eşimin amacı sizce ne ???????

valla canım kayınvalidemi seviyoum diyen gelin çok azdır bende pek hoşlanmıyorum ama eşimin annesi olduğu için saygı gösteriyorum benimki çok sert miaçlıdır herşeyi azarlayarak söler ki ben hiç alışkın değilim bu duruma annem de babamda çok tatlı dilli yumuşak micazçlı insanlar ve tek kız olduğum için çok nazlı büyüdüm halada öle
Allah tan ayrı şejhirlerde yaşıyoruz ama geldikleri 1 aydan fazla kalırlar giderler
ben çalışıyorum evimi ,mutfağımı herşeyi teslim ediyorum onlar varken kendi bildiğin yemeği yapmak vs bi şansın yok kızar yaparsan eleştiri,salçalı, tuzlu tatlı .............
eşime sölerim kırıldığımı güzellikle anlatırım oda beni anladığını söler ama sesiz kalmaktan başka çarem yok bi süre idare et diyorum kendime çok sinir bzoucu bi durum ama
evliysen böle şeyleri dert etmiycen
kayınpederde var beni adam prostat bütün gece tuvalette özel hayat da yok anlıycan
ama geldiler gittiler .............

yaa kusuruma bakmayın ama ben sizin çok fevri olduğunuzu düşünüyorum.
ben ne kadar sevmezsem sevmeyeyim, ölesiye nefret ediyorum demem.
sanki ananızı-babanızı doğramış gibi bahsediyorsunuz kadından.
eğer eşinizin yanında da bu şekilde bahsediyorsanız adam tabiki savunmaya geçer.

bende seçim yap derdim ya ailen ya ben kimseye yapmacık olamam bu güne kadar olmamışım

senin için değişemem maskeler takamam göze göz dişe diş derdim herşeyide göze alırdım
sanırım bu konuda acaip cesaretli oldum hep çünkü hep ailen koskocaman arkamda idi

erkekler anne babalarının arkalarından konuşulması hiç sevmez ve ne olursa olsun sizi haksız bulur haklı olsanız bile
ben eşimle ne zaman tartışsam annesini arar konuşur gülerler sölerler ama tabi aşeim karılma şöle yaşadık falan diye değil anlatmaz öle şeyleri ama inadıma ailesine çok yakın olur
umursamıyorum pek

ne yapmalıyım diye sormuşsun ama cevabını da kendin vermişsin. yani çekemem çeker giderim diyorsun. demek ki eşinizi gözden çıkardınız. sırf bebeğinizi düşünüyorsunuz gibi anlıyorum ben. fakat bence yanlış. seviyorsanız onu kaybetmemek için mücedele edin. sinirle böyle konuşuyor da olabilirsin bilmiyorum. fakat eşinin annesini kesinlikle sevmek zorunda değilsin. sadece eşinin hatrına tahammül edebildiğin kadar ederek muhatap olarabilirsin..

kesinlikle katılıyorumm bende ne zaman tartışsak benım eşimde annesini korur üstüne daha çok ilgilenir annesiylee...ben haklı olsam dahii..bende anlamış değilim daha eşimin bu tutumunu.

ya bence de kendi 4 aylık bebeğinin büyüyüp evlendiğini ve eşinin sizinle görüşmek istemediğini düşünün...
sizi bilmem ama benim çok zoruma gider anne olarak...
kimse 4*4 lük değildir...anne de olsa o da bir insan....
onu iyi ve eksiksiz biri olduğu için değil eşinize verdiği emekler için sevmeseniz bile saygılı davranmalısınız...

neden görüşsün yeni bir ailenin huzurunu bozuyorsa görüşme daha iyi bu kadınlar boşuna genç yaşta şeker hastası olmuyor şürekli üzüntü gerilim gerek yok

görme şeytanın yüzünü günün güzel geçsin!!

bence çok ta fazla huzur bozacak şeyler yapmamış ne yapsın ki kadın hayatta tek varlığı belki de oğlu onun için.... üstelik tek çocuk...
biraz da kendimizi koyarsak bence onların yerine daha ii anlarız...
ha çok çirkef olanları var onlara bişi demiyorum ama çok büyük terbiyesizlik göremedim ben kadında... evet yanlışları hataları var ama bi "anne" olduğu için bence görmezden gelinebilir...
bir de şu var hiçbir erkek veya kadın ailesi nekadar kötü olursa olsun bunu duymak istemez eşinden, o kendi içinde bilir kabul eder belki ama buna rağmen duymaktan hoşnut olmaz...
ben de aynı şekildeyim...ailem çok iidir bana göre arada belki eleştirilecek şeyleri de olabilir ama eşimin yapmasına izin vermem...

