Eşimin alkol sorunu

pembeylemavi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2014
458
62
123
Merhabalar
5 yıllık evliyiz ve 2 yaşında bir çocuğumuz var. Kredimiz ve birazda borçlarımız var yani maddiyat biraz sıkıntılı uzun bir süredir. Eşimin alkol sorununu tamamen buna bağlıyorum en azından bunlar yüzünden başladı. Eskiden de içerdi ama 15 günde bir olurdu. Hamileliğimde biraz daha arttı içme sıklığı. Eve geç gelmeler hatta sabah gelmeler falan. Sakin bir yapım var hiç bağrış çağrış yapmadım (belkide burda hata yaptım) ama gebe halimle fazlasıyla üzüldüğümü gördü. Bir süre düzeldi, sonra yine bozuldu. Son 1,5 senedir hergün oo 3 4 birayı almadan eve gelmez. Çok çok nadir içmediği günler. Hep dırdır yapmadan güzelce konuştum. Oda farkında yarın içmicem artık diyor ama yine yine aynı bırakamıyorum, içince rahatlıyorum, bir keyfim bu var, içmek istiyorum, sana bağırmıyorum, şiddet uygulamıyorum hakikaten şeker gibi bir adam oluyor ama ben çok rahatsızım. Bu kadar maddi sıkıntı içinde maaşımın yarısını içkiye veriyor o zaman neden ben çocuğumdan ayrı kalıp çalışıyorum diye çok kızıyorum. Parası ayrı, sağlığı ayrı, oo şişelerin evde yığılması ayrı hepsine ayrı sinir oluyorum. İçki dışında hiçbir sorun yok çok iyi bir eş, çok iyi ilgili bir baba. Geçenlerde içkine bir çözüm bul artık yoksa ben başka şeyler düşünmek zorunda kalıcam dedim. Bir süre şaşkın bana baktı baktı ve nasıl yani sadece içki içiyorum diye ayrılcanmı benden dedi. Neden olmazmı dedim sadece içki için değil abartarak içtiğin için rahatsız oluyorum ve benim senden soğumama sebep olacağını düşünüyorum dedim. Gerçekten ayrılmak istemiyorum küçük mutlu bir yuvamız var içki dışında tabiki. Tedavi diyorum benim istemem lazım önce sonra ben kendimde bırakırım diyor. Nasıl davranmalıyım etrafımda bunları anlatabileceğim kimse yok yorum yazarsanız çok sevinirim.

ufff

içsin ne olacak diyecektim ki

her gün içmek olmaz

bir dönem eşim de sıklaştırmıştı sonra azalttı

arada içeriz ama asla her gün

şöyle ağır bir içki ile fena olsa çok sarhoş vs olsa aklı başına gelir mi

her gün içene 3-4 bira bir şey yapmaz

bir de bira bence hamallık

zira az alkol var içimi kolay ama az sarhoş ettiği için çok içiliyor

o nedenle daha maliyetli aslında

4 bira 20 tl üstüdür herhalde

bir şişe votka alsın az az içsin hem tadı sert hem daha ağır belki bira içme alışkanlığını azaltır

içkiden de uzaklaşır

"ben istersem bırakırım" ı eşinizin uygulayabileceğini düşünmüyorum zira

Bence bırakmasını istiyorsanız net bi çizgi çekmelisiniz geri adım atmamalısınız yoksa bırakmaz gibi.

bence pozitif davranmaya devam et bir süre..nasıl artarak çoğaldıysa içkisi şimdide azalarak bırakabilir veya en aza indirebilir..içki alıp eve geldiğinde içmeye sıra gelmeden birşeyler yapın..oyalayın yani..bunu her gün değil ara ara yapmalısın..haftada 1-2 gün mesela..

Bende severim içmeyi. Bende bira göbeği oluşunca azalttım baya. 3-4 birada çok değil AMA maddi sıkıntılar ve sizin rahatsızlığınız varsa 1 bira bile olmaz. İnancı varsa ramazan bırakması için bir fırsat olabilir ona. Tavrınız çok sakin ve güzel benim asla yapamayacağım birşey. Konuşurken madem istediğinde bırakabilirsin azaltarak başla de. Hatta kumbara yapın içkiyi azalttığında kalan parayı kumbaraya atın ve aslında ne kadar zarara uğradığınızı gösterin.

