- 15 Ocak 2014
- 5.992
- 5.203
- 398
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Çok teşekkür ederim gelin olayında eşimin gelmesi evet gerçekten tuhafti ama bebek iki aylık olunca kirki da çıktı düzeni oturmuştu yani gelinimz öyle dedi gelinimzin herseyi ile ilgilendik oda bizde memnun ayrıldık giderken kahvaltı beklemiş olmam belki o zaman saçma düşünmüşm şuan olsa belkide öyle düşünmem..şu sizin gelin konusunda haksız buldum sizi. lohusa kadın yardım istemiş bile olsa cümbür cemaat gidilmez hele hele erkek hiç götürülmez, lohusa kadının yanında sizin kocanızın ne işi vardı? zaten dediğinize göre yardıma gittiyseniz kahvaltı hazırlamasını beklemek çok saçma, o kadın yeni doğumdan çıkmış vücudu yorgun, uyku denen bişey yok gecesi gündüzü karışmış birbirine, size kahvaltı mı hazırlayacak sabah kalkıp? o konuda hatalısınız.
neyse geçmiş bitmiş, sizin konuya gelecek olursak,
burdaki çoğu hanımefendinin yorumlarına katılmıyorum. yok alt tarafı 1 tabak yemek fazla koyucan yok 4-5 gün idare et, yok senin kardeşin gelse böyle mi yapacaksın.
hanımlar birincisi, kendi kardeşi gelse, kendi kardeşiyle kendisi ilgilenecek kendisi ağırlayacak gün boyu kendisi vakit geçirecek. ama kaynıyla da gün boyu bir evin içinde vakit geçirmek zorunda değil.
kadın çalışıyor olsa, adam evde olsa, kardeşini adam kendisi ağırlayacak olsa, akşama kadar dört duvar arasında onunla adam kendisi oturacak olsa haklısınız, ama konu sahibi kan bağı bile olmayan kazık kadar herifle akşama kadar oturmak zorunda değil.
ama bunu o koca kazık kendisi düşünmeli. eşiniz gelme diyemez kolay kolay. o koca kazık demeli ki "yahu kardeşim sabah evden çıkıyor akşam geliyor, ben yengemle akşama kadar napıcam ya ne işim var gideyim otelde kalayım akşamları da uğrar kardeşim evdeyken görürüm" demeli. ama bunlar da düşünce yokki.
veya hadi otele verecek paran yok kaldın. en azından evden sabah çık akşam kardeşinle gel, gün boyu yengenin tepesinde oturma, hem güya çok dindarlar oruç falan tutuyorlarya, seninle aynı evde kalması da zaten haram. dini bile işlerine geldiği gibi yaşıyolar.
ayrıca yerinde olsam asla sahur hazırlamam ona. ciddiyim. normalde siz zaten sahura kalkıyor olsanız eyvallah ona da hazırlarsın. ama eşin de sahura kalkmıyor sen de sahur yapmıyorsun ne diye onun için uykunu böleceksin sana mı sordu gelirken? ya kalkıp atıştırsın kendisi ya da sahursuz tutsun umrunda bile olmasın. baş belaları gram faydaları olmadığı gibi bide üstüne ekstra yük oluyolar.
Bu kadar kavga etmek yerine o gelince hiçbir işe el sürmeseydiniz eşiniz görürdü hizmet etmek ne demek? Yani neden durduk yere bu kadar olay çıkardınız ki? Adama sahur hazırlamak yerine Abi, ben çocuktan dolayı sahura kalkamıyorum, dolap burada. Sen ye demek çok mu zorEşimin abisi bize gelecek bu şehirde sınavı varmış ve 4-5 gün kalacak evden çıkmaz benimle oturur asosyal adam..
Uyku düzenim çocuktan dolayı berbat halde ramazan da eklenince ben yatılı misafir ağırlamak istemiyorum iki gün sınava gidecek muhtemelen mülakat vs kalan günlerde de evde onunla tek olacağım hiç bir işe elini atmaz eşimle tartıştım bana inşallah damadın gelinin kimse sana bakmaz yaşadığını yaşa diyerek çok ama çok kötü laflar kullandı yaklaşık bir hafta oldu onunla konuşmuyoruz bağırış çağırış baya kavga ettik bana bu ev benm defol git gibi laflar etti terbiyesiz.bende kanunen ikimizin kanunlar seni postalar defol git çocuklarımin düzenini bozamam istemiyoruz seni gibi laflar ettim çocuklar da beni istiyor sen istemediğin yerde kalıyorsun gibi laflar ettim.
