Esimin alesiyle alt ust oturuyoruz

Merhaba arkadaslar, aglayarak bu mesaji yaziyorup su an, allah razisi icin yardim edin, ben henuz 6 aylik evliyim nisanliyken esimle cok problemler yasadik kuslukler vs, su an kaynanamla, esi ve 3 gorumcemle alt ust yasiyoruz, ilk 1 ay cok duzenli sakin gecmisti ama artik oyle bir noktaya geldikki dayanamiyorum her geceyi aglayarak geciyorum, kaynanam ne yapsam sevmez begenmez, bunu boyle yap sunu boyle yap der bitirir beni, cok tartistik bugune kadar ve her defasinda eski nisanlik doneminde yasadigimiz sorunlardan bahsediyor, yuzume vuruyor butun gun yukardayim aksam yemegimizi bile onlarda yiyoz eve sadece yatmak icin iniyoruz, inanin biktim tukendim artik, esime kac defa dile getirdim ama bir muddet sonra onu doldurusa getirdigimi dusunmeye basladi ne yapcami bilmiyorum artik , ayri eve cikmak istiyorum su an oyle birseye gerek yok diyor. Esimle bir tartistimi anlasin bilsin hemen eve inip noldu ogluma ne yaptin huzur birakmadin artik diye bagirip cagrir, lutfen nasil bir yol almaliyim ne yapmam lazim yardim edin bana
Kendi arkadaşlarımdan kiminle dertleşsem kayınvalide ile götgöte oturmasından dolayı problemleri var. Evliliğin daha çok yeni olduğu için kurallar sınırlar koyman bir düzen oluşturman için geç değil, yapabilirsin. Öncelikle tartışmadan güzelce eşinle konuşabiliyor olman gerekiyor, onun yeni ailesi artık sensin ve siz bir takımsınız. Ailesine sınır koyması gereken tamamen eşin, seni yüzyüze muhattap etmemesi gereken de o. Buna ikna et, kocan sana laf söyletmez seni karıştırtmaz laf ettirmezse ne sen kötü olursun ne de kocan kötü olur. Alt üst kat Görüşmenize sınır koyun ama kavga ile değil sakince ve eşin koysun bu sınırı bilmiyorum anlatabiliyor muyum

Bence herkes kendi evinde yiyip içmeli bir süre sonra da başka eve taşınmalısınız. Sonuçta artık ayrı ayrı ailelersiniz. Eskidenmiş insanların hep birlikte yaşaması şu an o devir kapandı, maalesef şu an ki dönemde anlaşamıyoruz. Çok nadirdir bence birlikte kalıp da anlaşabilen

Durumu kendi ailene anlat. Esinle guzel bir konussunlar. Yemegi ayirmaya bak bir sekilde. Kaynanan kim ki sana bagiriyor bir kere? Seni ezmelerine izin verme

Yahu neden ağlıyorsun? Niye çekiyorsun bu eziyeti? Çek git allah aşkına, seviyorum falan da deme lütfen. Annesinin yaptıklarına rağmen evi ayırmayan adamı mi seveceksin yapma lütfen ya... Dayanamıyorum böyle konulara artık. Ya sesini çıkar eeeeeh yettiniz be diye ya da çek git.

Son düzenleme:
Böyle konular açılınca nedense kayın aileye kızamıyorum. Nerede oturacağınız, hangi şartlarda oturacağınız belli, yemeği nerede yiyeceğiniz belli, aile iyi bile olsa -ki nişanlılıkta bir sürü sorun olmuş- böyle bir ortama neden evleniyorsunuz? Sonra değiştiririm diye değil mi? Heh aynen böyle elinizde patlar. Bu iş en iyi ihtimalle sizin evden ayrılmanızla çözülür ki o zamana kadar akıl sağlığınızı kaybedersiniz zaten.

Neden yahu neden...

Abimle biz altlı üstlü oturuyoruz sürekli beraber yiyip içiyorduk 3 ay boyunca ben varım bide ablam var 2 görümceyiz rahatsız oluyoduk bu ne ya her gün her gün diye çünkü 10 a 11 e kadar oturuyorlardı odadan çıkmıyorduk rahatsız olduğumuzu anlasınlar diye neyse annem aldı karşısına kızım sen artık evinin hanımı oldun evine in yemek öğren eşinle vakit geçirin ev üstüne ev olmaz geçim olmaz böyle dedi yengem 1 sene konuşmadı bizle ama şimdi iyi ki diyorlar.

Nasıl aileler var anlamıyorum ya eşin de ne pasifmiş cidden yani ana kuzusu. hem nişanlıyken o kadar sorun yaşadınız hiç mi gözün korkmadı bre bacım. Bende 1 sene nişanlı kaldım 2 aydır evliyim 1 kere bile ailelerden eşyadan paradan hiç kavga etmedik bir kere sadece tartıştık oda bi gün arkadaşlarıyla geç saate kadar takıldı aldım yüzüğü evine gittim yatağına koydum mesaj attım sorumsuz biriyle evlenip geleceğimi yakamam diye. hep temkinli davranır bana karşı. Yanlışı baştan kabullenmişsiniz maalesef :(
Susmayın sessiz kalmayın artık ailenize söyleyin biraz diş göstersinler onlara karşı sahipsiz sanmasınlar.

