Eskiden babam da böyle yapıyordu... Neyse ki bıraktı bu huyu.İyi akşamlar arkadaşlar. Konum eşimle ilgili. 8 yıldır evliyim bir kızımız var ikimiz de çalışıyoruz çok şükür halimiz vaktimiz yerinde. Ancak eşimin bana karşı şeffaf ve net olmaması benim canımı sıkıyor. Benim yerime kendinizi koyarak düşünüp cevap yazabilir misiniz? Örneğin ailesine hediye alirken, aileden birilerine para gönderirken, borç verirken ya da benim hoşuma gitmeyecek başka davranışlarını ben hep sonradan öğreniyorum ve bu benim ona karşı olan saygimi ve güvenimi ciddi anlamda sarsıyor. Benim nereye ne harcadigimi ne biriktirdigimi, kimlerle nerelere gittiğimi bilir. Ama benim onunla ilgili bilmediğim o kadar çok şey çıkıyor ki. Ben her defasında karşıma alıp konuşmaktan ve sonra tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Vurdumduymaz mi olayım, sinir krizi mi geçireyim, anlayışla mi karsilayim, görmezden mi geleyim inanın bilemiyorum. Siz ne düşünür ne yaparsınız?
Sizinle paylaşmamasının bir sebebi olmalı.Mesela kızacağınızı düşünmesi,eleştireceğinizi düşünmesi vs vsİyi akşamlar arkadaşlar. Konum eşimle ilgili. 8 yıldır evliyim bir kızımız var ikimiz de çalışıyoruz çok şükür halimiz vaktimiz yerinde. Ancak eşimin bana karşı şeffaf ve net olmaması benim canımı sıkıyor. Benim yerime kendinizi koyarak düşünüp cevap yazabilir misiniz? Örneğin ailesine hediye alirken, aileden birilerine para gönderirken, borç verirken ya da benim hoşuma gitmeyecek başka davranışlarını ben hep sonradan öğreniyorum ve bu benim ona karşı olan saygimi ve güvenimi ciddi anlamda sarsıyor. Benim nereye ne harcadigimi ne biriktirdigimi, kimlerle nerelere gittiğimi bilir. Ama benim onunla ilgili bilmediğim o kadar çok şey çıkıyor ki. Ben her defasında karşıma alıp konuşmaktan ve sonra tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Vurdumduymaz mi olayım, sinir krizi mi geçireyim, anlayışla mi karsilayim, görmezden mi geleyim inanın bilemiyorum. Siz ne düşünür ne yaparsınız?
Artık önceki kadar bir seyleri paylaşmak içimden gelmiyor zaten biliyor musunuz? Daha çok kendi kendime kararlar alıp takılıyorum. Ama yine de onun kadarini yapamıyorum. Ben kimseye birşey almasın vermesin demiyorum ama evliyiz biz değil mi? Birbirimizin rızası olmadan büyük büyük kararlar almamaliyiz.Sende ona karşı aynını yap.Soyleme bilmesin.
Bundan ders çıkarır soyler demiyorum, şartlar eşit olsun ,her şey kısasa kısas
Konuşunca anlıyor özür diliyor ama yine aynı şeyleri yapıyor. Şu aralara ev aldık ve ciddi bir borcun altına girdik. Ben düşünerek harcama yapmaya çalışırken onun hala sormadan para harcaması, göndermesi bana ağır geliyor.Benim evlilik anlayisim bu degil. 1 kere konusurum 2 kere konusurum 3.ye cekemem.
Haklısın , konuşmakla da düzelecek bir şeye benzemiyor .Sende onu sinir eden şeylere devam et derimArtık önceki kadar bir seyleri paylaşmak içimden gelmiyor zaten biliyor musunuz? Daha çok kendi kendime kararlar alıp takılıyorum. Ama yine de onun kadarini yapamıyorum. Ben kimseye birşey almasın vermesin demiyorum ama evliyiz biz değil mi? Birbirimizin rızası olmadan büyük büyük kararlar almamaliyiz.
