Eşimin arabasını almalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu açan kişi, eşiyle bu konuyu hiç konuşmamış. çevresindeki kişiler ona arabayı almaları gerektiğini söylemiş. Kendi fikri değil zaten.

Bunun sevgililiği var, sözü var, eşya taşıması var, bir senelik eblilikte market alışverişi var, bunca zaman araba konusu açılmamış. Şimdi açılmış. Ee, birde kaynındeprem bölgesindeymiş, çocukları varmış, bence öyle hemen vermezler ama ufak ufakk tasidine destek çıkar kaynı konu kapanır

Bana yazdigi yorumda "esim sen nasil istiyorsan oyle olsun" seklinde konustuklarini soyledi bilemiyorum.
Evlilikten once fikir beyan etmemesini anlayabiliyorum, ben de esimin oldugunu bildigim bir mal ile ilgili henuz 5 kurus katkim ya da yaşadığım zarar yoksa yorum yapmazdim.

Ama evlilikten sonra ne konusuldu, edildi bilemiyorum tabi.

Bana yaptığı yorumdan uyeyi cok haksiz bulamadim sadece. Aracin maddi yuku uyenin sirtina da bindiyse araba uyeye verilmeli, yok maddi yuku uyeye hic yuklenmediyse aile isini gormeye devam edebilmeli.

Hos aile deprem bolgesinde oldugu icin aracin masraflarini karsilayacak kazanclari da olmayabilir.

Uye esiyle guzelce konusup durumu netlestirse iyi olur... maddi konularda erkekler cok laf degistirebiliyor malum. Belki araba KB'nin bile olabilir, bilemeyiz...

Adamlar deprem bolgesindeymis biraz daha bekleyebilir koni sahıbi bence .yakınlarını kaybetmişler

Evet deprem bolgesindelermis, bu durumu gec farkettim ben. Ihtiyaclari yok keyfi onlarda kalmis gibi yorumladim bu durumu gorene dek

Çocukları hasta değil konuda bahsettiğim mesela grip olur üşütür o gibi durumlarda.
Evet aynı sehirdeler ve evet onlara hizmet ettiği de oluyora,Yatalak hastalari da yok
Arabayı eşim aldi kendisi ve kredisi var onu da kendi ödüyor ruhsat da esimin uzerine. Esimin dusuncesi de şöyle sen nasıl istersen öyle olur

Uyenin bana yazdigi cevap buydu. Bu cevaba gore esiyle konusmus ve uyenin kararina birakilmis...

Bu yoruma dek olan kisimda da deprem bolgesi konusu hic gecmemis... benim yorumlar bu bilgilerle sinirliydi.

Kuzum evet haklısın, ama zaten bir senedir bu durum geçerliymiş. Yani maddi açıdan kadın çalışsın/çalışmasın maddi etkisi var ona. Sonuçta o paralarla bunlar tatile gidebilirlerdi. Ama bir sene evlilik ve öncesindeki sevgililikte bir yorumu olmamış. Normalde bir insan bunu evlenmeden önce açar, sonuçta 5 bin 5 bindir, ekonomide malum, bu konu mutlaka konuşulmuştur.

konuşmuşlar galiba ben öyle anladım adam sen nasıl istersen demiş çünkü.
zaten adamın kendisinin araba burda kalsın git gel hem vakit kaybı hem yorgunluk oluyor demesi lazım bence. kaç gün geliyor izne bilmiyorum ama çok saçma geldi bana araba bahane her seferinde anne babasını görmek için sanki.

Selamlar kizlar size bir şey sormak istiyorum çok kararsız kaldım
Eşim emniyet mensubu biz nikah yaptık geçen yıl. Düğün birkaç aya olacak
Eşim ev goturelemeyen yerde olduğu icin arabası hep kaynımlardaydı onlar kullanıyordu hâlâ da öyle
Düğünden sonra arabayı bulunduğum şehre yani yanımda olmasını isteyerek arabayı buraya bırakmasını istesem sizce ayıp etmiş mi olurum?
Çünkü onların arabaları yok ve alındığından beri onlar kullanıyor eşim ve ben sadece izinlerde kullanıyoruz. Bu arada eşimin tayinine bir yıl var bir yıl daha ayrıyız izinlerde beraberiz.
Benim ehliyetim var bu arada,
araba bana arada sırada lazım oluyor ama abisi hemen hemen her gün kullanıyordu iş için çocuklarını hastaneye götürmek kendi gezmeleri vs.
Umarım konuyu anlatabilmişimdir. Sizce ne yapmalıyım?
Bu araba tamamen eşinizin parasıyla mı alınmış, yoksa ortak mı?eğer tamamen eşinizin ise,onlara eşinizin söylemesi lazım..eşinize diyin burada araba bana da çok gerekli ,kırmadan sen söyle kardeşine falan diyin..ya da kardeşine desin ki eşim bu arabada biraz acemi ,nasıl kullanacağını biraz öğretin öyle eşime teslim edin desin..ama siz direkt söylemeyin onlara,şimdiden kötü olmayın..ya da eşin arabayı alıp götürsün, 1 yıl deme bence sen de git eşinin yanına..

