Eşimin arkadaşının garip mesajı

önce gitsin evdw ki hamıma kocalık yapsın.
erken boşalma sorunundan zevk alamayan eşine erkeklık yapsın suyu da erkenden boşa girmesin
insan bozuntusu

Hayir nasil bir kafa ben de anlamadim. Zinde olmak istiyorsan spor yap. Bir sanatla uğraş. Üret. Bilimle uğraş. Otur dinini adam gibi öğrenmeye calış illa merakliysan. Ama hemen kadin lazim nasil bir mantik...

Hiç akla mantığa sığmayan düşünceler.. Böyle insanları etrafımda asla barındırmıyorum. Yediği halta kılıf uydurmak resmenn

Belki banlanacağım ama yine de yazmak istedim.Bana son derece normal geliyor böyle düşünceler.Ağzını açan yüzde 99'u müslüman olan ülke diyor ama çok eşlilik bir tabu bizlere göre.Birden fazla eş almak dinimizce erkeklere verilmiş bir ruhsat.Evet adil olması ve eşlerinin geçimini sağlaması istenir ama sonuçta erkeklerin böyle bir hakkı var din penceresinden bakarsak.Sizi rahatsız ediyorsa böyle düşünceler daha seküler insanlarla arkadaşlık yapın.Size doğru gelse de gelmese de din penceresinden bakan birisinin çok eşliliği normal görmesinden doğal bir şey yok

Ne cahil cuhul yazılar bunlar ya.
Adam mastürbasyondan ya da insanın eşiyle yakınlaşmasının tek yolunun birleşme olmadığından habersiz galiba, dangoz herif.
Ayrıca çok eşlilik özgürlükse, biz de insanız, biz de özgür yaşayalım o halde. Ay midemi bulandırıyor bu zihniyet.
Kaç yüzyıl öncesinin muhabbetlerini, sanki dinin emrettiği farzlarmış gibi millete kabul ettirmeye çalışmak nasıl bir midesizlik. İşlerine gelince hemen ucunu dine dokundurmaya çalışırlar. İlle dinden gireceksen, sen önce evindeki karını mutlu et, ona adil davran, onun kalbini kırma değil mi? Bu da var dinimizde o zaman. Ama işlerine gelmez, çünkü pipileriyle düşünen gerizekalılar bunlar.

Evli misiniz?eğer evliyseniz durumunuz müsaitse kuma ister misiniz?

Burada düzinelerce kocam çok isteksiz diye konu açılıyor, bir de böyle 10 kadına tek başına yeteceğini sana gerzekler var memlekette.

"Lan sen de ki performansa en iyi ihtimal 3 ay da bir sıra gelir kadınlara; eee 10 a bölünse maaşın, baya da züürtsün aslında, başını bekler mi kadınlar? " yazın eşinizin telinden.

Bu "erkek kullarim yesin icsin kadin alsinlar rahat etsinler" mantigiyla verilmis bir izin degil (hasa)
tamamen insanlik onurunu korumak, yetime dul kalana el uzatmak amacli verilmis bir izin.

Buyuk buyuk savaslar olur, salgin hastalikla erkeklerin buyuk bir kismi ölür vs. kadinlar eşleri olmaksizin sokakta cocuklariyla ac biilac kalir, durumu musait olan (yalnizca maddiyat degil, her bakimdan adalet gosterebilecek olan) nikahlanabilir.

Hibir sart surt da olmayabilir ama su cok onemli, adaletli davranacaksaniz diyor Allah ve ekliyor "ancak siz ona guc yetiremezsiniz" diyor.
Cok carpici degil mi yaa?
Niyeyse kimse bunu gormuyor.
İsine geleni aliyor.

bi haltlar karıştırmak için bahane arıyo. yapmışken yalnız yapmayım deyip kocanızı ayartmaya çalışıyo.

böyle pisliklerin dine sığınmasındN nefrettt ediyorum.

Suriye'de savaş var.Bir erkek ortada kalan bir yetim bir savaş mağdurunu 2. eş olarak alabilir o zaman sizin mantığınıza göre.Ayrıca dediğiniz şeyler evlilik için.Bir de cariyelik müessesesi var ki onda sınır yok.İstediği kadar alabilir erkek.Nikah yapmasını da gerek yoktur.

Ayrıca yanlış anlamayın ben bunları savunmuyorum ama dinde çok eşlilik ve cariyelik kurumu vardır.İsteseniz de istemeseniz de

Profilinizde evli yazıyor, zaten mesele din de olup olmaması değil , insanların bunu adice kullanmaları işine geldiği gibi yorumlaması.

Çok eşlilik doğal mı? Evet İslamda ve Musavilikte belki baska dinlerde de var. Ama bir mecburiyet degil. Osmanlida halk çoğunlukla tek eşli imiş. Bana hiç normal gelemiyor malesef.

Mesele dinde olup olmamasi degil ki. Dinde mesela kadini kocasi cinsel anlamda tatmin edemiyorsa kadin bosanabiliyor. Biz de bunu mu yazip atalim birbirimize sürekli?

İyi ki savunmuyorsunuz.
Zira bir onceki yorumunuzda dogal bulmustunuz.
Ben de dogal degil, sebebe binaen "izin verilebilir" ancak "guc yetiremezsiniz" kismi cok onemli dedim.
Bir nevi onunu kapatmak cunku.

Bu izni islam getirmemis ancak duzenlemeye tabi tutmustur.
İslamin dogumundaki sartlari, kadinlarin haklarini, erkeklerin azginliklarini vs bir arastirirsaniz bu bir kisitlama bile aslinda.
Bunu bir ayricalik goremezsiniz demek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…