Eşimin bana kızdığı konu

Karşı tarafın kızması anormal ancak direkt para teklif edilmez, bence de ayıp.

Telefonun kendisi kirilsaydi ertesi gün alınıp hediye edilirdi , kapak kaybolmuş " bulamazsak telefonculardan yedek kapak ararız lütfen kusura bakmayın denir.

Direkt para teklif etmek bence de yanlış.

Eğer davet edilmisseniz bir yere sahte " ben oderimler " ciddi anlamda sinir bozucu.

Sonra tamam öde dense bu defa da " aa bak misafire ödetti diye laf söyleniyor .

Bunun yerine de tatlılar benden denilebilir.
 
ya ben de çok mahcup olurum bir yere davet edilmiş olsam bile, hesaba muhakkak ortak olmaya çalışırım.ama para teklif etmek pek hoş karşılanan bir şey değil ya.aslında biri sizi davet ediyorsa hesap ödemeye ısrar etmemek/bırak ben de yardım edeyim vs dememek bir görgü kuralıdır.ya da diyelim birinin bir şeyini kırdınız bozdunuz vs, eline/cebine sıkıştırır gibi para teklif etmek para uzatmak hiç hoş bir hareket değil.zorlamayın eşinizi öyle bırakın koca adamlar hesaplaşsın kendi arasında bir şey olursa.
 
O degil de misafirin pis mikroplu telefonunun cocugun elinde işi ne arka kapak cikacak kadar kac dakika oynadi ve arka kapak pirinc tanesi degil ki evde nasil bulunmadi o esnada anne niye izin verdi baskasinin telefonunun alinmasina ben bunları garip buldum ayrica eski model derken nokia 5110 mu telefon en eski telefon kaç bin acaba ?
 
Siz haklısınız tabiki. Benzer bir model de bende var. Bazen yaptıklarımı ya da söylediklerimi öyle farklı şekilde anlayabiliyor ve kavga çıkarabiliyor ki şaşırıp kalıyorum. Ben yoruldum cidden, böyle adamlarla uğraşmak zor.
 
Misafirin tepkisi ne saçma öyle..
Siz beni ne sanıyorsunuz dicek bi durum yok ortada
Sanki ahlaksız teklif yapmış gibi..
nezaketen bencede sorulması gerek böyle şeylerin

Aynı şeyi düşündüm. Ne biçim misafirlik bu :) cafede yabancı biri ile tanışsan aşağı yukarı zaten bu mertebede bir samimiyet kurar insan.
 
Sizde niyet iyi, yontem yanlis. "Adama para ver" cumlesi gercekten cok itici. Esinizde bu uslupla teklif ettiyse adam sinirlenebilir. Diger yasadiginiz olaydada yine tepkiyle karsilasmissiniz. Buda uslupta bir hata oldugunu gosterir.
Yoksa iyi niyetiniz,dusunceniz veya teklifleriniz yanlis degil.
Mesela misafir olunan bir yemekte " ben odeyeyim- birlikte odeyelim" ile " birlikte halledelim" arasinda bana gore daglar kadar fark var.
Burdaki olaydada esinizin kullandigi cumle onemli. Abi parasini vereyim yaptirin dediyse adam bozulmus olabilir. Benim anlayisima gore , abi musait oldugunda gidip yaptiralim veya biz bu gece evi tekrar arayalim bulamazsak haberleselim gibi cumleler daha kibar olur.
Ayrica cocuk yutmadi ya illaki biryerdedir. Siz bidaha bakin etrafa
 

sen haklısın, eşin sadece seni mahçup etmek istemiş erkek egosundan dolayı, bak benim dediğim doğru diye.
eşin cimri mi biraz acaba bu arada?
sana da bravo cidden, normalde biz kadınlar biraz tutumluyuzdur gereksiz masrafı sevmeyiz.
 
Bana da sizin tavrınız aşırı lüzumsuz geldi kendimi adamın yerine koyuyorum parayı almayacağımı bile bile teklif ediliyor yani kaç kişi alır o parayı bende sinir olurdum. Samimî olan kişi kapağı alır hediye eder. Para teklifi de neyin nesi. Eşinizi de çocuk gibi yönlendirmeyin yahu çok itici o da.
 
Siz doğru olani yapıyorsunuz
Eşiniz uydurmuş olabilir çok kızdı vs diye. Banada cimri gibi geldi
 
Aslında nazik davranmaya çalışırken bir parça kırıcı olmuşsunuz. Tabiri caizse "Kaş yapayım derken göz çıkarmak." olmuş sizinki.

Telefon kapağı bulunamayacak bir şey değildir. O anda internet üzerinden bile çaktırmadan satın alınıp hediye edebilirdiniz. Ne bileyim tutup 100 lira uzatıp "Kapak alırsın." demek pek nazik gelmedi bana.

Misafir olduğunuz yerde kasaya gitmek yerine sonrasında başka bir mekanda içecek ısmarlamak daha uygun bir davranış sanki.
 
Siz değil cevre anormal
 
Ben sizi normal buldum. Telefonun kapağını benim çocuğum kırsa kaybetse o an mahcubiyetten hemen para teklif ederdim. Bunda ayıp bişey olduğunu düşünmüyorum. Asıl görmezden gelsem ayıp olur.
Siz bu tür konularda eşinizin üstüne gitmeyin. Bir hassaslığı var anlamadım.
 
Eşinin sana doğruyu söylediğinden emin misin peki? Yani bişey teklif edilir ve teklifi alan kişi normal olarak teşekkür edip reddeder! Ama nedense eşinin arkadaşları kızıyo. Ben olsam eşime inanmam çünkü seni zorlamanla yapılan bi eylemden bahsediyorsun, o bunu yapmak istemediği için, bi daha yaptırma diye kendini suçlu hissetmeni sağlıyo .
 
Adab-ı muaşeret kurallarını bilmiyor bizim toplum. Nezaketen ödeme teklifini paran yoktur senin ben ödeyeyim gibi algılıyorlar ve kızıyorlar herhalde
 

Siz haklısınız da demek ki eşiniz o kadar hassas değil. Size kızması da yersiz. Siz doğru olanı söylemişsiniz...
 
Ben de arkadaşların tepkilerini anormal buluyorum. Ama eşim öyle emin ki nu teklifleri yapmanın ayıplığından ben kendimde suç aramaya başladım
Teklif etmeseniz hiçbir şey demediler derler insanların sağı solu belli olmaz
 
Aslinda siz 2 konudada haklisiniz.
Ama demek ki esiniz kendi ortamini daha iyi taniyor ve bi sebebi var biseyleri yapmamak icin. Ben olsam bidahakine bu kadar diretmem. Bilemezdiniz tabi bu 2 olay 2 farkli kisiyle yasandiigi icin insanlarin hassasligini.
Kizmak derken nasil kizdilar o 2 kisi onuda kestiremedim.
Adam kufur edip cekip gitti mi?
Yoksa "ayip ediyon amca oglu, lafi mi olur bi telefon kapinin" dedi.
Ve bu kocanizin size kizmasina kafimi? Oysaki bu kizmak degil.
Eger kocaniz boyle bi durumda size kiziyorsa abartiyordur. Yinede bu yoneltilmeyi sevmedigine isarettir, ben olsam dikkat ederim yarin bir gun herkesin yaninda bozmasin diye.
 
Konuda ki tek normal davranan sizsiniz. Diğerleri olayları abartmış.

Elbetteki nezaketen teklif edilir. Karşı taraf da nezaketen kabul etmez. Bunlar inceliktir. Sizlik bir durum yok, takmayın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…