eşimin aldığı karar doğru mu sizce kızlar?

Yorumun için teşekkür ederim. Eşim düğün öncesi değil de düğünden sonra gitmeyi düşündüğünü söyledi. Evine gider takısını takarız dedi.

Yorumun için teşekkürler. Eşimde düğün günü ya da düğünden önce değil de düğünden sonra evine gider durumu izah eder takısını takar geliriz dedi.

Ben bu konuda 1Sen e tamamen katılıyorum. Eşinizin kararına saygı duymalısınız.
Siz zaten ona desteğinizi belirtmişsiniz. Bu çok güzel ama baba örneğini vermeyin
bence de. Durumlar karşısında kişisel tecrübelerle ve duygusal yapı ile alakalı
olarak farklı tepkiler verebiliriz. Örnek veriyorum belki eşiniz çok sevdiği birini
ilk defa yitirmiştir ve bunun acısı ile henüz başa çıkmayı bilmiyordur. Ama
kayınpederiniz kim bilir nelere şahit olmuştur ve yaşı itibari ile farklı sorumlulukları
olduğundan hayata tutunması gerektiğini biliyordur.

Ve ayrıca taziye sadece 1 evde olur. Adap , usül böyledir. Alınmasına gerek yok
eşinizin.

Başınız sağolsun.

İşin içinde başka bir iş yok ayrıca kayınpederimin evi cenaze evi değil babaannesi kendi evinde vefat etti. Büyük amcası ve halası o evde kalıyor halası bakıyordu zaten.

demek istediğim şey şuydu : vefat eden kişiye göre 1.derece yakınları (annesi ,babası, kocası, karısı oğlu yada kızı) ziyaret edilip başsağlığı verilir genellikle, ama birde torununa gideyim özellikle başsağlığı vereyim demez çoğu kimse,ozaman çok uzar gider bu ziyaret listesi.

Başınız sağolsun.

Bizde de böyledir.40 gün eğlenceye,düğüne derneğe,tatile filan gidilmez.
O yüzden eşini anlıyor ve hak veriyorum.

Eşin,yakınlarından ilk büyük kaybını yaşıyor sanırım.
O yüzden başsağlığı durumda biraz alınganlık yapmış görünüyor.

Ama babası konusunda haklı.Her zaman ailemizle aynı fikirde olmuyoruz,her yaptıklarını doğru bulmuyoruz.
Babası,annesinden etkilenmiş olabilir,onları ilgilendirir.Babasına gitme diyemez sonuçta.
Gitmezseniz eminim anlayış gösterirler.Sonradan evde ziyaret edip altınlarını götürürsünüz.

Meleknaz ilgine teşekkür ederim. Evet aynen bizim adetlerimizde de böyledir 40 gün eğlenceye düğüne gidilmiyor. Dedesini de kaybetmiş ama o zaman küçükmüş tabii.

Bence zaman kavramından ziyade acının dinmesi olayıdır. 40 klişe bir kavramdır ve eskide kalmış bir gelenektir. 40 gün gitme 41. Gün değişen ne oluyor anlamadım?? Birinci derece olmayan aile büyükleri için 40 gün klişesine uyulabilir ama daha yakın olursa Allah korusun zaten için el vermez. Ayrıca ona gitmiyorsan kuzenine de tek gidersin ben gelmem vs diye olasılıklar üstüne gerilim yapmak çok gereksiz şu durumda. Hele o gün gelsin bakalım vesselam………

Esınız düğüne gitmeme konusunda haklı, ancak bassagligina size gelinmemesi konusunda haksız. Yine de siz kurcalamayin derim ben, eşinizin kararına saygı duyup destek olun sadece...

eşiniz gayet mantıklı davranıyor.mesele yedisi,kırkı değil.üzgün ,içinden gelmiyor.babasının da kendi bileceği iş.
taziye konusunda diğer arkadaşlara katılmıyorum.Allah gecinden versin,ama benim babannem vefat etse,evime 10 dklık yere gelen kuzenimin bana da gelmesini beklerim.ha bir yerlerde görür,baş sağlığı diler o ayrı mesele.ama böyle günlerde insan eşini dostunu yanında görmek ister.gelmediler diye kırılmam ama beklenti en doğal hakkım olur diye düşünüyorum.