Oda bana dava açacağını söyledi
Demekki benden bu kadar nefret etmiş sırf abin gelmesin dedim diye etmediği beddua kalmadı çok üzgünüm günlerdir moralim bozuk büyük çocuğun okulu olmasa gerçekten defolup gitmeyi bile göze aldım içinde bana karşı öfke biriktirmis baksanıza.
Benım ailem gelince yükümü alıyor her işi onlar yapar abim bile yük olmaz ama bununkiler üç öğün yemek yiyip ellerini birseye atmaz ne yapacam ben abisi gelince birde ona sahur hazırlama derdi var ben sahur pek yapmıyorum yemeği hazırlayıp bununla hiç bu şekilde hiç konuşmadan devam etmeyi abisi ile de yeri gelince konuşurum diye düşünüyorum siz olsanız ne yapardıniz bebeğim küçük birde okula giden çocuğum var sinirlerim çok harap. Çok kırgın vede kızgınım
Değer vermek değil o. Saflık. Kendi evini satıp eş ailesine ev almak akıllı insanın işi değildir. İnşallah öyle bir şey yapmamıştırBu konunun gelinimzle ne alakası yok gelinimiz bizim ne kadar iyi olduğuhu merak etmeyin kendi evini satıp aileme ev alacak kadar bize değer veriyor bizde ona tabiki ama benim eşimin ailesi bana neler yaptılar bana bilmeden size mustehak yazanların dilerim Allah onlara bin beterini yaşatsın
Keşke öyle yapsaydmBu kadar kavga etmek yerine o gelince hiçbir işe el sürmeseydiniz eşiniz görürdü hizmet etmek ne demek? Yani neden durduk yere bu kadar olay çıkardınız ki? Adama sahur hazırlamak yerine Abi, ben çocuktan dolayı sahura kalkamıyorum, dolap burada. Sen ye demek çok mu zor
Ben genel evlilik değerlendirmesi yapmadım, özelde evliliğindeki sorunlardan da haberdar değilim tahmin edeceğiniz üzere . Ben yazılan konu üzerine yorum yapıyorum . Abartılmış bir kavga , ne demesini beklersiniz siz yorum yapın o halde ? Ağırlarız ama sende üzerine düşeni yapıp yardımcı olacaksın diyebilir. Destek istemek yerine gelemez demek işi yokuşa sürmek oluyor . Eşim bir misafir davet etmek istediğinde ben bana destek olabilirmisin diyorum ve bunu kabul ettiğinde hiç bir problem olmuyor . Sofrayı kurması kaldırması yada bulaşıkları toplaması bile ciddi bir destek sonuçta . Şartlar dile getirebilir ama kusura bakmayın kimse kardeşine evime gelme diyemez. Kardeşi düşünüp incelik yapsa 2 çocukla bir de ben yük olmayım dese daha güzel olurmuş tabiki . Ama gelmek isteyen kardeşe karım çok yoruluyor sana hizmet edemez mi diyecek ? Eşinde üslup sorunu var evet , ama anlatmak istediği şey şu; şeninde çocuklarına ihtiyacın olursa sana bakmasınlar . Tam olarak kurmasını istediğim empatiyi yanlış cümlelerle kurmasını istemiş . İkiside hatalıSorun bu mu , eşi öküzün teki , bu kadın idare ettiği sürece ilerler o evlilik , bu da kadına büyük bir yük, geniş pencereden bakın hırsızın hiç mi suçu yok ...
