- Emoji Skoru
- 5.236
- Puanlar
- 398
- Konu Sahibi Dilara55333
Çok teşekkür ederim gelin olayında eşimin gelmesi evet gerçekten tuhafti ama bebek iki aylık olunca kirki da çıktı düzeni oturmuştu yani gelinimz öyle dedi gelinimzin herseyi ile ilgilendik oda bizde memnun ayrıldık giderken kahvaltı beklemiş olmam belki o zaman saçma düşünmüşm şuan olsa belkide öyle düşünmem..şu sizin gelin konusunda haksız buldum sizi. lohusa kadın yardım istemiş bile olsa cümbür cemaat gidilmez hele hele erkek hiç götürülmez, lohusa kadının yanında sizin kocanızın ne işi vardı? zaten dediğinize göre yardıma gittiyseniz kahvaltı hazırlamasını beklemek çok saçma, o kadın yeni doğumdan çıkmış vücudu yorgun, uyku denen bişey yok gecesi gündüzü karışmış birbirine, size kahvaltı mı hazırlayacak sabah kalkıp? o konuda hatalısınız.
neyse geçmiş bitmiş, sizin konuya gelecek olursak,
burdaki çoğu hanımefendinin yorumlarına katılmıyorum. yok alt tarafı 1 tabak yemek fazla koyucan yok 4-5 gün idare et, yok senin kardeşin gelse böyle mi yapacaksın.
hanımlar birincisi, kendi kardeşi gelse, kendi kardeşiyle kendisi ilgilenecek kendisi ağırlayacak gün boyu kendisi vakit geçirecek. ama kaynıyla da gün boyu bir evin içinde vakit geçirmek zorunda değil.
kadın çalışıyor olsa, adam evde olsa, kardeşini adam kendisi ağırlayacak olsa, akşama kadar dört duvar arasında onunla adam kendisi oturacak olsa haklısınız, ama konu sahibi kan bağı bile olmayan kazık kadar herifle akşama kadar oturmak zorunda değil.
ama bunu o koca kazık kendisi düşünmeli. eşiniz gelme diyemez kolay kolay. o koca kazık demeli ki "yahu kardeşim sabah evden çıkıyor akşam geliyor, ben yengemle akşama kadar napıcam ya ne işim var gideyim otelde kalayım akşamları da uğrar kardeşim evdeyken görürüm" demeli. ama bunlar da düşünce yokki.
veya hadi otele verecek paran yok kaldın. en azından evden sabah çık akşam kardeşinle gel, gün boyu yengenin tepesinde oturma, hem güya çok dindarlar oruç falan tutuyorlarya, seninle aynı evde kalması da zaten haram. dini bile işlerine geldiği gibi yaşıyolar.
ayrıca yerinde olsam asla sahur hazırlamam ona. ciddiyim. normalde siz zaten sahura kalkıyor olsanız eyvallah ona da hazırlarsın. ama eşin de sahura kalkmıyor sen de sahur yapmıyorsun ne diye onun için uykunu böleceksin sana mı sordu gelirken? ya kalkıp atıştırsın kendisi ya da sahursuz tutsun umrunda bile olmasın. baş belaları gram faydaları olmadığı gibi bide üstüne ekstra yük oluyolar.
Benım konuma gelince yazdıklarınız o kadar doğru ki daha neleri var muaberek günde dedikodu oluyor ama ben mutfakta yemek yaparken bile yanımda oturuyor çok rahatz oluyorum
Bebek emziriyorum çocuk ikide bir memem memem diyor her seferinde nasıl olacak dha da kötüsü dha uyumadım uyumuyorum ama sahur yapmıyorum biraz kilo da vereyim diye kendim uyumuyorum diye ona alt tarafı peynir zeytin koycan diyen eşim ver bende o zaman yatmadan tabağa koy hazırla dedim bana yine sinirlendi
Onun dışında yardımcı olur mu? Gelmeden temizliği yapar ve yemekten sonra çayı demler yardımı bu