Eşimin ardaşı şizofren çıktı !.....

asudeduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2012
250
15
28
İstanbul
Arkadaşlar bu ilk konum benim umarım yanlış yere yazmıyorumdur...sinirlerim çok ama çok bozuk eşimin bir arkadaşı vardı bu kişiyi uzaktan 10 yıl kadar falan tanıyordu ama 3 yıldır yakın arkadaş oldular...

ve bu arkadaşı tek başına yaşıyordu, bizde evde değişik bir yemek olsun falan hemen çağırıyorduk...yemek masasınına bile zar zor oturuyordu başı önünde çok saygılı terbiyeli ve düzgün biri gibi davrandı yıllarca....yakın bir arkadaşım bizi uyardı bu adam hasta uzak durun falan dedii ve onunla küslülerdi bizde küsülüler diye öyle konuşuyorlar sandık umursamadık...ve eşimin o arkadaşı o kişilerin ona haksızlık yaptığını anlatıyordu hatta herkes tarafından haksızlığa ugradığını düşünüyordu ailesinin bile...bizde üzülüyorduk yanlız diye...eşim hep yanında oldu onun destek oldu yanlız bırakmadı bunalıma girmesin diye....vs..vs.....gelelim konuya bir gün o kişi birden alakayı kesti eşimle ortada hiçbşy yokken eşim sürekli aryordu merak edip teli açmıyordu bizde düşünüyorduk bu kişi çok hassas bilmeden bir suçumuzmu oldu diye üzlüyorduk...

Ve bunları yakın bir arkadaşım hemde komşumda şahit oluyordu görüyordu onu eşimin ne kadar düşündüğünü...bir gün bana geldi o komşum ve dediki siz boşuna üzülüyorsunuz o kişi ........ in teki falan dedii bende şaşırdım niye öyle dedinki dedim...ve başladı arkadaşım anltmaya....''benim eşimi aradı ve dışarıya çağardı oturup içmişler eşime de sakın onların yanında birşey konuşmayın aile sırlarınızı söylemeyin diye sizi kötülemiş onlarla görüşmeyin dmeiş...ve ben yakından sizi ona nasıl emek verdiğinizi ilgilendiğinizi bildigim için çok sinirlendim bu adam yediği kaba pisliyor '' dedii..ve ben şokkk oldum ((

Son düzenleme:
Herkes suçlu bi o masum olamayacağına göre
Yüzleşmeseniz de durum aşikar
Bence kendi haline bırakın

şizofren teshisi konmuş mu yoksa siz mi şizofren diyorsunuz adama orasını anlamadım...
eğer gerçekten böyle bir rahatsızlığı varsa zaten olayın üzerine gitmenize gerek yok adamın hastalığı var bazı şeyleri kendi kafasında üretiyor olabilir bundan sonra daha mesafeli olursunuz olur biter

ama konmuş bir tanı yoksa bazı şeyleri uydurduğu için şizofren diyorsanız içiniz rahat ederse yüzleşir yine mesafe koyarsınız

yüzleştiğinizde olayların büyüyeceğini düşünüyorsanız, komşunuza söyleyin, yüzleşmeyelim iyice üzerimize bulaşmasın,
bir daha görüşmeyiz olur biter diyin, komşunuzda size inanmazsa o kaybeder, dert etmeyin bunu.
gerçekten öyle hasta biriyse yüzleşme sırasında kavga falan çıkartır başınıza bela olabilir.

Konunun sizin gururunuzla ne ilgisi var Allah aşkına? Adam hasta işte uğraşmayın, görüşmeyin, niye bu kadar abartıyorsunuz?

Bize şizofren olduğunu söyleyen arkadaşımın eşinin akrabası oluyor onlar sölediler bize hasta olduğunu onun için ailesi uzak duruyormuş kafasında olmayan şeyler kurup inananıyormuş ve başkalarına öyle anlatyormuş....onlarada aynısını yapmış...ve kendi kendine platonik aşklar kuruyormuş kafasında birine anlatmış hatta çocuk yaşta olan kuzenine falan aşık olduğunu anlatmış onlarda alakayı kesmişler ( bunları duyuncada ürktük bizde zaten şimdi uzak duruyoruz....ama arkadaşımın içinde bir şüphe kalmasını istemiyorum(

Arkadaşınız da o kişiyi tanıdıkça anlar durumu Hasta insanla uğraşmayın bence kesinlikle hem olan size olur hem de bariz hasta işte daha ne olsun

Konunun sizin gururunuzla ne ilgisi var Allah aşkına? Adam hasta işte uğraşmayın, görüşmeyin, niye bu kadar abartıyorsunuz?

yüzleşmek isteyen ben değilim arkadaşım ...ben olmaz dersem uygun düşmezki o zaman haksız duruma düşerim..arkadaşımın içinde bir şüphe kalmasını istemiyorum.....biz zaten görüşmüyoruz ama yüzleşmeyi isteyen arkadaşımın eşi o kişiyle hala görüşüyor...ve onlara dediklerini bize söylüyorlar bizde üzülüyoruz....biz anladık hasta olduğunu ya onlar ?? arkadaşıma dedimki biz yüzleşiriz ama o tabikide inkar edecek ve ya eşine zarar vereck neden söyledin diye ister ona inan ister bize hem ortada aile sırrı falanda yok anlamıyorum neden arkadaşım yüzleşmek istediğini bana gvnmiyorsa alakayı kesmesini söyledim görüşme benmle dedim sonra benim sana gvnim tam onun için istemedeim yüzleşmeyi o rezil olsun diye istiyorum dedi...ama adam zaten hasta rezil olursa birde kendine yada başkasına zarar verir diye korkuyorum (

Bende öyle düşünüyorum zaten..beni asıl üzen şey arkadaşımın yüzleşme istemesi oldu ( arkaşdaşımlada mesafe koydum arama bu arada( eşimde o sırada kavga çıkar ya ben ona yada o bana zarar verir iş büyür kimseye bşy ispatlamaya ihtiyacım yok banane milletin özelinden ben bir erkek olarak ortada olmayan bşy yüzünden hasta biriyle yüzleşmeye utanırım diyor....kendime yakıştırmam diyor konu kapansın kendine zarar verir vicdan azabı çekeriz inanmayan görüşmesin bizimle diyor haklı adam

Sizi bilen bilmiyor mu yahu ne kadar abartmışsınız. Hasta olma ihtimali de varmış hem, görüşmezsiniz olur biter.

