• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin anneme olan nefreti...

mesela genelde kadınlar eşini kıskandığı için kayınvalidesini sewmez ya acaba eşinde senin annene olan ilgini sewginimi kıskanıyor ve bu şekilde belli edyor ama sen hiç taviz verme bugün gitme der yarın arama der sonu yok allahım yardım etsinnn

sende aynı şekilde onun annesi için yap bakalım hoşuna gidecekmi?
ne demek evlendin çık artık ailenin içinden,anne bu evlenince sırt dönülecek bi varlıkmı sanıyo acaba eşin? oda kendi annesine dönsün sırtını o zaman evlendi diye.

soruyorum ama yok bir sey diyor, neden böyle yapiyorsun diyorum bana anneni savunma, sen artik evlendin ciktin o aileden diyor. Delirecegim offf

canım senı cok iyi anlıyorum..
benden daha iyi de ancak yasayan anlar..
benım esımde aynı...
ben artık annemlerle muhatap olmayacagım desem
ınan kı zil takıp oynar...
nıcın bu tepki anlamıyorum..
zorunda oldugu ıcın gıder..
yapılacak bısey varsa yapar eder sakınmaz alır getırır
ama gel geleleım samımı olmaz
-soruyourm
-neden??
-ne gerek var samımı olmaya ?? diyor..
aynı sekılde..
-sen artık oradan cıktın diyor..
iş kendı anne babasına gelınce yapış yapış olayım ıstıyor..
huyuna gıdınce herşey süper..
dünyanın en mutlu kadını yapıor..
ama dediği olmasın
bı kac sanıye zehır gıbı gecıyor..
esım denızcı
her seyırınde memlekete goturup bırakıyor bızı hemde hemen koye gdıyoruz
kaınvalıdemlere
annemlere ertesi gun ugrayıp tekrar koye gıdıyoruz..
ya da ablalarına falan ama esımın
ne yazık ki..
benımkıler her zaman en son sırada..
1 ay falan surer seyırı bana der kı koyde kalıcaksın
ancakbı kac gun annemlere musaade edıyor
cok canım sıkılıyor koyde ama mecburen baska hıc bır problemım olmadıgı ıcın katlanıyorum
cunku annemlere bı kotu sozu hareketı yook Allaha sukur..
saygısızlıgı da yok
onlara bellı etmıyor anlamıyorlar
ama ben bılıyorum...

Son düzenleme:
ne demek sen o evden çıktın yaa.
kız evladın evlatlığı evlenene kadar mı? kendi kızkardeşleri içn de aynı şeyi mi düşünüyor acaba bu modeller.
ya da kendi kızları yarın öbürgün evlenince onlara sırt çevirse??

bu dünyada herkes ektiğini biçer.
benim annemin adını olur olmaz şekilde kimse ağzına alamaz.
he alırsa da o şekilde konuştuğu kişinin kızıyla da işi olamaz..

ne demek sen o evden çıktın yaa.kız evladın evlatlığı evlenene kadar mı? kendi kızkardeşleri içn de aynı şeyi mi düşünüyor acaba bu modeller.
ya da kendi kızları yarın öbürgün evlenince onlara sırt çevirse??

bu dünyada herkes ektiğini biçer.
benim annemin adını olur olmaz şekilde kimse ağzına alamaz.
he alırsa da o şekilde konuştuğu kişinin kızıyla da işi olamaz..
vereliniortakAl benden de o kadar..
Sen o evden çıktın..Eeee.Evlat olma görevim bitti öylemi..
Sen o evden çıktın.. benim malımsın artık..Yok yaaa..
Valla ben olsam onun annesinin evine serçe parmağımı bile sokmam.
Sen eşini güzelce bir ikaz et de azıcık aklı başına gelsin..
:kızgın:

Daha neler duyacağız acaba?:1shok:

eşiniz gerçekten cok garipmiş sizde sizin annenize davrandığı gibi davranın onun ailesine aklı başına gelir belki

