- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.186
- 798
- Konu Sahibi Hatice Meryem
-
Tefsir de oku, meal ile yetinme. Türkçe meal okuyup hangi ayetin hangi bağlamda indirildiğini bilmeden saçmaaa sapan fetvalar vermeyi bırakın... hem neye inandığınızı söylediniz, niye ısrarla savunuyorsun?Nisa-3ü de okudunuz umarım.Diyenet işleri çevirisi:
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
Tefsir de oku, meal ile yetinme. Türkçe meal okuyup hangi ayetin hangi bağlamda indirildiğini bilmeden saçmaaa sapan fetvalar vermeyi bırakın... hem neye inandığınızı söylediniz, niye ısrarla savunuyorsun?
Üstelik dini yorum da yasak dedik di mi? Allah akıl fikir versin. Bir sen müslümansın.
Doğru, çok haklısınız. Aynen sizin gibi düşünüyorum bu konudaBeni bir tek siz anladınız.Ben burada sahip olduğumuz Medeni kanunun ne büyük bir nimet olduğunu söylemeye çalışıyorum.Ortadoğuda yaşıyoruz ve böyle bir kanunumuz olmasa karşılaşacağımız şey tam da bu.
Aynı erkekler kadının rızası olması gerektiğini bilmezler.Belki banlanacağım ama yine de yazmak istedim.Bana son derece normal geliyor böyle düşünceler.Ağzını açan yüzde 99'u müslüman olan ülke diyor ama çok eşlilik bir tabu bizlere göre.Birden fazla eş almak dinimizce erkeklere verilmiş bir ruhsat.Evet adil olması ve eşlerinin geçimini sağlaması istenir ama sonuçta erkeklerin böyle bir hakkı var din penceresinden bakarsak.Sizi rahatsız ediyorsa böyle düşünceler daha seküler insanlarla arkadaşlık yapın.Size doğru gelse de gelmese de din penceresinden bakan birisinin çok eşliliği normal görmesinden doğal bir şey yok
Bir erkek de sizin savunduğunuz gibi mehir hakkini baska kadin haklarini savunsa keske.Ben Arapça bilmiyorum.Ama meal de okudum tefsir de.Hiç biri cariyelik,çok eşlilik yok demez
Ayrıca ben Arapça bilmiyorum yanlış anlıyorum diyelim.Arap ülkelerinde çok eşlilik var.Onlar da mı bilmiyorlar Arapça
Sadece durumun müsait olması yetmez. Kadının rızası olması lazım nikahın geçerli olması için.Evli misiniz?eğer evliyseniz durumunuz müsaitse kuma ister misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?