Bir komsumuz vardi gece 1 2 demez bize gelirdi. Yemek, kahve falan isterdi sonra sen yanimizdan git ozel bisey konuscaz annenle derdi. Yaptigim şeyi anlatıyorum:
Kahvesinin icine salca, karabiber, aci toz biber kirmizi olandan koydum. Hem anneme hem kadina verdim. Kadin o gunden sonra bidaha gelmedi, annemde benden ozur diledi.
Dinsizin hakkindan imansiz gelir demisler. Benzer biseyi yapmanizi oneririm
Anladigim cok issiz sakin bir yerdesiniz baska saracaklari kimsede yok size sarmislar zor gelene gelmede denmiyor tavirida anlamaya yanasmiyor sanirimYa gidecegimden deyil sinirle oyle dedim de 2 senedir 1 kere yemege gittim oda iftarra davet ettimsti ondan baskada gitmedim hic. Nigde merkeze gidersek donuste ugrardik arada o kadar
bende sorun var zaten o kesinlesti artik .
ama bi insan istenmedigini hicmi anlamaz ya konusmuyorum muhabbetim bile yok ki kaldiki esim dedi ablamlar gelecek diye neyine cikip geliyon tamam bende sorun var ama bunlar komple siyirmis
nisaaa lütfen ateşe atma kendiniYa gidecegimden deyil sinirle oyle dedim de 2 senedir 1 kere yemege gittim oda iftarra davet ettimsti ondan baskada gitmedim hic. Nigde merkeze gidersek donuste ugrardik arada o kadar
ama bi insan istenmedigini hicmi anlamaz ya konusmuyorum muhabbetim bile yok ki kaldiki esim dedi ablamlar gelecek diye neyine cikip geliyon tamam bende sorun var ama bunlar komple siyirmis
nasıl yaptın böyle bir hatayı ya?Ben kafama tukureyim.
2 hafta once ard arda aradi actim bende soguk konustum baya 2 dk anca konustuk kapatirkende hikeye kitabi seti sordu bende set eksik dedim tamam dedi kapatti.
hafta sonuda mesaj atmis esi esime musaitseniz gelecez diye esim uyuyordu.
.aradan yarim saat gecti aradi esimi konustular.yine gelecez dedi esimde ablamlar gelecek kis gunu kalabalik oluruz baska zaman gelin isterseniz dedi.sonra az daha sohbet edip en son da kapatirken gelecekmisiniz dedi bakcaz geliriz heralde demis tabi ben sinirden kuduruyorum evde ev 2 odali bizim mutfakda icinde yani.
neyse gorumcemler coluk cocuk kayinvalideler felan 12 de geldiler bizim tavuklari kesecektik onun icin cagirmistik.
4 gibide bunlar geldi tabi olduk evde 15 kisi yemek yok tabi bunlarda ac gelmis aceleyle yemege girdik gorumcenin kiziyla oldum belim koptu resmen .
hanimefendi yemege hic girmedi sadece sofrayi kurdu o kadar bide tee sabah kahvaltiyla gelmisler 7 de yedik diyor utanmadan cocuklsr acliktan heryeri karistirip durdular .
Neyse yemegi yedik bulasiklara bile usulen bile demedi ben yikayim diye habire kizina hikaye oku dedi durdu 12 de gittiler gece.
Ablam kayinvalide felan sinir oldular esimede gidince bagirdim cagirdim yeter atrik dedim bundan sonra hafta sonu biz gidecez onlara dedim tatlimdan tut herseyimi yspsin dedim tamam hafta sonu gidecez dedi .
Hala kendi salakligima yaniyorum rahattim ne guzel 3 aydir yine tebelles olacaklar gibi off
Valla bende kendime inanamiyorum nasilboyle aptal olabiliyorum.nasıl yaptın böyle bir hatayı ya?
bu kadar akıl verildi burada:))
evdeki huzurunu bozuyorsun bu asalaklar yüzünden.
reddetmek hayatından uzak tutmak bu kadar zor olmamalıydı(
pek umudum kalmadı senden bundan sonrası için ya:))
Bu kadar sabra taş olsa çatlardı anan değil bacın değil direk telefonda gelmeyin artık görüşmek istemiyorum deyin ve telefonu kapatın cevap vermesine fırsat vermeyin.Valla bende kendime inanamiyorum nasilboyle aptal olabiliyorum.
