Esimin bana yaptigi psikolojik siddet

Bir süredir işsizim. Eşim de bu durumdan şikayetçi. Aramız iyi iken sorun yok ama kavga ederken sen zaten napiyosun ki , ben meşgul insanım, bunu da yap yani diyerek beni aşağılıyor. Sen çalışmak istemiyosun, yatmayı seviyosun, bi kahvaltı bile hazirlamiyosun gibi bir sürü cümle....
Bu akşam aynısı tekrarlandı, dışarıdaydım eşimin gelmesine yakın eve geldin yemekleri koyuyorum, arabadan konu açıldı, pasta cilaya vermis. En az 300 tl. Ben de bana da sorsaydın keşke dedim. Vay efrndim parasini o veriyormus(!) Mesgul inşanmış , ben de evde oturuyorum ama sorumluluk sahibi olmasam sen işten gelmeye yakın eve gelmezdim dışarda olurdum dedim. Sabah çıkıp akşam gelirdim dedim. Ayrıca o parasını veriyorum dediği arabayı benim ve o çalıştıkları ile aldık, ancak şimdi çalışmıyorum diye gözünde kıymetsiz olduk.
Her tartışmada böyle gurur kırıcı davranıyor. Oturup konuşamıyoruz da , ilk gün küs durup ertesi günü hicbir şey olmamış gibi gelir konuşur. Iletişim de kuramıyoruz. Kapatıyor kendini. Erkekler kadinlari banka gibi görmekten ne zaman vazgeçecek? Elbette yine çalışacağım ama ondaki bu tavır beni evin içinde gereksiz hissettiriyor. Ayrıca birlikte iş arıyoruz yani. Ben bu adamla ne yapayım bilmiyorum. Şu an yine küsüz. Eminim yine konuyu açıp da konuşmayacağız. Ama bir kavgada aynı şeyleri yine duyacağım..... baskıdan yıldım. Evlendigime pisman olduğum zamanlar oluyor...
kadınlar, kendi kendilerini bu duruma getirdiler, ev hanımlığını aşağılayan bir gurup varya, işte onlar...

kadınlar, kendi kendilerini bu duruma getirdiler, ev hanımlığını aşağılayan bir gurup varya, işte onlar...
Asla aşağılamıyorum. Önemli olan eşine iyi günde kötü günde destek olmak. Bu destek sadece maddi anlamda değil. Ancak erkekler böyle değil... En azından benim eşim .

Asla aşağılamıyorum. Önemli olan eşine iyi günde kötü günde destek olmak. Bu destek sadece maddi anlamda değil. Ancak erkekler böyle değil... En azından benim eşim .
kadınlar çalışcaz çalışcaz diye tutturmuyorlarmı...al işte, çalışmayıncada bunlar başa geliyor, merak etme günümüzde çoğu erkek bu şekilde beklenti içinde, hatta kaynanalar bile çalışan gelin olsun diyor...kadın asgari ücret alıyor, aldığı süsüne püsüne, giyimine, kreş yada bakıcıya gidiyor, elde var sıfır...

Bir süredir işsizim. Eşim de bu durumdan şikayetçi. Aramız iyi iken sorun yok ama kavga ederken sen zaten napiyosun ki , ben meşgul insanım, bunu da yap yani diyerek beni aşağılıyor. Sen çalışmak istemiyosun, yatmayı seviyosun, bi kahvaltı bile hazirlamiyosun gibi bir sürü cümle....
Bu akşam aynısı tekrarlandı, dışarıdaydım eşimin gelmesine yakın eve geldin yemekleri koyuyorum, arabadan konu açıldı, pasta cilaya vermis. En az 300 tl. Ben de bana da sorsaydın keşke dedim. Vay efrndim parasini o veriyormus(!) Mesgul inşanmış , ben de evde oturuyorum ama sorumluluk sahibi olmasam sen işten gelmeye yakın eve gelmezdim dışarda olurdum dedim. Sabah çıkıp akşam gelirdim dedim. Ayrıca o parasını veriyorum dediği arabayı benim ve o çalıştıkları ile aldık, ancak şimdi çalışmıyorum diye gözünde kıymetsiz olduk.
Her tartışmada böyle gurur kırıcı davranıyor. Oturup konuşamıyoruz da , ilk gün küs durup ertesi günü hicbir şey olmamış gibi gelir konuşur. Iletişim de kuramıyoruz. Kapatıyor kendini. Erkekler kadinlari banka gibi görmekten ne zaman vazgeçecek? Elbette yine çalışacağım ama ondaki bu tavır beni evin içinde gereksiz hissettiriyor. Ayrıca birlikte iş arıyoruz yani. Ben bu adamla ne yapayım bilmiyorum. Şu an yine küsüz. Eminim yine konuyu açıp da konuşmayacağız. Ama bir kavgada aynı şeyleri yine duyacağım..... baskıdan yıldım. Evlendigime pisman olduğum zamanlar oluyor...
Siz çalışırken nasıldı eşinizin davranışları?

