• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bana karşı şeffaf olmamasi

İyi akşamlar arkadaşlar. Konum eşimle ilgili. 8 yıldır evliyim bir kızımız var ikimiz de çalışıyoruz çok şükür halimiz vaktimiz yerinde. Ancak eşimin bana karşı şeffaf ve net olmaması benim canımı sıkıyor. Benim yerime kendinizi koyarak düşünüp cevap yazabilir misiniz? Örneğin ailesine hediye alirken, aileden birilerine para gönderirken, borç verirken ya da benim hoşuma gitmeyecek başka davranışlarını ben hep sonradan öğreniyorum ve bu benim ona karşı olan saygimi ve güvenimi ciddi anlamda sarsıyor. Benim nereye ne harcadigimi ne biriktirdigimi, kimlerle nerelere gittiğimi bilir. Ama benim onunla ilgili bilmediğim o kadar çok şey çıkıyor ki. Ben her defasında karşıma alıp konuşmaktan ve sonra tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Vurdumduymaz mi olayım, sinir krizi mi geçireyim, anlayışla mi karsilayim, görmezden mi geleyim inanın bilemiyorum. Siz ne düşünür ne yaparsınız?
Aynısını yapın bakalım öğrenince ne tepki vericek, ona göre konuşursunuz bence

Annesine telefon almış kardeşi yahut kardeşleri ile birlikte

Kaç lira payına düşmüş

Annesi ile dışarı çıksa yemek yese mesela onu da söylemeli mi anneme yemek ısmarladım şu kadar yahut iş arkadaşıma ofis olarak pasta hediye aldık ben de 50 tl verdim

Siz bunları söylüyor musunuz

Çocuğunuza harçlık veriyor musunuz günümüzde pek bağımsız harcama imkanları yok ama harcamalarını yönetmeyi de öğrenmeli harçlığını dilediği gibi kullanmalı ki hatalı kullanırsa da bunu fark edebilmeli

Evdeki yetişkinler bile sürekli birbirlerine hesap verirse olmaz ki bu evet büyük harcamalar tabii ki konuşularak yapılır ama herhangi bir mağazaya girip bir tişört alınacak paraların hesabını sormak da hoş değil

Mesela şöyle örnek vereyim eşim bana soylemeden annesine telefon almış. Ben de kardeşiyle birgün telefonda konuşurken duydum. Duyduğumu anlayınca sana söylemedim ama biz anneme telefon aldık dedi. Sadece güle güle kullansın dedim. Hiç tepki vermedim. Ama benim ailemin birseye ihtiyacı oldu onu alacaktım ki içimden geldiği için yoksa ailem asla kabul etmez. Ki alacağım şeyde 100 lira bile değil yani. O da yanımdaydı alırken ve benimle öyle pazarlıklar yaptiki ben utandım gerçekten. Babam bir sıkıntımız olduğunda direk siz kendinizi uzmeyin hallederiz der hemen yapılması gerekeni yapar. O ailesine habersiz bu kadar rahat harcarken bana gelince 50 liranın hesabını yapıyorsa ben de bu evliliği sorgulamaya başlıyorum artık
çok haklısın bu ıkıyuzluluk

Hali vakti yerinde olan insanların her kuruşun hesabını yapması olayı bana ters. Sizin durumunuzu etkilemiyorsa yolladığı paranın aldığı hediyenin hesabını vermek zorunda değil kimse. Tabi sizin beklentiniz bu olabilir ama normali bu gibi sizin fikrinizi kabullenmek durumunda değil eşiniz. Bana göre tabi :)

Hali vakti yerinde olan insanların her kuruşun hesabını yapması olayı bana ters. Sizin durumunuzu etkilemiyorsa yolladığı paranın aldığı hediyenin hesabını vermek zorunda değil kimse. Tabi sizin beklentiniz bu olabilir ama normali bu gibi sizin fikrinizi kabullenmek durumunda değil eşiniz. Bana göre tabi :)
Konu sahibi başta yazması gereken en önemli meseleyi atlamış. Ailesine, akrabalarına istediği yardımı yapan adam eşinin ailesi için harcayacaği 100 TL'lik harcamaya karışıyormuş. Ne kadar dürüst ve adil bir yaklaşım 😑

Neden uygulayamıyorsunuz peki?

Eşiniz yıllardır kendi en istediği gibi harcama yaparken siz neden yapamayasiniz?