arkadaşım sen yokken daha güzel doldururlar eşini sakın yanlız gönderme sende arada sırada kaynana git akşam eşin gelince kaynanama gittim bugün evini süpürdüm toz aldım falan de nasılsa annesine temizlik yaptımı die soramaz kaynanada bak sana torununu geitrdim de aranızda seviye bırak ama git yoksa eşin tek gitmeye başlar önüne geçemezsin ne olursa olsun çekmez zorundayız

Zorla güzellik olmaz bi kere
Bunu eşinize söyleyin
Farklı yaklaşırsa farklı tepki alır
Tabi sadece sizi değil ailesinide esnetmesi gerekir bence.
Herşey gelinden beklenmemeli...

bence eşinle annesini tek başına bırakma eşinin yanında saygıda kusur etme eşin yokkende hiç yüz verme

pardon ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil... bu arada eniştemiz neden sadece sizin karşiniza geçip "annemi seveceksin sayacaksın" diye diretiyor.. neden annesine de gidip " karımı seveceksin o benim karım çocuğumun senin de torunun anası seveceksin gönlünü hoş etmeye çalışacaksın" demiyor... anlamıyorum yaaa.. benim oğlumun karısına ben bi terbiyesizlik yapsam oğlum da bana kırılsa "anne benim hatrım da mı yok karımı neden üzüyosun" dese sonuna kadar haklı.. her zaman şunu savunurum oğlunu çok seven bir anne gelinini de üzmemeye kırmamaya çalişir.. ben böyle gördüm kendi annemden ailemden yaa... benim de yengelerim var.. büyükler biz büyüğüz onlar daha küçük diye alttan alır gerekirse oğullarının hatrına gelinlerinin kusurlarını görmezlikten gelir.. hersey karşilikli.. eşler karılarının karşisina geçip annemi sev diye nasıl diretiyorsa annelerine de geçip karımı seveceksin saygı duyacaksın en azından benim hatrım için diyebilmeliler..

kimse kimseyi sevmek zorunda değil
saygın olsun yeter
oda eşinin annesi olduğu için
zamanla eşinde oturtur düzeni
kaynanala çok mu yakın oturuyosunuz
hem daha 4 aylık bebeğiniz var kimse sizi niye evime gelmiyor diye yadırgayamaz
4 aylık bebekte zırt pırt dışarıya çıkarılmaz
eşinle arada gidersin sohbetinizi eder kalkarsınız
sen bırak eşin görsün onların hatalarını
bende kayınvalidemden çok çektim hiç eğzımı açmadım eşime hep o gördü
şimdi mi.............
ne ben ne eşim bir yıldan fazladır görüşmüyoruz

Kayınvalidemden hoşlanmasam da konuşmaya kendimi zorlarım...
Ha sevgi gösterileri yapmam elbette ama konuşurum...