çok yazık ya
o senin annene gitmesin ama kendi annesine gidilmediği zaman kıyametleri koparsın
bence karşına al ve konuş eşinle
böyle saçma iş mi olur canım
ne yani evlendin diye annen değil mi artık senin
asıl şimdi sana ihtiyacı var
inan evlendikten sonra annenin babanın yani baba evinin kıymetini daha iyi anlıyor insan
çok saçma bi düşünceye sahip eşin gerçekten ilginç
ama birinin ona bunun doğru olmadığını anlatması gerek

canım benim annem de bir gün eşimin karşısına geçip hiçbişey demediği halde kadına düşman oldu..hep gittiğimizde ne yersin ne içersin der..ne bilim hiç laf sokmazdı ama bizim sorunlarımızdan sonra biraz laf söyledi hafifi dokundurdu o kadar..ama evlendiğimiz ilk gündern beri annemle görüşmemi gitmemi gelmemi istemiyo..hatta kaç kere dedi sileceksin onları kaynatam da senin ailen öldü artık çıktın ordan sen falan diyo..çok acayip insanlar..

ve ben sebebini çok iyi biliyorum..erkek ailesi daha oğullarını yetiştiriken eğer kötü niyetli bir aileyse başlıyorlar kafasına sokmaya iki gün sonra gelin gelir bizi unutursun ya da gelinin ailesiyle ilgilenirsin faan diye gaza getiriyorlar..akılalrı sıra oğullarını ellerinden kaçırmak istemiyorlar.ve sürekli karşı aileye dolduruyorlar o da öyle bir tepki veriyor..şahsen benimkiler aynen bu politikayı uyguluyor.
i

böyle konular okuduğum zaman sinirim tavan yapıyor.derdi neyse açıkça söylesin yani:oklava:ama bana kalırsa eşin istiyorki annesi babası destek olmasın arka çıkmasın hep benim yanımda olsun hep beni sevsin istiyo galiba bir nevi kıskançlık ama kusura bakmasın ama annemizi atamayız yüz çeviremeyiz.koy tepkini sende aynı davranışı annesine yap bakalım o zaman ne olucak anlasın hatasını

canım eşin anlar mı bilmiyorum ama veya üzülmen onun için bişey ifade eder mi....Kendini tam ifade edemiyorsan bir mektup yaz ne kadar çok üzüldüğünü kırıldığını ifade et.Biraz duygu sömürüsü yap belki yumuşamasında işe yarar...

canım evet ne yazık ki böyle eşler var annem hediyeler alır hiç bi doğm günü yılbaşı kaçırmaz bize hiç hizmet ettirmez neler neler yapıyor gene de yaranamıyor. evlenmeden önce de şimdi em de de eşim çok soğuktu ne anneler günü ne bayram bildi ailenin de uyuşmayacağını düşündü ve istemedi ama suratına hiç bi şey demedi kırmadı bu istemediğini duymuş bi de ablamın eşi kıskançlığından anlatmış hem de evlendikten sonra anlattı. zaten iyi deildi bu konuya taktı ben de anneme dedim onun üzerine annem kaç yaşında kadın kaç kere dedi ki üstü kapalı herkesin hatası olur ben sizi tanımıyodum artık birbirimizi falan tanıycaz dedi ben bile bu kadararını beklemezdim bence büyüklük yaptı ama gene de yaranamadı. eşim benim yaşadıklaımı yaşasa napardı bilmiyorum annesinin yaptıkları saymakla bitmez babasının ettiği küfürler resmen nams davası olacak şekilde hemde ben onlara o kadar iyiyken yaptı bunları benim ne kadar iyi davrandığımı eşimde biliyor ama yaptılar. neyse kısacası bu davranışlarının sebebini ben kendi ailesi kötü senin ailende kötü olsun diye yapıyo bazen erkekler ben kendim için öyle düşünüyorum başka bi şey bulamadım

anlayamiyorum kizlar neden böyle yapiyor? Esim sürekli annemle ilgili bir acigini bulmaya calisiyor, herzaman laf sokmalar, kücük görmeler artik dayanamiyorum. Tabi annemin yüzüne karsi cok iyi davraniyor, onun bu iki yüzlülügünü gördükce kusasim geliyor. Neredeyse hergün tartisiyoruz. Annemi savundum diye iyice deliriyor, ama kusura bakmasin ben onunla beraber olup uyduruk seylerle annemin dedikodusunu yapmam, yapamammmm. Artik ben anneme gidince bile surat asiyor, kendisi 2-3 aydir hic gitmiyor annemi ziyarete, be gidiyormusum ya yetermis. Yazik canim annemde herzaman esin nasil iyimi selam söyle der:-( ama kendisi annesine gideceginde ben herzaman giderim ama artik karar verdim bende onun annesine gitmeyecegim..
Sizdede varmi böyle cins esler???

