Eşimin bagımlılıgı...

kkarasevda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2015
230
119
33
Merhabalar...6 ay önce evlendim.Eşimle 8 yıldır tanışıyoruz.Daha önce arkadaştık son 1 yıldır aramızdaki bu ilişki aşka dönüştü.Dediğim gibi 8 yıldır tanıyorum ve evlenmeden önce de kötü alışkanlıkları vardı ama benle beraber hayli düzeltmişti kendini.6 aydır evliyiz arada eve tuhaf geliyor olmadığı kadar mutlu konuşkan hemen farkediyorum tabi normal zamnda benle böyle konuşmaz bu kadar mutlu olmaz.En son bu gece tartıştık sabahtan akşama kadar çalışıyorum stres atmak istiyorum içki içsem daha mı iyi bunu keyif için arada yapıyorum bağımlılık değil diyor nasıl vazgecırıcem bu esrar denen lanetten bilemiyorum ne yapmam lazım lütfen bana bi fikir verin...

Geçmiş olsun canım ama keyif için yaptığını söylüyorsa kolay kolay vazgeçmez. Ancak bir sağlık sorunu falan oluşması lazım ki vazgeçsin ondan çünkü onu yaparken keyif alıyor ve bırakması çok zor. Allah yardımcın olsun

Daha önce de vardı bu bağımlılık ama kımyasalmıs o kullandığı bu tamamen doğal diyor akşama kadar çalışıyor sabah 5 te çıkıp akşam 12 de geliyor hiç bi sosyal aktivitemiz zaten yok onu da anlıyorum bana sadece onu kullandığında içini döküyo bırak dediğimde tamam bi daha yapmıcam diyor ama bu sefer de kavga ediyoruz stresleniyo tedavi ol desem de asla kabul etmez bana doğal bu ot diyor bağımlı değilim diyor 6 ayda 3 veya 4 kez oldu ama istemiyorum işte bağımlılık yapacak diye korkuyorum bu akşam inşallah oğlumuz olduğunda senin gibi yapar da anlarsın beni nasıl hissettiğimi dedim kavga ettik ve ayrı uyuyacaz o çoktan uyudu gerçi :KK43:

ay şaştım kaldım.ama bildiğim kadarıyla esrar bağımlılık yapmıyormuş isteyen istediği zaman bırakabiliyormuş.özel bi tedavi gerektirmez diye duymuştum.ama tabi ne kadar doğru bilemem.eşinle ne kadar mutsuz ve çaresiz hissettiğini konuşsan da en azından azaltarak zamanla bıraksa.Allah yardımcın olsun canım ya...

Daha önce de vardı bu bağımlılık ama kımyasalmıs o kullandığı bu tamamen doğal diyor akşama kadar çalışıyor sabah 5 te çıkıp akşam 12 de geliyor hiç bi sosyal aktivitemiz zaten yok onu da anlıyorum bana sadece onu kullandığında içini döküyo bırak dediğimde tamam bi daha yapmıcam diyor ama bu sefer de kavga ediyoruz stresleniyo tedavi ol desem de asla kabul etmez bana doğal bu ot diyor bağımlı değilim diyor 6 ayda 3 veya 4 kez oldu ama istemiyorum işte bağımlılık yapacak diye korkuyorum bu akşam inşallah oğlumuz olduğunda senin gibi yapar da anlarsın beni nasıl hissettiğimi dedim kavga ettik ve ayrı uyuyacaz o çoktan uyudu gerçi :KK43:
Ilk olarak diyeceğim o ki, cocuk yapmayin sakin.
Bagimli olmaz diyorsunuz ama bagimli olmus ki onsuz duramıyor.
Uyusrurucunun doğali sentetigi olmaz.
Benim bir akrabam iciyordu bu zikkimdan abilerim zorla baglayip hastaneye goturduler yatirdilar tedavi ettirdiler. Gerekirse zorla yapin ama yapin.
Esinizi seviyorsaniz yapin.
Icmeyince kavga neden cikiyor? ICmedigi icin, bagimli iste cok fena. Allah yardimciniz olsun insallah..

evet bağımlılık yapmıyor ayda bi kere ya oluyo ya olmuyo aramıyo zaten yoldan geçerken arkadaşları veriyor bizimle iç diyorlarmış ama ben karımla keyif yapıcam diyomuş benden gizlemiyo saklamıyo evde içiyo ama tedirgin oluyorum tamam stresini atıyo eskisinden daha mutlu oluyoruz ama ben çıkmaza giriyorum suç bende mi izin veriyorum diyorum vermesem gizli yapacak daha kötü :KK43:

Oğlunda yapsın beni anla derken yanlış bi cümle kullanmışsın. Allah Düşmanımın başına vermesin demen çok daha doğru olur sınırlıyken söylediğin laflar aranızda onun kullandığı maddeden daha fazla sorun yaratmasın dikkat et. Erkeklere ne kadar onu yapma diyip yasak koyarsan o kadar tatlı gelir yasaklar bn seni düşünüyorum kendine zarar veriyorsun diyip tatlılıkla halletmeye çalış

