Eşimin annesiyle konuşması

Eşimin durumu gayet iyi hasta adamla kavga edecek kadar gozum dönmedi merak etmeyin.

Eşimin ya zaten gitmek istemiyor demesi yani karantinayi bahane ediyor musum gibi bir izlenim vermesi kaynanaminda asıl amacının bu cevabı duymak istemesi çok sinirlendirdi beni.
Bence kayınvalideyi boşuna araya katmayın
Ne suç varsa eşinizde
Gitmek istemiyor diyen o sonuçta
Karantina, ısrar, korona bilmem ne konusunda yaşlıların bi kısmı ciddiye almayıp hep ısrar eden kesimde
Siz kayınvalidenizin o grupta olup olmadığını zatwn biliyorsunuzdur
Kayınvalide olmaktan bağımsız olarak var öyle insanlar yani
Siz nasıl kayınvalide için eline koz geçti zannında bulunuyorsanız okuyunca siz de kayınvalideyi eklemeye fırsat kollamış gibi duruyorsunuz
E bu zaten gitmek istemeyen insan davranışı gibi görünüyor
Yani gitmek istemeyebilirsiniz de
Kesinlikle zorunda değilsiniz
Ama gitmek istiyormuş gibi hava oluşturmanın da anlamı yok

Politik davranan insanlardan oldum olası haz etmem. Bu yüzden kendimde politik davranmayi tercih etmiyorum. Karakter meselesi.
bence kesinlikle haklisin ama büyütülecek bir şey degil. kızacaksan yabanisin lafına kızabilirsin. benim hissettiğim kayinvalidenin ve esinin ne düşündüğünü çok takiyorsun, senin acigini bulsa ne olur bulmasa ne olur, öncelikle neden o kadindan bu kadar çekiniyorum diye kendine bir sor bence. ayrica politik olmak her zaman plan yapmak degildir, bazen az konuşup gözlemler yapmaktır. mesela esin annenlere gitmek istiyor iki yolu takip edebilirsin 1) gitmek istemiyorum, zaten gecen hafta görüştüm, çok sikiliyorum, bizim niye kendi hayatimiz yok vs vs demek 2) ben biraz yorgunum bugun evde kalmak istiyorum demek. bence ikincisi daha mantikli. ben insanları takmayıp, her seye tepki göstermeyip sessiz kaldıkça, insanlar da benimle konuşurken çekinmeye başladılar. ben buna evlilikte aydınlanma donemi diyorum:)) yok herkes sevsin, aile olalım, ben iyi gelin olayım vs ile kimseye kendini begendiremiyorsun zaten, öyle bi dünya yok, üstüne egolari kabarıyor.

Daha önce de gitmediğiniz için kadın gerçek mi bahane mi diye sormuş. Eşiniz de gerçeği söylemiş. Bence gayet normal. Sanki kv anlamayacaktı…

çok haklısınız bu arada anlayış çok önemli

Daha önce de gitmediğiniz için kadın gerçek mi bahane mi diye sormuş. Eşiniz de gerçeği söylemiş. Bence gayet normal. Sanki kv anlamayacaktı…
Daha önce gitmediğimi nerden çıkardınız? Kv neyi anlamayacakti pardon? Eşim gerçeği söylemedi gerçeği soyleseydi bu kadar tepki gostermezdim. Gerçek şu ki karantinamiz bitmediği için gitmedim gitmeyi etik bulmadim. Ev sahibiyle hadi şu toplantı gününü benim için erteleyin diyecek samimiyetim olmadığı için kaldı yani bu kadar basit.

Bu kez gitmeyeceksiniz diye mi eşiniz size yabani dedi? Karantinadayken gitmeyeceksiniz diye? Yabani kime denir hanımefendi? Eşinize sözlük verin madem öyle. Ya da burada anlatırken detay verin.

Bu kez gitmeyeceksiniz diye mi eşiniz size yabani dedi? Karantinadayken gitmeyeceksiniz diye? Yabani kime denir hanımefendi? Eşinize sözlük verin madem öyle. Ya da burada anlatırken detay verin.
Neyin detayını vereyim olayı olduğu gibi anlattım. İlla bir eleştiri yapacağım diyorsanız o ayrı. Yinede belirteyim daha önceleri de bu gibi toplantılar yapıldı ve hepsine katıldım.

Bana pek öyle gelmedi biraz eleştiri vardı ses tonunda.

Annesinin sürekli soruşturmasindan bikmiştir. Neyini eleştirsin adam yaa? Yaşli kadinlarin gittiği güne gitmediğinimi? Yani gerçekten erkeklerin bunu duşündüğünümü düşünüyorsun?

Ve bir tavsiye, kv'deye iyi gelin olmaya çalişma. Kozlari olsun, fesat olsun ne bilim ne. Olduğun gibi ol ve arkasinda dur. Canin istemeyebilirde. Benim istemezdi, ne yapar insan kv'de ile günde?

Eşin ile boşuna arani kötü ediyorsun. Bak altini çiziyorum, bunu sen yapiyorsun. Kv'de git tartiş eşinle demedi. Findik kabuğunu doldurmayacak bişey için tartişma.

Ben gerilecek hicbirsey gormedim ortada birsey yok yani gereksiz alınganlık yapmışsınız bence

Tatlım kaynana konusunda anladığım tek şey mantık aramayacaksın. Karantina da afedersin hangi mal dışarı çıkar. Kaynanan ille gel diyosa gir kaynananın ortamına. Ay hanımlar aslında karantinadayım covid olabilirim ama kaynanam yabanisin diye bana laf sokuyo bende geldim ama haberiniz olsun covid olabilirim de. Millet e o zaman niye geldin derse vallahi kaynanam ısrar etti ama covid olabilirim diye bastıra bastıra söyle rezil et kaynananı. Mesela kaynana yaptığım yemekten bir kaşık aldı beğenmedi. Ay annecim ver o zaman dedim önünden dolu tabağı aldım. Eşim ne yapıyosun inci dedi ama hayatım annen yemeği beğenmedi kadın beğenmediği şeyi niye zorla yesin rahat bırak kadını ekmek yoğurt falan yesin demiştim. Geçen kaynana inci sen çok fenasın diyo. Bende e annecim ne yapayım etrafım it köpek dolu dedim. Bozuldu birazcık. Yani Kaynanalarla alay edin bosverin kafayı taktıkça delirirsiniz

Ay göcüm ne derse desin ya
Esinde is yok senin,seni bu aileyle yüzgöz ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…