Eşimin bekar kardeşi yanımızda kalıyor

Hayretim şaştı valla ne demek kaynım bende kalacak siz nasıl kabullendiniz bunu anlamıyorum bi de eşiniz kardeşine sizin için karı lafına mı bakıcam demiş bu ne çirkin bi kelimedir yaa ne kadar onur kırıcı sizin yerinizde olsam 1 sn durmam giderim bakalım ben yokken ne yapacak arayıp özür dileyip sizi geri getirmeye mi çalışcak yoksa boşanmak mı isticek bence bu çok önemli gerçi daha 20 günlük bebeğiniz var kolay olmayacak..

Allah yardımcın olsun,kolay bı durum degıl.Bazen ınsan kendı kardesıne tahammul edemezken........Fıkırlerımızı sordun,bız de soyledık fakat degısen hıc bısıy yok..Kusura bakma ama olaya bu kadar korkak yaklasma.Gercı burdan demesı kolay...Bılemıyorum ben olsam tahammul edemezdım ne bıleyım yemegı bulasıgı gectım de elın herıfının camasırlarını yıkamak....Insallah hersey dıledıgın gıbı olur bu arada o adamlar evlenmeden sızın evden cıkmazlar,onlar ıstede senın esının abısı gondermez

Bu ciftin 1 bebekleri var bu bebegi leylekler getirmedigine göre o koskoca adam varken zaten bu is olmus

tutmaz bu plan

Bak guzelce yazmis kendinden ornek vermissin sonra saldiriya gecmissin!
empati yapamiyorsun orasi belli
magdur bir insandan bahsetmiyoruz
anlamiyormusun?
iki senedir beraber yasiyor kayniyla
kayni para kazaniyor maas aliyor isyerleri var!
ustelik 27 yasinda kocaman adam!
anlamak zormu?
diyelim kaynim lise caginda annesi yok babasi baskasiyla evlendi
bakarim!
diyelim kaynim hasta bakacak kimse yok bakarim!
diyelim kaynim bir ay 3 ay hadi dar catlasin 6 ay
durumunu duzeltene kadar bizde kalacak bakarim!
nikah duser dusmez terbiyesiyle oturdugu muddetce bakarim kardesim gibi
ama 27 yasinda kocaman adama 2 sene bakmak zorundami gelin?
neden saldiriiyorsunki?
senin kardesin kac yasinda? eger yirmi yasini gecmis ve calismiyorsa 9 aydan beri
ve saglik sorunu yoksa ve hala enistesinden harclik aliyorsa
kusura bakma ama kusur senin kardesinde
bencede kocani ôp basina koy o zaman

can sıkıcı bir durum
mecburmusun canım ne rahat hareket edebilirsin ne birşey
bence boşanmakla en iyisini yaparsın
anladıgım kadarıyla eşindede iş yok
ALLAH yardımcın olsun
cokta yüzsüzlermiş
tabi herşey beleş neden kira parası vs. versinlerki
alttaki eltin ne düşünüyor?
oda bıkmıstır yazık
ah bu kocalarr

sibelcim sana bir örnek vereyim: ananem ilk evlendiklerinde dedemle adanada oturmaya başlamışlar mersinden gelin gitmiş ki sene 1950ler. ama kaynı evli olduğu halde her akşam yemeğe iş çıkışı gelirmiş ve akşam içermiş ananemlerin evinde. ananem de 3 ay sabretmiş ve yeni evlilermiş ki babasıgile hiçbir şey dememiş bir gün geldiklerinde içki içeceklerinde şişeyi almış duvara çarpmış yaş vardır 23. dedem de 30. ertesi gün ananemin babası gelmiş(tabii ananem telefon açmış) o zaman at arabaları var eşya az. babası gelmiş bir güzel eşyaları toplamış hazırlanmışlar geri dönüyorlar o sıra dedem gelmiş tabi o zaman 30 yaşında. ananemin babası da bu böyle gitmez ben kızımı böyle yaşatmam sen de geliyorsan mersine gel orda iş bulursun demiş. o olmuş toplanıp gitmişler. yani bu kadar kolay olmadı tabi ben kısadan anlatıyorum tabii devir de farklı ama anlatmak istediğim babana haber ver. bunlar belli kadını insan yerine koymuyor. kendi aileleri önemli madem sen de bir ailen olduğunu hatırlat. ailenin gücünü kullan derim. arkadaşlar haklı olarak ailenin devamlılığını savunuyorlar. ama böyle de gitmez. cesaret göster ailene durumunu ciddi ciddi bahset. baban konuşsun. madem kayın araya karışıyor madem adamın anası babası keyiflerini sürüyor biraz keyifleri bozulsun. belli bi yaşa gelmiş işsiz erkek çocuğunu aileler barındırmak istemiyor galiba. başlarından atmak başkalarına yük etmek rahatlarına mı geliyor?