Verilen önerilere aileme vermeyeceğimi bilir, yılda bir kez harcama yaparım başka yapmayacağımi bilir, kartım ek kart yaptığım harcama mesaj olarak gider deyip herşeyi kapatıyorsunuz.

Eşiniz tüm bunları bildiği için rahat rahat da harcıyor olabilir. Konuşularak halledilebilecek bir konu gibi durmuyor bu.
Şöyle benim ailemin durumu gayet iyi. İhtiyaçları yok aksine onlar bize harcamak ister sürekli. Alışveriş konusunda israfı sevmem ihtiyacım olan şeyleri alırım ay hadi bunun da olsun diye alma gibi bir alışkanlığım yok. Kart konusunda tek elden odeyelim ayrı ayrı kart olmasın diye bana ek kart çıkardı doğal olarak harcamalar direk olarak gidiyor telefonuna. Ben kendimi değistirmeyi değil onun değişmesini istiyorum. Çünkü yanlısı yapan o. Birçok arkadaşımız demiş erkekler değişmez diye sanırim onu da yapamayacağım. Yapabilecegim tek bir şey var sanirim o da bu gibi bir durumla karşılaştığımda artik konuşmak yerine farklı bir tepki vermek. Zaten konuşmak ise yaramiyor

Tüm örnekleriniz kendi anne ve babanız

Eşiniz de bizde kadına sadece harçlık verilir söz hakkı verilmezdi derse ne olacak

Önemli olan ataerkil ya da anaerkil olmak değil gerekeni gerektiği gibi söylemek

Burada kocama harçlık veriyorum diyen kadınları da, bana çocuk gibi harçlık veriyor konularındaki adamları da eleştiriyoruz

Verilen miktar önemli

Geri gelen borç ise yani geçen ay verdik geri aldık ise bu ay da verebilirim

Yine söylüyorum miktar önemli eşim x e 50 tl verdim demez, dememeli zira zaten markete girip bir içecek yanına kuruyemiş alsa o para gider

Çocuklar bile birbirine borç veriyor

Oğlum 9 yaşında arkadaşına 3 lira borç verip geri almış sonra da

9 yaşındaki çocuk 3 lira borç verebilir 39 yaşındaki babası da maddi durumuna göre 3000 verebilir
Verilen paralar bin liradan fazla. Ben miktarında değilim ihtiyaç olursa verilir tabiki ama gizli kapaklı göndermek bir ağzını açıp da şuraya da şunu gönderdim ya da göndermeyi düşünüyorum demek gurur kırıcı birşey mi? Ben yapsam ne düşünürsün deyince habersiz olmaz deniliyor ama. Sen de gönderebilirsiniz tabiki diyen yok ki.

Konuşunca anlıyor özür diliyor ama yine aynı şeyleri yapıyor. Şu aralara ev aldık ve ciddi bir borcun altına girdik. Ben düşünerek harcama yapmaya çalışırken onun hala sormadan para harcaması, göndermesi bana ağır geliyor.

Düşünerek harcama yapmayın öyleyse.

Papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyorum ancak eşlerden biri çok tutumluysa diğeri değilse , aradaki açığı kullanıyor.

Fedakarlık yapan kişi de bir süre sonra psikoljik olarak tükeniyor.

Sizde söylemeyin. Sonradan haberi olsun. Sorduğunda tek taraflı paylaşımlardan sıkılmıştım dersiniz.

Annesine telefon almış kardeşi yahut kardeşleri ile birlikte

Kaç lira payına düşmüş

Annesi ile dışarı çıksa yemek yese mesela onu da söylemeli mi anneme yemek ısmarladım şu kadar yahut iş arkadaşıma ofis olarak pasta hediye aldık ben de 50 tl verdim

Siz bunları söylüyor musunuz

Çocuğunuza harçlık veriyor musunuz günümüzde pek bağımsız harcama imkanları yok ama harcamalarını yönetmeyi de öğrenmeli harçlığını dilediği gibi kullanmalı ki hatalı kullanırsa da bunu fark edebilmeli

Evdeki yetişkinler bile sürekli birbirlerine hesap verirse olmaz ki bu evet büyük harcamalar tabii ki konuşularak yapılır ama herhangi bir mağazaya girip bir tişört alınacak paraların hesabını sormak da hoş değil
ve bunun karşılıklı olması gerekir değil mi? Benim aileme aldığım şeyin yanında alirken bile pazarlığını yaparken benim ona hiçbir şey soramamam haksızlık değil mi? Yedirdigine içirdiğine asla birşey demem iyi yapmışsınız afiyet olsun derim. Ama bana borcumuz var dikkatli harcamamiz lazım derken ben birçok hayalimi ertelerken onun bana soylemeden yaptığı harcamalar benim ruhumu yoruyor.

