• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin aldığı karar doğru mu sizce kızlar?

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba,
Eşimin babaannesi 25 gün önce vefat etti. (Allah rahmet eylesin) Eşim babaannesinin kırkı çıkmadan düğüne filan gitmek istemiyor. Geçen hafta benim dayımın torununun düğünü vardı ona gidecektik tamam dedi eşim ama benim içim rahat etmedi çünkü babaannesi öleli henüz 20 gün olmuştu akşamüstü eve geldiğinde ona babaannen henüz yeni vefat etti gitmek istemiyorsan gitmeyelim sonuçta benim akrabalarım da biliyor babaannenin vefatını dedim. Gitmek için kendini zorlama ben anlayışla karşılarım bu durumu dedim. Ama bir sorun daha var 2 hafta sonra teyzesinin oğlunun da düğünü var ona da mı gitmeyeceksin diye sordum ona da gitmek istemiyorum gitmeyeceğim dedi. Bende peki dedim zaten bu düğüne gitmeyip de iki hafta sonra ona gitmek istersen tek başına gidersin ben gelmem dedim kırkı çıkmadan gitmeyeceksen ikisine de gitmemem gerekir dedim. O da ben ayrım yapmıyorum zaten ikisine de gitmek gelmiyor içimden dedi. Buraya kadar her şey normal ama teyzesinin oğlunun düğününe kayınvalidemler gidecek yani kayınpederimde ama halaları ve amcası gitmeyecek onlarda kırk çıkmadan gitmiyorlar. Ben eşime peki düğüne baban gidecek sen gitmeyeceksin baban onun oğlu o geliyor torunu gelmiyor diyecek teyzenler ve küsecekler dedim, babamın gidip gitmemesi beni ilgilendirmez herkesin değerleri farklıdır o değerlerini kaybettiyse ben ne yapabilirim dedi (ki bu arada dayımın torununun sünnetinin olduğu gün onlarında bir akrabasının düğünü vardı kayınpederimle kayınvalidem o düğüne gitmişler) eşime bunu söyledim acaba sen çok mu ince düşünüyorsun babanlar ona bile gitmiş dedim çok sinirlendi gelsin babam da bir çeyrek takayım ona dedi o utanmıyorsa ben ne diyeyim ki annem zaten düşünmez hele kendi sülalesi olunca hiç düşünmez ama babam düşünmeliydi dedi. Sizce doğru olan gidip takısını takıp gelmeli mi yoksa gitmemeli mi? (bir de teyzesi, oğlu, gelini kayınvalidemlere başsağlığına gelmişler bizim kayınvalidemle evimiz 10 dakika mesafede eşimde oraya kadar gelen insan buraya da gelebilirdi hem ondan büyüğüm hem de ölen kişi benim de babaannemdi dedi bundan sonra insanlara hak ettiği kadar değer verecekmiş) sizce eşim doğru mu düşünüyor işin içinden çıkamadım.

sudem, eşiniz böyle düşünüyorsa saygı duymalısınız bence..

Daha fazla babasını v.s örnek vererek eşinizin içini kışkırtmamalısınız diye düşünüyorum.

Doğru söylüyor herkesin düşüncesi kendine, fakat eşinizin dediği gibi bir değer kaybetmek değildir bu.

Sadece kendince saygısını göstermek istiyordur hepsi bu, babası gidiyor diye saygısız ya da değerlerini yitirdi anlamına gelmiyor.

Bir durum varsa illa ki onun aksi var diye birşey yok.

..

Bu arada başsağlığı büyük evinde olur, herkese ayrı ayrı başsağlığına gidilmez..
Onlar geldiğinde eşinizde orada bulunmalıydı, bulunmuyorsa onlarda ayrıca sizede gelmek zorunda değiller.Böyle bir adap yok.

Allah rahmet eylesin.

esiniz cok fazla detaya takılmıs cenaze icin bassaglına gelen teyzesinin ogluna bile burayada gelebilirdi ben buyugum ondan diyor ama tabiki insanlar kayınvalidenize gidecek birde esinize gelmelrine ne gerek var..ustelik babası bile annesinin vefatından sonra gitmis heryere o neden bu kadar abartıyor gidipde oynasın gobek atsın demez kimse ama en azından gidip bir gorunmesi gerekir

Son düzenleme:
sudem, eşiniz böyle düşünüyorsa saygı duymalısınız bence..