Kesinlikle çocuk yapma ve yemeğini falan evinde ye gir ise çalış hiçbir işini yapma sadece kendi evinle ilgilen ve bir cinnet gecir kocanı Korkut biraz kaybedersin hesabı ve ayrı bir yere taşınmaya bak

Ayrı eve çıksanız değişen ne olacak ki? Ailesine bu kadar bağlı insanlarla neden evleniyorsunuz anlamıyorum. Erkek arkadaşım bana ailesi ile yaşamayı teklif etse direkt ayrılırım sanırım.
Ailesine böylesine bağlı, kendi hayatını belirli bir yaşa gelip kuramamış insanlardan kusura bakmayın ama eş olmaz. Aranızdaki sorunu ailesine yansıtması ne demek? Yatana kadar kaynana evinde durmak ne demek? Önce bunları bırakmaya çalışın, sonra ayrı eve çıktığınızda huzur bulacağınızı düşünün. Sadece uzaklaşmış olursunuz ama dertler sizinle gelir.

Merhaba arkadaslar, aglayarak bu mesaji yaziyorup su an, allah razisi icin yardim edin, ben henuz 6 aylik evliyim nisanliyken esimle cok problemler yasadik kuslukler vs, su an kaynanamla, esi ve 3 gorumcemle alt ust yasiyoruz, ilk 1 ay cok duzenli sakin gecmisti ama artik oyle bir noktaya geldikki dayanamiyorum her geceyi aglayarak geciyorum, kaynanam ne yapsam sevmez begenmez, bunu boyle yap sunu boyle yap der bitirir beni, cok tartistik bugune kadar ve her defasinda eski nisanlik doneminde yasadigimiz sorunlardan bahsediyor, yuzume vuruyor butun gun yukardayim aksam yemegimizi bile onlarda yiyoz eve sadece yatmak icin iniyoruz, inanin biktim tukendim artik, esime kac defa dile getirdim ama bir muddet sonra onu doldurusa getirdigimi dusunmeye basladi ne yapcami bilmiyorum artik , ayri eve cikmak istiyorum su an oyle birseye gerek yok diyor. Esimle bir tartistimi anlasin bilsin hemen eve inip noldu ogluma ne yaptin huzur birakmadin artik diye bagirip cagrir, lutfen nasil bir yol almaliyim ne yapmam lazim yardim edin bana
Bizde altlı üstlü oturuyoruz hatta bizim de yeme içme birdi. Ama tabi ben 3 sene sonra ayırdım,şimdi kendi evimde her şeyi kendi kafama göre yapıyorum ve inanılmaz derecede rahatım. Size tavsiyem ayrı eve çıkamıyorsanız bile,en azından yeme içmeyi ayırabilirsiniz.

Kaynanaya biseyi begendirmek sevdirmek zorundamisiniz. Gitmeyin kendi evinizde yiyin yemeginizi. Madem hergun orda durcaktiniz neden evlendiniz. Herkes yasasaydi anasiyla babasiyla

Sabah kalkıp kahvaltıya koşa koşa kayınvalidene mi gidiyorsun? Otur evinde. Kocan gidiyorsa gitsin. Akşama kadar yap yemeklerini akşam da masayı kur. Kocan da ya seninle oturur yer yanda gider anasına. Seb de duruma göre karar verirsin. Bir de hamile kalma...

bence yapmanız gereken şey ailenize durumdan bahsetmek. anladığım kadarıyla eşinizin keyfi yerinde. siz tepki gösterseniz bile sizin tarafınızı tutmayacak. ailenize durumu anlatın. fikir alışverişinde bulunun. olmadı onlar gelip sizde kalsın. olmadı eşinize ‘ben bu şartlar altında yaşamak istemiyorum, evliliğimin tadını çıkarmak istiyorum.’ deyin. ters yaparsa da ailenizin yanına gidin. bekar arkadaşlar da allah aşkına ana kuzularıyla evlenmeyin. evlendiğiniz kişi sizinle aile olduğunu kavrayabilsin lütfen.

Yeni üyeyim ben ama fikrimi soyleyeyim. Gerçi herkes aynilarini söylemiş bu yüzden ben de farkli bir sey soylemeyecegim. Önünüzde birkaç seçenek var
1- Ya eşinizle adam gibi tartisip agirliginizi koyacaksınız ve gidiş gelişi keseceksiniz
2- Kendi ailenizi işin içine katacaksiniz ki anlasin biraz
3- Baktınız eğitilmiyor bu adam salin gitsin. Bir ömür geçmez bu göbek bağı kesilmemiş bebek ile. Daha yeni evlisiniz ve çocuk falan da yok. Salın gitsin kurtulun. Yoksa cocuğu bile size düşman eder böyle tipler
Benim bir akrabamin kizi da benzer durumdaydi. Ama akrabam dişli kadindi. Haberi aldığı gibi bunlarin evine gitti. Âdeta yerleşti bilerek. Sonra da damadini karşısına alip konuştu "Ya kızıma düzgün davranacaksin ya da ben alip gidiyorum. Benim kizim sahipsiz değil" diye. O damat sonra kuzu gibi oldu. Ve akrabam çok ciddiydi alıp götürmek konusunda. Simdi zaman geçti ama hâlâ gözleri üzerinde. Kv istediğini yapamıyor yani.

Back
X