Eşimin arabasını almalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gunesligunlergorecegiz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2023
124
188
23
Selamlar kizlar size bir şey sormak istiyorum çok kararsız kaldım
Eşim emniyet mensubu biz nikah yaptık geçen yıl. Düğün birkaç aya olacak
Eşim ev goturelemeyen yerde olduğu icin arabası hep kaynımlardaydı onlar kullanıyordu hâlâ da öyle
Düğünden sonra arabayı bulunduğum şehre yani yanımda olmasını isteyerek arabayı buraya bırakmasını istesem sizce ayıp etmiş mi olurum?
Çünkü onların arabaları yok ve alındığından beri onlar kullanıyor eşim ve ben sadece izinlerde kullanıyoruz. Bu arada eşimin tayinine bir yıl var bir yıl daha ayrıyız izinlerde beraberiz.
Benim ehliyetim var bu arada,
araba bana arada sırada lazım oluyor ama abisi hemen hemen her gün kullanıyordu iş için çocuklarını hastaneye götürmek kendi gezmeleri vs.
Umarım konuyu anlatabilmişimdir. Sizce ne yapmalıyım?

Eşinizin arabasini neden almak icim çekiniyorsunuz .ortakmi alindi.esinizin aslinda arabayi al sende dursun demesi gerekir.alin sizde dursun
Doğru olan da bu dediğin gibi ama deprem şehrindelerdi yakınlarını kaybettiler filan bir de arabayı yanıma almayı isteyerek onları zora sokmak istemiyorum aslında ama bilemiyorum

Tamamen eşiniz mi ödüyor?
Bunu eşiniz düşünmeli bence. Ve çoktan konuşmuş olup o insanlara da bilgi vermeliydi. Bence ne düşündüğü sorun bu konuda. Direkt burda bırak demeden. Zaten aklında böyle birşey varsa yapacaktır yoksa siz ne derseniz diyin yapmayacaktır. Onu anlayıp ona göre yol çizmek daha mantıklı.

Eşim ev goturelemeyen yerde olduğu icin arabası hep kaynımlardaydı onlar kullanıyordu hâlâ da öyle
Düğünden sonra arabayı bulunduğum şehre yani yanımda olmasını isteyerek arabayı buraya bırakmasını istesem sizce ayıp etmiş mi olurum?
Çünkü onların arabaları yok ve alındığından beri onlar kullanıyor eşim ve ben sadece izinlerde kullanıyoruz. Bu arada eşimin tayinine bir yıl var bir yıl daha ayrıyız izinlerde beraberiz.
araba bana arada sırada lazım oluyor ama abisi hemen hemen her gün kullanıyordu iş için çocuklarını hastaneye götürmek kendi gezmeleri vs.

Kaynın, eşine bu araba konusunda maddi destekte bulunuyor mu? Düzenli hediye vs alma durumu var mı aralarında? Yoksa beleşe mi kullanıyor aracı?

Önce eşinle konuş konuyu, isterlerse arabayı satın alsınlar, size taksitle her ay ödeme yapsınlar.

Sizin de araba konusuna nikah kıyılana kadar ses çıkarmamanız çok sinsice olmuş. İmzayı atana kadar beklemişsiniz resmen bu konu için.

Zaruri şeyler için kullanıyorlarmış. Neden rahatsız oldunuz?
Rahatsız olmuyorum ki orada dursa da olur ama sehirler uzak yanıma geldiğinde tekrar memlekete ugrayip aracı alip yanima gelmek zorunda yoksa ucakla direkt buraya gelicek bize de sıkıntı veriyor bu durum izni zaten cok az oluyor bir de gel git ugrasiyoruz onun haricinde arac bana da lazim olduğu oluyor ama otobüsle ulaşım sagliyorum
Kaynın, eşine bu araba konusunda maddi destekte bulunuyor mu? Düzenli hediye vs alma durumu var mı aralarında? Yoksa beleşe mi kullanıyor aracı?

Önce eşinle konuş konuyu, isterlerse arabayı satın alsınlar, size taksitle her ay ödeme yapsınlar.
Hayır canım maalesef şöyle ornek vereyim en basitinden far bozulmuş onu bile yaptirmamis yani buna çözüm olarak geceleri araba kullanmıyor 😄 belki de durumu yoktur yaptiracak zor gunlwr geçirdiler onlari da anlıyorum aslında ama bilemiyorum yani

Sizin de araba konusuna nikah kıyılana kadar ses çıkarmamanız çok sinsice olmuş. İmzayı atana kadar beklemişsiniz resmen bu konu için.
Yok imzayı Atalı nerdeyse bir yıl olacak arabayı kullanmalari hic zoruma gitmedi ki bir yıldır ama düğünden sonra burda durması daha mantıklı diyor herkes bana da öyle geldi niye böyle bir yorum yaptınız anlamadım

Yok imzayı Atalı nerdeyse bir yıl olacak arabayı kullanmalari hic zoruma gitmedi ki bir yıldır ama düğünden sonra burda durması daha mantıklı diyor herkes bana da öyle geldi niye böyle bir yorum yaptınız anlamadım

Ee çünkü nikahtan sonra bu konuyu açıyorsun. Sevgiliyken, nişanlıyken bunlar aklına gelmedi mi? Gelmiştir. O zaman açman gereken konuyu şimdi açıyorsun, demekki hep gözüne batan bir konuymuş beklemişsin uygun zamanı. Yoksa bu durum en başında açılırdı. 12 aydan fazladır siz çift olarak berabersiniz, araba bu bir seneden fazla süredir kaynında şimdi mi jeton düştü diye sorarlar yani kusura bakma. Düğünden sonra ne değişecekti?