selamlar.öncelikle kadınlar kulübüne yazmaktan dolayı sizlerden çok çok özür dilerim.ınanın yorumları okudukça dayanamadım yazmak zorunda kaldım.Sizlerden gerçekten çok özür dilerim.Bunu yazdıgımdan eşimin haberi yok.Ben bu konuyu açan kullanıcının eşiyim.Aslında aile içinde yaşanan problemlerin aile içersinde çözülmesi tarftarıyım.Öncelikle eşimi ve oğlumu çok seviyorum.Ben ailemin tek çocuguyum ki ( benden 11 ay büyük abimi 4 yıl önce psikolojik sorunlarından dolayı 11 yıl çektiği hastalıktan dolayı kaybettim.)Ben 31 yaşında evlendim.Geç evlenmemim sebebi abimin eşinin aileme çektirdikleridir.Bu yüzden her zaman ailemle iyi gecinebilecek eş aradım.sonunda eşimle karşılatım.Eşimde kendi annesi ile sorunlar yaşayan bir bayan olarak tanıdım.Ve evlenmeden önce ailemin tek çocugu oldugumu bir abimi kaybettiğimi ailemin bu yüzden sıkıntılar çektiği,ailemin tutanacağı tek dalın ben oldugumu ve benim üzerime titrediklerini evlenmeden en baştan söyledim.Kendiside bende annemle sorunlar yaşadığını anne sevgisi almadığını anneni annem sayacagını söylerekten evlendik.ılk 8 ay gayet güzel bir evliliğimiz vardı.Taki doğum haftası gelesiye kadar_?biz doğuda görev yaptıgımızdan dolayı doğumun memleketimde olmasını istedim.Doğunun şartlarının zor olmasından dolayı.Maalesef kış şartlarından dolayı.Eşimi memleketime bırakıp geldim.Eşim 10 gün duramadan beni burdan almasını istedi.Ben de 3 gün izin alıp 20 ssatlik yolu çekip memleketimde bir gece yatmadan tekrardan 20 saatlik yolu çekip eşimi alıp geri geldim.Doğumda burdaki doktorların yanınızda bir bayanın olması size gerçekten faydası olur dedikten sonra annemi buraya gelmesini söyledim.Eşim kabul etmedi,kendi annen gelsin dedim annem gelemez dedi.Problemler bu şekilde başladı.Annem doğum için geldiğinde 5 gün bizim evde kaldı,yardım amaclı evin bazı yerleri değiştirmiş,örnek bardakların yerlerini,eşimde bizim evimize benim düzenime karışıyor diye annemler gittkten sonra dert yandı.Allah aşkına evin düzenine karışmış mı oluyor 2 bardağı yer değiştirdi diye,Madem bunlara kızıyorsun karşına al annemi konuş bak anne ben böle böle olmasına kzıyorum de eğer bir daha aynılarını yaparsa eşime sonuna kadar hak verecem.Her insan bilmeden karşındakini üzebilir.Bunu engellemek için ilk seferinde yüzüne söylersin eğer bir daha yaparsa tepkini o zaman gösterirsin.Bu şekilde olmasının sebebi birbirlerini tanıyamamalarından kaynaklanıyor.Bir insan karşısındakini çok iyi tanımadıgından dolayı nerde neye kızacıgını bilemez doğaldır çünkü daha bir buçuk senden beri tanıyorlar birbirlerini.Ama maalesef eşim annemim her yaptıgını içine atmış söylememiş anneme,annemde kızıp kızmadıgını bilememesinden dolayı normal oalrak konuşmaya devam etmiş.En son olayda bir gece saat gece 1 de annem eşime yeni doğan br bebegin fotografını gönderdiğinde eşim annemi arıyor ve konuşuyorlar.Konuşma esnasında kızım bize geldiğinizde çocugu bana bırakırsınız siz daha yeni evlisiniz gezmek istersininiz demiş._?Eşimde ben çocugumu kimsye emanet edemem buna kendi ailemde dahil olmak üzere çogumu alır öyle gezerim demiş.Tamam kızım siz bilirsiniz ben sizi düşünerekten söyledim.Masıl istiyorsan öyle olsun demiş.Telefon o şekilde kapanmış.Aradan 2 saat geçtikten sonra ben gece görevinde oldugum için.Annem beni aradı.Oğlum dedi gelinimle konuştum gece birde sonra vefat eden oğlum aklıma geldi biraz kuran okudum hüzünlendim gece nöbetinde oldugun için aklıma sen geldin kafamı dagıtıyım diyerekten beni aramış.Tabi eşimle konuştukalarını bana anlattı.Ama bana herhangi bir sitemde bulunmadı.Böle böle konuştuk gelinim beni yanlış anlarsa sen söylersin dedi.Bende tamam dedim.Ertesi gün eve geldiğimde eşim telefonlarımı karıştırmış.Gece annen seni neden aradı dedi.BEnde ölesine dedikten sonra eşim çocugu evde bırakma konusuna değinince benim aklıma geldi annem böle böle demişti diyerek eşime söyledim.Eşim cıldırırcasına annen artık fazla olmaya başaldı.benden aldıgını sana satıyor laf taşıyor,aramızı açmaya çalışıyor dedi,Ne kadar ikna etmeye çalıştıysamda ikna edemedim.Bir anne evladıyla