Ben de cok severim ickiyi de icen insanla sohbeti de. Ama elbette her aksam olmaz. Bira iciyor sanirim, halbuki bir sise viski alsa arada bir duble icse cikolatayla bu kadar maddiyati yormaz,fazla da icemez. Birlikte icmeyi teklif edin, belki azaltir veya baska bir icki onerin. Pozitif davranmaya devam bence dogru yoldasiniz

Mahallenizdeki sağlık ocagindaki aile hekiminize aynen böyle anlatın. Bir ilaç var onu sorun burda açıkça yazmam uygun değil. O nasıl bir yol izleyeceginizi size anlatacak.

off hergün icmesi gercekten cok kötü. Benim kuzenimde hergün ama hergün icer bira. Kac tane iciyor bilmiyorum ama her aksam kafasi güzeldir yani bildigimiz alkolik. Iki tanede erkek evladi var. Gecen yaz calisirken ayagindan yaralandi hemen ufak kuzenlerden "serumunu" yani birasini istedi düsünebiliyormusunuz. Maddi s1k1ntilardan dolayi s1klastirmis olabilir. Zira benim kuzeniminde ailesey problemleri var. Annem bazen ben onu anliyorum o icmiycekte benmi icecegim diyor cok üzülüyiorum durumuna :(

Bira yerine votka içsin demiş üstün zekalı biri :işsiz:
Içkiyi içkiyle azaltıcak öyle mi :işsiz:
Ey Allahım..

Konu sahibi eşiniz bence hiçte şeker gibi bi adam yada iyi bir baba değil. Öyle olsaydı evladının rızkını, ona ayırması gereken vakti zamanı böyle heba etmezdi. Eşinide bu derece umursamaz olmazdı. Allah kolaylık versin inşh.

Ben de benzer bir durumdayım. 10 yıllık evliyim, eskiden nadir içerdi. Ama son 2 yıldır çoğaltti. Bir ara neredeyse hergüne çıkardı. Sonra ben konuştum "haftada iki olsun, ben de arıza cikarmayim" dedim.

Açıkçası ben en çok alkolik olmasından korkuyorum.Çünkü alkolik bir arkadaşım var, neler sacmaladigini biliyorum. Eşim de zayıf bir insan ruhi yönden. Alkolik olursa yok olur gider.

Ben haftayı ikiye böldum. Cuma-ctesi-pazar haftasonu, diğer günler haftaiçi. Haftaiinden istediğin bir gün, h.sonundan istediğin bir gün iç, başka yok dedim. O da uyuyor buna. Yoksa ipin ucu kaçıyor.

Benim buldugum yöntem bu. Ağır içkilere geçirme, çünkü alkolizm asıl öyle olur, doz artisi olmaz boylece. Bırak bira içsin. Demek sarhoş olmak için içmiyor.

Bir düzene oturtursan ikinizi de kafası rahat eder.

Merhabalar
5 yıllık evliyiz ve 2 yaşında bir çocuğumuz var. Kredimiz ve birazda borçlarımız var yani maddiyat biraz sıkıntılı uzun bir süredir. Eşimin alkol sorununu tamamen buna bağlıyorum en azından bunlar yüzünden başladı. Eskiden de içerdi ama 15 günde bir olurdu. Hamileliğimde biraz daha arttı içme sıklığı. Eve geç gelmeler hatta sabah gelmeler falan. Sakin bir yapım var hiç bağrış çağrış yapmadım (belkide burda hata yaptım) ama gebe halimle fazlasıyla üzüldüğümü gördü. Bir süre düzeldi, sonra yine bozuldu. Son 1,5 senedir hergün oo 3 4 birayı almadan eve gelmez. Çok çok nadir içmediği günler. Hep dırdır yapmadan güzelce konuştum. Oda farkında yarın içmicem artık diyor ama yine yine aynı bırakamıyorum, içince rahatlıyorum, bir keyfim bu var, içmek istiyorum, sana bağırmıyorum, şiddet uygulamıyorum hakikaten şeker gibi bir adam oluyor ama ben çok rahatsızım. Bu kadar maddi sıkıntı içinde maaşımın yarısını içkiye veriyor o zaman neden ben çocuğumdan ayrı kalıp çalışıyorum diye çok kızıyorum. Parası ayrı, sağlığı ayrı, oo şişelerin evde yığılması ayrı hepsine ayrı sinir oluyorum. İçki dışında hiçbir sorun yok çok iyi bir eş, çok iyi ilgili bir baba. Geçenlerde içkine bir çözüm bul artık yoksa ben başka şeyler düşünmek zorunda kalıcam dedim. Bir süre şaşkın bana baktı baktı ve nasıl yani sadece içki içiyorum diye ayrılcanmı benden dedi. Neden olmazmı dedim sadece içki için değil abartarak içtiğin için rahatsız oluyorum ve benim senden soğumama sebep olacağını düşünüyorum dedim. Gerçekten ayrılmak istemiyorum küçük mutlu bir yuvamız var içki dışında tabiki. Tedavi diyorum benim istemem lazım önce sonra ben kendimde bırakırım diyor. Nasıl davranmalıyım etrafımda bunları anlatabileceğim kimse yok yorum yazarsanız çok sevinirim.