Eşinle konuş konuyu, arabayı alacağını sanmıyorum, uzun zamandır kardeşi kullanıyormuş, belki taksitle parasını öder öyle alır.

Hasta kucuk cocuklari mi var?
Ya da kayinbirader kisisi kv / kp gibi kisilerle ayni sehirde yasayip onlarin isini mi goruyor? Yatalak hastalari mi var?

Arabanin tum maddi yukunu esiniz karsilayarak satin almis mi? Ruhsat onun ustune mi? Esinizin bu konudaki fikirleri nedir?

Ee çünkü nikahtan sonra bu konuyu açıyorsun. Sevgiliyken, nişanlıyken bunlar aklına gelmedi mi? Gelmiştir. O zaman açman gereken konuyu şimdi açıyorsun, demekki hep gözüne batan bir konuymuş beklemişsin uygun zamanı. Yoksa bu durum en başında açılırdı. 12 aydan fazladır siz çift olarak berabersiniz, araba bu bir seneden fazla süredir kaynında şimdi mi jeton düştü diye sorarlar yani kusura bakma. Düğünden sonra ne değişecekti?

Eşinle konuş konuyu, arabayı alacağını sanmıyorum, uzun zamandır kardeşi kullanıyormuş, belki taksitle parasını öder öyle alır.
Öncelikle bi sakin ol canım benim. Ben araba karşılığında onlardan hiçbir şey beklemedım. Ha arabanın bir yerini bozar o süreçte o kullandığı için, onu yaptırmak zorundadır. Eşim hâlâ kredisini ödüyor senin dediğin gibi sinsi ve cekemeyen biri olsaydım bir krediyi de o odesin derdim. Üstelik biz düğün yapacağız bir ton masrafımız varken o kullaniyor krediyi de o odesin derdim. Aklimdan bile geçmedi. Kullansınlar dedim inan hiç rahatsız olmadım. Düğünden sonra ne değişecek demişsin. Biz nikahı tayin için yaptık onun haricinde sözlüydük ve sözlü insanlar gibi yaşadık şuan hâlâ da öyleyiz. Cevremdeki herkes ulasımda otobüs kullandıgımi esimin arabasinin ayrica benim oluğunu söyledi nikahlı olduğumuz icin. Ben ise biz nikahı tayin icin yaptık henuz evli değiliz düğüne kadar dedim. Bu konuda haliyle yeni yeni gündeme geldi. Daha fazla açıklama yapmaya gerek yok bu konuda yorumun icin teşekkür ederim sana

Öncelikle bi sakin ol canım benim. Ben araba karşılığında onlardan hiçbir şey beklemedım. Ha arabanın bir yerini bozar o süreçte o kullandığı için, onu yaptırmak zorundadır. Eşim hâlâ kredisini ödüyor senin dediğin gibi sinsi ve cekemeyen biri olsaydım bir krediyi de o odesin derdim. Üstelik biz düğün yapacağız bir ton masrafımız varken o kullaniyor krediyi de o odesin derdim. Aklimdan bile geçmedi. Kullansınlar dedim inan hiç rahatsız olmadım. Düğünden sonra ne değişecek demişsin. Biz nikahı tayin için yaptık onun haricinde sözlüydük ve sözlü insanlar gibi yaşadık şuan hâlâ da öyleyiz. Cevremdeki herkes ulasımda otobüs kullandıgımi esimin arabasinin ayrica benim oluğunu söyledi nikahlı olduğumuz icin. Ben ise biz nikahı tayin icin yaptık henuz evli değiliz düğüne kadar dedim. Bu konuda haliyle yeni yeni gündeme geldi. Daha fazla açıklama yapmaya gerek yok bu konuda yorumun icin teşekkür ederim sana
Kredisini evli olduğun insan ödüyor. Yani sen bir yıldır evli olduğun adamla olduğu için hukuken seninle ortak malı . Sen buradaki insanlara bakma bir çöplerini paylaşmaz millete gelince niyeyse çok yardımsever melek olurlar. Esin başta bunu yapmaliydi zaten bu da onun hatası . Düzgünce konuş arabaya ihtiyacım oluyor lütfen getirir misin diye

Eşinizle konuşmanız lazım sizin için çok elzem değilse aileden arabayı almak tüm aileyi de karşınıza almak olur. Eşiniz ve kardeşiniz de rahatsız olur .
kardeşi ve ailesi muhtemelen kinlenir.
Eşiniz arabayı neden istiyorsun dediğinde vereceğiniz cevabınız hazırsa önce eşinizle konuşun size soracağı o olacak ne yapacaksın arabayı diyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X