Nikah kıyılmış dün bir bugün iki.

Kendi yerime koyuyorum aracım var ama tayinden dolayı kardeşimde, nikah kıydığım adam bunlara içerleyip arabanı bana bırak dese bozarım mal düşkünü olduğunuzu bu kadar belli etmeyin .

Evlendiniz diye eşinizin herşeyini kendinizin sanmayın. Ortak alınır o zaman okey ama evlenir evlenmez bu hesaplar çok cringe

Nikah kıyılmış dün bir bugün iki.

Kendi yerime koyuyorum aracım var ama tayinden dolayı kardeşimde, nikah kıydığım adam bunlara içerleyip arabanı bana bırak dese bozarım mal düşkünü olduğunuzu bu kadar belli etmeyin .

Evlendiniz diye eşinizin herşeyini kendinizin sanmayın. Ortak alınır o zaman okey ama evlenir evlenmez bu hesaplar çok cringe
Evet haklısınız, ben çalışıp kredi çekip yeğenlerim gezsin abim yengem sefa sürsün diye para ödeyeceğim, bu çok cool.
Arabanın yaptığı km yi, bakım masraflarını, eskiyerek değerinin düşmesini saymıyorum bile.
Eşe gelince söz hakkı yok ama kardeş olunca yesin paşam!
Pardon, mirasta bile alt soy, yoksa üst soy ve eş, o yoksa üst soyla kardeş giriyor.
Neyin hakkı yok yahu!
Kaynının arabasına binen yenge ve ailesi paragöz değil, evinin arabasını isteyen kadın çıkarcı, pes!

Evet haklısınız, ben çalışıp kredi çekip yeğenlerim gezsin abim yengem sefa sürsün diye kredi ödeyeceğim, bu çok cool.
Arabanın yaptığı km yi, bakım masraflarını, eskiyerek değerinin düşmesini saymıyorum bile.
Pardon, mirasta bile alt soy, yoksa üst soy ve eş, o yoksa üst soyla kardeş giriyor.
Neyin hakkı yok yahu!
Kaynının arabasına binen yenge ve ailesi paragöz değil, evinin arabasını isteyen kadın çıkarcı, pes!
Evet ama burda kadının arabası olsa ve erkek istese erkeği herkes haklı bulurdu. Sonuçta kredi ödüyorsun o adamın da hakkı diye.

Erkek ailesi olunca niyeyse kadına hak görülmüyor birçok şey . Oysa adama birşey olsa konu sahibi bakacak ömür boyunca. Derdini , sıkıntısını yine konu sahibi dinliyor. Maddi manevi zorluklar eşle birlikte aşılıyor. Hala ulkemizde aile olma kavramı oturmadı . Belki bu araba kredisi için bir şeyleri evlerine eksik aliyorlar. Ama olsun eşinin abisi ve ailesi rahatça gezsin konu sahibinin haddine mi ?

Yeteri kadar kullanmislar esine soyle soyle artik arabayi geri goturme kisacik izninde arabayla ugrasmak istemiyorum vakit kaybi oluyor hemde banada lazim oluyor artik bende dursun diyebilirsin abi fari bile yaptirmiyosa cok bencil ve firsatci demektir bu sekilde ben acimam kimse kusura bakmasin

Evet ama burda kadının arabası olsa ve erkek istese erkeği herkes haklı bulurdu. Sonuçta kredi ödüyorsun o adamın da hakkı diye.

Erkek ailesi olunca niyeyse kadına hak görülmüyor birçok şey . Oysa adama birşey olsa konu sahibi bakacak ömür boyunca. Derdini , sıkıntısını yine konu sahibi dinliyor. Maddi manevi zorluklar eşle birlikte aşılıyor. Hala ulkemizde aile olma kavramı oturmadı . Belki bu araba kredisi için bir şeyleri evlerine eksik aliyorlar. Ama olsun eşinin abisi ve ailesi rahatça gezsin konu sahibinin haddine mi ?
Şaka gibi yorumlar!
Evlenmeden önce alındı evet, velev ki kredi de değil keş aldı.
E artık onlar eş yahu eş, senin benim olmadan kullanacaklar.
Benim diye adam ailesine mi versin, ne münasebet?
E o zaman kadınlar da 1 kuruş paralarını eve sokmasın, baba evinde bıraksın ne var ne yoksa kocası alsın diye beklesin.
Ne demek senin benim onun, ne demek hakkın yok?
Aklım almıyor bazı şeyleri…

Şaka gibi yorumlar!
Evlenmeden önce alındı evet, velev ki kredi de değil keş aldı.
E artık onlar eş yahu eş, senin benim olmadan kullanacaklar.
Benim diye adam ailesine mi versin, ne münasebet?
E o zaman kadınlar da 1 kuruş paralarını eve sokmasın, baba evinde bıraksın ne var ne yoksa kocası alsın diye beklesin.
Ne demek senin benim onun, ne demek hakkın yok?
Aklım almıyor bazı şeyleri…
Aynı şekilde düşünüyorum çok garip fikirler . Siz daha evli sayılmazsınız diyen bile olmuş 😅 resmi nikah var ama hak sahibi abi ve onun ailesi oluyor. Konu sahibi çalışarak araba alacakmış . Çünkü onlar errrkek ailesi ve kutsallar