Aman neler olmuş ortalık karışmış. Bana saldırmasından korkuyorum ama Ladybugg'ın kadın olduğunu sanmıyorum, bir kadın yazamaz bunları.
Ladybugg, arkadaşlar anlatmış ama değişmemiş fikirlerin, senin durumunla sibelinki farklı.
Birincisi bir evde sürekli bir misafir olması kadını daha çok yorar, erkek zaten çalışıyor evde birinin olmasından belki rahatsız olabilir ama kadın kadar değil.
Ayrıca kendi kardeşinle kıyaslama, kardeşin henüz para kazanamıyor, başka kimsesi yok ama sibelin iki kaynı var biri onda kalıyor diğeri eltisinde, bunlar ikisi pekala küçük bir ev tutabilir, anneleri de başlarına gelebilir.
Ayrıca senin kardeşin seni yormak, üzmek istemez, anlayışlı davranır sibelin kaynı öyle değil.
Daha ne diyeyim, benimle yaşıt görümcem 6 ay bende kaldı, uyandığı halde bir sabah kahvaltı hazırlamadı, ben çıkarken kalkıp kahvaltı hazırlamaya başlıyordu, bu arada çalışıyorum, akşam geliyorum birşey yok, ben yapıyordum, benim liseye giden erkek kardeşim daha 16 yaşında karne tatilinde 15 gün kaldı, ilk gün abla kahvaltı ne hazırlıyım dedi, yok kardeşim ben yaparım sen yat dedim. Çocuk geç yattığı için kalkamıyordu, abla sana kahvaltı hazırlamak istiyorum uyanamıyorum diyordu. Ben de canım demen yeter diyordum. Akşam geliyordum bakıyordum kendince birşeyler hazırlamış. Kardeşlik çok farklı, sibelin kaynının benim görümcemden farkı yok.
Bu arada niye agresifleşiyorsunuz anlamadım, herkesin fikri kendine, sibel neyi isterse onu yapar.

Canım bu düşünceyle çok üzülürsün, çünkü ben de aynı senin gibi düşünüyordum anladım ki herkesin kardeşi kendine. Böyle yaparsan hep kaybedersin. Bunları yazıyorum diye katı biri olarak görme, benim eşimin kardeşlerine yaptığımı onlar birbirine yapmamıştır. Bu bana kahvaltı hazırlamayan kızkardeşi kıyafet alacak, abisiyle kavgalı, annesinden istemiş vermemiş, gidip beraber aldık, ben ödedim. Aynı kıza yanımda kalırken kıyafet, saat, cep telefonu vs aldım, bir kez şunu yap demedim, dışarda yemek yerdik ben öderdim, kız geldi iki ay sonra bulaşıkları hergün ben yıkıyorum demeye başladı, ki öyle birşey yok ben yıkamazsam yıkanmaz, bazen ertesi gün yıkardım, haftasonu hep ben yıkardım, en fazla haftada 2-3 kez ona kalmıştır. Ki hergün evdeydi, ben çalışıyordum. Herneyse bir insan ancak bu kadar nankör olabilir, sürekli kavga çıkardı. O yüzden iyi niyet her zaman işe yaramıyor hatta hiçbir zaman.
Ayrıca eşin için kardeşin çok problem değildir merak etme, belki rahat davranamaz ama o bütün gün işte, eve geliyor misafirin olup olmaması onun için önemli değil. Ayrıca herkes nasıl davranıyorsa karşılığını görür, senin kardeşin eşine karşı saygılıysa, ona yük olmuyorsa, Sibelin kaynıyla kıyaslayamazsın.

Katılıyorum.

boşanmak ne demek ? kimse için eşinle aranı bozma bence senin problemini okurken kendi yaşadıklarımı tekrar yaşadım bire bir aynı yaşadıklarımız bir arkadaşım ya da eşim okusa ben yazdım zanneder o kadar yani :) sen eşinle iyi ol her durumda gerekirse kaynınla konuş tersle boşanmayı düşünme herkesle kötü ol ama eşinle asla nasıl olsa anlayacak bir gün seni. o ev sana ve eşine ait sen böyle düşün başkalarını yabancı gör ve öyle davran zamanla yoluna girer her şey istediğin gibi olur. sabırlı ol ve akıllıca davran öfkeyle kalkan zararla oturur. sen ne kadar boşanmaktan bahsedersen eşin sana o kadar yabancılaşır. kardeşini daha çok benimser.

memleketlerindeler onlarda 5 ay boyunca eltimde kaldılar zaten kışın gelirler baharda giderler

ne sorumsuz anne babalar. büyükler böyle anlayışsız bilinçsiz olunca çocukları da onlar gibi olmuş. aynı benim kayınvalidem.kaynım 2 sene bizde kaldı evliliğimin ilk 2 senesi mahvoldu. şimdi ayrı eve çıktı( 2 senelik çabalarım sonucu) evden kaynını kovan kötü gelin pozisyonunda oldum. olsun ben eşimle iyi olayım da kim ne düşünürse düşünsün. cahil düşüncesiz insanlar bak sinirlerim bozuldu walla

