Yani çok konuşmayı da sevmeyen birisi aslında. Ben şikayet edince halimizden böyle söyledi.
Eskisi gibi değiliz deyince, lafın gelişi aslında...
Siz olsanız kırılmaz mıydınız ?
Hiç değilse birşeyleri değiştirmeye çalışsaydık...
Mesela önceden ne istesem yapmaya çalışırdı.
Ocakta yıl dönümümüz var beğendiğim bir gümüş bir kolye istedim.
Hatta resmini gönderdim.
Sen böyle bir kadın değildin dedi :)
Sanki önemsemedi bile...
Canım 1 ay kadar önce facebook'ta bir reklam görerek
jiwsa diye bir oyun aldım. Böyle ilişki oyunu gibi birşey. Eşinle veya sevgilinle oynuyorsun. Denemeni tavsiye ederim.
İnsanlar farklı farklı. Bazıları için sevgi ve saygı çok önemli, benim için ise aşk olmazsa olmaz.
Fakat aşk da herşey gibi emek istiyor. Yani bir gün yemeğini eksik etmedim, ütüsüz fanila giydirmedim v.b emek
değil, duygu anlamında emek, duyguları canlı tutmak için de çabalamak gerekiyor bence.
Eşimle 4 yıl çıktık, 13 yıldır evliyiz, 2 çocuğumuz var. Neler neler yaşadık. (Mesela evliliğimizin 8. yılına kadar birbirimize deli gibi aşıktık, kedi köpek gibi kavga ederdik ama aşk her zaman vardı. Sonra, elimizde olmayan beklenmedik bir takım sebeplerle çok zor günler geçirdik. O zor günleri el ele atlatamadık. Birbirimize çok kırıldık. Birbirimizden uzaklaştık, soğuduk. Ben onun için yok gibiydim! Hasta oldum yüzüme bakmadı, günlerce parmağıma saçıma herhangi en ufak bir yerime bile dokunmadı, mecbur kalmadan konuşmadı. Ben de aynı şekilde tepki verdim. Günlerce aynı sofrada yemek bile yemedik. Hergün kavga, hergün kırıcı bir sürü konuşma vs vs. Tam 1 yıl böyle geçti. Nasıl olduğu çok uzun, onu sonra anlatırım

ama benim inadım sayesinde aşkı tekrar canlandırdık

.)
Biz öyle günleri bile telafi edebildiysek bence senin şu anda yaşadığın çok daha kolay telafi edilebilecek birşey.
Fakat ortak birşeyler yaşayamıyorsan, romantik ortamlara giremiyorsan, eskiden bulunduğun ortamlara giremiyorsan sadece kırılıp dır dır etmekle o aşk geri gelmiyor!
Bazen yaşayarak hatırlamak gerekiyor! Yaşayarak o duygular tekrar canlanıyor!

) Belki bahsettiğim oyun o duyguları canlandırmanıza yardım edebilir.
Yine monoton bir duruma geldiğimiz ve ben "hıııı birşeyleri değiştirmem lazım
" dediğim bir dönemde, (yaklaşık 1 ay önce) jiwsa reklamı gördüm ve aldım. Pahalı birşey değil zaten. İçinde bir sürü soru var, görevler var. O soruları birbirine soruyorsun, sorulara kurallara göre cevap veriyorsun. Yani nasıl anlatsam mesela diyorsun ki sence ben en çok kimin yanında huzurluyum. (ama bu soruya cevap olarak çocuğunu söyleyemiyorsun) veya diyorsun ki son 1 yıl içinde sırf beni mutlu etmek için vazgeçtiğin birşey var mı? Görevler daha daha enteresan ve insanı mutlu ediyor

. Şimdi burdan yazınca çok yavan gibi geliyor ama öyle değil. Çok düşündürücü, farketmeni sağlayan bir oyun. Sırf o oyun yüzünden biz şimdi eşimle 1 ay öncesine göre çooook daha yakın ve neşeliyiz.
Al oyunu, önce sen bi oku öğren, cevaplarını da hazırla

eşine de de ki, lütfen bir kere oynayalım de. Bu kadarcık hatrım yok mu sende de, ikna et.
Belki işe yaramaz, ama denemekle de bir şey kaybetmezsin... :)