Eşimin alçaltıcı sözleri

Çok teşekkür ederim gelin olayında eşimin gelmesi evet gerçekten tuhafti ama bebek iki aylık olunca kirki da çıktı düzeni oturmuştu yani gelinimz öyle dedi gelinimzin herseyi ile ilgilendik oda bizde memnun ayrıldık giderken kahvaltı beklemiş olmam belki o zaman saçma düşünmüşm şuan olsa belkide öyle düşünmem..

Benım konuma gelince yazdıklarınız o kadar doğru ki daha neleri var muaberek günde dedikodu oluyor ama ben mutfakta yemek yaparken bile yanımda oturuyor çok rahatz oluyorum
Bebek emziriyorum çocuk ikide bir memem memem diyor her seferinde nasıl olacak dha da kötüsü dha uyumadım uyumuyorum ama sahur yapmıyorum biraz kilo da vereyim diye kendim uyumuyorum diye ona alt tarafı peynir zeytin koycan diyen eşim ver bende o zaman yatmadan tabağa koy hazırla dedim bana yine sinirlendi
Onun dışında yardımcı olur mu? Gelmeden temizliği yapar ve yemekten sonra çayı demler yardımı bu

Bu kadar kavga etmek yerine o gelince hiçbir işe el sürmeseydiniz eşiniz görürdü hizmet etmek ne demek? Yani neden durduk yere bu kadar olay çıkardınız ki? Adama sahur hazırlamak yerine Abi, ben çocuktan dolayı sahura kalkamıyorum, dolap burada. Sen ye demek çok mu zor

Değer vermek değil o. Saflık. Kendi evini satıp eş ailesine ev almak akıllı insanın işi değildir. İnşallah öyle bir şey yapmamıştır

Evlilik hayatı hep istediğimiz gibi gitmiyor maalesef. Bazen istemediğimiz insanları ağırlamak zorunda da kalabiliyoruz. Bu tarz şeyler için arıza çıkarılmaz. Tek bir bekar erkekmiş gelen. Ailecek gelen olsa şu durumunuza hak verebilirdim belki ama tek bir kişi birkaç gün sizde kalsa ölmezsiniz. Sahur elbette hazırlamak zorunda değilsiniz,abi dolap burda,buyur hazırla ye der geçersiniz. 5 yaş çocuğu değil,önüne yemek gelmese de olur çünkü mantıken.

Keşke öyle yapsaydm

Sorun bu mu , eşi öküzün teki , bu kadın idare ettiği sürece ilerler o evlilik , bu da kadına büyük bir yük, geniş pencereden bakın hırsızın hiç mi suçu yok ...
Ben genel evlilik değerlendirmesi yapmadım, özelde evliliğindeki sorunlardan da haberdar değilim tahmin edeceğiniz üzere . Ben yazılan konu üzerine yorum yapıyorum . Abartılmış bir kavga , ne demesini beklersiniz siz yorum yapın o halde ? Ağırlarız ama sende üzerine düşeni yapıp yardımcı olacaksın diyebilir. Destek istemek yerine gelemez demek işi yokuşa sürmek oluyor . Eşim bir misafir davet etmek istediğinde ben bana destek olabilirmisin diyorum ve bunu kabul ettiğinde hiç bir problem olmuyor . Sofrayı kurması kaldırması yada bulaşıkları toplaması bile ciddi bir destek sonuçta . Şartlar dile getirebilir ama kusura bakmayın kimse kardeşine evime gelme diyemez. Kardeşi düşünüp incelik yapsa 2 çocukla bir de ben yük olmayım dese daha güzel olurmuş tabiki . Ama gelmek isteyen kardeşe karım çok yoruluyor sana hizmet edemez mi diyecek ? Eşinde üslup sorunu var evet , ama anlatmak istediği şey şu; şeninde çocuklarına ihtiyacın olursa sana bakmasınlar . Tam olarak kurmasını istediğim empatiyi yanlış cümlelerle kurmasını istemiş . İkiside hatalı

Eşinizle eski munasebetinizi bilemem ama size bir kötülüğü dokunmadıysa ne var sanki 4-5 gün ağırlasanız? Gelip aylarca kalsa tamam ama çok az bir süre.

Ben anlamıyorum ne ara bu kadar prenses olduk? Benim kardeşim, eşime bir saygısızlık edip üzmemişse ve eşim gelmesin dese ben de alınırım.

Memlekete gittiğimizde benim 1 Küçük kardeşimin evine gitsem gelirimiz ne yapacağını şaşırır. Böyle yaptığı için uzakta bile olsam sık sık hediye gönderirim, ben de onu hoş tutmaya çalışırım.

Geçen ay memlekete gittik. Yemeklik malzeme aldım onlarda dedim gelin diye. Gelinimiz abla buraya gelin burda yapalım dedi. Ama ne gelin, ne benim eşim o yemeği sevmiyordu. Gelinimiz, "Abla eşine ve bana tavuk yaparım" dedi. Ben de "Canım sen zahmet etme ben tavuk alırım kendim yaparım" dedim. Gittim iki yemeğide kendim yaptım güle oynaya yedik.

Bana saygı duyan, seven bir kızcağızı, bize gelin geldi diye görümce olarak hor göremem.

Bırak kardeşimi, gelinimiz gelecek olsa seve seve kabul ederim. Çoğuna göre gelin, damat, görümce, kayın vs. Öcü bana göre insandır. Sevip sevmeyeceğim bana davranışı belirler.

Siz lohusa gelinin evine kocanızla yatıya eziyete pardon yardıma gidiyorsanız o zaman bir zahmet asosyal kayına da bakacaksınız.