Haketmek mi?
Onun da açıklaması var, ancak sizin gibi kadınların aciklamasi yok maalesef. Fiziksel ve psikolojik şiddeti kimse hicbir canlı haketmez.
Boyle koca ve kayinvalide olsa birak ikinciyi birinciyi bile yapmazdim!

Bu kafadaki erkeğe söylenecek tek cümle "evi geçindirmek senin görevin paşam, aynen böyle sen getireceksin ben yiyeceğim. Evi ben geçindiricem, tertip düzen bende, cocuklar bende. O zaman seni ne yapayım" deyiverin Anneside hep çalışmıs mı merak ettim. Olmadı bunu vurgulayın ona. "Annende çalişmadığı için ömrü boyunca hiç bir işe yaramadı mi yani?" diye

Siz sinip ah vah kırildım derseniz daha çok belaltı vurur. Herkes yerini bilsin.

Ben de 4 senedir işsizim.

Yoldan geçen kedi bana baksa kesin işsizim diye bakıyodur diye paranoya yaptım ben.

Bana da bunlar dense ben de çok kırılırım
Cok haklısın. Işsiz olmak yeterince üzüyor. Bi de böyle denilince hepten çıldırıyor insan.

Kendisine hiç sordun mu??

" bu tavrının nedeni nedir diye?

Insan sevmediğini yük olarak görür. Sen beni yük görüyorsun.

Insan ailesi için yaptıklarıni hesaplamaz. Saymaz
Ama sen beni hesapliyorsun.

Eger kabullenemedigin seyler varsa açıkça söyle. Ben de ona göre yolumu çizeyim "

Aynen böyle konuş eşinle.bak bakalim ne diyor.

Ben de 4 senedir işsizim.

Yoldan geçen kedi bana baksa kesin işsizim diye bakıyodur diye paranoya yaptım ben.

Bana da bunlar dense ben de çok kırılırım
Cok haklısın. Işsiz olmak yeterince üzüyor. Bi de böyle denilince hepten çıldırıyor insan.

Kendisine hiç sordun mu??

" bu tavrının nedeni nedir diye?

Insan sevmediğini yük olarak görür. Sen beni yük görüyorsun.

Insan ailesi için yaptıklarıni hesaplamaz. Saymaz
Ama sen beni hesapliyorsun.

Eger kabullenemedigin seyler varsa açıkça söyle. Ben de ona göre yolumu çizeyim "

Aynen böyle konuş eşinle.bak bakalim ne diyor.
Sizinde mi esiniz boyle?

Şuan çalışıyorum ama bir gün işsiz kalırsam diye o kadar korkuyorum ki böyle konular okudukça
4 senedir işsizim
Çok ağladım. Cok kapılardan döndüm
Cok deda balkondan atlayayım diye düşündüm.

En büyük destekçim eşimdi. Halen daha öyledir. Çalışma bence keyfine bak diyor her zaman. Temizliğin çoğunu o yapıyor. Yemek yapmazsam hiç sesi çıkmıyor. Olsun benim de dürüm yiyesim vardı diyor.

Kredi kartını ban verdi. Onu kullanıyorum. Harcamamin hesabını vermem
Ne istersem alırım.

Ama işim olsaydı,en azından 1 senecik çalışsaydım... gözüm açık öleceğim. Bundan eminim.

Back
X