gerek kendi hayatımda gerekse etrafımda ve burda gördüğüm kadarıyla çalışan kadının maddi konularda ezildğine kanaat getirdim artık.çevremde çalışmayan hangi bayan varsa düğünleri aileleri tarafından yapıldı.ama çalışanlara hep 'çift maaş ' gözüyle bakıldığından çoğu kişi borçla evlendi,ben dahil.
evlilikte de aynı,çalışmayan bayanın altınları 'güvence' gözüyle görülüyor,ve gerçekten izni,rızası olmadan kimse el sürmüyor.ama birazcık maddi imkanı olan bayan buna hayır dediğinde hemen evde ikilik yaratıyorsun,paran var diye böyle yapıyorsun vs.. gibi imalarla karşılaşıyor.
kendi hayatımdan örnek verirsem,bir alyans,2-3 yüzük ve babamın düğünümde taktığı bilezikten başka kıymetli bir eşyam kalmadı.neyim varsa düğün haftasında eşimin eline verdim,borçlar ödensin,rahat edelim diye.ama eltim 'onlardan başka bir şeyim yok' diyerek ayağını diredi,mutlu mesut yaşıyorlar.ailenin tavrı da onlara başka,bize başka.
lütfen çlışmayan arkadaşlar yanlış anlamasın,ben kendi gördüğüm örnekleri sayıyorum.
cadımaki,sen çalışmıyor olsaydın bence bunların pekçoğunu yaşamazdın.eşinin ailesi sana da güveniyor ve malesef bizleriyi niyetimizin kubanı oluyoruz.niye ,eşim bana 'para kazanıyorum diye beni küçümsüyorsun' demesin,ya da ona muhtaç değilim hissini yaşamasın diye.ahh.....