Esrarın bağımlılık yapmadığı doğru ama alışkanlık haline gelebiliyor. Hele ki stresten içtiğini söylüyorsa biraz tehlikeli bence. Bir süre sonra bu yetmeyip bir üst seviyeye geçebiliyorlar. Ama bu konuda üstüne gitmemenizi tavsiye ederim çoğunlukla ters tepiyor erkeklerde. Onunla daha fazla zaman geçirmeye, kafasını dağatabileceği başka şeyler bulmaya çalışın. Eğer değiştirme şansınız varsa çevreyi değiştirin. Birlikte içtikleri arkadaşlarından uzaklaşmasını sağlayın. Bırakması için baskı yapmayın. Çünkü o istemediği sürece ne yaparsanız yapın bırakmayacaktır. Telefon açıp eşinizin bu durumunu doktora anlatıp belki ekstra yollar öğrenebilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun.

nasıl hastaneye götürücem ki aramıyo ki bulursa içiyoo tvde gördüklerimiz gibi krizde geçirmiyor ailesi de biliyo sen düzelt dediler eşim 30 yaşında ben 24 yaşındayım onun gibi düşünemiyorum başa çıkamıyorum artık bazen boşanmak bile geciyo aklımdan ama cok seviyorum benden çocuk istiyor ama bu alışkanlıklarını bırakmadan yapmak istemiyorum eşimin ailesi çocuk yap düzelir evden çıkmaz dediler bırakır dediler ama güvenemiyorum

ay şaştım kaldım.ama bildiğim kadarıyla esrar bağımlılık yapmıyormuş isteyen istediği zaman bırakabiliyormuş.özel bi tedavi gerektirmez diye duymuştum.ama tabi ne kadar doğru bilemem.eşinle ne kadar mutsuz ve çaresiz hissettiğini konuşsan da en azından azaltarak zamanla bıraksa.Allah yardımcın olsun canım ya...

Bal gibidie bağımlılık yapıyor canım. Esrarla başlıyorlar bi süre sonra oda kafa yapmıyo. daha fazlasını istiyorlar. içmeeden duramıyordu bizimkisi , onuu içmese alkol illa kafa yapıcı birşeyler kullanacaklar.

Aaayy oğlumuz olduğunda diye başlayan cümlelerin ürpermeme neden oldu.
O zaman eşinin seni anlayacağını umuyorsun da sen neyi anlamış olacaksın?
Bu sözlerin için tevbe et kkarasevda.
Allah hiç birimizi evladımızla sınamasın.

Esrarın bağımlılık yapmadığı doğru ama alışkanlık haline gelebiliyor. Hele ki stresten içtiğini söylüyorsa biraz tehlikeli bence. Bir süre sonra bu yetmeyip bir üst seviyeye geçebiliyorlar. Ama bu konuda üstüne gitmemenizi tavsiye ederim çoğunlukla ters tepiyor erkeklerde. Onunla daha fazla zaman geçirmeye, kafasını dağatabileceği başka şeyler bulmaya çalışın. Eğer değiştirme şansınız varsa çevreyi değiştirin. Birlikte içtikleri arkadaşlarından uzaklaşmasını sağlayın. Bırakması için baskı yapmayın. Çünkü o istemediği sürece ne yaparsanız yapın bırakmayacaktır. Telefon açıp eşinizin bu durumunu doktora anlatıp belki ekstra yollar öğrenebilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun.
bu hiç aklıma gelmemişti çok sağolun denicem en azından doktora anlatıp ben yardımcı olmaya calışıcam.Çalışma saatleri çok kötü 7 gün çalışıyo evlenmeden önce birlikte balık tutar stres atardık ama şimdi iş güç derken birbirimze dahi vakit ayıramaz olduk

Aaayy oğlumuz olduğunda diye başlayan cümlelerin ürpermeme neden oldu.
O zaman eşinin seni anlayacağını umuyorsun da sen neyi anlamış olacaksın?
Bu sözlerin için tevbe et kkarasevda.
Allah hiç birimizi evladımızla sınamasın.
o kadar üst üste geldi ki herşey 6 aydır evdem bile doğru dürüst çıkmadım maddi sıkıntılardan dolayı ben hiç bişeye yönelmedim onun bi gülümsemesi oldu benim bağımlılığım ama onun bu tarz bi bağımlılığa devam etmesi beni çileden çıkardı çocuk benim tek hayalimdi evlenirken sırf bu yüzden benim canım nasıl yanıyosa onun da yansın istedim bu sözümden sonra daha bişey söylemeden uyudu zaten tamam pişman oldum ama o da pişman olsun istedim

evet bağımlılık yapmıyor ayda bi kere ya oluyo ya olmuyo aramıyo zaten yoldan geçerken arkadaşları veriyor bizimle iç diyorlarmış ama ben karımla keyif yapıcam diyomuş benden gizlemiyo saklamıyo evde içiyo ama tedirgin oluyorum tamam stresini atıyo eskisinden daha mutlu oluyoruz ama ben çıkmaza giriyorum suç bende mi izin veriyorum diyorum vermesem gizli yapacak daha kötü :KK43:

Bu mutluluk yani kFası yerinde değilken yaşadığı ne kadar gercek olabilirkii?? Direnin ve keainlikle aman sıkarsam giLi yapar demeyin. Bıraktıgında size bu kadın bnm hayatımı değiştirdi diye dua edicek!

Eşin esrar içerek hiç iyi bir şey yapmıyor haklısın ama " inşallah oğlumuz olduğunda senin gibi yapar da anlarsın beni nasıl hissettiğimi" bu ne demek allah aşkına? İnsan doğmamış bebeğini, evladını böyle bir bedduaya alet eder mi? Esrar için bir kocan var birde esrar içen evlat mı istiyorsun?

Bu şekilde çıkışlar yapma, yapıcı yönde davran kavga etmeden ikna etmeye çalış. Bu şekilde ters teper haberin olsun.

X