Düşünerek harcama yapmayın öyleyse.

Papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyorum ancak eşlerden biri çok tutumluysa diğeri değilse , aradaki açığı kullanıyor.

Fedakarlık yapan kişi de bir süre sonra psikoljik olarak tükeniyor.

Sizde söylemeyin. Sonradan haberi olsun. Sorduğunda tek taraflı paylaşımlardan sıkılmıştım dersiniz.
Bundan sonra böyle yapmam gerekiyor sanırım. Diğer türlü ben daha çok beklerim borçlar bitsin de bir de kendime bakayım demeyi.

Şöyle benim ailemin durumu gayet iyi. İhtiyaçları yok aksine onlar bize harcamak ister sürekli. Alışveriş konusunda israfı sevmem ihtiyacım olan şeyleri alırım ay hadi bunun da olsun diye alma gibi bir alışkanlığım yok. Kart konusunda tek elden odeyelim ayrı ayrı kart olmasın diye bana ek kart çıkardı doğal olarak harcamalar direk olarak gidiyor telefonuna. Ben kendimi değistirmeyi değil onun değişmesini istiyorum. Çünkü yanlısı yapan o. Birçok arkadaşımız demiş erkekler değişmez diye sanırim onu da yapamayacağım. Yapabilecegim tek bir şey var sanirim o da bu gibi bir durumla karşılaştığımda artik konuşmak yerine farklı bir tepki vermek. Zaten konuşmak ise yaramiyor
Kendinizi değiştirmezseniz üzülen siz olacaksınız sadece.

Siz kendi hayallerinizi erteleyin, eşiniz anne babasına, akrabalarına harcasin sizin harcamadiginiz paralar üzerinden. Mantıklı mı? Değil.

Benim gördüğüm bir tarafın kendinden kısıp aman şunu yapalım bunu yapalım diye didinip durduğu evliliklerin sonu hep nankörlük oluyor. Ki eşiniz kendi ailesine size birşey sormadan harcayıp sizin yaptığınız ufak harcamanin hesabını soran bir adam, gerçekten değmez kendinizi üzüp, kıstığınıza.

Son düzenleme:
buyuk miktarlardan mi bahsediyoruz burada,
kucuk miktarlari ben de esime soylemem, yani bilmesi gerektigini dusunmem veya direk unuturum zaten.
Ama buyuk miktarlarda elbette ayaginizi yorganiniza gore uzatmak icin sizin de bilmeniz sart.

boyle yapan adamin hesaplarini kontrol ederim saniyorum ki, normalde hic yapmadigim bir sey ama.

İyi akşamlar arkadaşlar. Konum eşimle ilgili. 8 yıldır evliyim bir kızımız var ikimiz de çalışıyoruz çok şükür halimiz vaktimiz yerinde. Ancak eşimin bana karşı şeffaf ve net olmaması benim canımı sıkıyor. Benim yerime kendinizi koyarak düşünüp cevap yazabilir misiniz? Örneğin ailesine hediye alirken, aileden birilerine para gönderirken, borç verirken ya da benim hoşuma gitmeyecek başka davranışlarını ben hep sonradan öğreniyorum ve bu benim ona karşı olan saygimi ve güvenimi ciddi anlamda sarsıyor. Benim nereye ne harcadigimi ne biriktirdigimi, kimlerle nerelere gittiğimi bilir. Ama benim onunla ilgili bilmediğim o kadar çok şey çıkıyor ki. Ben her defasında karşıma alıp konuşmaktan ve sonra tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok yoruldum. Vurdumduymaz mi olayım, sinir krizi mi geçireyim, anlayışla mi karsilayim, görmezden mi geleyim inanın bilemiyorum. Siz ne düşünür ne yaparsınız?
Aynı durum suan bizdede söz konusu.Artık bende şeffaf ve net olmıcam.Varsın hiç birşeyin sahibi olmayalım.Umrumda bile degil.Aptal yerine konmaktan iyidir.

