sudem, eşiniz böyle düşünüyorsa saygı duymalısınız bence..
Daha fazla babasını v.s örnek vererek eşinizin içini kışkırtmamalısınız diye düşünüyorum.
Doğru söylüyor herkesin düşüncesi kendine, fakat eşinizin dediği gibi bir değer kaybetmek değildir bu.
Sadece kendince saygısını göstermek istiyordur hepsi bu, babası gidiyor diye saygısız ya da değerlerini yitirdi anlamına gelmiyor.
Bir durum varsa illa ki onun aksi var diye birşey yok.
..
Bu arada başsağlığı büyük evinde olur, herkese ayrı ayrı başsağlığına gidilmez..
Onlar geldiğinde eşinizde orada bulunmalıydı, bulunmuyorsa onlarda ayrıca sizede gelmek zorunda değiller.Böyle bir adap yok.
Allah rahmet eylesin.
Merhaba,
Eşimin babaannesi 25 gün önce vefat etti. (Allah rahmet eylesin) Eşim babaannesinin kırkı çıkmadan düğüne filan gitmek istemiyor. Geçen hafta benim dayımın torununun düğünü vardı ona gidecektik tamam dedi eşim ama benim içim rahat etmedi çünkü babaannesi öleli henüz 20 gün olmuştu akşamüstü eve geldiğinde ona babaannen henüz yeni vefat etti gitmek istemiyorsan gitmeyelim sonuçta benim akrabalarım da biliyor babaannenin vefatını dedim. Gitmek için kendini zorlama ben anlayışla karşılarım bu durumu dedim. Ama bir sorun daha var 2 hafta sonra teyzesinin oğlunun da düğünü var ona da mı gitmeyeceksin diye sordum ona da gitmek istemiyorum gitmeyeceğim dedi. Bende peki dedim zaten bu düğüne gitmeyip de iki hafta sonra ona gitmek istersen tek başına gidersin ben gelmem dedim kırkı çıkmadan gitmeyeceksen ikisine de gitmemem gerekir dedim. O da ben ayrım yapmıyorum zaten ikisine de gitmek gelmiyor içimden dedi. Buraya kadar her şey normal ama teyzesinin oğlunun düğününe kayınvalidemler gidecek yani kayınpederimde ama halaları ve amcası gitmeyecek onlarda kırk çıkmadan gitmiyorlar. Ben eşime peki düğüne baban gidecek sen gitmeyeceksin baban onun oğlu o geliyor torunu gelmiyor diyecek teyzenler ve küsecekler dedim, babamın gidip gitmemesi beni ilgilendirmez herkesin değerleri farklıdır o değerlerini kaybettiyse ben ne yapabilirim dedi (ki bu arada dayımın torununun sünnetinin olduğu gün onlarında bir akrabasının düğünü vardı kayınpederimle kayınvalidem o düğüne gitmişler) eşime bunu söyledim acaba sen çok mu ince düşünüyorsun babanlar ona bile gitmiş dedim çok sinirlendi gelsin babam da bir çeyrek takayım ona dedi o utanmıyorsa ben ne diyeyim ki annem zaten düşünmez hele kendi sülalesi olunca hiç düşünmez ama babam düşünmeliydi dedi. Sizce doğru olan gidip takısını takıp gelmeli mi yoksa gitmemeli mi? (bir de teyzesi, oğlu, gelini kayınvalidemlere başsağlığına gelmişler bizim kayınvalidemle evimiz 10 dakika mesafede eşimde oraya kadar gelen insan buraya da gelebilirdi hem ondan büyüğüm hem de ölen kişi benim de babaannemdi dedi bundan sonra insanlara hak ettiği kadar değer verecekmiş) sizce eşim doğru mu düşünüyor işin içinden çıkamadım.
1sen yorumun için öncelikle teşekkür ederim. Ama sanırım yanlış anlaşıldım ben eşimi kışkırtmıyorum şunu anlatmak istedim yani evin büyüğü olarak baban gidiyorsa senin de gitmen gerekmez mi? eşime söylemek istediğim aynen bu şekildeydi.
düğüne gidince göbek atması gerekmiyor.
usulen gider nikah varsa nikahı izler nikah yoksa çiftin gelişini izler
takısını takar kalkar.
ama içinden gelmiyorsa da zorla götüremezsiniz yani..
sonuçta onun kuzeni..
ayrıca cenazeden sonra her akrabanın ziyaret edilmesi gibi bir kural da yok.
ama eşiniz yaçok üzülmüş, ya da bu cenaze bahanesine sığınıyor
bu düğüne gitmek istemiyor..
eşini biraz tehdit etmişsin buna gitmzsen ona da gidemezsin diye
hem eşine konuşurken anlayışlı olurum diyon hem tehdit anlamadım ama
annesini babasını yargılamak kimseye düşmez diye düşünüyorum haksızsın bence fikrim bu
eşin zaten gitmek istemiyo hiçbirine neden üsteleyip duruyon onu da pek anlamadım
sanki düğüne götürmek için elinden geleni yapıyomuşsun gibi geliyo anlayışlılık değil de
Yok kesinlikle cenaze bahanesine sığınmıyor ona eminim. Babasının değerlerini eleştirirken de aslında haklı yönleri var babaannesi sağken 3-4 ay yatalak yaşadı ve halası baktı ona babası doğru dürüst gidip ziyaret bile etmedi ilgilenmedi. Eşimde aslında öfkeli bu duruma sağlığında annesine değer verdi mi ki öldüğünde versin diyor.
bence konu gereksiz ve saçma birşekilde uzatılmış, büyütülmüş eşiniz tarafından.
cenazenin çıktığı ev yada en büyüğün evi cenaze evi olarak adlandırılır, başsağlığı için herkes oraya gider, kapı kapı gezilmez. zaten eşinizin orda bulunmuş olması lazımdı.
diğer taraftan cenazenin 40nın çıkması falan gerekmiyor düğüne gidip tebrik etmek için, alt tarafı 1 saat oturur takısını takar ve geri döner. kalkıp ortada oyun oynayıp dört döncek değil tabiki
işin içinde başka birşey yok değilmi? :26: yani aslında başka bir öfkesi olduğu için cenazeyi bahane ediyor olmasın :26:
Yok kesinlikle cenaze bahanesine sığınmıyor ona eminim. Babasının değerlerini eleştirirken de aslında haklı yönleri var babaannesi sağken 3-4 ay yatalak yaşadı ve halası baktı ona babası doğru dürüst gidip ziyaret bile etmedi ilgilenmedi. Eşimde aslında öfkeli bu duruma sağlığında annesine değer verdi mi ki öldüğünde versin diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?