- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
Siz dogurun haber verin neden olmasınKanka olabilir miyiz aceba
Sizin gibi arkadaşlar istiyorum, ben arayıp istemeden getiren altını takan dostlar arıyorum
Bu hediye isleri dert. Kimse kimseye ne bir şey görürsün ne de bir şey beklesin.Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
Yani öyle bir havanız var ki, ikinci çocuğu sırf altını geri alabilmek için yapmış gibisiniz :) bide arayıp altın alacağım var sizden , göndermesi yapacaksınız :) her seferinde geri çevirdiğiniz için bozuldular belki . Keşke geri çevirdikten sonra siz arayıp iki tarafa da uyan bir gün belirleyip davet etseydiniz. Gelmeden önce haber vermek ne kadar adab gereği ise, geri çevirdiğiniz misafiri davet etmek de o kadar adab gereğidir.Merhaba bayanlar.bir konuda fikrinizi almak isterim. Bebeğim doğduğunda eşimin arkadaşı ve akrabası olan çift bebek girmeye gelip çeyrek altın takmıştı. Geldikleri akşamı 2erkek çocuklarının sünnet mevludu olduğunu söylediler. Sonra Biz de sonra onlara gidip 2ad çeyrek taktik. Aradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik. Geliriz dediler. 3ay önce Akşam 7gibi eşime mesaj atmış müsaitseniz akşam gelicez diye. Eşim de bugün isten geç cikicam dedi. Ve öyle kaldı. Geçen gün gene wats up tan akşam 6 gibi yazmis. Akşam gelicez diye. Eşimde keşke önceden haber etseniz.. yarın gelin dedi. Görüşürüz yazmış. Eşimde nasil yan yarın gelicekmsinz anlamadım demiş. Bu şahıs cevap bile yazmamış.
Sizce amaçları gelmemekmi? Ve ben bu durumu adamın eşini arayıp altın alacağım olduğunu nasıl tatlı sert söylerim.
eşimin ailesinde ablalarından tut da, en samimiyim annem gibi ilgilendi dediği yengelerine kadar.. bu anlatığınız tutumda hediye adı altında çöp aldım. nişan bohçası demişler, normal bir bohçaya bile sarmamışlar, poşete koymuşlar öylece çöpe attım. şok oldum açınca.. havlu var kullanılmış gibi sararmış bir tane etiketli ürün yok. görümcelerim annemiz ölmeden önce oğlanların eşlerine diye örüyorum patik ve yemeni oyası demiş( kaaynanam vefat etmiş benim) , yemeni taktığımdan değil, delik patikler filan koymuşlar birde ilk okul kıyafeti folklor oynarken köylü kıyafetleri olur ya onu koymuşlar çok ilginç geldi bana.. poşet dolsun diye atılacak ne varsa koymuşlar.. ne yapayım ben onları.. nerede kullanayım duvara antika diye mi asayım.. hepsini çöpe attım. çocuğumu görmeye geldiklerinde yine elime poşet tutuşturunca dayanamamıştım.. bana yaptığınız terbiyesizliği bebeğime yapmanıza izin vermiycem sizden gelecek hiç bir şeye ihtiyacım yok görgünüzü gördüm karaktersizler gibi daha da devamı olan mesaj yazmıştım. ipler koptu tabi.. terbiyesiz ben oldum.Ahahahah aynen.
Benimkilerin de kızdı, nasıl özeniyordum seviyordum gördükçe dayanamıyordum.
Yani sanki kendi yeğenim gibi bir sevgi besleyip, ilgi gösteriyordum.
Tabi ki maddi değil, yoksa bana 5lik altın getirmesi lazım denklemek için
Ama sırf yapmış olayım adına da ayıp ya, yapma daha iyi.
Ben yapmadan da kabul ederim mesele o değil, eline bir şey takma zorunluluğu hissedip ulaşabileceğin en ekonomik şeyi aramış olmak mesele.
Halbuki öyle arkadaşlarım var, çöp almazlar çünkü samimiyetimiz sınırlı, ama çocuklarımı bir kucaklar, çatalla yemekleri 1 lokma yesin diye uğraşırlar ki, üstüne altın yağdırsam karşılığı olmaz.
Borçtan ziyade aynı özenle sevilmemek, düşünülmemek bizim mesele.
Birde.insalar 2 kere gelmek.istemis reddetmisler birde insanin durumu olmayabilir.ne demek arayip hatirlatmak gercekten cok.ayipTamam da kabul etmeyen sizsiniz ayrıca onlar borçlu değil ilk onlar takmış sonra siz ödeşmişiniz yanii ne alacağıı
Bir doğursam ben herkese altın takacağımSiz dogurun haber verin neden olmasın
Sizin düğünümüze birisi altın taktiginda o biri evlendiğinde sizde aynını takmazmisiniz? Bu oyle bir durum işte.
haber mi verdiniz ,sırf altınalrı geri almak için mi ,çok komik bir durum yaAradan 2 yıl geçti şuan 6aylik bir bebeğim oldu. O çifte haber ettik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?