Eşimin arkadaşının garip mesajı

Ya da kadinin ev isi yapmasi sarti yok. Calisma sarti yok. Her seyi erkek karsilamali. Neden yemek yapmadin diyemez. Neden temizlik yapmadin diyemez. Benim dedigim adamin karisi hem calisiyor hem de evinde her isini yapiyor. Adam onun parasi sayesinde o kadar rahat yasiyor tek maasla böyle rahat olamazdi. Ayrica kadin internetten biseyler yapip satiyor. Ek geliri de var bir sürü. Simdi adam baska kadin düsünüyor ama. Dindeki yeri nedir?

Çok eşlilik doğal mı? Evet İslamda ve Musavilikte belki baska dinlerde de var. Ama bir mecburiyet degil. Osmanlida halk çoğunlukla tek eşli imiş. Bana hiç normal gelemiyor malesef.

Hiç bir toplumda çok evlilik çok sayıda olamaz.Çünkü ilk başta nüfus dengesi izin vermez.Savaşlarda bile erkek-kadın nüfus oranı çok fazla bozulmaz.Her erkek 2 kadın alacak olsa,kadınların erkeklerin 2 katı olması gerekir ama böyle bir toplum yok.

Ayrıca çok evlilik yapmak ciddi maddi zenginlik ister.O yüzden Osmanlı'da da çok evli erkeklerin hiç bir zaman yüzde 5'i geçmediği düşnülüyor.

Mesele dinde olup olmamasi degil ki. Dinde mesela kadini kocasi cinsel anlamda tatmin edemiyorsa kadin bosanabiliyor. Biz de bunu mu yazip atalim birbirimize sürekli?

Böyle bir hakkı kullanıp kullanmamak sizin elinizde.Yani sizin vereceğiniz karar önemli.Erkek de bu hakkı kullanabilir ya da kullanmayabilir.Ama demek istediğim yüzde 99'u müslüman dediğimiz bir ülkede böyle istekler çok da anormal değil

Küçük enişteye bak sen neler de istermiş canı.

Eminim karısına güler yüzle tatlı dille yaklaşmıyordur.

Kendisi yiyecek bi b.k, kılıfını hazırlıyor , buna da dini bahane ediyor.

Belinin suyu çekilesice. Adi pislik.

Mesele dinde olup olmamasi degil ki. Dinde mesela kadini kocasi cinsel anlamda tatmin edemiyorsa kadin bosanabiliyor. Biz de bunu mu yazip atalim birbirimize sürekli?

Super.
Biz ataerkil bir toplumuz.
Heeep erkeklerin durumlari masaya yatirilir, erkeklerin haklari konusulur.
Cunku erkek.
Bunlari besleyenler de o kafadaki hemcinslerimiz, annelerimiz, babannelerimiz cogunlukla.
Ki zaten beslenmeye de ihtiyaclari yok.
Toplum onlari oyle bir yere koyuyor ki dogumlari bile şenlik vesilesi.

İstatistikler ayri yapip yapmamak ayri şey. Şuan ülkemizde tek eşlilik var hukuken de. Kaç aile zorluk yaşıyor ikinci eşten maddi manevî... ikinci kadinin zaten hukukî bir dayanağı yok. Birinci kadin ve cocuklar da perisan oluyor. Yakînen görüyorum bunu. Dediğim gibi bana yanliş geliyor. Dinde var midir vardir. Ama kadinlar bunu savunduklari kadar mehir haklarini savunsalar keske. Kadin ne kadar isterse erkek vermeli. Ama nerde?....

Benim doğal bulduğum şey çok evlilik değil.Çoğunluğu müslüman olan bir ülkede bir erkeğin bunu dile getirmesi.Herkes böyle düşünen bir erkeğe vebalı gözüyle bakıyor ama dini açıdan erkeğin bunu söylemesi doğal

Doğrudur dinimizde var ancak bu kadar ayak altı değil bu durum. Bir eşin diğerine kıl tanesi kadar bile geçmeyecek hakkı, o derece adil adam var mı artık. Üstelik kimse kızını üstüne kuma gelsin diye evlendirmiyor. Hiç bir bayan da üstüme kuma gelsin diye evlenmiyor. Yani bu durum da rıza durumu da yok. Dinimiz öyle her erkek gitsin ikinciyi evlensin dememiş.

Hayir çok anormal. İslamla yönetilmiyoruz suanda. Madur olan yine kadin ve çocuklar oluyor. Hakki kullanmak ayridir. Agza meze yapmak ayridir. Ben böyle mezeleyen erkeklerden nefret ediyorum.

senin tek amacın dini karalamak....cariyelik ne ya? Allah akıl fikir versin.
Ya din alimi mi sanıyorsunuz kendinizi, vasfınız ne? Kim %99 müslüman, Kuran'dan 2 ayetin manasını sor 1000 kişiden 2 si çeviremez, farklı farklı kadınlarla sevişmeye gelince mi müslüman bir toplum oluyoruz?

Isararla saçma sapan fikirlerinizi savunmayın, yok cariye varmış dinde falan...siz kendiniz razı olursunuz böyle çok eşli bir evliliğe. Ki zaten dini yorum yasak. Kibledim.

Dini açıdan doğal mogal diye diye ne anormallikler yaşanıyor oldu ülkemizde farkında mısınız? Oyle dinin arkasina saklanip abuk sabuk fikirleri dile getirmek yanlış anlayın artık.

Cariyelik kuranda var olan bir kurum.Ben de onaylamıyorum ama benim ya da sizin onaylamamanız bunun olmadığı anlamına gelmez.Açın biraz islam tarihi okuyun.Biraz kuran okuyun

Aa, yahu.
Bir erkege anlatiyor olsaydim muhtemelen anlayacakti ama siz nicin anlamiyorsunuz?

Diyorum ki
Erkek bunu soyleme hakkini kurandan aliyorsa nicin sonuna dikkat etmiyor, diyorum.
Allah "siz ona guc yetiremezsiniz" diyor ayni ayette.
Adaletli olamazsiniz, diyor.
Bakin cok net.
Yetiremeyebilirsiniz degil yetiremezsiniz diyor.
Hâlâ nasil dogal olabilir yahu?

Kesinlikle doğru!
Çok şükür ki şer’î hükümlerce değil çağdaş kanunlarımızca yönetiliyoruz. Eksik bulduğumuz birçok yönü olsa da Medenî Kanun’umuz kadın ve çocuk haklarını koruyor.

Ben okuyorum zaten...ama senin gibi kendimi alim sanıp saçma sapan fetvalar vermiyorum...

Nisa-3ü de okudunuz umarım.Diyenet işleri çevirisi:
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.

Beni bir tek siz anladınız.Ben burada sahip olduğumuz Medeni kanunun ne büyük bir nimet olduğunu söylemeye çalışıyorum.Ortadoğuda yaşıyoruz ve böyle bir kanunumuz olmasa karşılaşacağımız şey tam da bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…