Evlenmeden once alinan ve evlilik icinde kredisi odenmeye devam eden aracin ustunde eşin hakki vardir. Evliyken kac kredi odendiyse onun yarisi kadarini bosanirken alir. O yuzden o arac sizinde malınız sayılıyor. Arabayi isteyebilirsiniz bence

Eşim ev goturelemeyen yerde olduğu icin arabası hep kaynımlardaydı onlar kullanıyordu hâlâ da öyle
Düğünden sonra arabayı bulunduğum şehre yani yanımda olmasını isteyerek arabayı buraya bırakmasını istesem sizce ayıp etmiş mi olurum?
Çünkü onların arabaları yok ve alındığından beri onlar kullanıyor eşim ve ben sadece izinlerde kullanıyoruz. Bu arada eşimin tayinine bir yıl var bir yıl daha ayrıyız izinlerde beraberiz.
araba bana arada sırada lazım oluyor ama abisi hemen hemen her gün kullanıyordu iş için çocuklarını hastaneye götürmek kendi gezmeleri vs.
Umarım konuyu anlatabilmişimdir. Sizce ne yapmalıyım?
Canım benzer durum bende de vardı. Ailesi kullanıyordu. Arabaları vardı ama yine de onlarda kalıyordu. Evlendiğimiz gün ben aldım arabayı. Kimseden de rica etmene gerek yok. Çünkü o araba eşinin. Sen bu maddi konularda ne kadar taviz verirsen o kadar fazla isteyecekler. Kesinlikle ama kesinlikle almalısın. Ben her şeyimi kimseye muhtaç olmadan kendim yaptım eşim yokken. Sonra kendi arabana ricacı olursun

Sizin de araba konusuna nikah kıyılana kadar ses çıkarmamanız çok sinsice olmuş. İmzayı atana kadar beklemişsiniz resmen bu konu için.
Nikahı önceden kıymışlar düğün olmamış muhtemelen kız baba evinde yani henüz sözlü gibiler. Şuan o hakkı kendinde görmüyor ama düğünden aynı eve çıktıktan sonra artık Bi aile olacağı için aileye ait arabayı istemesi normal. Bunun sinsilikle alakası yok.
Bence ya bi sene daha bekleyin konu sahibi eşin yanına geldikten sonra zaten arabayı alır( eğer şuan ihtiyaçları varsa deprem bölgesinde istememek daha doğru olur) ya da Bi arkadaşın yazdığı gibi ben kendime araba alacağım lazım oluyor diyin bakalım eşin bizim arabamız var getiririm sana onu mu diyecek.

Çocukları hasta değil konuda bahsettiğim mesela grip olur üşütür o gibi durumlarda.
Evet aynı sehirdeler ve evet onlara hizmet ettiği de oluyora,Yatalak hastalari da yok
Arabayı eşim aldi kendisi ve kredisi var onu da kendi ödüyor ruhsat da esimin uzerine. Esimin dusuncesi de şöyle sen nasıl istersen öyle olur
O zaman eşiniz alsın arabayı,size lazım olduğunu,sizin kullanacağınızı söyleyip.

Evet haklısınız, ben çalışıp kredi çekip yeğenlerim gezsin abim yengem sefa sürsün diye para ödeyeceğim, bu çok cool.
Neyin hakkı yok yahu!

Eş dediğin nikah kıyılmış daha yeni 10-20 yıllık eş değil ki? Adam zaten bilerek bırakmış arabayı km den anlaşılır zaten kaç km yaktıkları. Tamamen adamın tasarrufunda olan bir şey

Umarım konuyu anlatabilmişimdir. Sizce ne yapmalıyı

Yo tam tersi adam haksız bulunurdu ‘ne demek senin emeğin,senin kredin,senin kardeşin,senin yeğenin adama ne oluyor? Daha yeni nikah kıyıldı bu ne karagözlük boşan derlerdi. Benim eşim kaç yıldır kendi aracını bizim aileye tahsis etti vs yazarlardı 😈

Yo tam tersi adam haksız bulunurdu ‘ne demek senin emeğin,senin kredin,senin kardeşin,senin yeğenin adama ne oluyor? Daha yeni nikah kıyıldı bu ne karagözlük boşan derlerdi. Benim eşim kaç yıldır kendi aracını bizim aileye tahsis etti vs yazarlardı 😈
Evli misiniz merak ettim ? Senin emeğin senin kredin senin ailen ne demek ? Bu baya önemli olan kök ailem ve emeğimi anca onlar hakeder seninle kurduğum aile ikinci sırada sen seninle bedelini ödediğimiz mali istersen seni bosarim çünkü böyle birşey haddine değil demek oluyor da . Ben o kadar değersiz değilim şahsen . Biz eşimle nişanlıyken bile maddi olarak ortak kararlar verirdik. Ben istemeden o araba gelirdi muhtemelen gelmese bile çok doğal şekilde arabamı isterdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X