- 15 Aralık 2017
- 1.514
- 1.580
- 63
- 34
- Konu Sahibi Hatice Meryem
-
Bir süredir görüsmedik acikcasi. Şuan da uzak durmakta hakliyim diyorumTabii ki dini değil öyle bir yazı.
Saçma sapan bir şakalaşma değilse adam kendine yol yapmaya çalışıyor.
Ailece görüşüyorsunuz sanırım, bu zihniyette biriyle görüşmek istemezdim.
Hayir bir süredir ailecek görüşmedik zaten 7 ay kadar oldu. Ama eşimin çok eskiden beri arkadaşı. Sık olmasa da görüşüyorbu adamla görüşmek zorundamısınız
bu tipler dinle ugraşmasın.Hayir nasil bir kafa ben de anlamadim. Zinde olmak istiyorsan spor yap. Bir sanatla uğraş. Üret. Bilimle uğraş. Otur dinini adam gibi öğrenmeye calış illa merakliysan. Ama hemen kadin lazim nasil bir mantik...
Pısirık oluyorlarmış tabi bu kadar öldurulen kadın da cok eslilik kurbanı yaniBelinde su mu birikiyomuş
Allahım bazı insanlar gerçekten eğitilemez.
Evet evde bir kadını idare edemezken onlara ilgi göstermezken 3 4 tane evlenmekten bahsederler nasıl bir düşünceye sahiplerseOnce bi kral olsun oyle dusunsun cok esi:)) bu herifler evde 1 taneyi zor idare ediyodur enjnim:)
Evli misiniz?eğer evliyseniz durumunuz müsaitse kuma ister misiniz?Belki banlanacağım ama yine de yazmak istedim.Bana son derece normal geliyor böyle düşünceler.Ağzını açan yüzde 99'u müslüman olan ülke diyor ama çok eşlilik bir tabu bizlere göre.Birden fazla eş almak dinimizce erkeklere verilmiş bir ruhsat.Evet adil olması ve eşlerinin geçimini sağlaması istenir ama sonuçta erkeklerin böyle bir hakkı var din penceresinden bakarsak.Sizi rahatsız ediyorsa böyle düşünceler daha seküler insanlarla arkadaşlık yapın.Size doğru gelse de gelmese de din penceresinden bakan birisinin çok eşliliği normal görmesinden doğal bir şey yok
Evli misiniz?eğer evliyseniz durumunuz müsaitse kuma ister misiniz?
Belki banlanacağım ama yine de yazmak istedim.Bana son derece normal geliyor böyle düşünceler.Ağzını açan yüzde 99'u müslüman olan ülke diyor ama çok eşlilik bir tabu bizlere göre.Birden fazla eş almak dinimizce erkeklere verilmiş bir ruhsat.Evet adil olması ve eşlerinin geçimini sağlaması istenir ama sonuçta erkeklerin böyle bir hakkı var din penceresinden bakarsak.Sizi rahatsız ediyorsa böyle düşünceler daha seküler insanlarla arkadaşlık yapın.Size doğru gelse de gelmese de din penceresinden bakan birisinin çok eşliliği normal görmesinden doğal bir şey yok
Bu "erkek kullarim yesin icsin kadin alsinlar rahat etsinler" mantigiyla verilmis bir izin degil (hasa)
tamamen insanlik onurunu korumak, yetime dul kalana el uzatmak amacli verilmis bir izin.
Buyuk buyuk savaslar olur, salgin hastalikla erkeklerin buyuk bir kismi ölür vs. kadinlar eşleri olmaksizin sokakta cocuklariyla ac biilac kalir, durumu musait olan (yalnizca maddiyat degil, her bakimdan adalet gosterebilecek olan) nikahlanabilir.
Zira su cok onemli, adaletli davranacaksaniz diyor Allah ve ekliyor "ancak siz ona guc yetiremezsiniz" diyor.
Cok carpici degil mi yaa?
Niyeyse kimse bunu gormuyor.
İsine geleni aliyor.
Profilinizde evli yazıyor, zaten mesele din de olup olmaması değil , insanların bunu adice kullanmaları işine geldiği gibi yorumlaması.Evli değilim.Elbette ben kuma istemem.Ama benim isteyip istememem ile dinde böyle bir şeyin olup olmaması ayrı şeyler.Şunu da söyleyim ki bunu söyleyen adamların ne kadar adi olmasıyla da dinde olup olmaması ayrı şeyler
Çok eşlilik doğal mı? Evet İslamda ve Musavilikte belki baska dinlerde de var. Ama bir mecburiyet degil. Osmanlida halk çoğunlukla tek eşli imiş. Bana hiç normal gelemiyor malesef.Belki banlanacağım ama yine de yazmak istedim.Bana son derece normal geliyor böyle düşünceler.Ağzını açan yüzde 99'u müslüman olan ülke diyor ama çok eşlilik bir tabu bizlere göre.Birden fazla eş almak dinimizce erkeklere verilmiş bir ruhsat.Evet adil olması ve eşlerinin geçimini sağlaması istenir ama sonuçta erkeklerin böyle bir hakkı var din penceresinden bakarsak.Sizi rahatsız ediyorsa böyle düşünceler daha seküler insanlarla arkadaşlık yapın.Size doğru gelse de gelmese de din penceresinden bakan birisinin çok eşliliği normal görmesinden doğal bir şey yok
Suriye'de savaş var.Bir erkek ortada kalan bir yetim bir savaş mağdurunu 2. eş olarak alabilir o zaman sizin mantığınıza göre.Ayrıca dediğiniz şeyler evlilik için.Bir de cariyelik müessesesi var ki onda sınır yok.İstediği kadar alabilir erkek.Nikah yapmasını da gerek yoktur.
Ayrıca yanlış anlamayın ben bunları savunmuyorum ama dinde çok eşlilik ve cariyelik kurumu vardır.İsteseniz de istemeseniz de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?