Siz nasıl ki elin adamını evinde ağırlamak zor geldiyse, lohusa kadına elin adamını evinde ağırlamak ne kadar zor gelmiştir.

Benimde kaynım gelir arada bulunduğumuz şehire ama hiç varlığını bile hissetmem.aksam yemeğinden sonra gelir eve sabahta kahvaltı yapmadan erkenden çıkar evden.boyle olmasa bile ses etmezdim,sonuçta bı kaç gün idare edebilir insan.bende sevmem yatılı misafir ama bı kişiyse çok rahatsız olmam.daha doğrusu gelen kişi erkekse çok kasmam ne yemeğe bakar erkekler ne temizliğe.Allah ne verdiyse koyun önüne.

Çok ayıp ya, kadının kadar erkeğin, erkeğin kadar kadının evi. Aile bireyini kabul etmemek nerden tutarsan tut büyük saygısızlık.
Abini bu evde istemiyorum lafını en sakin adama söyleseler o bile kavga çıkarır. Ben de kavga ederim.
Aynısını size yapsın eşiniz, çıngar çıkarır ayılır bayılırsınız bence.
Sınavı varmış zaten zaruri bir hal.
Yazlığa tatile gelse anlayacağım.
Olmamış bu tavır.

Aaa bunu şimdi okudum lohusa kadının evine ailecek güyaaa yardım etmeye gidilir mi ya?

Sizin gibilerden aslında çok var memlekette. Yardım etmeye diye gider açık arar konuşursunuz nitekim öyle olmuş. Bknz:kahvaltı
Kadının bu bir haftalık süreçte lohusa depresyonuna girdiğine eminim.

Bir daha kocamızla lohusa evine gitmeyin ok?

Bazılarının anlaması sorunlu galiba gelinimiz bizi kendisi davet etti yardımcı olalım diye
Gelininiz çağırmamıştı sizi. Anne babanız zaten oradaydı, onlar çağırmıştı. Konunuzda özellikle belirtmişsiniz gelin ya da kardeşim değil anne babam çağırdı biz de kalkıp gittik diye.

Üzgünüm ama bu inandırıcı değil. Kimse kendi evini satıp kayınaileye ev almaz, kendi ailesi için bile yapmaz bunu. Ya kızı zorladınız ya dolandırdınız ya da yalan söylüyorsunuz.

Farkında mısın Dilara her konu açtığında gelin konusu karşına geliyor. Sonra konularını kapattirmak zorunda kalıyorsun. Haklı bir yanın var konuda. Adamın işi varsa iki gün gelip gitseydi eşin de izin alsaydı madem . Sen yalnız kalmak zorunda değilsin elalemin adamıyla . Bir yandan iki çocuk . Tepkileri fevri vereceğine bence bu seçeneği sunmaliydin . Eşin de sahuru falan hazırlasın sofrayı toplasın . Bir şekilde geçer

Ben sahura kadar uyumuyorum uykum gelmiyor bana diyor alt tarafı peynir zeytin koycan
Ben sizi anlamadım benim de uyumayan bir kızım var ezan ortalama 5:30 da okunuyor . O saate kadar nasıl yumuyorsunuz? Gerçekten uykusuz bırakan çocuklarınız olsa hadi diyelim insan kendine bir iki saat ayırmak istiyor çocuksuz sonra yine devrilir uyursunuz . Madem geceliyorsunuz gerçekten sofraya fazladan bir tabak koyacaksiniz

Ben bu yabancı adam tavrını anlamıyorum. Aile kurduğunuz, iki çocuk yaptığınız insanın abisi nasıl yabancı adam olabilir? Bebek emzirme biraz zor olabilir, odaya gitmek gerekir falan ama adamla asla vakit geçiremem diyecek kadar nasıl olabilir aklım almıyor.

Ablamın eşi bizde üç gündür. Yabancı adamsa o da yabancı adam kategorisinde. Hemen hemen aynı şeyi yaşıyorum yani. Perşembe akşam aradı napıyonuz yarın sizdeyim diye. Öyle gelebilir miyim falan da yok çünkü biliyor kapımız açık her zaman onlar için. Aile olmak böyle bir şey çünkü bence. Gelen eşimin ailesinden biri de olsa sorun olmaz.

Biz gelinimizin yanında olmaya yardımcı olmaya gitmiştik nitekim öylede yaptık keşke bilip bilmeden konuşmasaniz
Gelininiz lohusa haliyle sizi istedi mi ki yanında ? Ben mesela yardım istemem, bebeğime alışmak isterim. Yorumlara bakılınca da lohusa anneden hizmet beklemişsiniz..
Yeni doğum yapmış kişiler sizi çagirmadan evlerine gidemezsiniz. Annenizin babanızın sizi cagirmasi yetmiyor. Bakın kendiniz de istemiyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla dünyanın en iyi insanı bile kendi evini satıp kayinvalidesine, görümcesine ev almaz. Gelini nasil zorlamişsiniz demek ki yapmış. Bir de isteyerek yaptığını sanıyorsunuz.

Ya kardeşim kimse misafirliğe gelemeyecekmi be biçim insanlarsınız ya ? Adı üstünde misafir. Annenin kardeşinin sağlık işi için gelip yanında kalsa bu lafları edebilecekmisiniz? Ayıp artık ya

Acip eski konulariniza bakma gafletinde bulundum. Keşke siz de arada bir açıp baksaymișsiniz ve yasadiklarinizi unutmasaymișsiniz,
Şimdi böyle dertleriniz olmazmış.
Siz, yasadiklarinizdan, olmuş ve olacak olanlardan, içerisinde bulunduğunuz durumdan gizli haz aliyorsunuz.
Aklı başında olan hic bir insan, böyle bir evliliğe kalkıpta ikinci çocuğu dünyaya getirmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…