konuşursa laf taşımak mı olur_?Ayrıca bu anlatılanlarda elinizi vicdanınıza koyun cevap verin bir laf taşıma olyı varmı_?daha sonrasında ben işe gidince annmi arıyor Agzına geleni söylüyor bagırıp çagırıyor bir daha seninle konuşmayacagım beni bir daha arama,anneme cevap hakkı tanımadan telefonu yüzüne kapatıyor.Bende annemi aradım,sen bi müddet eşimi arama aryacaksan beni ara,dedim annemde oğlum aranız bozulacaksa seni de aramıyım dedi.Eşim daha öncede annemle arası bozuldugunda anneme anne hergün arama haftada bir kere ara eşimi demiştim.Annem de öyle yaptı haftada bir kez arıyordu.Bu olay çıkınca artık hiç arama konuşma dedim.Eşim daha sonra Benim yanımda annenle görüşme,konuşma dedi.Onuda yaptım gittim mutfakta annemle görüştü.Daha sonra evde annenle görüşmeni istemiyorum demeye başlayınca ben çıldırdımEşim maalesef kadameli olarak artaraktan benden birşeyleren feragat etmemi istemeye başladı.Bu telefon olayı olmadan önce biz kayınvalidemlere istanbula gitmek için uçak bileti almıştık.Annemler çocugu gördü senin annenlerde görsün diyerek istanbula gidecektik.Ordan da bizim memlekete annemlerin yanına gidecektik.Planımız buydu bu olaylar olmadan önce.Bu olaylar olunca eşim biz istanbula gidince ben ve oğlum istanbulda kalırız sen annenlere gidersin.Ben gitmem dedi.TAbi doğal olarak bende patladım.Ben nerdeysem sende ordasın gelmek zorundasın dedim.Bana işine geliyorsa böyle dedi.Ve bana tehdit vari 2 seçenek sundu.1.si gideriz istanbulda kalırız ben annenlere gitmem sen gidersin,2.si bunu kabul etmessen yarın bana bilet al çocugumu alır giderim tek başıma diye.Ve bu soruyu ben cevap vermek istememe ragmen her 2 dakikada bir yaklaşık 10 kere sıkıştırıcasına sordu.Bende cevap vermiyecegim demem ragmen ısrar etti.
Konu başlıgında demişkki eşim ne yapmaya çalışıyor_?Allah aşkına ben ne yapmaya çalışıyormuşum lütfen cevap verin.Boşanmak isteyen ben miyim,anneme o kadar şey yapmasına ragmen evliliğimi çocugumu düşünerekten evliliğmi kurtarmaya çalışan ben değilmiyim_?
Ben eşimden istediğim annemle babamla iyi geçin iyi geçinmeyince ben mutsuz oluyorum.Ben annemlere gittiğimde sende gel,torunlarını görmek onların da hakkı.Ben senin ailene torununu görmeyecekler mi diyorum.Aksine Kayınvalidemlerde görsün diyerekten ardahan dan istanbula giden de benim.Ben herşeyin güzel gitmesinden yanayım.Olumsuzluk olmasın,ne var iyi geçiniversen diyen benim.
Şimdi ben evin tek çocuguyum,daha 1 yıl olmadan annemle bu şekilde tartışma yaşayan bir kişi annem babam elden ayaktan düşünce onlar ne yapacak ( Türk toplumunda anne babaya erkek evlat bakmazdı düştüklerinde ) ki evin tek evladıyım.Bun lar oldukça ben nasıl rahat olayım mutlu olayım,bu olayları evime nasıl yansıtamayayım.Eşime nasıl güveneyim ilerde olacaklardan.
Son söz olarak eşime de çok seviyorum.Çocugumda çok seviyorum.Ama annemide babamıda çok seviyorum.Eşimin yeri ayrı annemin yeri ayrı. HEr ikisi oladan yapamam.(genç yaştaki bir evladını kaybetmiş olan anneme olan görevlerimide yapmam gerek,eşime olan görevlerimde yapmam gerek vede yapıyorum da.
ışte bu yüzden eşime gelecegimizi göremiyorum dememin asıl sebebi budur............
SAYGILAR,,,, tekardan çok özür dilerim

eyvah biz hiç araya girmeyelim ortalık toz duman olur
biz hep kadın ağzından dinler yorum yaparız eş ağzından dinleyincede olay başka boyutlara uzanıyor
sizde haklısınız
belki eşiniz lahusalıktan daha çıkamamıştır üzerine gitmeyin
ayrıca.............
kıyaslamaya hiç girmeyin tabiki annenizi atamazsınız ama eşinizide sakın kırmayın
ne diyeyim arada kalan hep siz erkekler oluyosunuz vallahi üzüldüm

sayın eş; çok mantıklı yazmışsınız yalnız bu konu birazdan kilitlenecek çünkü forumda erkek yasak. başkasınının kullanıcı adıyla yazmak da yasak.
neyse kapanmadan ben yazacağımı yazayım.
eşinizi ve annenizi karşı karşıya aklıp konuşun; zira eşiniz fitili ateşe verilmiş bomba kıvamında geziyor ortalıkta.
bunların arasını yapmak ya da sorunu çözmek size düşer.
bu evlilik böyle gittiği sürece ikinizin de başı yanar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…