• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin aşırı yaranma çabası

monolok

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2023
85
67
3
29
Hanımlar iyi akşamlar
Eşim 6 kardeş annesiyle babası aynı evdeler ama ayrı gibiler 5 senelik evliyim 2 kere karı, koca konuştuklarını gördüm. Hâl böyle olucan eşim ailesinin baba rolünü almış aşşırı bir yaranma çabası, herkesi memnun etmeye çalışmak gibi gibi. Eskiden beni rahatsız etmiyordu ama artık ettiğini farkettim doğum yaptım hiç bir kardeşi ne geldi ne hayırlı olsun dediler aynı apt. Oturduğumuz halde.

Buna rağmen eşimin aşırı onlara düşkün olmasını anlayamıyorum kardeşinin berberinden tuttun kırtasiye ihtiyaçları ya aklınıza ne geliyorsa, ama böyle büyütülmüş farkındayım kv biz aileyiz diğerleri el kızı kardeş gibisi olmaz anne gibisi gelmez diye diye büyütmüş çok net görüyorum bunu.
Babasından aşşırı çekinir mesela babası bize çok gelmez ama geldiği zaman heyecanlanır babası iyi bir şey dediyse o günü aşırı mutlu geçer. evin bahçesini temizler bi nedenle babasını arar duyurur bahçeyi temizlediğini vs
Artık kardeşleri böyleyken onun bu denli yaranmaya çalışması memnun etme isteği aşırı canımı sıkıyor. İnsan bi hayırlı olsun demez mi bu bence saygısızlık ama bunu ona söylesem sen kötü kalplisin kalbin kötü vb konuşuyor
Bu arada memnun etme isteği çok yüksek seviyede memnun edemezse her hangi bi konuda edene kadar uğraşır buna bende dahil olmazsak siz ne anlarsınız vb konuşur sinirlenir.

Asla onun verdiği değeri kimse ona vermez bunu net bi şekilde görüyorum. Kendi hayatı deyip görmezden mi gelmeliyim, yoksa açık açıl konuşmalı mıyım ?

Hanımlar iyi akşamlar
Eşim 6 kardeş annesiyle babası aynı evdeler ama ayrı gibiler 5 senelik evliyim 2 kere karı, koca konuştuklarını gördüm. Hâl böyle olucan eşim ailesinin baba rolünü almış aşşırı bir yaranma çabası, herkesi memnun etmeye çalışmak gibi gibi. Eskiden beni rahatsız etmiyordu ama artık ettiğini farkettim doğum yaptım hiç bir kardeşi ne geldi ne hayırlı olsun dediler aynı apt. Oturduğumuz halde.

Buna rağmen eşimin aşırı onlara düşkün olmasını anlayamıyorum kardeşinin berberinden tuttun kırtasiye ihtiyaçları ya aklınıza ne geliyorsa, ama böyle büyütülmüş farkındayım kv biz aileyiz diğerleri el kızı kardeş gibisi olmaz anne gibisi gelmez diye diye büyütmüş çok net görüyorum bunu.
Babasından aşşırı çekinir mesela babası bize çok gelmez ama geldiği zaman heyecanlanır babası iyi bir şey dediyse o günü aşırı mutlu geçer. evin bahçesini temizler bi nedenle babasını arar duyurur bahçeyi temizlediğini vs
Artık kardeşleri böyleyken onun bu denli yaranmaya çalışması memnun etme isteği aşırı canımı sıkıyor. İnsan bi hayırlı olsun demez mi bu bence saygısızlık ama bunu ona söylesem sen kötü kalplisin kalbin kötü vb konuşuyor
Bu arada memnun etme isteği çok yüksek seviyede memnun edemezse her hangi bi konuda edene kadar uğraşır buna bende dahil olmazsak siz ne anlarsınız vb konuşur sinirlenir.

Asla onun verdiği değeri kimse ona vermez bunu net bi şekilde görüyorum. Kendi hayatı deyip görmezden mi gelmeliyim, yoksa açık açıl konuşmalı mıyım ?
Zamanla değişir eşinin ailesinin iyi veya kötü hiçbir özelliğini söylememeni tavsiye ederim çünkü bende öyle yapıyorum ufak birşey dediğimde onlara daha çok yanaşıyor şuan hiçbirşey demiyorum evlerine bile gitmiyor mecbur kalmadıkça kendisi görmeli bu şeyleri sende keyfine bak bebeğinle ilgilen canım inşallah mutlu olursun ❤️

Zamanla değişir eşinin ailesinin iyi veya kötü hiçbir özelliğini söylememeni tavsiye ederim çünkü bende öyle yapıyorum ufak birşey dediğimde onlara daha çok yanaşıyor şuan hiçbirşey demiyorum evlerine bile gitmiyor mecbur kalmadıkça kendisi görmeli bu şeyleri sende keyfine bak bebeğinle ilgilen canım inşallah mutlu olursun ❤️
İnşallah öyle olur çok teşekkür ediyorum 💓