saygıdan ziyade ben anaanemi kaybettğimde uzun bi süre hiçbişey yapmak gelmedi içinde...uzun süre acısı hep taze kaldı içimde...o zamanları düşünüyorumda değil düğüne gitmek orda gülüp eğlenmek öylemi..
bu kadarmı ruhsuz olduk,hissiz olduk...
düğün yapacak kişilere kimse bişey dememiş burda,gidemeyecekleri için bence onlar saygı duymalı...
acıya saygı duymaktan bahsediyorum ben..

Son düzenleme:
eşin gitmek istemiyorsa üstüne gitme anlayışlı davran canım herkesin düşüncesi aynı olmaz anne babası gitmeyi uygun görür kocan farklı düşünebilir

ne güzel işte canım

valla güzelim olaylara bütün olarak bakınca eşine hak verdim adamın kafasını şişirdiğinede karar verdim....güzelim çok sevdiği insanı kaybedince normaldir böyle şeyler düşünmesi ama düğünde bir defa olan birşey sen araya girmeye çalışma bence ayrıca sen kocanı kışkırtıyorsun senin aileninkine gitmedi diğerine g,d,nce sevinecek misin.... ayrıca eşine ziyaret konusunda hak verdim siz büyükseniz sizede uğramaları daha hoş olurdu ve gitmek istemiyorsa rahat bırak adam yas tutacak sen dırdırı bırak bence cnm...

Eşiniz bu düşüncesinde haklı bence.Eşimin abisi vefat ettiğinde yakın bir akrabalarının oğlunun düğünü vardı ,kadın bana cenazede mutlaka bekliyorum gelin dedi.O kadar tuhafıma gitti ki,insan acısı varken :acaba gitmesek kırılırlar mı diye düşünmüyor çünkü canı yanmış,acısı var saygı duymak lazım.Geçen temmuzda babamı kaybettim yaklaşık 1,5 ay sonra kapı komşumun kızının kınası vardı normal olarak gitmedim.Hatta eskiden düğüne derneğe gitmek ayıplanırdı.Yavaş yavaş herşey değişiyor,artık kimse ince düşünmüyor.Aklı başında akrabaların bu durumda anlayış göstermeleri gerekir.Ölüm herkese,ancak başa gelince nasıl bir şey olduğu anlaşılıyor ,çok ama çok zor ,ben de babaanneciğimi çok severdim ,ALLAH eşinize sabır versin diyorum.

Eşin bence haklı. Babannesi ölmüşken düğüne gitmeme isteği çok normal. Sonuçta 40 diye bir olay var ülkemizde. Ben olsam Allah gecinden versin babannem vefat etse bende gitmezdim. Hatta babam annem bile gitmezdi. Kpin nasıl gidiyor ona anlam veremedim. Sonuçta annesi.
Düğünde bulunmadınız diye küsecek halleri yok ya. O zaman hepimiz düğünümüze falan gelmeyenlerle küselim. Sonradan alırsınız hediyenizi gidersiniz tebrik etmeye. Dersiniz de babannenin vefatından dolayı gelemedik diye. Onlarda hak vereceklerdir.

Bana da sacma geldi. Kimse alinmasin ama babaanne sonucta. Anne baba degil, evlat degil. Bence fazla abartiyor.

Dugune gidip halay cekmesini beklemiyor kimse.

Bir yarim saat oturup takisini takip gitsin.

Vefat edene saygisi var ama yasayana yok. Bu da enteresan.

Olaylara bütün olarak baktığına emin olamadım bütün olarak bakmış olsaydın ortada bir kışkırtma olmadığını anlardın. Ayrıca dırdır ettiğim filan yok canım teyzesi alınır mı acaba bu durumda yoksa normal karşılanır mı bu kararı diye sordum.

Bu durumun yaşayana saygısının olmamasıyla ne alakası var anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…