- Konu Sahibi zeynepppppp
-
az cok kendımı gördum bende önceden tanıyordum esımın aılesını benden ıyısı tatlı dıllısı sıcakkanlısı candan samımısı yoktuu ama sımdıı guya ben degısmısım..alana kadar canım cıcım..ama gecte olsa goruyorsun..gercekten iş eşte bitiyor ama malesef benım kocacımın gozunde de ailesının yerıı cokkkk farklı..
bu arada allah saglıkla kucagına bebeklerını almayı nasıp etsın..bende hamıleyım ve streslı gectı ısmıne herseyıne karısıyolar az kaldıı bakalım ne olacak...senın bebeklerıne kımın ısmını koymayı ıstıyor merak ettım..
Allah yardımcınız olsun..eviniz ayrı siz artık çekirdek ailesiniz karışmaya hakları olduğunu sanmıyorum..elbette annedir babadır saygısızlık edilmez ama aynı saygıyı onlarında göstermesi gerekir.. kimse kimsenin kölesi değil... değer verilmesini beklemek için değer vermek gerekir inşallah kvnizde değer görmek istiyorsa sizin fikirlerinize ihtiyaçlarınıza isteklerinize değer vermeyi en kıza zamanda öğrenir.. eğer bu kadar takıntılı bir insasa haber vermeden memleketnize gidin önce annenizde kalın sonrasında yeni geliyor gibi kayınvalidenize gidin canınız sıkılmamış olur tabii bu son çare olarak değerlendirilmeli..ilkönce eşinizin ailesiyle oturup konuşması gerekiyor..sevgi ve mutlulukla kalın..
Merhaba sizin yazdıklarınızı okuyunca,yıllardır yaşadıklarım ve hala daha yaşadığım aynı sorunlar aklıma geldi,10yıllık evliyim 2çocuğum var hala eşimin ailesiyle sorunlar yaşıyorum,kayınpederim öldü,sorunlar dahada büyüdü.şimdi uzun uzun anlatamıyorum bizim yaşadığımız sorunların kaynağı eşimin sezsiz,tartışmayı sevmeyen herşeyi kabullenen tavrı benim sessiz olmam(şuanda biraz biraz sesimi çıkartıyorum ama alışık olmadıklarından daha kötü oluyorum)ve herşeyi içimde büyütmem den kaynaklanıyor...Size tavsiyem hemen kendinize gelip kimseyi takmamanız,kendinizi ezdirmemeniz,kocanızlada sakın sürekli ailesinin yaptıklarını anlatı durmayın,önceleri size hak veriyor sonra hep haksız olarak sizi görüyor bi ailemle gecinemedin diye,geniş ol sorun sensin bile diyebiliyor ,bunlarda ilişkinizi bozuyor mahvediyor...senn sen ol kendi isini hallet kendini esini ezdirtme lafını saygı çerçevesinde s öyle,esinlede bu konuları tartışma...
kaynanızı hala 4-5 günde bir aramanıza çok şaşırdım
bende benzer şeyler yaşadım, hatta bana nişanlıyken başladı, evlendikten sonra rahatlık vermedi, bizede karıştılar mudahale etmeye çalıştılar ,bana özellikle yüklendiler, akrabalarıyla samimi olcakmışım, kendileriyle ve akrabalarıyla sık sık görüşcekmişim görev gibi isteklerini belirttiler vs uzatmak istemiyorum, bir sürü huzursuzluk verdiler.
Hiç ama hiç aramıyorum, bayramdan bayrama görüşüyorum artık. İzin vermediğim halde sırf saygımdan sustugum halde tepeme binmeye çalıştılar. Şimdi tamamen kaybettiler beni.Hakettikleri gibi davranıyorum.
Seninde hakettikleri gibi davranmanı öneririm. Yoksa rahatsız olmaya devam edersin, mesafeni koymalısın. Hayatınıza mudahale etmeye hakları yok. Büyüklerse de büyüklüklerini bilsinler, zaten saygısızlık etmediğiniz halde hadlerini aştıklarını farkettim. Bu şekilde devam ederseniz daha çok tepenize binerler.Mesafeli olmanızı öneririm.
valla canım madem eşin senin yanında, yapacağın tek şey var takmamak ve gereken cevabı vermek.
bizimle kaplıcaya geleceksin mi diyor, gitmek istemiyorsan, ''hayır, biz babamlarla denize gidicez'' diyebilmelisin.
annende kalmana izin vermiyor mu, ''ne münasebet! ben gidiyorum'' diyebilmelisin.
evine mi karışıyor, '' ben böyle istedim, böyle yaptım'' diyebilmelisin.
''annemlere giderken ağlıyorum'' gibi birşey yazmışsın, kayınvalidenin amacı bu zaten. sinirin bozulsun, moralin altüst olsun ki zevk alamayasın, eğlenemeyesin, içine sinmesin. içine sinmesin ki, '' aman kayınvalidem laf edicek, kavga olucak, ben bir an önce döneyim'' gibi düşüncelerle kaynananlarda kal, amaç bu. işte bu yüzden hiiiiiç kafana takmıcaksın. o konuşup dursun, sen bildiğini oku
melittacım yaşadıklarımı okudun demek. işte şuan ikizlerimden başka bişey düşünmemem gerekiyor ama bunlarla uğraşıyorum.açıkcası kaynanama artık nefret duygusundan başka bişey beslemiyorum.senin hem görümcen hemde eltin var demek.seninde sorunların var demek.benim görümce yok elti de yok kaynım evli değil eşimden büyük olmasına rağmen daha evlenmedi.bende şimdi açıkcası şöyle beddua ediyorum.Allah onlara öyle bir gelin versinki bana çektirdiklerinin on katını çeksinler.dört gözle açıkcası şöyle dişli bir elti bekliyorum.kayınbabalar kaynanalara göre daha ılımlı oluyorlar.benim kayınbabamı kaynanam kışkırtıyor yoksa adam bişey demez sanırım.anlatmak istersen seninkiler ne yaptı acaba.? benim kaynanamın kızı yok o yüzden bana iyi davranır diye düşünmüştüm ama olmadı.