Daha fazla babasını v.s örnek vererek eşinizin içini kışkırtmamalısınız diye düşünüyorum.

Doğru söylüyor herkesin düşüncesi kendine, fakat eşinizin dediği gibi bir değer kaybetmek değildir bu.

Sadece kendince saygısını göstermek istiyordur hepsi bu, babası gidiyor diye saygısız ya da değerlerini yitirdi anlamına gelmiyor.

Bir durum varsa illa ki onun aksi var diye birşey yok.

..

Bu arada başsağlığı büyük evinde olur, herkese ayrı ayrı başsağlığına gidilmez..
Onlar geldiğinde eşinizde orada bulunmalıydı, bulunmuyorsa onlarda ayrıca sizede gelmek zorunda değiller.Böyle bir adap yok.

Allah rahmet eylesin.

1sen yorumun için öncelikle teşekkür ederim. Ama sanırım yanlış anlaşıldım ben eşimi kışkırtmıyorum şunu anlatmak istedim yani evin büyüğü olarak baban gidiyorsa senin de gitmen gerekmez mi? eşime söylemek istediğim aynen bu şekildeydi.

Bana göre eşin çok ama çok haklı. Hatta etrafta hala böyle insanlar olduğunu bilmekte çok güzel.

düğüne gidince göbek atması gerekmiyor.
usulen gider nikah varsa nikahı izler nikah yoksa çiftin gelişini izler
takısını takar kalkar.

ama içinden gelmiyorsa da zorla götüremezsiniz yani..
sonuçta onun kuzeni..
ayrıca cenazeden sonra her akrabanın ziyaret edilmesi gibi bir kural da yok.
ama eşiniz yaçok üzülmüş, ya da bu cenaze bahanesine sığınıyor
bu düğüne gitmek istemiyor..

eşiniz sizin düğüne gitmeyip kendi düğününe gitseydi evet sorun derdim ana her iki tarafa da eşit davrandığı için olayı çok kurcalamayın derim
evet babası gidiyor olabilir düğüne ama herkesin düşüncesi farklıdır
o yüzden boşverin eşiniz nasıl rahat edecekse öyle davranın
ayrıca sizin eve başsağlığına gelmeye gerek yok sonuçta babasına gidilmiş

Merhaba,
Eşimin babaannesi 25 gün önce vefat etti. (Allah rahmet eylesin) Eşim babaannesinin kırkı çıkmadan düğüne filan gitmek istemiyor. Geçen hafta benim dayımın torununun düğünü vardı ona gidecektik tamam dedi eşim ama benim içim rahat etmedi çünkü babaannesi öleli henüz 20 gün olmuştu akşamüstü eve geldiğinde ona babaannen henüz yeni vefat etti gitmek istemiyorsan gitmeyelim sonuçta benim akrabalarım da biliyor babaannenin vefatını dedim. Gitmek için kendini zorlama ben anlayışla karşılarım bu durumu dedim. Ama bir sorun daha var 2 hafta sonra teyzesinin oğlunun da düğünü var ona da mı gitmeyeceksin diye sordum ona da gitmek istemiyorum gitmeyeceğim dedi. Bende peki dedim zaten bu düğüne gitmeyip de iki hafta sonra ona gitmek istersen tek başına gidersin ben gelmem dedim kırkı çıkmadan gitmeyeceksen ikisine de gitmemem gerekir dedim. O da ben ayrım yapmıyorum zaten ikisine de gitmek gelmiyor içimden dedi. Buraya kadar her şey normal ama teyzesinin oğlunun düğününe kayınvalidemler gidecek yani kayınpederimde ama halaları ve amcası gitmeyecek onlarda kırk çıkmadan gitmiyorlar. Ben eşime peki düğüne baban gidecek sen gitmeyeceksin baban onun oğlu o geliyor torunu gelmiyor diyecek teyzenler ve küsecekler dedim, babamın gidip gitmemesi beni ilgilendirmez herkesin değerleri farklıdır o değerlerini kaybettiyse ben ne yapabilirim dedi (ki bu arada dayımın torununun sünnetinin olduğu gün onlarında bir akrabasının düğünü vardı kayınpederimle kayınvalidem o düğüne gitmişler) eşime bunu söyledim acaba sen çok mu ince düşünüyorsun babanlar ona bile gitmiş dedim çok sinirlendi gelsin babam da bir çeyrek takayım ona dedi o utanmıyorsa ben ne diyeyim ki annem zaten düşünmez hele kendi sülalesi olunca hiç düşünmez ama babam düşünmeliydi dedi. Sizce doğru olan gidip takısını takıp gelmeli mi yoksa gitmemeli mi? (bir de teyzesi, oğlu, gelini kayınvalidemlere başsağlığına gelmişler bizim kayınvalidemle evimiz 10 dakika mesafede eşimde oraya kadar gelen insan buraya da gelebilirdi hem ondan büyüğüm hem de ölen kişi benim de babaannemdi dedi bundan sonra insanlara hak ettiği kadar değer verecekmiş) sizce eşim doğru mu düşünüyor işin içinden çıkamadım.