Konuşunca anlıyor özür diliyor ama yine aynı şeyleri yapıyor. Şu aralara ev aldık ve ciddi bir borcun altına girdik. Ben düşünerek harcama yapmaya çalışırken onun hala sormadan para harcaması, göndermesi bana ağır geliyor.
Habersiz yaptığı zaman kızıyorum tabiki, ama söylediği zamanlar ki bunu 2 ya da 3 sefer yapmıştır soruyorum aklıma yatarsaa ben de tamam diyorum. Ama şu aralar özellikle çok ciddi ödemelerimiz var ve çok dikkatli harcamamiz gerekiyor. Yine aynı şeyi yaptı ve ben bana neden söylemediğini biliyorum şimdi biyoist e kim laf anlatacak boşver diye düşündün degil mi diyorum. Susuyor. Yani öyle düşünüyor. Ben kendime çok üzülüyorum artık herşeyi ince düşündüğüm için ve bu yüzden de hep kendimden fedakarlık yaptığım için.Sizinle paylaşmamasının bir sebebi olmalı.Mesela kızacağınızı düşünmesi,eleştireceğinizi düşünmesi vs vs
Resmen eşimle beni anlattınızİyi akşamlar arkadaşlar. Konum eşimle ilgili. 8 yıldır evliyim bir kızımız var ikimiz de çalışıyoruz çok şükür halimiz vaktimiz yerinde. Ancak eşimin bana karşı şeffaf ve net olmaması benim canımı sıkıyor. Benim yerime kendinizi koyarak düşünüp cevap yazabilir misiniz? Örneğin ailesine hediye alirken, aileden birilerine para gönderirken, borç verirken ya da benim hoşuma gitmeyecek başka davranışlarını ben hep sonradan öğreniyorum ve bu benim ona karşı olan saygimi ve güvenimi ciddi anlamda sarsıyor. Benim nereye ne harcadigimi ne biriktirdigimi, kimlerle nerelere gittiğimi bilir. Ama benim onunla ilgili bilmediğim o kadar çok şey çıkıyor ki. Ben her defasında karşıma alıp konuşmaktan ve sonra tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Vurdumduymaz mi olayım, sinir krizi mi geçireyim, anlayışla mi karsilayim, görmezden mi geleyim inanın bilemiyorum. Siz ne düşünür ne yaparsınız?
Sen de kafana göre takıl.Bir insan fedakarlık yapıyorsa bu kendi seçimidir.Fedakarlık yapmak sana şu durumda kötü hissettiriyorsa yapma.Habersiz yaptığı zaman kızıyorum tabiki, ama söylediği zamanlar ki bunu 2 ya da 3 sefer yapmıştır soruyorum aklıma yatarsaa ben de tamam diyorum. Ama şu aralar özellikle çok ciddi ödemelerimiz var ve çok dikkatli harcamamiz gerekiyor. Yine aynı şeyi yaptı ve ben bana neden söylemediğini biliyorum şimdi biyoist e kim laf anlatacak boşver diye düşündün degil mi diyorum. Susuyor. Yani öyle düşünüyor. Ben kendime çok üzülüyorum artık herşeyi ince düşündüğüm için ve bu yüzden de hep kendimden fedakarlık yaptığım için.
İşte o bu süreçte mümkün değil. Çünkü ödenmesi gereken borçlar var. Derdim alması vermesini de geçti artık. İnsan yerine konulmadıgimi düşünüyorum ve bunlar evliliğe hiç yakismayan şeyler. Benim babam harcadığını aldığını verdiğini anneme söylerdi hep birine borç vereceği zaman ya da yardım edeceği zaman annemin rızasını alırdı mutlaka.Siz kazandiginizi ortaya koyuyorsaniz bu durum duzelene kadar koymayacaginizi soyleseniz?
yani ben olsam oyle yapardim kazandigim paranin nereye gittigini bilmiyorsam bir kurus koymam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?