Kocam o zaman da gelmek istedi mecbur kalmıştım bir hafta gelinimizin her işini yaptık her işi diyorum zaten yardıma gitmiştik. Sadece gideceğimiz gün kahvaltı beklemiştim en azından bizimle hazrlasydj diye hata etmişim belki de bilemiyorum
Aaa bunu şimdi okudum lohusa kadının evine ailecek güyaaa yardım etmeye gidilir mi ya?Kocam o zaman da gelmek istedi mecbur kalmıştım bir hafta gelinimizin her işini yaptık her işi diyorum zaten yardıma gitmiştik. Sadece gideceğimiz gün kahvaltı beklemiştim en azından bizimle hazrlasydj diye hata etmişim belki de bilemiyorum
Gelininiz çağırmamıştı sizi. Anne babanız zaten oradaydı, onlar çağırmıştı. Konunuzda özellikle belirtmişsiniz gelin ya da kardeşim değil anne babam çağırdı biz de kalkıp gittik diye.Bazılarının anlaması sorunlu galiba gelinimiz bizi kendisi davet etti yardımcı olalım diye
Bu konunun gelinimzle ne alakası yok gelinimiz bizim ne kadar iyi olduğuhu merak etmeyin kendi evini satıp aileme ev alacak kadar bize değer veriyor bizde ona tabiki ama benim eşimin ailesi bana neler yaptılar bana bilmeden size mustehak yazanların dilerim Allah onlara bin beterini tasatisn
Ben sizi anlamadım benim de uyumayan bir kızım var ezan ortalama 5:30 da okunuyor . O saate kadar nasıl yumuyorsunuz? Gerçekten uykusuz bırakan çocuklarınız olsa hadi diyelim insan kendine bir iki saat ayırmak istiyor çocuksuz sonra yine devrilir uyursunuz . Madem geceliyorsunuz gerçekten sofraya fazladan bir tabak koyacaksinizBen sahura kadar uyumuyorum uykum gelmiyor bana diyor alt tarafı peynir zeytin koycan
Gelininiz lohusa haliyle sizi istedi mi ki yanında ? Ben mesela yardım istemem, bebeğime alışmak isterim. Yorumlara bakılınca da lohusa anneden hizmet beklemişsiniz..Biz gelinimizin yanında olmaya yardımcı olmaya gitmiştik nitekim öylede yaptık keşke bilip bilmeden konuşmasaniz
Valla dünyanın en iyi insanı bile kendi evini satıp kayinvalidesine, görümcesine ev almaz. Gelini nasil zorlamişsiniz demek ki yapmış. Bir de isteyerek yaptığını sanıyorsunuz.Bu konunun gelinimzle ne alakası yok gelinimiz bizim ne kadar iyi olduğuhu merak etmeyin kendi evini satıp aileme ev alacak kadar bize değer veriyor bizde ona tabiki ama benim eşimin ailesi bana neler yaptılar bana bilmeden size mustehak yazanların dilerim Allah onlara bin beterini yaşatsın
Ya kardeşim kimse misafirliğe gelemeyecekmi be biçim insanlarsınız ya ? Adı üstünde misafir. Annenin kardeşinin sağlık işi için gelip yanında kalsa bu lafları edebilecekmisiniz? Ayıp artık yaEşimin abisi bize gelecek bu şehirde sınavı varmış ve 4-5 gün kalacak evden çıkmaz benimle oturur asosyal adam..
Uyku düzenim çocuktan dolayı berbat halde ramazan da eklenince ben yatılı misafir ağırlamak istemiyorum iki gün sınava gidecek muhtemelen mülakat vs kalan günlerde de evde onunla tek olacağım hiç bir işe elini atmaz eşimle tartıştım bana inşallah damadın gelinin kimse sana bakmaz yaşadığını yaşa diyerek çok ama çok kötü laflar kullandı yaklaşık bir hafta oldu onunla konuşmuyoruz bağırış çağırış baya kavga ettik bana bu ev benm defol git gibi laflar etti terbiyesiz.bende kanunen ikimizin kanunlar seni postalar defol git çocuklarımin düzenini bozamam istemiyoruz seni gibi laflar ettim çocuklar da beni istiyor sen istemediğin yerde kalıyorsun gibi laflar ettim.
Oda bana dava açacağını söyledi
Demekki benden bu kadar nefret etmiş sırf abin gelmesin dedim diye etmediği beddua kalmadı çok üzgünüm günlerdir moralim bozuk büyük çocuğun okulu olmasa gerçekten defolup gitmeyi bile göze aldım içinde bana karşı öfke biriktirmis baksanıza.
Benım ailem gelince yükümü alıyor her işi onlar yapar abim bile yük olmaz ama bununkiler üç öğün yemek yiyip ellerini birseye atmaz ne yapacam ben abisi gelince birde ona sahur hazırlama derdi var ben sahur pek yapmıyorum yemeği hazırlayıp bununla hiç bu şekilde hiç konuşmadan devam etmeyi abisi ile de yeri gelince konuşurum diye düşünüyorum siz olsanız ne yapardıniz bebeğim küçük birde okula giden çocuğum var sinirlerim çok harap. Çok kırgın vede kızgınım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?