görümcenin sana öyle bir laf etmesine hakkı yokki.sen kırılmakta haklısın.görümce senin eşinle aranı nasıl bozmaya çalışır pes yani.aranız bozulsa mutlu olacak demekki.kaynananda iki elti arasında ayrımcılık yapmaması lazım.işte eltinden korkuyor sanırım o yüzden korkusundan bişey diyemiyor.sessizler herde eziliyor mağlesefki.biraz gerçekten dişli olmak gerekiyor sanırım.aynen bizede diyor kaynanam özel doktora gitmeyin falan diye zaten karışmasa şaşardım..eltine git diyor demek çok ayrımcılık yapıyor o zaman.eltinin çoraplarını bile giydriyorsa o eltinin ne yaptığını çok meral ediyorum.kaynananı nasıl korkuttuysa.bu anlattıkların küçük şeyler olabilir ama insanı çok kırıyor.benim başımda da var çünkü.boşver bayramda gelmemeleri daha iyi olur.dediğin gibi ne yatabiliyosun ne kalkabiliyosun ne canın bişey istese yiyebiliyosun.doğumdan sonra gelsinler boşver.bizimkiler ayda bir mutlaka geliyolar.ne senesi.ama biz gelmeyin zeynep hasta falan dese eşim heralde bizi kurşuna falan dizerler.eşin bunu ailesine diyebilirse valla kutlarım.benimde özel doktora gittiğimi duyunca ilk söylediği söz oraya niye para verdiniz kaplıcaya gitseydik oraya verdiğiniz parayla dedi ya vallahi pes dedim.kadın kafayı kaplıcayla bozmuş.neymiş efendim bir sene olmuş biz evleneli çocuğumuz olmuyomuş o yüzden kaplıca iyi gelirmiş.halbuki ondan 6 ay önce bir düşük yaptım.yani bütün tıbbi imkanları kullanırsın bakarsın çocuğun olmuyor hadi son çare kaplıcaya gidersin.ama daha sorunu anlamadan kaplıcaya gitseydik diyo.görende sanki 10 yıldır çocuğumuz olmuyor sanır. bunu dediğinde topu topu bir yıllık evliydik.doktora gitmemin faydası oldu çok ben hemen hamile kaldım.yumurtalıkta yapışıklık varmış bunu kaplıca nasıl düzeltecekti acaba merak ediyorum.doktor Allahtan hemen gelmissin dedi bekleseydin ameliyat olacaktın dedi.bir ilaçla halloldu iş.ben bekarlığımda da hep özel doktora giderdim şimdi onun yüzünden vazgeçemiycem kusura bakmasın.
sen demekki hep ikiz hamile kalıyorsun melittacım.gerçekten kaliteli o zaman yumurtlaman.senin üçüz bile olabilir yani. bu ikizden sonra birde üçüz oluyormuş.
kayınbabanla aranın iyi olması çok iyi.özlüyosun falan.ben açıkcası ikisini de 10 yıl görmesem hiç özlemem.benimde belki kayınbabamla aram iyi olurdu ama kaynanam onuda dolduruyor.
tabi bizde yaşamadık panikatağın nasıl bişey olduğunu bilemeyiz.gelmedikleri iyi olmuş.herşeyi yanlış anlayabilirlerdi.boşver kafan rahat olur.şimdi gelince mutlaka moralini bozacak bişey söylerdi.
ben kaynanasıyla sorun yaşamayan çok az insan gördüm.açıkcası hayatımda şimdiye kadar kimseyle kavga etmişliğim yok.herkesle iyi geçinirim.ama kaynanam çok kötü ben napıyım.sürekli alttan alamam.şimdiye kadar aldımda ne oldu.sonuç sıfır.
biz aslında önümüzdeki salı gidecektik canım ama eşim pazar günü gidelim dedi.çarşamba günü kaynanamlar haca bende pır annemlerin yanına inşallah.tabi sağlığımda bir sorun olmassa daha doktordan da izin alıcam.büyük bir ihtimal vericektir bir sorun çıkmassa tabi.niyeyse ben bişey olacak da gidemiycekmişim gibi geliyor umarım bişey olmaz.
hayırlısı olsun canım çocukları seviyorsan istersin belki ilerde.ama ben büyük konuşmayımda artık düşünmüyorum.bunlar sağlıklı olsun daha bişey istemiyorum.canım kaynanamın haberi olmayacak o gideceği için benimle uğraşacak zamanı olmayacak.hemde desin desin dursun ben yinede bildiğimi yapıcam bundan sonra .eşim izin verdikten sonra ona laf düşmez.ama işte kendini bişey sanıp konuşup duruyor.arabamız var canım otobüsle gitmiycez o yüzden yavaş yavaş gideriz artık.sende umarım kavuşursun annene çok zor senin için biliyorum ama napıcan işte mecburuz.eşlerimizin işleri yüzünden gurbet hayatı yaşamak zorunda kalıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?