İnsan bi hayırlı olsun demez mi bu bence saygısızlık ama bunu ona söylesem sen kötü kalplisin kalbin kötü vb konuşuyor
Bu adam sonradan boyle olmadi
Hep boyleydi ve siz bu adamla evlendiniz cocuk yaptiniz tepki verdiginizde ise kotu kalpli ilan edildiniz
Degismesini beklemeyin

Bu adam sonradan boyle olmadi
Hep boyleydi ve siz bu adamla evlendiniz cocuk yaptiniz tepki verdiginizde ise kotu kalpli ilan edildiniz
Degismesini beklemeyin
Ne kadar net ve emin konuştunuz :)
Hayır hanımefendi evlenmeden önce böyle değildi hatta evlendikten sonra böyle olunca herkes şaşırmıştı çünkü orta da bir aşırılık var göze batıyor.
Bu arada evet çocuk istedim ve Allah’ta nasip etti bu benim kararım hiççç pişman değilim :)

Hanımlar iyi akşamlar

sizi de memnun etmeye calisir mi eger öyleyse mizaci öyledir, ebeveynlerinden takdir görme istegi vardir belki sevilmek icin yapiyor olabilir. evlenmeden önce bilmiyor muydunuz bu huyunu?

aman mumkunse kimse evime gelmesin modunda oldugum icin digeri bana dert gelmedi kusuruma bakmayin milletin hayirli olsun, tebrik demesiyle mutlu olmuyorum, mesafeli olsunlar yirim onlari.

Ne kadar net ve emin konuştunuz :)
Hayır hanımefendi evlenmeden önce böyle değildi hatta evlendikten sonra böyle olunca herkes şaşırmıştı çünkü orta da bir aşırılık var göze batıyor.
Bu arada evet çocuk istedim ve Allah’ta nasip etti bu benim kararım hiççç pişman değilim :)
Evlenmeden once herkes farklidir elbette
Ayni evdeydi ailesiyle sonucta
Simdi evi ayrildi daha da kiymete bindi ailesi
Adama sihirli degnek degmedi sonucta boyle gelmis boyle gider
Uyardiginizda kotu kalplisin diyen de kendisi
Degismesini beklemek fazla hayalcilik olur
Siz yinede inanmak istediginize inanin 💁‍♀️

Bu sorun tamamıyla eşiniz ile alakalı ve eşinizin istemesi ile çözülebilecek bir durum.
Aile kavramı zayıf olan ailelerde bazen çocuklar kendilerini kurtarıcı ilan edip bu şekilde yetişebiliyorlar. Babasına en ufak şeyde gözünün içine bakması ise küçüklükten bu yana gelen baba sevgisi yoksunluğu sanırım memnun etme çabası da bu yüzden.
Bu insanların size ve bebeğinize bir zararı yoksa karışmamanız en mantıklısı. Çünkü eşinizde içinde bir yerlerde aslında kendine değer verilmediğinin farkında.
Olumlu anlamda neler yapabilirsiniz?
Ailesi hakkında negatif konuşmayın.
Kendi çekirdek aileniz ile ne kadar mutlu olduğunuzu dile getirin.
Eş ailesi ile mesafeli ve saygılı olabilirsiniz. Çocuğunuza hayırlı olsuna gelmemeleri sizinle yada çocuğunuz ile alakalı bir durum değil eşinize verdikleri değer ve saygı ile alakalı bir durum ve bu durumu değiştirecek kişi sadece eşiniz kendisi bundan rahatsızlık duymadığı için yapacak bir şey yok.

Evlenmeden once herkes farklidir elbette
Ayni evdeydi ailesiyle sonucta
Simdi evi ayrildi daha da kiymete bindi ailesi
Adama sihirli degnek degmedi sonucta boyle gelmis boyle gider
Uyardiginizda kotu kalplisin diyen de kendisi
Degismesini beklemek fazla hayalcilik olur
Siz yinede inanmak istediginize inanin 💁‍♀️
Değişmesini beklemiyorum zaten, öyle bir cümle de kurmadım nerden çıkardınız bunu :) sadece beni rahatsız ettiğini söyledim.

