Eşimin arabasını almalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eş dediğin nikah kıyılmış daha yeni 10-20 yıllık eş değil ki? Adam zaten bilerek bırakmış arabayı km den anlaşılır zaten kaç km yaktıkları. Tamamen adamın tasarrufunda olan bir şey
Eşlik hakları seneye göre rütbe almıyor ki?
Allah göstermesin şuan birine bir şey olsa mirasçısı mı, evet.
Ameliyata girse kime soracaklar, eşine.
Kısaca ‘bir dur bakalım daha dün evlendin, adamın malına mı göz diktin’ algısı çok yanlış.
Evlenen her kişi kendi varlığıyla geliyor, malı mülkü maaşı ile.
Oldu o zaman herkes bıraksın.
Nedir ya bu eşten mal kaçırma durumları, ne kadar ayıp bir şey.
Hayatı paylaşmaya söz vermişken ‘benim malım, senden önceki varlığım’ mı devreye girecek?
Ev eşyasını da genelde aileler alıyor, benimki aldı istersem satarım mı yapsınlar?
Bir araba altı üstü, sanırsın holdingler yalılar var.

Yo tam tersi adam haksız bulunurdu ‘ne demek senin emeğin,senin kredin,senin kardeşin,senin yeğenin adama ne oluyor? Daha yeni nikah kıyıldı bu ne karagözlük boşan derlerdi. Benim eşim kaç yıldır kendi aracını bizim aileye tahsis etti vs yazarlardı 😈
Bekarsın ve bilmiyorsun sus lütfen hshshs😁😁😅

Doğru olan da bu dediğin gibi ama deprem şehrindelerdi yakınlarını kaybettiler filan bir de arabayı yanıma almayı isteyerek onları zora sokmak istemiyorum aslında ama bilemiyorum
Biraz daha onlarda kalabilir..

Deprem olmuş, hala ordaki insanlar kendilerini toparlayamadılar.. Bu da sizin çocuklar için bir desteğiniz olsun. Eşiniz, temelli yanınıza geldiği zaman eşiniz, uygun bir şekilde ister.

Selamlar kizlar size bir şey sormak istiyorum çok kararsız kaldım
Eşim emniyet mensubu biz nikah yaptık geçen yıl. Düğün birkaç aya olacak
Eşim ev goturelemeyen yerde olduğu icin arabası hep kaynımlardaydı onlar kullanıyordu hâlâ da öyle
Düğünden sonra arabayı bulunduğum şehre yani yanımda olmasını isteyerek arabayı buraya bırakmasını istesem sizce ayıp etmiş mi olurum?
Çünkü onların arabaları yok ve alındığından beri onlar kullanıyor eşim ve ben sadece izinlerde kullanıyoruz. Bu arada eşimin tayinine bir yıl var bir yıl daha ayrıyız izinlerde beraberiz.
Benim ehliyetim var bu arada,
araba bana arada sırada lazım oluyor ama abisi hemen hemen her gün kullanıyordu iş için çocuklarını hastaneye götürmek kendi gezmeleri vs.
Umarım konuyu anlatabilmişimdir. Sizce ne yapmalıyım?

Siz aile ile diyaloğa girmeyin, eşiniz istesin getirsin
Bu durumlarda eşinin tutumu önemlidir, çok ailece bir adam mı sorun çıkarır mı en iyi sen tanırsın
Ama direk sen istersen aile sana kinlenir gerek yok

Eşiniz neden arabanın ne olacağını sizinle konuşmuyor. Demek ki o durumun bu şekilde devam etmesinden yana. Siz söylerseniz kötü niyetli olacaksınız ama eşiniz kardeşine söyleyebilir eşime bırakın o kullansın diye. Ben sizi haklı buldum ama eşiniz söylesin bence

Eşim ev goturelemeyen yerde olduğu icin arabası hep kaynımlardaydı onlar kullanıyordu hâlâ da öyle
Düğünden sonra arabayı bulunduğum şehre yani yanımda olmasını isteyerek arabayı buraya bırakmasını istesem sizce ayıp etmiş mi olurum?
Çünkü onların arabaları yok ve alındığından beri onlar kullanıyor eşim ve ben sadece izinlerde kullanıyoruz. Bu arada eşimin tayinine bir yıl var bir yıl daha ayrıyız izinlerde beraberiz.
araba bana arada sırada lazım oluyor ama abisi hemen hemen her gün kullanıyordu iş için çocuklarını hastaneye götürmek kendi gezmeleri vs.
Dün bir bugün iki bu ne acele şimdiden bırakın da eşiniz karar versin buna siz değil