eşini biraz tehdit etmişsin buna gitmzsen ona da gidemezsin diye
hem eşine konuşurken anlayışlı olurum diyon hem tehdit anlamadım ama
annesini babasını yargılamak kimseye düşmez diye düşünüyorum haksızsın bence fikrim bu
eşin zaten gitmek istemiyo hiçbirine neden üsteleyip duruyon onu da pek anlamadım
sanki düğüne götürmek için elinden geleni yapıyomuşsun gibi geliyo anlayışlılık değil de

1sen yorumun için öncelikle teşekkür ederim. Ama sanırım yanlış anlaşıldım ben eşimi kışkırtmıyorum şunu anlatmak istedim yani evin büyüğü olarak baban gidiyorsa senin de gitmen gerekmez mi? eşime söylemek istediğim aynen bu şekildeydi.

Kışkırtmak kelimesi anlatmak istediğimden uzak olmuş..
Yani eşinizin içini-bu durumu fazla kurcalamayın anlamında söyledim.

düğüne gidince göbek atması gerekmiyor.
usulen gider nikah varsa nikahı izler nikah yoksa çiftin gelişini izler
takısını takar kalkar.

ama içinden gelmiyorsa da zorla götüremezsiniz yani..
sonuçta onun kuzeni..
ayrıca cenazeden sonra her akrabanın ziyaret edilmesi gibi bir kural da yok.
ama eşiniz yaçok üzülmüş, ya da bu cenaze bahanesine sığınıyor
bu düğüne gitmek istemiyor..

Yok kesinlikle cenaze bahanesine sığınmıyor ona eminim. Babasının değerlerini eleştirirken de aslında haklı yönleri var babaannesi sağken 3-4 ay yatalak yaşadı ve halası baktı ona babası doğru dürüst gidip ziyaret bile etmedi ilgilenmedi. Eşimde aslında öfkeli bu duruma sağlığında annesine değer verdi mi ki öldüğünde versin diyor.

ya bi düğüne gidince illa kalkıp oynayacak değilya.... ama eşiniz bu şekilde düşünüyorsa , bence saygı duyun, çok hassas bir konu..
kayınpederiniz, kayınvalideniz düğünlere iştiraklerden geri kalmıyormuş, kendi annesi ölmüş bence eşinizden daha çok onların düşünmesi gerekirdi

bence konu gereksiz ve saçma birşekilde uzatılmış, büyütülmüş eşiniz tarafından.:19:

cenazenin çıktığı ev yada en büyüğün evi cenaze evi olarak adlandırılır, başsağlığı için herkes oraya gider, kapı kapı gezilmez. zaten eşinizin orda bulunmuş olması lazımdı.

diğer taraftan cenazenin 40nın çıkması falan gerekmiyor düğüne gidip tebrik etmek için, alt tarafı 1 saat oturur takısını takar ve geri döner. kalkıp ortada oyun oynayıp dört döncek değil tabiki:8:

işin içinde başka birşey yok değilmi? :26: yani aslında başka bir öfkesi olduğu için cenazeyi bahane ediyor olmasın :26:

eşini biraz tehdit etmişsin buna gitmzsen ona da gidemezsin diye
hem eşine konuşurken anlayışlı olurum diyon hem tehdit anlamadım ama
annesini babasını yargılamak kimseye düşmez diye düşünüyorum haksızsın bence fikrim bu
eşin zaten gitmek istemiyo hiçbirine neden üsteleyip duruyon onu da pek anlamadım
sanki düğüne götürmek için elinden geleni yapıyomuşsun gibi geliyo anlayışlılık değil de

