eşimin annesi ve babasıyla 2 aydır beraber yaşıyoruz.. çok sıkıldım artık

azime85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2010
18
0
36
Antalya
eşimin annesi ve babası oğluma bakmak için 2 aydır bizimle yaşıyorlar. daha da kalacaklar bir 6 ay kadar. ama ben şimdiden çok sıkıldım. her ne kadar öğlene kadar çalışsam da gece gündüz beraberiz. iş ev . derken çok sıkıldım. hiç alışık değilim. beraber yaşayanlar nasıl yaşıyor.?

Oğlunuza bakmak için sizinle yaşıyorlarmış. Daha şimdiden sıkıldım diyorsunuz. Bence haksızlık ediyorsunuz kusura bakmayın.

Bende skilirdim ne yalan soyliyim , her ne kadar cocugumada baksalar.
baska bir yolu yokmu , cocuk kac yasinda . kres vsvs , yada siz isten gelene kadar bakici ?
yada yadaa kendi anneniz ?

eski insanlar kafalarıda biraz eski oluyor açıkcası her şeye karışıp dururlar herkes öle değil tabi ama insan yeri geliyor annesiyle bile tarrışıor ama onlar kayınbaba kaynana olunca boyut değişior herkesin yapabileceği bir durum değil bana göre yapanlar var onlarada helal olsun içlerinde ne fırtınalar kopuodur

eşim karadenzli ben ise egeliyim. en basiti yemek kültürlerimiz bile çok farklı. yine kayınpeder çok rahat davranıyor. işlikle geziyor. ben bpek hşlanmıyorum. temizlik konusuna gelince ben mi çok titizim onlar mı çok rahat anlamadım.bunlarıda geçtik. eşimle sadece yatak odaında konuşabiliyoruz. onun dışında babasıyla ve annesiyle konuşuyor. hep kendi tanıdıkları hakkında konuşuyorlar. ben fransızım yani...

kendi evleri uzaksa bahane bulamazsın ama yakınsa evlerinde bakarlar sen iş çıkışında alırsın bölece sorun olmaz onlar alışmışlar ortama çoktan içilikle falan daha fazla yerleşmeden biçare bulman gerek

berabr yaşayanlar nasıl yaşıyor?ben şimdiden yapamadım. evleri uzak 12 saat sürüyor. sağolsunlar oğluma baktılar ama ben birazdda annem baksın istiyorum.. bi 6 ay daha yaşayamam. sıkılırım. rahat edemem evimde.

Bilmiyor muydun uzun kalacaklarını yada sıkılmam nasılsa diye mi düşündün?

bu kadar uzun kalacaklarını bilmiyordum. sıkılırlar. evlerini özlerler. giderler diye düşünmüştüm. ben şu zamana kadar bakın demedim. onlrda ne zamana kadar bakalım diye bana sormadılar. annemle dönüşümlü bakarlar diye düşünmüştüm.

Sıkılıcaklarmış gibi durmuyorlar mı? Rahatmılar. Şimdi siz gidin de biraz da annemler baksın da demek olmaz ki.

çok rahatlar... ben söylesem ayıp olr. eşimde anne sine babsına çok düşkün...şu anda bile kendi odamdayım...

Ya ben varya anlamıyorum bu insanları.

Ya insan belirli yaşı geçtikten sonra kendi anne babasının evinde bile tam rahat edemiyor. Ben üniversitede öğrenciyim eve gidiyorum onu oryaya koyma kalk öyle yatma örtüyü düzelt derken içim bayılıyor ki annem kültürlü kadındır öğretmendir falan. Onlar ne demeye gelip onca ay kalıyorlar :S Valla Allah size sabırlar versin çok zor durum. İnsan kocasıyla baş başa kalmak ister, oğlu eşi olmak ister yeri geldi mi eşiyle dışarı çıkmak ister nedir o öyle bezelye gibi arka arkaya :S Valla çekin eşinizi güzelce nazik nazik anlatın. Böyle devam eder mi yahu. Gerçiyapı meselesi dediğiniz gibi ömür boyu yaşayanlar var. Valla benim max. 3 hafta diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.