Bu sorun tamamıyla eşiniz ile alakalı ve eşinizin istemesi ile çözülebilecek bir durum.
Aile kavramı zayıf olan ailelerde bazen çocuklar kendilerini kurtarıcı ilan edip bu şekilde yetişebiliyorlar. Babasına en ufak şeyde gözünün içine bakması ise küçüklükten bu yana gelen baba sevgisi yoksunluğu sanırım memnun etme çabası da bu yüzden.
Bu insanların size ve bebeğinize bir zararı yoksa karışmamanız en mantıklısı. Çünkü eşinizde içinde bir yerlerde aslında kendine değer verilmediğinin farkında.
Olumlu anlamda neler yapabilirsiniz?
Ailesi hakkında negatif konuşmayın.
Kendi çekirdek aileniz ile ne kadar mutlu olduğunuzu dile getirin.
Eş ailesi ile mesafeli ve saygılı olabilirsiniz. Çocuğunuza hayırlı olsuna gelmemeleri sizinle yada çocuğunuz ile alakalı bir durum değil eşinize verdikleri değer ve saygı ile alakalı bir durum ve bu durumu değiştirecek kişi sadece eşiniz kendisi bundan rahatsızlık duymadığı için yapacak bir şey yok.
Evet bencede çok haklısınız.

Değişmesini beklemiyorum zaten, öyle bir cümle de kurmadım nerden çıkardınız bunu :) sadece beni rahatsız ettiğini söyledim.
Ee tam olarak ne istiyorsunuz? Sizi rahatsiz ettigini soylemissiniz esinizde size kotu kalplisin demis. Yani durum cozume kapali. Duymak istediginiz nedir
Gormezden gel vs mi yazmaliydik

Bencede ona hiçbir şey söyleme akışına bırak. Boşver gelmesinler sana zaten hava hoş bu içten içe eşini huzursuz etsin. Kendi görsün kendi yaşasın. Ne olumsuz konuş bu durumlarda ne olumlu nötr cevaplar ver. Başka türlü sadece sen kötü olursun.

Ailesi hakkında tek laf etme, görmek istemeyene sen bisey gösteremezsin. Sen kötü olursun. Gelmesinler sormasınlar. Mesafe iyidir.

Eşim gecen gün dediki " sen bana hiç ailemi kötülemedin" " kötülesem kıymete binerlerdi" dedim. Siz söyledikçe kıymetli olurlar.

Eşimde sürekli para gönderirdi. kendini evin reisi ve kardeşlerinin babası sanardı. Bir kaç kez para yüzünden kavga ettik. Cebinde para yokken borç bulup yolladı. Şimdi göndermiyor. Gerçekleri çok acı biçimde gördü. Bu arada biz farklı sehirdeyiz. Çok az görüşüyoruz.

Eşim gecen gün dediki " sen bana hiç ailemi kötülemedin" " kötülesem kıymete binerlerdi" dedim. Siz söyledikçe kıymetli olurlar.

Eşimde sürekli para gönderirdi. kendini evin reisi ve kardeşlerinin babası sanardı. Bir kaç kez para yüzünden kavga ettik. Cebinde para yokken borç bulup yolladı. Şimdi göndermiyor. Gerçekleri çok acı biçimde gördü. Bu arada biz farklı sehirdeyiz. Çok az görüşüyoruz.
Nasıl gördü gerçekleri ne yaşadınız

Eşiniz gerçekleri görene kadar susup oturacaksiniz10 yıl 20 yıl yada ölene kadar böyle kalacak.Adamin tavrı belli herkesin herseyine koşacak.Onemli olan siz bunu daha ne kadar çekeceksiniz o güç siz de var mı? Yarın bir gün kardeşlerini yeğenlerini evladının önüne koyup önce onların sorunu giderilmeli derse tepkiniz ne olur?
Kazık yerse bir ihtimal soğur o da bir ihtimal burda yediği kaziklara doymayip hâlâ devam eden adamları bunun karşısında saç baş yolan, tükendim diyen kadınları çok okuduk.Yani hayatınız konusunda değişmesi gereken sizsiniz geleceğinize karar veren yön veren siz olacaksınız.
( Ben olsam biraz daha sabreder susar ilk saçma ozverisinde kıyameti koparır o evden ayrılmaya başka yerde yaşamaya zorlardım)

Neden hergun gelip konu açıyorsun . Çocuğunu bile opmene izin yok . Burdakilere atarlanacagina kocana atarlan bir işe yarar.

Bu böyle gittikçe siz asla mutlu olamayacaksınız maalesef bu adam ileride onları memnun etmek için sizin çocuğu bile ihmal edip onun rızkını bunlara yedirecek.böyle bir tip bizde var çünkü oradan biliyorum.değişeceğini sanmam böyle kabullen artık kendi görürse görür gerçekleri çocuk için üzüldüm.

Esine cok acidim yazik sevimmeyen nir cocuk kendini kabul ettirmek icin her sey yapiyor
Bende aynı şeyi düşündüm. Sevilmemiş kendini sevdirmeye çalışıyor. Aileye düşgünlüğe gelirsek babam en küçük halama aşırı düşgünmüş. Lafından çıkmazmış. Onun yüzünden annem çok dayak yemiş. Şimdi hiç görüşmüyorlar. Babam bir iki kazığını yeyince aklı başına geldi. Sizinde öyle olur muhtemelen ama sabır taşı olmanız gerekiyor.

Back
X