• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin anneme olan nefreti...

canim benim esim evlenmeden önce hic öyle degildi anneme karsi. Kol kola cekilmis bir sürü fotolari var.Ama evlendikten sonra degisti ve biz evleneli 7 yil oldu ben hala cözemedim bu durumu, senin isinde zor eger simdiden böyle diyorsa evlenince cok zorlar seni

bazı erkeklerde bu var, nedenini anlayabilmiş değilim
resmen karısını ailesinden kıskanmak gibi bir durum ya da bilmiyorum bu duruma ne denebilir
ama çok iyi anlıyorum, bizim enişte de böyledir :oklava:
yani nefret ettiğinden değil de açığımızı kollar resmen
ama ablam sert çıktığı için artık yüz bulamıyo
valla işin zor, böyle huysuz erkeklerle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz biz...

canim evet sen beni iyi anlarsin .... benimde sert cikistigim zamanlar oldu ama hep kedime yaptim, onun yüzünden kulagimda kesilmeyen bir cinlama oldu 3 yildir cekiyorum.
isi nerdeyse bosanmaya kadar getirdik, ama sonra beni ikna etti zamaninda...

canim evet sen beni iyi anlarsin .... benimde sert cikistigim zamanlar oldu ama hep kedime yaptim, onun yüzünden kulagimda kesilmeyen bir cinlama oldu 3 yildir cekiyorum.
isi nerdeyse bosanmaya kadar getirdik, ama sonra beni ikna etti zamaninda...

nasıl yani anlamadım, çınlama neden oldu benneyaptımki

Valla bir arkadaş sen kaynanana böyle davranma demiş ama eşinin vay karım benim anneme iyi davranıyor ben de onun annesine iyi davranayım diyeceğini sanmıyorum.Sen de annesine yalnız gönder adamı bakalım nasıl hissediliyormuş? Yani nedir bu kız ailelerinin perişan durumu ya itilmiş gibi.

insallah cözersiniz bu sorunu,
sen onlardan cikdin demek cevap olamaz, o seninle evlenince ailesinden cikioyrmu peki? HAYIR:1closedeyes:
evlendik diye ailelelrimizi unutmak mecbiriyetinde yada kocalarimiz istediginde görecek degiliz elbet:olmaz:

benimde esim anneme laf etse gucume giderr..gercektende sogurum..
esine bu konuda direnn..yaptigi terbiyesizlik ister istemezz kabullenecek sen boyle korudukca..
ama tepkilerin sert olmasin acik,net ve kararliolsun..
kaynanana gitmeme olmaz kadinin sucu ne???sen ve esinin arasinda olan birsey bu..yok yere onunda kalbini kirma kendiinide esinin konumuna dusurme..
kuzenimde sogutmaya calisti esini annesinden alenen yapmadi alttan alttan esinden tepki almayacagi sekilde yapti..sirf annesiylee sevgili gibi diyee..
seninki yine acikca niyetini belli etmis..
anne yaa var mi otesi...

Son düzenleme:
ya bu insanlar niye böyle anlamıyorum.ben de ilk evlendiğim zamanlar ailemle çok yakın oturuyorduk.e haliyle eşim işteyken annemlere gidiyordum.ama çoğunlukla o gelmeden eve geçiyordum.buna rağmen eşimin ailesi sürekli kışkırtıyordu.yok evli bir kadının annesinin evinde ne işi varmış yok oğullarının parasını onlara yediriyormuşum.halbuki onlar bize destek oluyorlardı.evde yaptığım yemekten bir tabak bile götürsem laf olurdu.ama annem her yaptığı yemekten mutlaka verir götür eşinde yesin derdi.kıymet bilen kim?

Yok yok bazen misilleme yapmak gerekiyor .Yerin de olsam bende onun annesine bir müddet gitmem etki tepki olayı...Ne kadar ayıp bir şey.

Anneme saygı duymayan bana hiç duymaz :mymeka:
Tüpürürüm sıfatına mirmirmirmir
Hayatıma 20-25 yıl sonra girmiş adam için bide kalkıp onunla annemin dedikosunu yapamam, hadsiz,,:1closedeyes:

başnıza gelen gerçekten üzücü dilerim en kısa zamanda çözersiniz..

bu konu eşlerinin anneleri hakkında saçma sapan konuşan gelinlere de örnek olsun please:delphin:

İşte olay budur, burada kendimizi yırtıyoruz empati yapın diye, bakın kendi annemize yapılınca nasıl ortalığı ayağa kaldırıyoruz. Demekki herkesin annesi kıymetliymiş.

ya bu insanlar niye böyle anlamıyorum.ben de ilk evlendiğim zamanlar ailemle çok yakın oturuyorduk.e haliyle eşim işteyken annemlere gidiyordum.ama çoğunlukla o gelmeden eve geçiyordum.buna rağmen eşimin ailesi sürekli kışkırtıyordu.yok evli bir kadının annesinin evinde ne işi varmış yok oğullarının parasını onlara yediriyormuşum.halbuki onlar bize destek oluyorlardı.evde yaptığım yemekten bir tabak bile götürsem laf olurdu.ama annem her yaptığı yemekten mutlaka verir götür eşinde yesin derdi.kıymet bilen kim?

oof sana da kolay gelsin... anneme gitmeme kim ne hakla karışabilir ki ya benneyaptımki
aklım almıyor... :delphin:

Yok yok bazen misilleme yapmak gerekiyor .Yerin de olsam bende onun annesine bir müddet gitmem etki tepki olayı...Ne kadar ayıp bir şey.