Sanırım yazdıklarımı yanlış anladın buna gitmezsen ona da gidemezsin demedim ona da gitmeyi düşünmüyor musun dedim. Ayrıca gitmek istersen gidip takısını takıp gel dedim neticede çok fazla kalmak zorunda değilsin. Ayrıca sorun babaannesinin kırkı çıkmadan gitmek istememesi ise ve bu nasılsa geçti ona gideim derse tabii ki de gitmem o zaman ayrımcılığa girer çünkü. Ben anne ve babasını yargılamıyorum sadece oğlu olarak baban cenaze ve düğünü ayırt edebiliyorsa sen neden bu kadar ince düşünüyorsun diyorum.

Yok kesinlikle cenaze bahanesine sığınmıyor ona eminim. Babasının değerlerini eleştirirken de aslında haklı yönleri var babaannesi sağken 3-4 ay yatalak yaşadı ve halası baktı ona babası doğru dürüst gidip ziyaret bile etmedi ilgilenmedi. Eşimde aslında öfkeli bu duruma sağlığında annesine değer verdi mi ki öldüğünde versin diyor.

düğüne katılmak cenazeye saygısızlık değil bence..
ya da düğüne katılmamakla cenazeye saygı gösterilmiş olmuyor bana göre.
bu da hayatın bir parçası..

İnsan düğüne gitti diye göbek dansı yapacak değil.
Gidersiniz 1 saat oturur dönersiniz.
Bu kadar mesele edilecek birşey gibi gelmiyor bana İslam'da ölenin ardından üç gün devam eder yas.
Yoksa bunun sonu yok insan değil düğüne gitmek yemek yemek istemez kimsenin yüzünü görmek istemez.
Olaya eşiniz ya çok duygusal bakıyor yada dostlar alışverişte görsün düşüncesinde bilemiyorum.
Ama herşekilde mantıklı değil.
Tek başınıza gitseniz ?

bence konu gereksiz ve saçma birşekilde uzatılmış, büyütülmüş eşiniz tarafından.:19:

cenazenin çıktığı ev yada en büyüğün evi cenaze evi olarak adlandırılır, başsağlığı için herkes oraya gider, kapı kapı gezilmez. zaten eşinizin orda bulunmuş olması lazımdı.

diğer taraftan cenazenin 40nın çıkması falan gerekmiyor düğüne gidip tebrik etmek için, alt tarafı 1 saat oturur takısını takar ve geri döner. kalkıp ortada oyun oynayıp dört döncek değil tabiki:8:

işin içinde başka birşey yok değilmi? :26: yani aslında başka bir öfkesi olduğu için cenazeyi bahane ediyor olmasın :26:

İşin içinde başka bir iş yok ayrıca kayınpederimin evi cenaze evi değil babaannesi kendi evinde vefat etti. Büyük amcası ve halası o evde kalıyor halası bakıyordu zaten.

merhaba başınız saolsun
bence eşin doğru bir davranışta bulunmuş.hee ama mesela düğün günü yada düğünden önce gidip takısını takar tebrik eder kusura bakmayın gelemicem der o zaman zaten kimsenin bişi demeye hakkı yok. herkes kendinden sorumludur o babasının ayıbı . anne çok önemlidir heleki erkekler için çok daha farklı bir anlamdır bu konuda sana düşen eşine destek olman ve haklısın de dogrusun de önce onu destekle sonrada yavas yavas kendi düşünelerini söle acaba şöle yapsak daha mı doğru olurdu flan gibi yaklasırsan bu sefer dogru olanı kabul ettirebilirsin .fikrimi söyledim ama inş yanlış anlamamışımdır :)

allah rahmet eylesin öncelikle...
eşinin kararı gayet yerinde bence...
sende en ince ayrıntısına kadar kurcalayıpta kafasını karıştırma adamın..
yok baban gidiyo yok gidersen tek gidersin yok küslük olur bilmemne...
bırak herkesin evi yolu ayrı...
kararına saygı duymaktan başka şansın yok...
ölen eşinin babaannesi evlenen yine eşinin kuzeni......
aile içi muhabbetlere çok karışmamak lazım derim ben.........

Back
X