Konu sahibi başta yazması gereken en önemli meseleyi atlamış. Ailesine, akrabalarına istediği yardımı yapan adam eşinin ailesi için harcayacaği 100 TL'lik harcamaya karışıyormuş. Ne kadar dürüst ve adil bir yaklaşım 😑
O zaman işler değişir tabiki. Siz yazınca baktım ben düşünerek harcıyorum borcunuz var demiş konu sahibi. Ben halimiz vaktimiz yerinde denilince borçsuz rahat bir hayat anlıyorum nebiliyim

Bizde bu sebepten sorun yaşıyoruz.Artık bende bu konuda şeffaf olmıcam.Evini nası geçindirir kime yetmeye çalışır kimleri yedirir içirir gezdirir kendisi bilir.Bana bakamayacağını ev geçindiremeyeceğinide yüzüme söylerse o an gereken yapılır.Yapacak birşey yok daha fazla enayi yerine konmayacağım.

İşte o bu süreçte mümkün değil. Çünkü ödenmesi gereken borçlar var. Derdim alması vermesini de geçti artık. İnsan yerine konulmadıgimi düşünüyorum ve bunlar evliliğe hiç yakismayan şeyler. Benim babam harcadığını aldığını verdiğini anneme söylerdi hep birine borç vereceği zaman ya da yardım edeceği zaman annemin rızasını alırdı mutlaka.
Rıza gerçekten cok önemli.rızasını almadan sizin rıskınızı sizden gizli başkalarına vererek kazandıkları paranın hayrını görmeye çalışıyorlar ama çok beklerler.

ve bunun karşılıklı olması gerekir değil mi? Benim aileme aldığım şeyin yanında alirken bile pazarlığını yaparken benim ona hiçbir şey soramamam haksızlık değil mi? Yedirdigine içirdiğine asla birşey demem iyi yapmışsınız afiyet olsun derim. Ama bana borcumuz var dikkatli harcamamiz lazım derken ben birçok hayalimi ertelerken onun bana soylemeden yaptığı harcamalar benim ruhumu yoruyor.
Pazarlığını yaptı derken

Yani bunu alırsan şunu yapamayız mı dedi

Aldığın bu kadar etmez mi dedi

Aynı ürünü başka yerde daha yığına buluruz mu dedi

Herkesin parayla ilişkisi aynı değil. Evet bizler bu durumu önemsenmemek olarak yorumluyoruz ama bazılarına göre bu durum çok normal. Benim eşim de böyleydi, cebinde 10 lira kalsa batardı, köyündeki çobana varana kadar düşünür para gönderirdi. Ben de ses etmezdim eğer borcumuz falan yoksa, ama baktım senelece çalışmışız ne altımızda araba var ne evimiz, ne kenarda köşede bin lira paramız. Evin mali idaresini üzerime aldım, maaşını aldığı gibi benim hesabıma gönderiyor şimdi. Hala ihtiyacı olan aile bireylerine yardım ediyoruz, edeceğiz de, ama ay sonu artan parayı fazlalık olarak görme lüksümüz olmadığını anladı. Dedim ya herkesin parayla ilişkisi bir değil. Para algısı da bir değil. Sizin asıl derdiniz para da değil zaten ben sizi de anlıyorum ama eşinizin sizi önemsemediğini düşünmüyorum, huyu bu, parayla ilişkisi bu. Ben derdimi eşime anlatabildim umarım siz de anlatabilirsiniz.

Konuyu kazıdıkça işin rengi değişiyor. Diğer yorumlarınızı okudum da sizin ailenize gelince hesap kitap yapılıyorsa ben durur o evliliği sorgularım. Çünkü haklarınız eşit değil, adaletsizlik var bu evlilikte.

Ya bırde herkes çocuğunu çoluğunu dusunmelı
Sankı para gokten yagıyır
Ben suan hamıleyım mesela
Ve dogumıznını sonrasına nasıl aktarırım dıye hesap yapıyorum
Müdürüm aradı haftaya ders alacak mısınız yoksa doğum ıznıne ayrılacak mısınız dedi
Bende aktarma düşünüyorum dedim evde hamıle hamile yatmak varken dersle ugrascm
Bu halde esım kafasına gore harcarsa tabı kızarım
Herkes once cekırdek aılesını düşünecek
Annesının telı yeğenlerin tabletı bunlar bitmez
Kımse açlıktan ölmüyor
Herks asgarî ucretle de olsa gecınıyor
Ben bazı kadınların nıye çalışmadığını yada atanmak ıcın uğraşmadığını anlıyorum
Çünkü erkekler 2maası görünce hop aıleme aktarayım derdınde
Herksın aılesı zor sartlarda yetıstırıyor
Erkekler düşüncesız net

Back
X