• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin baskısı

elvandogancan

Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
101
20
13
35
kızlar merhaba

Eşim yüzünden kendimi acayip ezik hissediyorum. Ailesinin yanında düşüncelerimi söylememi istemiyor hiç kendisine bunu söyleyince de inkar ediyor. Baskılaya baskılaya beni bende artık birşey diyemez oldum. Biz geçen kış 100 bin TL’ye araç almıştık eşimde artık satmak istiyor. Parasınıda eşimle yarı yarıya ödemiştik.
Ama kayınvalideme göre oğlusumun arabası ve bizim araba der:)
Neyse akşam satacağım daha uygun bişey alıcam dedi. Bende aaa falan dedim. Sonra görümcem dedi ki sana satsın yenge dedi. Bende ben aldım nereye bana satıyor dedm. Arkadaşlar falan vardı. Eşim hemen aman elvan a bişey söyleme aman aman dedi. Bir sinir oldum ki sormayın bu aralar iyice sinirime gidyor eşim bilmiyorum neden böyle çünkü hiç bir akşam yalnız kalmıyoruz ondan mı bilmem. Benim öyle demem de bişey var mı sizce iyice takıntılı oldum eşim yüzünden

Görümce patavatsızlığı canım, takılma eşinle başbaşa konuşamamışsınız ondandır.
Yalnız kaldığınızda güzelce konuş anlayacaktır umarım.

Sana satsin derken :KK57:
Zaten esinizin olan şey sizin değil midir
Hayır hukuken bile böyle
Evlilik de edinilen mal ortaktir diye
Gorumceniz bi tuaf

Sana satsin derken :KK57:
Zaten esinizin olan şey sizin değil midir
Hayır hukuken bile böyle
Evlilik de edinilen mal ortaktir diye
Gorumceniz bi tuaf
Aynen öyle eşimde bana kızdı niye öyle dedin diye :/ tuhaf malesef bekar ve aynı yaşıtız abisine aşırı düşkün

Şaka ile demiştir belki. Gülüp geçin siz de.. Herşeye kafa takarsaniz nasıl mutlu olacaksınız? Çok büyütülecek birşey yok bence

Şu bdv de daha neler göreceğim ... koca ,karısına araba satacak ,görümceye bak sen ... keşke maddi konulara 3. Kişileri karistirmiyoruz diyip sustursaydin. . Ayrıca emeğinin üzerine yatılmasına izin verme ..madem daha ucuz bir araç alınacak ,ödediğin parayı al ve bankaya yatır ..

İnan’ın yoruldum her şeye alınıyor böyle olduğunu bilseydim asla evlenmezdim
Olan olmuş artık ya huyuna alışacaksınız ya da karşınıza alıp konuşacaksınız aslında evliliğin alışma aşaması bu galiba zamanla her şey yerine oturur diye düşünüyorum bilemedim ben de

kızlar merhaba

Eşim yüzünden kendimi acayip ezik hissediyorum. Ailesinin yanında düşüncelerimi söylememi istemiyor hiç kendisine bunu söyleyince de inkar ediyor. Baskılaya baskılaya beni bende artık birşey diyemez oldum. Biz geçen kış 100 bin TL’ye araç almıştık eşimde artık satmak istiyor. Parasınıda eşimle yarı yarıya ödemiştik.
Ama kayınvalideme göre oğlusumun arabası ve bizim araba der:)
Neyse akşam satacağım daha uygun bişey alıcam dedi. Bende aaa falan dedim. Sonra görümcem dedi ki sana satsın yenge dedi. Bende ben aldım nereye bana satıyor dedm. Arkadaşlar falan vardı. Eşim hemen aman elvan a bişey söyleme aman aman dedi. Bir sinir oldum ki sormayın bu aralar iyice sinirime gidyor eşim bilmiyorum neden böyle çünkü hiç bir akşam yalnız kalmıyoruz ondan mı bilmem. Benim öyle demem de bişey var mı sizce iyice takıntılı oldum eşim yüzünden
Aaa ben kendi sorunumu büyütüyordum eşim arkamda durmuyor diye ama daha birkere bile ailesine kötülemez bazen susmak zorunda kalıyor saygidanmidir nedir bilemiyorum. Gorumcenede acayip ayar oldum onun ne haddine sana laf sokmak. Bı sıkıntısımi var seninle ? Bu arada kocanla Aran nasıl canm ailesinin doldurusuna çok gelirmi?

Satacağım-alacağım.. Ne kadar bencilce. Sizin fikrinizi sormadan sizinle oturup konuşmadan bu kararı nasıl alabiliyor ?
Hadi geçtim başkaları nasıl hadsiz bi şekild e sana satsın diyebiliyor ? Evlilikte herşey ortak değil midir ?
Iyi demissiniz. Kendinizi ezdirmeyin.

Eşiniz ile konuşun henüz birlikte konusmadiginiz karara bağlamadiginiz konuları 3.kisilerin yanında açmasın.Biz de sık yaşadık böyle problemleri.Kayinvalidem cocuguma aldigimiz her esyaya "babasi aldı" derdi.Hatta kaynım benim yanımda "anamnez calismasada olur,çocuğun kreşi,gezmesi,giyimi zaten maaş dan hicbirsey kalmıyordur " dedi.Esim ne diyecek diye bekledim.Esim"aynen" dedi abisine.Ben maasimin 3/4 unu esime veriyordum.Ayirdigim parayla tum kisisel ihtiyaclarimi karsiliyordum
Evimize dönünce açtım ağzımı yumdum gözümü."Madem benim ekonomik olarak eve hiçbir katkım yok,artık maaşımı kendime ayiricam,abin göndersin sana her ay "dedim.Dort yıldır ailesi bu yönde ki sacmalamalarina son verdiler.

Ne saçma salak bir şakaymış o
Sanki yabancısın ne demek o
Bu aileye bir kuruşun hesabını yap seni ayrı görüyorlar araç satılırsa al koy paranı hesabına

Benim esimde ilk basta baski yapiyordu "ailemin yaninda neden öyle dedin ya yanlis anlarlarsa" "onlar seni daha tam tanimiyor bilemezler ne anlamda söyledigini"
3-4 defa yapti böyle bende cevabimi verdim " simdi yapmicamda nezaman yapicam? Ben böyleyim biluyirsun ve böyle evlendin benimle. Ailenin benim bu tür konusmalarimla sorunu varsa gelsinler direk benimle muhatap olup bana sorsunlar ne demek istedigimi. Ben ben olamiyorsam ozaman hicbirzaman takiyamazlar"

Bunu söyledikten sonra karismadi bidaha ve ben söyliceminde sakayla karisik söylüyorum yinede icimde tutmuyorum.

Back
X