eşimin bana karşı davranışları

jasmine_1

hunisini takmış, eleğini asmış...
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
25
3
3
44
kızlar benim sorum eşimle ilgili.biz 8 senedir evliyiz 2 kızımız var eşimin işi çok yoğun akaryakıt sektöründe müdür kendisi dolayısıyla sorumluluğu çok fazla bende aynı şirketin farklı bir şubesinde çalışıyorum. yaklaşık 3 yıldır eşimin davranışlarında değişiklikler var normalde kendisi sakin halim selim hani ensesine vur ağzından ekmeği al dedikleri gibiydi ama artık çok değişti sürekli stresli öfkeli hiç bir şekilde kendisiyle konuşulmuyor sadece ben değil çevremdeki çoğu kişi bunu belirtiyor işte ....... çok sinirli birşey mi var falan gibi sorularla karşılaşıyorum. anı anına kesinlikle uymuyor 5 dakika normal canım gülüm muhabbet ederken konuşmanın içinde geçen 1 kelimeyle hoppp 180 derece değişiyor sinirlenip bağırmaya başlıyor 10 dk sonra özür diliyor sonra gene aynı . özellikle son yaşadığımız olay hayli etkiledi beni.olay aslında çok basitti işten dönüyorduk arabamızla gün içinde büyük kızıma anahtar bırakılması gerekiyordu oda iş yerinden ayrılamadığı için bırakamamış (büyük kızımla aralarında zıtlaşma var ) bende isteseydi gidip bırakabileceğini gıcıklık yaptığı için bırakmadığını söyleyince tartışmaya başladık tabi tartışma kızıştı o 1 söyledi ben 3 söyledim hani söylemedim desem yalan olur vs. anneme küfür etti bende elimdeki cep telefonunu koltuğumun önüne attım sinirden.ondan sonra herşey çığrından çıktı küfürler bağırmalar arabanın camlarını sonuna kadar açıp hızını 180 200 e çıkardı ikimizide öldüreceğini söylemeye başladı hemde çığlıklar atıp bağırarak küfürler eşliğinde.ben sakin ol kaza yapıcaz çocuklarımız var dedikçe ne sakin olcam be öldürücem ikimizi de bıktım senden vs. diye bağırara bağıra annemlere geldik. orda da bağırmaya devam etti düşünün öyle çok bağırdıki 2 gün sesi kısık gezdi ve beni bu seferde sakin olduğum için suçlamaya başladı baktım olmucak ben bi 15-20 dk ordan ayrılıp onları beklemeden eve gittim evde de yaklaşık 3-4 gün konuşmadım kendisiyle. olayın akabinde sakinleşince gelip özürler diledi ama benim kafama takıldı bu durum acaba tekrar eder mi acaba daha kötü şeyler olur mu vs benim ne yapmam gerekiyo tamam bende sütten çıkmış ak kaşık değilim tartışmayı başlatan belki bendim ama gerisinde oluşan olaylar sağlıklı mı? neden sadece tartışıp sonunda anlaşamasak bile o şeklide kalmadı da konu ölmeye öldürmeye kadar gitti kafam çok karışık

Acaba farklı sıkıntıları mı var? Konuştunuz mu? Derdi neymiş neden Ölmek istedi iki Çocuğunuz var. Ağresifliğin altındaki olayı öğrenin bence

Kocanı al doğru bir tatile çıkın baş başa..
Belli ki bu arada çok sinir stres olmuş.. para kazanmak çok zor çok..
Tabii yanlış anlama bu yaşanan şeylerin asla bir bahanesi olamaz