Anneme anlattim annem neler saydi bana neler burada yazamiycam:) senden ne koy olur ne kasaba dedi yuzume kapadi teli;(
Selam hanimlar.
benim bi sorunum var ne yapmam gerektigini bilmiyorum .
Biz sehir disinda bi koyde ciflik isletiyoruz. Yakinimizda hic ev yok cocuklarin arkadaslarida yok en yakin koy 2 km uzaklikta.
Esimin arkadaslari 2 senedir asagi yukari her hafta sonralari gelirler artik bunalima girmeye basladim.gelecekleri zaman oylen ararlar biz geliyoruz bir seye ihtiyaciniz varmi bende yok derim yada ekmek alin derim. En gec 1 saate evde olurlar.
2 kizi var kizlarin buyugu oglumla yasitlar 2.sinifa gidiyor.kadin hep bi kiyaslama icinde kendi okullari cok guzelmis ogretmen cok ilgiliymis 18 kisilik sinifta okuyormus hep boyle kizini overde over . B3nin oglum 32 kisilik sinifta 3 tane ogretmen degisti servisle gider okula 15km lik mesafede. Hep bi kiyaslama hep bi gosteris rahatsiz oldugumu soyledim ama huyu hic degismiyor. Gelir gelmez ogluma sen odevlerini yaptinmi diye sorar( oglum genelde pazar gunune birakmaz )oglum bitti diyince hee sizin odevmi azdi der sonrada kizina bagirmaya baslar odevlerini yap diye sonra otururlar saatlerce benim evimde ders yaparlar bagira cagira bede sinirden kudururum.
Aksam ustu baslarlar aciktik demeye yemege tek basina girerim hic yardim etmek yok cok nadir yardim eder ben yemekle ugrasirken ya telefona bakar yada kizyla ders calisir. yemek biter bulasiklar hep bende aradan 2/3 saat gecer cocuklar aciktik demeye baslar pasta yapalim poaca yapalim kocasi baslae yenge yokmu biseyler aciktik demeye hazirlarim bazende duymamazliktan gelirim en son abi senin migdende kurt mu var dedim biktim artik ya
cok cimriler markete giderler gelirken sunlaride cocuklara aldik demezler bisey bekledigimden deyil bizim en yakin market 15km uzaklikta her zaman evimde atistirmalik biseyler olmaz ama onlar bizd3n bekliyorlar.
en son kucuk kizi kizimi sandalyeden itmis kafasini duvara carpti kasi yarildi 4 saat acilde durduk ertesi gun 1 kere aradi onun uzerine bir daha ne aradi ne sordu 2 hafta oldu
simdi ben onlara nasil davraniyim yuzum asliyo ister istemez anlamiyorlar ben onlara yilda 2/3kere anca giderim.oda yarim saati gecmez
Bundan sonra ne yapacaksin peki?Valla bende kendime inanamiyorum nasilboyle aptal olabiliyorum.
Anneme anlattim annem neler saydi bana neler burada yazamiycam:) senden ne koy olur ne kasaba dedi yuzume kapadi teli;(
Tamam yine geldiler utanmadanValla bende kendime inanamiyorum nasilboyle aptal olabiliyorum.
Ya gidecegimden deyil sinirle oyle dedim de 2 senedir 1 kere yemege gittim oda iftarra davet ettimsti ondan baskada gitmedim hic. Nigde merkeze gidersek donuste ugrardik arada o kadar
Bundan sonra ne yapacaksin peki?
Bir de su acidan dusunsen ,
Bu insanlari sevmiyorsun istemiyorsun ama evde istemeyerek te olsa agirliyorsun.
Ama bin kere de lafini ediyorsun sonucta.
Ne anladim ben bu misafirperverlikten.
Hiic kiymeti yok ki boyle konustuktan sonra.
Eve hic kabul etmesen bunlar olmayacak.
Telefonda bir cumle ile reddetsen su yaptiklarindan daha dogru ve yakisir bir tavir olacak.
Etkili oldu mu nasil bu fikir:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?