Ben olsam alırdım sonuçta siz evlisiniz ve o ikinizin ortak malı.kac senedir kullaniyorlarmis bir ömür onlarda kalacak değil ya.bence bu işin sonu hiç vermemeye gider haberiniz olsun.kayinvalidem ve kayinim böyle bişey yapmışlardı,en son kayınvalidem tamamen aldı onlardan

konudaki herkes acayip
kocan demiyor mu arabamız varken sen neden işe giderken zahmet çekiyosun al hayatım araba sende dursun diye
kayınbirader demiyor mu kardeşim araban bu zamana kadar işimize çok yaradı sağol ama sen götüremiyosan hanımın kullanacaksa al artık arabanı diye?
sen demiyor musun kocacım araba kardeşine lazım değilse bana lazım oluyor göreve giderken bende kalsın diye?

bunları konuşamadığınız insanlarla nasıl ilişki yürütebiliyosunuz hiç anlamadım

Arabam var ve bunu neden kaynım kullansın tabiki de bunu istemek en doğal hakkınız yani ben isterdim

Kardeşte durmasını savunanlara çok şaşırdım. Tabiki bekarken malımızı ailemize bırakırız. Yeri gelir maaşımızı veririz. Ama evlenince artık aileniz, önceliğiniz eşinizdir bir şeyler değişir ve değişmelidir de.
Konu sahbine gelince evet siz kullanabilmelisiniz artık arabayı ama doğrudan istemeyin. Benim arabaya ihtiyacım oluyor araba almak istiyorumdan girin lafa

Eğer burada kayınbiraderin eşi konu sahibi olsaydı ve deseydi ki “kaynımın arabasını biz kendi malımız gibi kullanıyorduk, evlendi eşine istiyorlar arabayı. Bizim ihtiyacımız var siz olsanız napardınız vermeli miyiz” falan, üye taşa tutulurdu eşi dururken sana noluyor diye :KK53: söyleyeceklerim bu kadar:)

Ek olarak, ben de olsam evlenmeden, asla maddi konulara ve ortak kullanım olayına girmezdim.

tabi ki arabayı isterdim yanıma. artık siz bir ailesiniz ve kredisini ödediğiniz araçta sizde durmalı( eşiniz veya sizin ödediğiniz fark etmez) deprem bölgesinde olmaları da sizin probleminiz değil. ben şahsen aeabayiyanima alırdım. çocukları vs hasta olursa da taksiler var tutsun götürsünler bi zahmet.

Evliyseniz evlisinizdir, aranızdaki nikah bunun için yeterli. bu düşündüğün şeyi sana malın sahibinin teklif etmesi gerekirdi. Etmediğine göre öyle bir düşüncesi yok. Ya da bilemedim malı kullanan kimse artık sen evlisin sana lazım olur gel al demesi gerekirdi.
Bunlar söylemediğine göre, sen talep ettiğinde muhakkak bir arıza çıkar. Yani şurada yazılan şeyleri eş kişisinden duyarsanız şaşırmayın.
Evlilik başlamadan sıkıntıya da girebilir yani.

Ben kayınbiraderin olsam nikah kıyılınca abime derim ki “abi araba ne olacak, yengeyle konuştun mu ne yapacağız”. Acaba bu konu eşinle kardeşi arasında geçti mi?

Evet haklısınız, ben çalışıp kredi çekip yeğenlerim gezsin abim yengem sefa sürsün diye para ödeyeceğim, bu çok cool.
Arabanın yaptığı km yi, bakım masraflarını, eskiyerek değerinin düşmesini saymıyorum bile.
Eşe gelince söz hakkı yok ama kardeş olunca yesin paşam!
Pardon, mirasta bile alt soy, yoksa üst soy ve eş, o yoksa üst soyla kardeş giriyor.
Neyin hakkı yok yahu!
Kaynının arabasına binen yenge ve ailesi paragöz değil, evinin arabasını isteyen kadın çıkarcı, pes!
Harika bir cevap vermişsiniz benim yerime tüm olumsuz yorum yapanlara gelsin bu yorumunuz, teşekkür ederim
Yorumların tamamini okumadım.
Şunu soyleyebilirim benim bu olayda hicbir art niyetim yoktu arkadaşlar. Sadece sizlerden bir fikir almak istemiştim, sinsi oldum kötü olduk yetmedi paragoz oldum🙂🙂
Eşim zaten araba kendisinde kalamiyorsa bende kalmasından yana. Orda kalmasını isteyen ondan çok benim fikrimdi özellikle depremden sonra. Bu arada keyfi kullanıyorlar zaruret cok nadir söz konusu oluyor keyfi yani ama bu da sorun değil keyfi de kullabilirler deprem psikolojisi cok zor helali hoş olsun
Ben sadece fikir olarak sormuştum sizlere olayı çok baska yerlere cekenlerde olmuş şaşırdım açıkçası

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X