kızlar benim sorum eşimle ilgili.biz 8 senedir evliyiz 2 kızımız var eşimin işi çok yoğun akaryakıt sektöründe müdür kendisi dolayısıyla sorumluluğu çok fazla bende aynı şirketin farklı bir şubesinde çalışıyorum. yaklaşık 3 yıldır eşimin davranışlarında değişiklikler var normalde kendisi sakin halim selim hani ensesine vur ağzından ekmeği al dedikleri gibiydi ama artık çok değişti sürekli stresli öfkeli hiç bir şekilde kendisiyle konuşulmuyor sadece ben değil çevremdeki çoğu kişi bunu belirtiyor işte ....... çok sinirli birşey mi var falan gibi sorularla karşılaşıyorum. anı anına kesinlikle uymuyor 5 dakika normal canım gülüm muhabbet ederken konuşmanın içinde geçen 1 kelimeyle hoppp 180 derece değişiyor sinirlenip bağırmaya başlıyor 10 dk sonra özür diliyor sonra gene aynı . özellikle son yaşadığımız olay hayli etkiledi beni.olay aslında çok basitti işten dönüyorduk arabamızla gün içinde büyük kızıma anahtar bırakılması gerekiyordu oda iş yerinden ayrılamadığı için bırakamamış (büyük kızımla aralarında zıtlaşma var ) bende isteseydi gidip bırakabileceğini gıcıklık yaptığı için bırakmadığını söyleyince tartışmaya başladık tabi tartışma kızıştı o 1 söyledi ben 3 söyledim hani söylemedim desem yalan olur vs. anneme küfür etti bende elimdeki cep telefonunu koltuğumun önüne attım sinirden.ondan sonra herşey çığrından çıktı küfürler bağırmalar arabanın camlarını sonuna kadar açıp hızını 180 200 e çıkardı ikimizide öldüreceğini söylemeye başladı hemde çığlıklar atıp bağırarak küfürler eşliğinde.ben sakin ol kaza yapıcaz çocuklarımız var dedikçe ne sakin olcam be öldürücem ikimizi de bıktım senden vs. diye bağırara bağıra annemlere geldik. orda da bağırmaya devam etti düşünün öyle çok bağırdıki 2 gün sesi kısık gezdi ve beni bu seferde sakin olduğum için suçlamaya başladı baktım olmucak ben bi 15-20 dk ordan ayrılıp onları beklemeden eve gittim evde de yaklaşık 3-4 gün konuşmadım kendisiyle. olayın akabinde sakinleşince gelip özürler diledi ama benim kafama takıldı bu durum acaba tekrar eder mi acaba daha kötü şeyler olur mu vs benim ne yapmam gerekiyo tamam bende sütten çıkmış ak kaşık değilim tartışmayı başlatan belki bendim ama gerisinde oluşan olaylar sağlıklı mı? neden sadece tartışıp sonunda anlaşamasak bile o şeklide kalmadı da konu ölmeye öldürmeye kadar gitti kafam çok karışık

Sizden gizlediği bir sıkıntısı mı var acaba hiç normal değil bu yaptıkları psikolojisi bayağı bozuk belli.

çok basit belliki sıkıntıları var ama psikolojisi bozulmuş eşinizin yardım alması lazım ...

Eşiniz işi vs.. dolayısıyla gergin, belki henüz anlatamadığı maddi sorunları var, yaşadığınız olayda üzücü ama siz biriniz sinirliyken, diğerinizin susmasının gerektiğini bilecek kadar tecrübelisiniz.
Tartışma anında o 1 söylerken siz 3 söylediğinizde böyle şeyler kaçınılmaz oluyor malesef ..

cnm çocuğuna gıcıklık yaptığını söylemen zaten olayı fitillemiş. birde üstüne söylenmişsin. karşılıklı tartışmada çokta uzatmasaydın keşke. neyse olan olmuş

bundan sonrası için; bir dönem benim eşimde böyleydi ama ben onu yola getirdim. demek istediğim tartışma esnasında öyle bir an geliyorki bakarsın eşin çok sinirli sus ve sadece gözleriin içine bak sinirle değil öyle boş boş. siniri geçince de sen bana bağırdın şöyle dedin böyle didin yalvarttır. ben öyle yapıyorum:KK66:

Acaba farklı sıkıntıları mı var? Konuştunuz mu? Derdi neymiş neden Ölmek istedi iki Çocuğunuz var. Ağresifliğin altındaki olayı öğrenin bence
olayın etkisi ve artçıları geçince konuştum tabiki ölmek istememiş o anın sinirinden öyle davranmış

sadece siz değil, çevresindekiler de aynı şeyi fark etmişse demek ki herkese benzer şekilde davranıyor.
bu önemli çünkü sadece size, ailesine böyle davranıyor olsaydı, evlilikten sıkıldığını, sorumluluktan kaçtığını düşünebilirdik.
ama herkes fark ettiğine göre demek ki bir sıkıntısı var.