Ay sibel kaynın ne kadar gıcık bi insan, insan utanır be, ne kadar yüzsüz, bari bir an önce evlensede öyle kurtulsanız. Ya da eşinle birbirinize biraz zaman tanıyın, ayrı durun boşanmayın, evliliğinizi bi gözden geçirin. Eşin resmen arada kalıyor, napacağını şaşırmış durumda. Allah kolaylık versin.

her şeyden önce çok pişkin bi kaynınız varmış :26: yüzsüz şey
Allah yardımcın olsun.. evli falan değilim pek tavsiye veremeyeceğim ama tavrını koyma zamanın çooooktan gelmiş de geçiyor bile....

günaydın kızlar

eşimle konuştuk o sözleri sinirliyken söylemiş bu konuda çok üstüme geliyorsun falan filan dedi
ama aramız genede mesafeli hem birbirimize karşı hemde her ikimiz birbirimizin ailesine karşı

paylaşayım dedim sizle

Peki sonuç ne? Yani yollayacak mı kardeşini?
Ayrıca senin ailene karşı niçin mesafeli?

Sureklı takıp edıyorum aklımda ve duamdasın,umarım hersey gonlunce olur......

araba alıp kartları ödeyince yollayacakmış ancak
ailemle neden mesafelei benim ailem evlendiğimizden beri hep bizim için koşturdu kendi ailesi bile onun için benim ailemin yaptıgının yarısını bile yapmamıştır ben doguma giderken annemde vardı arabada
((((dogumdan bi gün önce sancılarım vardı akşama mangal yaktı eşim ve ailesi ben evime uzanmaya cıkacaktım hamile arkadaşta vardı biz yukarı çıkıyoz dediğimde kayınlarımızın ikisi birden cıktı
biri maç izlemeye biri kagıt oynamaya bende sinirlendim tüm agrım gtti benim ki gece boyunca agladım zaten kendi dr özeldi dogum pahalıydı oda sezaryan normal olmaz agrısı falan yok bebek inmemiş dedi öyle diyince eşimde ssk anlaşmalı başka özel hastaneye götürdü tabi ben yolda giderken aglamaya başladım sinirlerim boşaldı hep sizin yüzünüzden bi rahat vermiyorsunuz akşam ne diye hepsi hurra yukarı cıktı insan bi düşünür bu hamile falan dedim pc için geliyolar gece yarılarına kadar oturuyorlar ev degil tımarhane dedim )))))
bu olay üstüne annemde tutun ayrı bi ev bu nereye kadar 3 ay dediniz 2 sene oldu benim kızım o evde sinir hastası oldu bu ne biçim iştir böyle dedi
eşim olacak adamda ne sizin söyledikleriniz ne benim ailemin söyledikleri umrumda olmaz siz karışamazsınız sizin söylediklerinizi umursamıyorum biz sadece sibelle konuşuruz bu konuyu dedi

bende tamam ozaman ben istemiyorum hemen tut ayrı evi dedim böyle tartışıldı bunun yüzünden beyfendi benim aileme tavırlı

bu beni çok fazla etkiliyo zaten annem ben okadar iyilik ettim kendi annesinin göstermedigi sevgiyi gösterdim bana damatlık yaptı hiç oğlumuzmuş gibi davranmadı bu konuşulanlardan sonra benim için bitmiştir diyor babamda aynısı söylüyor

Annenler o kadar haklılar ki...
Kimse olsa bu tepkiyi gösterirdi.
Benim kızıma sana yapılan yapılsa neler neler yapardım.
Canım dua et ki ailen arkanda.
Ne aileler var...

umarım eşin sözünü tutar sibelciğim
umarım bu bir oyalama taktiği değildir
yani 3. şahıslar için yuvan yıkılsın istemiyorum ama ne kadar sıkıntıda olduğunu da çok iyi biliyorum
daha önce bende yazdım 2,5 sene bende oturdum kaynımla
gerçi hoş benimki bu kadar arsız pişkin biri değildi.birde anne baba olmayınca mecburen oturduk ama yine de olmuyor canım yaa
umarım eşin azıcık vicdana gelir aklını kullanırda kardeşine ayrı ev açtırır

öyle bi noktaya gelmişiz ki eşimle her lafımızdan kavga cıkıyor tartışma çıkıyor
konuşmasan ayrı bi dert konuşsan daha ayrı

eşiniz hem suçlu hem güçlü ama bu sefer de sözünde durmaz,sanmam oyalıyor hep gerçekten sözünün eri olsa kaynınız 2 sene durmazdı yanınızda.3 ay denildiyse 3 ay sonra postalanırdı ama nerdeeee yok araba alacakmış yok kart ödenecekmiş bi 2 sene daha geçer böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…