Arkadasım öncelikle şizofreni hastası birinden deli diye bahseden arkadasınıza cok kızdım
Herkes bu hastalıga yakalanabilir bır beyın hastalıgı sonucta tedavisi yapılıyor
Bu insanlar hakkında hiçbir şey bilmediğiniz belli
Hastalığı kesin ise onun davranışlarına alınmak kızmak gibi bir lüksünüz yok ona ancak yardım edebilirsiniz
Yüzleşince ne olacak gereksiz
Adam dediyse bile ne olmuşyani adam rahatsız ise bu mu önemli olan ?

Arkadaşınız da o kişiyi tanıdıkça anlar durumu Hasta insanla uğraşmayın bence kesinlikle hem olan size olur hem de bariz hasta işte daha ne olsun

Evet bende diyorumki isteyen istediğine inansın neticede hasta normal insan bunları zaten yapamaz neticede...Allah şifa versin ne diyim hastalıktan yapıyor demekki onu anlıyorum böyle düşününce fazla kızmıyorum elinde olmadan yapmıştır diye ama arkadaşıma kızıyorum ben ( bunca yıl tanımamışmı beni

aaa olur mu! hastalık mazeret değil gördüğünüz gibi,hasta da olsa doğru düzgün davranmayı bileydi madem,dünyadaki her şeyin bir çözümü var ya bu da çöçzülmeli

Çok hakılısın hasta işte elinde olmadan yapmış belli ....umarım iyileşir bir an önce.... Kim deli dediyse ayıp etmiş gerçekten çünki şizofren farklı birşey...o kadar sayglı terbiyeli biriydiki hala şoktayız en ufak bir yanlışını bile görmemiştik ..hastalığının verdiği birşey olsa gerek kafasında olmayan şeyleri kurgulayıp gerçek sanıp başkalarına anlatması ( beyni oyunlar oynamış ona Allah şifa verir inş ne diyeyim böyle düşününce kızamıyorum benim asıl kızgınlığım arkadaşıma (

Hastalığa teşhis konulmuşsa böyle bir konu açmanız çok manasız olmuş...
Ayakları tutmayan bir insana yürüyemediği için kızamayız öyle değil mi?
Ya da midesi rahatsız birine kusuyor diye tepki veremeyiz...

Sizi kötülediği arkadaşlarınızla ilişkilerinize devam edin...
Abartılacak bir durum yok..

Ben zaten o kişiye kızmıyorum sadece çok şaşrdık duyunca benim kızdığım asıl nokta arkadaşımın yüzleşme istemesi oldu kalkıp burda hasta bir insanı şikayet etmiyorum başımdan geçen bir olayı olduğu gibi anlattım ve sizlerede arkadaşımın yüzleşme istemesinden dolayı akıl danışıyorum yazımın tamamını okumadınız sanırım .....

Çok karışık bi hikaye olmuş hiç bişey anlamadım. Ama şu başlıkta bir o kadar iğrenç. Bende adamın gerçekten şizofren olduğunu öğrendiniz sandım. Adam dengesiz diye bu yaftayı yakıştırmak hoş mu? Bu hastalıkla uğraşan o kadar insan varken hiç hoş olmamış..

Yüzleşmeyi ilk etapta siz dile getirmişsiniz ama, "neden böyle bir şey söylemediniz?" diyerek..
Hiç gerek yok yüzleşmeye...
Ha çok ısrar ederlese kabul edin tabi, kaçmanın da manası yok..
Üzülüp sıkılmayın yani bu durum yüzünden

Sizi bilen bilmiyor mu yahu ne kadar abartmışsınız. Hasta olma ihtimali de varmış hem, görüşmezsiniz olur biter.

Benim danışmak istediğim konu zaten bu bizi bilen bilmiyormuş demekki.......zaten o kişiyle görüşmüyoruz.....sorunum o kişi değil arkadaşımın yüzleşme istemesi oldu yaniii ben ona takıldım asıl olayı unuttum bile (( onu danışıyorum size fikrlerini almak istedim arkadaşımladamı alakayı kessem mesafe koydum araya ( ama şimdi ben siizn için istedim yüzleşmeyi size gvnimiz tam falan diyor...

aaa olur mu! hastalık mazeret değil gördüğünüz gibi,hasta da olsa doğru düzgün davranmayı bileydi madem,dünyadaki her şeyin bir çözümü var ya bu da çöçzülmeli

Arkadaşım mesele hastalık değil kimseyi hasta olduğu için suçlamıyoruz bizimde ilerde ne olacağımız belli değil siz benim gerçekte neyi szilere danıştığımı kavrayamadınız sanırım ben size danıştığım şey arkadaşımım yüzleşme istemesi bizde istemiyoruz tabikide biz zaten alakayı kestik grüşmüyoruz olay kapansın diye ama arkadaşım yüzleşmek istiyor ama size güvenim tam diyor bu aradada...ama güveni tamsa neden istiyor bunu bana güvenmeyen arkadaşımla alakayı kesemmi dahamı mesafeli olsam bu şekilde yorumlar bekliyordum sizden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…