çoğumuz ve eşlerimiz stresli işlerde çalışıyoruz. bu bir bahane olamaz.
ama bence öfke kontrol sorunu oluşmuş birikim sonucu.
terapi falan almaya ikna olur mu çünkü son yaşadığınız olay ürkütücü :KK12:

öfkesini kontrol altında tutamayan adamdan korkarım...

söyleyemediği bir şey olabilir ya da dinlenmeye ihtiyacı vardır , yorulmuştur belki

Sadece sana ve ailesine karsi boyle degilmis tavri ..

Genel anlamda herkese karsi boyleymis , demekki onu sikan birseyler var..
Beliki sonradan pismanda oluyor, elinde degil belkide kendini kontrol edemiyor.

sadece siz değil, çevresindekiler de aynı şeyi fark etmişse demek ki herkese benzer şekilde davranıyor.
bu önemli çünkü sadece size, ailesine böyle davranıyor olsaydı, evlilikten sıkıldığını, sorumluluktan kaçtığını düşünebilirdik.
ama herkes fark ettiğine göre demek ki bir sıkıntısı var.

çoğumuz ve eşlerimiz stresli işlerde çalışıyoruz. bu bir bahane olamaz.
ama bence öfke kontrol sorunu oluşmuş birikim sonucu.
terapi falan almaya ikna olur mu çünkü son yaşadığınız olay ürkütücü :KK12:

sadece bana karşı değil herkese karşı böyle zaten daha önce dr gittiğinde dr tahammülsüzlük yaşadığını söylemiş ve bir ilaç yazmıştı.ilacı sadece 3 ay kullandı ve bıraktı ilacı kullanırken daha sakin ve ılımlı mantıklıydı bırakınca tekrar başa döndük gibi bişey oldu tekrar dr gitmek istemiyor benim bir sorunum yok sadece stresim vardı diyor

sadece bana karşı değil herkese karşı böyle zaten daha önce dr gittiğinde dr tahammülsüzlük yaşadığını söylemiş ve bir ilaç yazmıştı.ilacı sadece 3 ay kullandı ve bıraktı ilacı kullanırken daha sakin ve ılımlı mantıklıydı bırakınca tekrar başa döndük gibi bişey oldu tekrar dr gitmek istemiyor benim bir sorunum yok sadece stresim vardı diyor

ama ne stresi olduğunu da size anlatması gerekir ki beraberce çözüm bulun.
sakince konuşup paylaşmasını isteyin.

sinirlerine hakim olamıyor bence
sinir hastasıda olabilir.
kızına neden gıcıklık yapsında anahtar bırakmasın ayol sende.
politik olucan kaç senedir evlisin sonucta
her söylemek istediğini asla söylemiceksin

bu kadar sinir öfke hayra alamet değil, birde öncesini düşünecek olursak size söyleyemediği bir sıkıntısı var gibi... ya doktora gitmesi için ikna edeceksiniz yada derdi sıkıntısı nedir öğrenip çözüm bulacaksınız...

olayda tabiki benimde kışkırttığım bazı anlar var mesela işte gıcıklık için yaptığını söylemem yada işte o 1 söylerken benim 3 le yetişmem vs. ben olayı size aktarıp değişik bakış açılarını da anlamak istedim ama sanırım hepimizin hem fikir olduğu konu terapiye ihtiyacı oduğu

peki asıl önemli sorun nasıl terapiye ikna edicem dediğim gibi daha önce dr gitti ilaç yazıldı fakat devam etmedi. şimdi ihtiyacı olmadığını söylüyor ne yapmalıyım da nasıl konuşmalıyımda ikna olmalı ki

8 yıllık evlisiniz kızınız kaç yaşında ki?
neden zıtlaşıyolar küçücük çocukla?

Back
X