Bizde de aynı durum var canım, oğlum kreş yaşına gelene kadar bizdeler, onlar için oda bile açtık, insan çok sıkılıyor gerçekten, evinde misafir gibi oluyorsun, koca ev daralıp sadece yatak odan sana ait oluyor sanki, kısılıyorsun , seni çok iyi anlıyorum, biz benzer kültürlerden gelmemize rağmen çok sıkıntı çekiyorum,
Zaman zaman çok bunaltıcı oluyor ama bazen de gayet normal bir durummuş gibi geliyor bana, dalgalanıyorum hep,
Üstelik eşim de sık sık işi için evden ayrılıp uzun süre gelmediği oluyor. Yani ben neredeyse kimsesiz kalıyorum. :50:
Senin durumun biraz belirsiz, süreç ne kadar olacak gibi, belki de eşin senden habersiz bu meseleyi ailesiyle konuşmuş olabilir. Zorlandığın noktaları rahatsızlık duyduğun kısımları eşine açabilirsin, ama bu da çok kolay değil, sonuçta ailesi, seni çok iyi anlıyorum ve takip edeceğim...

eşim karadenzli ben ise egeliyim. en basiti yemek kültürlerimiz bile çok farklı. yine kayınpeder çok rahat davranıyor. işlikle geziyor. ben bpek hşlanmıyorum. temizlik konusuna gelince ben mi çok titizim onlar mı çok rahat anlamadım.bunlarıda geçtik. eşimle sadece yatak odaında konuşabiliyoruz. onun dışında babasıyla ve annesiyle konuşuyor. hep kendi tanıdıkları hakkında konuşuyorlar. ben fransızım yani...

o zaman kendin bak çocuğuna, hiç kimseye muhtaç olmazsın onlarda gider

işimden ayrılamam. öğretmenim. mecburen oğluma birileri bakacak.. eşime söyledim. 6 ay daha kalırlarsa rahat edemem. sıkılırım diye ... ama o bu durumdan gayet memnun..
tamam gelsin kalsınlar ama bu kadar uzun olmasın..
bazen benmi büyütüyorum diye düşünüyorum. ama evimde de rahat edemeyeceksem nasıl kafam rahat olsun..

Bizde de aynı durum var canım, oğlum kreş yaşına gelene kadar bizdeler, onlar için oda bile açtık, insan çok sıkılıyor gerçekten, evinde misafir gibi oluyorsun, koca ev daralıp sadece yatak odan sana ait oluyor sanki, kısılıyorsun , seni çok iyi anlıyorum, biz benzer kültürlerden gelmemize rağmen çok sıkıntı çekiyorum,
Zaman zaman çok bunaltıcı oluyor ama bazen de gayet normal bir durummuş gibi geliyor bana, dalgalanıyorum hep,
Üstelik eşim de sık sık işi için evden ayrılıp uzun süre gelmediği oluyor. Yani ben neredeyse kimsesiz kalıyorum. :50:
Senin durumun biraz belirsiz, süreç ne kadar olacak gibi, belki de eşin senden habersiz bu meseleyi ailesiyle konuşmuş olabilir. Zorlandığın noktaları rahatsızlık duyduğun kısımları eşine açabilirsin, ama bu da çok kolay değil, sonuçta ailesi, seni çok iyi anlıyorum ve takip edeceğim...

Hiç kolay değil yaşamak... ben birkaç sene daha yaşayabileceğimi sanmıyorum. Allah sana sabır versin.

anladığım kadarıyla onları çocuğa bakması için siz çağırmışsınız.eğer yapamayacağını düşünüyorsaydın keşke en başta gel demeseydin:50:şimdi siz gidin demek de hoş olmaz.6 ay çok da uzun bir süre değil sonuçta keyfide kalmıyorlar çocuğuna bakıyorlar dişini sık canım:31:

Çocuğu kreşe filan verseniz acaba bize ihtiyaç kalmadı diye kendileri gidermi ki :26::26::26: Keşke baştan düşünüp enine boyuna öyle çağırsaydınız onlarada yazık :19::19::19:

Back
X