canım senin eşinin 3-4 bira ile alkol sorunu yok ailece sosyallik eksiğiniz var. her akşamı evde geçiriyorsanız, bir aktiviteniz yoksa gerek kendiniz gerek çocuğunuzla o zaman bu adam bırakamaz bu kadar net.
maddi olarak da günde 20 tl ile zengin olmazsınız buradan da vuramazsın vazgeç. yok ben çalışıyorum rızkım gidiyor ajitasyonları işe yaramaz benden söylemesi. ve çok söyledikçe de bunaldıkça bırakmadığı gibi artırır.
kendinie birlikte yapacak meşgaleler bulun. mesela çocuğu haftada 1 akşam annelerden birine bırakıp birlikte bi sinemaya gidin, bi dans dersi alın, bi kursa gidin veya evde bi oyun oynayın gibi gibi..

Bira alkolik yapmaz.
Belli ki rahatlıyor kendine başka uğraş bulsa keşke.
Çok çiş, göbek ve kötü koku yapar.
Ama o bira kokusuyla yatağa giren eş bile boşanmaya sebep.

Bira alkolik yapmaz.
Belli ki rahatlıyor kendine başka uğraş bulsa keşke.
Çok çiş, göbek ve kötü koku yapar.
Ama o bira kokusuyla yatağa giren eş bile boşanmaya sebep.

ufff

içsin ne olacak diyecektim ki

her gün içmek olmaz

bir dönem eşim de sıklaştırmıştı sonra azalttı

arada içeriz ama asla her gün

şöyle ağır bir içki ile fena olsa çok sarhoş vs olsa aklı başına gelir mi

her gün içene 3-4 bira bir şey yapmaz

bir de bira bence hamallık

zira az alkol var içimi kolay ama az sarhoş ettiği için çok içiliyor

o nedenle daha maliyetli aslında

4 bira 20 tl üstüdür herhalde

bir şişe votka alsın az az içsin hem tadı sert hem daha ağır belki bira içme alışkanlığını azaltır

içkiden de uzaklaşır

"ben istersem bırakırım" ı eşinizin uygulayabileceğini düşünmüyorum zira
Aynı şekilde arada içse sıkıntı yapmam ama fena bir alışkanlık oldu artık. Ortalama 4 dedim bu 6 da oluyor arada yarım viski de oluyor. Dışarıda arkadaşları ile gidince rakı üzerine bira cila yapıyor. Bir iki kere çok fena oldu kustu bir değişik oldu içki yok artık dedi 3 gün sonra yine başladı

içkiyle alakası bile olmayan tiplerin verilen öğütleride aşağılaması pek komik..
birayı içki olarak bile görmüyordur eşiniz ..
damdan ın dediği gibi ciddi sarhoş olsa tiksinir belki..

Aynı şekilde arada içse sıkıntı yapmam ama fena bir alışkanlık oldu artık. Ortalama 4 dedim bu 6 da oluyor arada yarım viski de oluyor. Dışarıda arkadaşları ile gidince rakı üzerine bira cila yapıyor. Bir iki kere çok fena oldu kustu bir değişik oldu içki yok artık dedi 3 gün sonra yine başladı
Hmm gunde 6 tane bira icse yaklasik 40 liraya yakin para demek. Butcenizi zorlamasi normal. Hele ki bunu rakinin uzerine yaparsa gercekten her aksam her aksam zor. Kendi istemedigi surece birakamaz bu adam cunku keyfine icmiyor

Back
X