusu okuyunca sinirleniyorum sanki bana yapilmis gibi.Konu sahibi o kimki sizi doguran buyuten kadina gittiginize karisacak bunun hesabini vereceksiniz.Vermeyin bu yüzü hic kimseye.Madem boyle yapiyor sak8n saklamayin gozune soka soka gidin.Duyacaginiz bir yerde tavır yaptigindada bunu bahane edin küsün.Oglu tek basina gitsin tafrasini ceksin.
bende ona sinir oluyorum zaten ailemin yanına gidiyorum diye yada eşimle geziyorum diye kimse karışamaz bana benim ailem simdiye kadar bana karışmamış o şekilde bi söz laf duymamışım bunun gelip kendince bana karışmayı hak görmesi sinir ediyor o istiyor ki biz gidelim hep o gelsin geziyomuyuz onunla gezelim onunla gidelim hep yanımızda olsn beni gezdirsin yanında çanta gibi karışsın herşeye .ben mesafeyi koymasaydım bu yaptıklarından dolayı daha kötü olcaktı 1 hafta evde yalnız kalcak oldu gelip kal demedik diye olay çıkardı yeni evlendik daha 1 ay olmadı kalın bizde oğlumun odası duruyo kalırsınız demeye başladı onlara gittiğimizdede mutlaka bi gerginlik

Böyle çok yıpranırsınız bir yerden sonra eşinizle bu sebepten tartışmalarınızın dozu artar ve tahammül seviyeniz yıldan yıla azalır.
Ve en çirkin tarafı da ağzına geleni sayıp sonra duygu sömürüsü yaparak aradan sıyrılabilmesi. Bi kere bu konuda saygı sınırını aşmaması için eşinizin sınırları net çizmesi lazım madem sizi karıştırmıyor susturuyor annesini de susturacak.
Bu eziyeti kadının kadına yapması da çok üzücü. Gelinlerini kumaları gibi gören kv ler var toplumumuzun sosyal yapısında var bi sıkıntı geçmişten gelen ama hala yıkılabilmiş değil görüldüğü gibi.

Back
X