- 21 Mart 2024
- 268
- 454
- 23
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Neden ? Ne yaptılar ki ?Evet çünkü ailesinden nefret ediyorum
Kendini ve en önemlisi çocuklarını bu adamdan kurtar...Ne yazıkki bir kere tokat attı bnde evi terk ettim keşke dönmeseydim üzerinden uzun yıllar geçmişti yine hatırladım ayrılmak en iyisi mi nereden nasıl başlasam bilmiyorum oysa iki üniversite bitirdim kendimi çok çaresiz hissediyorum
Konu tam sizr hak verecektim ama bunu okuduktan sonra size az bile. Müstehak yani eden bulur.Aynısını yazmaya gelmiştim. Lohusa gelinlerinin evine cümbür cemaat gidip kaç gün kalmışlar ve kadın onlara hizmet etmedi diye üzüntüden karnına ağrılar girmişti. Üstelik kocasını bile götürmüştü yanında. Lohusa kadın görümcesinin kocasını evinde ağırlamıştı ne alakaysa.
2 aylık bebeği olan kadından cümbür cemaat hizmet beklerken, aldığınız bileti, hatta kardeşinin evine yaptığı market alışverişinin lafını yaparken iyiydi şimdi sıra size gelince mi yatılı kimseyi istemiyorum oldu? Siz yeni annenin evine yıkılırken iyiydi, eşinizin kardesi gelince problem mi oldu?
Adam açsın davayı kurtulsun, gerçekten çok fena bi insansınız.
Konu tam sizr hak verecektim ama bunu okuduktan sonra size az bile. Müstehak yani eden bulur.
Bazı yaşananlar ilahi adalettendir. 2 aylık bebeği olan kadının evine kadın, erkek, çoluk çocuk gidip hizmet beklemek nasıl normalse bu da normal işte.
Eşinizi de şiddet gösterdiğinde boşasaydınız madem böyle dertleriniz olmazdı
Eski konuların karıştırılmasıni çok sevmem. Sizin o konunuzu da bilmiyorum ama şu yazdığınız hiç normal değil ki. Ben kendi öz anneme evimi satıp ev almam. O da asla kabul etmez. Sizin masrafınız daha çok der. Burda bir manipülasyon söz konusu olabilir mi?Sizin anlamanız da sorun mu var gelinimiz bizi yardımcı çağırdı bizde yardıma gittik çok şükür her dediğini her isteğini yaptık gelinimiz bize değer veren bizimde ona değer verdiğimizi bilen biri yeni evini sattı annemlere ev aldı düşünün aramızdaki bağı..
Ama eşimin ailesine gelinceeeee
Ben 22 gün hastanede yattigimda gelmeyen insanlar neler yaşatti bana bilseniz neden onları evimde istemedimi anlardiniz bana mustehak madem o zaman o ailenin bana yaşattıklarını Allah da size yaşatsın da kime müstahak görün benim konumla eski konuyu tutmayın
Katılıyorum size koca adamla aksama kadar evde tek başına durmak bilmiyorum bana rahatsız edici geliyor yani ben yapım geregi esim evdeyken bile wc zor giderim bir de baskası olcakşu sizin gelin konusunda haksız buldum sizi. lohusa kadın yardım istemiş bile olsa cümbür cemaat gidilmez hele hele erkek hiç götürülmez, lohusa kadının yanında sizin kocanızın ne işi vardı? zaten dediğinize göre yardıma gittiyseniz kahvaltı hazırlamasını beklemek çok saçma, o kadın yeni doğumdan çıkmış vücudu yorgun, uyku denen bişey yok gecesi gündüzü karışmış birbirine, size kahvaltı mı hazırlayacak sabah kalkıp? o konuda hatalısınız.
neyse geçmiş bitmiş, sizin konuya gelecek olursak,
burdaki çoğu hanımefendinin yorumlarına katılmıyorum. yok alt tarafı 1 tabak yemek fazla koyucan yok 4-5 gün idare et, yok senin kardeşin gelse böyle mi yapacaksın.
hanımlar birincisi, kendi kardeşi gelse, kendi kardeşiyle kendisi ilgilenecek kendisi ağırlayacak gün boyu kendisi vakit geçirecek. ama kaynıyla da gün boyu bir evin içinde vakit geçirmek zorunda değil.
kadın çalışıyor olsa, adam evde olsa, kardeşini adam kendisi ağırlayacak olsa, akşama kadar dört duvar arasında onunla adam kendisi oturacak olsa haklısınız, ama konu sahibi kan bağı bile olmayan kazık kadar herifle akşama kadar oturmak zorunda değil.
ama bunu o koca kazık kendisi düşünmeli. eşiniz gelme diyemez kolay kolay. o koca kazık demeli ki "yahu kardeşim sabah evden çıkıyor akşam geliyor, ben yengemle akşama kadar napıcam ya ne işim var gideyim otelde kalayım akşamları da uğrar kardeşim evdeyken görürüm" demeli. ama bunlar da düşünce yokki.
veya hadi otele verecek paran yok kaldın. en azından evden sabah çık akşam kardeşinle gel, gün boyu yengenin tepesinde oturma, hem güya çok dindarlar oruç falan tutuyorlarya, seninle aynı evde kalması da zaten haram. dini bile işlerine geldiği gibi yaşıyolar.
ayrıca yerinde olsam asla sahur hazırlamam ona. ciddiyim. normalde siz zaten sahura kalkıyor olsanız eyvallah ona da hazırlarsın. ama eşin de sahura kalkmıyor sen de sahur yapmıyorsun ne diye onun için uykunu böleceksin sana mı sordu gelirken? ya kalkıp atıştırsın kendisi ya da sahursuz tutsun umrunda bile olmasın. baş belaları gram faydaları olmadığı gibi bide üstüne ekstra yük oluyolar.
bide kendi kardeşin olsa diye kıyaslama yapıyorlar ben kendi kardeşimin yanında şortumla da gezerim bacaklarımı ayırıp uzanırım da. kaç yaşında olursak olalım aynı karında yatmışız senelerce aynı evde yaşamışız öz kardeşiz. kaynımla asla bir olamaz.Katılıyorum size koca adamla aksama kadar evde tek başına durmak bilmiyorum bana rahatsız edici geliyor yani ben yapım geregi esim evdeyken bile wc zor giderim bir de baskası olcak
Kesinlikle, istisnalar dışındabide kendi kardeşin olsa diye kıyaslama yapıyorlar ben kendi kardeşimin yanında şortumla da gezerim bacaklarımı ayırıp uzanırım da. kaç yaşında olursak olalım aynı karında yatmışız senelerce aynı evde yaşamışız öz kardeşiz. kaynımla asla bir olamaz.
La havleBiz gelinimizin yanında olmaya yardımcı olmaya gitmiştik nitekim öylede yaptık keşke bilip bilmeden konuşmasaniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?