slm arkadaşlar, sizce bir erkeğin eve erkek arkadaşlarını getirmesi normal mi yani bekar olanları, benim pek hoşuma gitmiyor ama acaba yanlış mı düşünüyorum ?
artık eve almayacağım zaten sen istersen git diyeceğim :) zaten epey bi süre gerginlik yaşadık canım az çok sende biliyorsun burda paylaşmıştım şimdi tekrar bi tartışma olmaması adına konuyu açmayacağım :)
Alınmayın ama bu muhafazakarlık değil fesatlık. Benim ailem de gelenekçi bir Türk ailesiydi. Ama annemin de babamın da bekar/evli arkadaşları evimize eşleri olmadan gelirlerdi. Hep beraber eğlenilirdi. Bunun dinle, muhafazakarlıkla alakası yok. Sebep oysa onlar geldiğinde bir selam verip başka odaya gidersiniz olur biter. Erkekleri o kadar sıkıyorsunuz ki. Oysa ki adamın eğlence anlayışı o kadar masum ki. Ayda bir arkadaşlarını eve çağırıp çekirdek çitleyip maç izliyor. Ee bu adam eğlenip, kafa dinlemek için ne yapabilir başka? Dışarı çıksa ona daha fazla kızarsınız.her misafirin başım üzerinde yeri vardır elimden gelini ardıma koymam kesinlikle :) ama bizim aile yapımız daha çok muhafazakar nitelikte olduğu için sorun yapıyorum babam kesinlikle eve erkek getirmezdi eşi olmadan bu yüzden garip geliyor...sizde farklı olabilir elbette
Bence normal saygılı insanlarsa sorun yok tabi çok sık olmamak kaydıylaslm arkadaşlar, sizce bir erkeğin eve erkek arkadaşlarını getirmesi normal mi yani bekar olanları, benim pek hoşuma gitmiyor ama acaba yanlış mı düşünüyorum ?
Alınmayın ama bu muhafazakarlık değil fesatlık. Benim ailem de gelenekçi bir Türk ailesiydi. Ama annemin de babamın da bekar/evli arkadaşları evimize eşleri olmadan gelirlerdi. Hep beraber eğlenilirdi. Bunun dinle, muhafazakarlıkla alakası yok. Sebep oysa onlar geldiğinde bir selam verip başka odaya gidersiniz olur biter. Erkekleri o kadar sıkıyorsunuz ki. Oysa ki adamın eğlence anlayışı o kadar masum ki. Ayda bir arkadaşlarını eve çağırıp çekirdek çitleyip maç izliyor. Ee bu adam eğlenip, kafa dinlemek için ne yapabilir başka? Dışarı çıksa ona daha fazla kızarsınız.
İşte bunun temel sebebi aile eğitimi. Türk kadınlarına namuslarını koruyabilsin, karşı cinsten insanlardan uzak durup aile şerefine leke getirmesinler diye tüm erkeklerin sapık olduğu, kadınlara tecavüz etmek için sıra beklediği öğretiliyor. Erkeklerin hepsi sizin peşinizde değil, dünyadaki tek kadın da siz değilsiniz.
Alınmayın ama geçen konunuzu da hatırlıyorum, eşiniz dışarı çıkmanıza izin vermiyordu siz de onun dışarı çıkmasını istemiyordunuz. Ben ikinizde de bir buldumcukluk seziyorum. Gencecik insanlarsınız gezip tozmanız gereken bu zamanlarda kukumav kuşu gibi evde birbirinizin başını bekliyorsunuz. İlişkiniz fazlasıyla bunaltıcı ve sıkıcı. Sanki bu dünyaya, dünyayı birbirinize dar etmeye gelmişsiniz. Ben evliliğinizin sonunu iyi görmüyorum. Birbirinize hiç alan bırakmıyorsunuz. Türkiye'deki evlilik anlayışının değişmesi gerek gerçekten de. Güzel yurdumda bir kez evlendin mi hayattan kopman gerekiyor, tüm hayatın eşin olmalı gibi hastalıklı bir mantık var. Birey olmayı öğrenmeniz gerek ikinizin de.
Rica ederim, o sizin inceliğiniz. Evet siz buraya konuyu açıp bizlerden fikir istemişsiniz. Bizler de size kendi doğrularımıza göre fikir veriyoruz. Ben de öyle yaptım. Kabalık etmedim inşallah. :) Eleştireceğim için yazdım zaten. Buraya konu açmanın sebebi de eleştiri alıp doğru yolu bulmak değil mi? Bir diğer amaç da farklı görüşleri alıp hayatına bir de dışarıdan bakmak değil mi? Bunlar yapılmayacaksa BDV'nin bir anlamı kalmaz ki. Herkesin konu sahibesine hak verdiği bir ortamda da, konu sahibesi kendine bir şey katamaz, nerde hatalı olduğunu göremez, sorunları olduğu gibi devam eder. Eee konu açmanın ne anlamı kalır o zaman? Neyse rica ederim, iyi akşamlar. :)size göre normal gelebilen bir şey benim düşünce yapıma aykırı düşebilir bunu da kişilik, karakter gibi kavramlarla açıklıyoruz. Sözlerinizde illa ki haklılık payı vardır ama siz benim ilişkimin sıkıcı olup olmadığına karar vermezsiniz çok basit bir soru sordum ve burda bazıları benim haklı bazıları da haksız olduğumu söyledi hepsine saygım var ama sizin sözlerinize bakarsak benim gibi düşünenlerin hepsinin ilişkisi, evliliği bunaltıcı. Ayrıca eğer benim gibi düşünmüyorsanız ya da bu kadar eleştirecek kadar gereksiz buluyorsanız lütfen değerli vaktinizi harcayıp bu tarz sorulara cevap yazmayın. Yine de cevap verme inceliğinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.
Ben de yeni evli sayılırım sizin kadar yeni değil elbet ama bizde sizin kadar yeni olduğumuzda da böyle şeyler olmadı. Bunaltmayın birbirinizi bu kadar. :) Sizin gibi çok örnek var, iyiliğiniz için söylüyorum. Emin olun eşiniz de siz de bunalacaksınız 1 seneye kalmaz.:) Tecrübeyle sabit. Tekrardan iyi geceler. :)yeni evli bir bayanım size göre çok çok basit ve çok çok saçma gelebilen sebepler benim için önemli olabiliyor zamanla belki bu tarz meselelere alışırım sıradan gelmeye başlar... şuan etrafımda oturup konuşup fikrini alabileceğim kimse yok bu yüzden burda yazdım belki bi çözüm bulurum diye cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?