Bence bu olayda annenin hiç bir suçu yok anlattığın gibiyse anneciğin mükemmel bi insan kocanınsa yaptığı basit ve gerksiz kapristen başka birşey değil şunu sakın unutmaki sana birşey olsa eşin bi gün bilemedin 5 gün ağlar bu hepimiz için geçerli baktı olmadı gider evlenir iki güne kalmadan ama anne dediğinin acısı ömrünce sürer kimse onun gibi sevemez annene karşı saygılı olmak zorunda güzel bi dille anlat anlarsa ne ala anlamazsa kendi bilir bu şekilde zaten ilişkiniz gün be gün yıpranmaya devam eder...

cevaplar icin cok tesekkür ederim....
Evet dün gece tekrar konustuk ve hala ayni düsündügne sait oldum malesef. Bana dedikleri sunlardi: Annenle hic bir yere gidemezsin (disari gezmeye veya aile ziyaretine) eger gitmek istiyorsan benimle gideceksin. Annene oturmaya hafta bir gidip bir saat oturup fazla samimi olmadan geleceksin. Ben karsi cikincada isine gelirse diyor cildiracagim ben...
Annemin beni yönettigini düsünüyor hastalikli gibi yahu ikna edemiyorum adami bir türlü. Ben birsey söyleyince annenmi doldurdu seni diyor, ben eve bir esya alinca annenmi secti diyor kizlar. Ogluma hediye alinca kiziyor, hediye alip durmasin diyor offff...
Lütfen böyle yapma diyorum, annemle, kardesimle ilgili bana imalarda bulunma diyorum ozaman görüsmeyeksin bende laf sokmam diyor. Resmen nefret ediyor.
Ben iki ay sonra yurtdisina gitmek zorundayim bir haftaligina ama yavas yavas gidipte geri dönmemek geliyor icimden

yani bilmiyorum ama,
esin, annenler hakkinda biseyler duymus olabilirmi.
yada biriliriei tarafindan doldurulmus olma ihtimali varmi annenlere karsi...
bir insanin bu kadar nefret etmesi icin bir sebep olmali...

evet canim haklisin bende soruyorum ne oldu benim bilmedigim birseymi var diye ama herseferinde yok diyor.

arkadaslar emınımkı bısey gorme
duyma ya da hissetme olayı degil..
nedenı yok yaptıgının sadece ıstıyor ki sadece onunla ve onun ailesiyle olsun..
ordan cıktın demesıde bu..
bı de işine gelirse demeleri yok mu offf cok can sıkıcı...

benim eşimde buna yakın tavırdaydı aileme karşı. bir yıl boyunca birbirimizi yedik. sonra olayı abisi duydu. allah ondan razı olsun. anneden kızına zarar gelmez. bırak gitsin. hangi anne ister kızının kötülüğünü dedi. ondan sonra daha anlayışlı olmaya başlası. eğer eşinin kıramayacağı, çok sevdiği birisi varsa(tabi sanada yardımcı olabilecek) onunla durumu konuşabilirsin bence.

cevaplar icin cok tesekkür ederim....
Evet dün gece tekrar konustuk ve hala ayni düsündügne sait oldum malesef. Bana dedikleri sunlardi: Annenle hic bir yere gidemezsin (disari gezmeye veya aile ziyaretine) eger gitmek istiyorsan benimle gideceksin. Annene oturmaya hafta bir gidip bir saat oturup fazla samimi olmadan geleceksin. Ben karsi cikincada isine gelirse diyor cildiracagim ben...
Annemin beni yönettigini düsünüyor hastalikli gibi yahu ikna edemiyorum adami bir türlü. Ben birsey söyleyince annenmi doldurdu seni diyor, ben eve bir esya alinca annenmi secti diyor kizlar. Ogluma hediye alinca kiziyor, hediye alip durmasin diyor offff...
Lütfen böyle yapma diyorum, annemle, kardesimle ilgili bana imalarda bulunma diyorum ozaman görüsmeyeksin bende laf sokmam diyor. Resmen nefret ediyor.
Ben iki ay sonra yurtdisina gitmek zorundayim bir haftaligina ama yavas yavas gidipte geri dönmemek geliyor icimden

:1shok::1shok::1shok::1shok:

Back
X