bencede, aynen ne kadar ekmek o kadar köfte
bu taş atana gül atlık veya kaynananın ne suçu varlık bi mevzu değil bence
öyleyse benim annemin ne suçu var :sm_confused:
burda terazi korunmalı, tepkimi bi şekilde göstermezsem terazinin topuzu kayar
onun ailesi kıymetli benim ailem kıymetsiz olur :mymeka:

:oklava: ya sen aileden çıktın yok artık senin evin burası :dilcikar: uyuzun bu laflara 25 yaşına kadar okunsun beslesin büyütsün beni daha dünki adam bana annene gitmeyeckn desin yok yaaaaaaaaaÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

canım benim eşimde ve cadı kaynanam şirret görümcem ve karısının kızının korkusuna onlara katılan kayınpederim de ilk evlendiğm zamam yok efendim her gün anneme gidemezmişim yok efendim şöyle böyle eşim her gün kavga çıkarırdı telde bile konuşturmazdı annemle tabi bende aynen ona :dilcikar: tabi beni takan kim ama iş kendi kızlarına gelince her ay 10 saat uzaklıktaki ile bir haftalığına yanına giderler cebine para koyar her türlü eksiğini alırlar damada haddini bilsin kızımız sahipsiz değil derler :1shok:

canım ben bu sorunu şöyle çözdüm aldım kayınpederi cadı kaynanayı karşıma ( eşimi takmadım bile biliyorum ki anası babası ne derse onu yapacak) bakın dedim iş kendi kızınıza gelince böyle böyle eee o bu aileden çıkmadı mı sizene kocası var onun:kızgın::1closedeyes: hık mık ettiler ya kızınızada bana dediklerinizi yaparsınız yada benim annemle ilişkime karışmazsınız dedim tabi bayağı uzun bir konuşma oldu özetle böyle dedim şimdi kafam rahat eşim gayet güzel saatlerce annemle oturuyor istersem her gün anneme giderim senin için çözüm olur mu bu bilmem ama ben böyle hallettimyerimsenibenyerimseniben

Son düzenleyen: Moderatör:
:oklava: ya sen aileden çıktın yok artık senin evin burası :dilcikar: uyuzun bu laflara 25 yaşına kadar okunsun beslesin büyütsün beni daha dünki adam bana annene gitmeyeckn desin yok yaaaaaaaaaÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

canım benim eşimde ve cadı kaynanam şirret görümcem ve karısının kızının korkusuna onlara katılan kayınpederim de ilk evlendiğm zamam yok efendim her gün anneme gidemezmişim yok efendim şöyle böyle eşim her gün kavga çıkarırdı telde bile konuşturmazdı annemle tabi bende aynen ona :dilcikar: tabi beni takan kim ama iş kendi kızlarına gelince her ay 10 saat uzaklıktaki ile bir haftalığına yanına giderler cebine para koyar her türlü eksiğini alırlar damada haddini bilsin kızımız sahipsiz değil derler :1shok:

canım ben bu sorunu şöyle çözdüm aldım kayınpederi cadı kaynanayı karşıma ( eşimi takmadım bile biliyorum ki anası babası ne derse onu yapacak) bakın dedim iş kendi kızınıza gelince böyle böyle eee o bu aileden çıkmadı mı sizene kocası var onun:kızgın::1closedeyes: hık mık ettiler ya kızınızada bana dediklerinizi yaparsınız yada benim annemle ilişkime karışmazsınız dedim tabi bayağı uzun bir konuşma oldu özetle böyle dedim şimdi kafam rahat eşim gayet güzel saatlerce annemle oturuyor istersem her gün anneme giderim senin için çözüm olur mu bu bilmem ama ben böyle hallettimyerimsenibenyerimseniben

alkisalkisalkisalkisalkisalkis:lepi:işte buuuuu

çok abartmadan onun annesıne karşı tepkılı olabılırsın. neden böyle yapıyorsun derse, ne ekersen onu biçersin, artık bende senın annenden hoşlanmamaya başladım. içimden yuzunu bile görmek gelmıyor dersin, bak nasıl paçaları tutuşçak. sevmek zor ama en azından saygı duymalı.

sebepsiz olacagını sanmam bence biliçaltında birsey mutlaka vardır yoksa neden durup dururken tepkili olsun siz ısrarla sorun ki sebebi bilinsin yoksa annenizin acıklarını aramaya devam edip canını sıkacaktır belki birseyse alındı baska damadıda varsa annenizin kıskanclık yapmıs olabilir

durum gerçekten zor,ne anne atılır,nede kolay kolay yuva dağıtılır,
sakal,bıyık olayı yani...
ama mutlaka ya bir an vardır unutamamıştır,belkide kendi içinde büyütmüştür,yada birinin dolduruşuna gelmektedir.ki buda az rastlanan bir durum değil zaten...ama bu durumun çok sebebsiz ve rahatsız edici olduğunu mutlaka anlatın ona....

eşinizinannesi ile probleminiz varmı yada iki anne arasında bir çekememezlik ?

evde annenizi çok övüp sürekli anlatırsanız eşiniz kendi annesini düşünüp kıyaslama yapıyor diye size bu şekilde davranabilir(epey karışık yazdım ama umarım anlatabilmişimdir)
bu ailesel konular konuşulup tartışılmamalı yoksa çiftler iyice işi inada bindirip ben haklıyım pozisyonuna sokup aileye tepki veriyorlar. düşünün bakalım hangi olaydan hangi tepkiden sonra iyice arttı bu durum?

Back
X