esimin benden vekâlet talebi

şuan guzelce tartistik zaten. cunku bu sefer kayinvalidem aklina girmis. ev icin altin mi satilirmis. satmayin demis. benimkide kuzu gibi tamma demis.sinriden boğulucam
E sizin eşiniz ana kuzusu. Hala anne baba buyruğunun altından çıkamamış. Daha çok sıkıntı çekersiniz

Ordan oraya gitme gibi bsy söz konusu değil kendi evimizi babam annemin üzerine yaptı resim verdi vesikalik imza atti geldi bu kadar

Simdi ben de vekalete sınır koydurun sadece satin alma diye yazacaktim ama kendiniz de evi alabilirsiniz.
Şayet esinizin sizi olumsuz anlamda somurmesinden cekinceniz varsa altinlarin fotografini ceker bozdurduktan sonra da karşılığında aldiginiz para icin makbuz kestirirsiniz, tabii ki evlilik birligi icerisinde aldigini icin esinizin de kanunen hakki var. Ama ileride oluşabilecek olumsuzluklara karsi da elinizde odeme makbuzunuz olursa altinlarin karşılığı oldugu kanitlanabilir.

Tapu senin üzerinde olsa eşinde hak sahibi olur evden. Ama vekalet verirsen eşine tapu seninde olsa eşin istediği gibi satar senden habersiz. Vekalet vermek demek kişinin tüm yetkilerini elinden almak demek
Vekalet tum yetkiyi direkt icermez noterde vekaletin içeriği soruluyor
Mesela benim kardesimde tam vekaletim var istese herseyi yapabilir :) ama bizim ailede para muhabbeti pek yapilmadigi icin ben sakınca görmedim
Konu sahibinin olayinda bir art niyet var kayinaile tarafından

Vekalet falan verme. Çok saçma bir bahane ile seni götürmek istemiyorlar.
Mantıklı bir sebep olsa hadi tamam.

Tam vekalet diye bir şey yok... Banka vekaleti misal 4 5 sayfadır kredi kartı alma hesap açma falan filan yazar, araba alma ev alma gibi bir vekaletler bir sayfa ama orada işlem yapılacak devlet dairesi yazmasın kabul olmaz. Örnek ev alabilir yazarsın ama ipotekli ev alma yazmazsan kredili ev alamaz. Veya tüm tapu dairelerinde yazmazsan tapuda işlem olmaz... Babanın vekalet talebi çok masumane, satınalma yetkisi verip süre koyulur ise hiç mahsuru yok ben vereyim bana alsınlar )))

Hanimlar bu vekalet verilen kişi istedigi gibi alim satım yapamaz mi benim adıma mesela .. benim rizam olmadan

Söylenecek her şey söylenmiş.
Kendi işinizi kendiniz görün yok illa onların dedikleri olacak diyorsanız, vekalet süreli ve sadece satınalma yetkisi verin.
Parayı her şeyi verdikten sonra vekaleti kullanmaz kendi üstüne de yapabilirler buna dikkat edin. Parayı kendi adınıza banka hesabınızdan gönderip ödeyin.
Bence yaş iş.

Edit : son mesajlara istinaden kocana güvenme.
Anne babasının sözünden çıkamayan adam ne sizin hakkınızı düşünür, ne icraate geçer.
Vekalet gözünü boyama.
Evi kendi üstlerine yapacaklar. Sen ters yapınca ev almaktan vazgeçildi.
Asla iyi niyetli değiller

Son düzenleme:
Karı koca birbirinden habersiz ev mi satacak bu neyin korkusu, ne garip evlilikler yaşıyorsunuz.
Ev benim üstüme olsun ilerde rahat hareket edeyim derken planınız ne anlamadım?

Hanimlar bu vekalet verilen kişi istedigi gibi alim satım yapamaz mi benim adıma mesela .. benim rizam olmadan
Yetki sınırı yoksa, kapsamında alım satım ipotek vs ne varsa yapar.
Vekalet zaten sizin namınıza işlem yapmaktır.
Yani vekalet verdiğiniz kişinin yaptığı her şeyi siz kendi rızanızla yapmışsınız gibi düşünün.
Vekalet çok tehlikelidir.
Her zaman süreli ve kapsam kısıtı olmalıdır.

Demekki bu kadıncağız a bi numara dönüyor diyebilir miyiz.

Küçüklüğümden beri annemin “sakın biz ölünce kimseye vekalet verme kocan birsey getirirse imzalama hakkımı helal etmem sütümü helal etmem kemiklerim sızlar seni reddederim” gibi sözleriyle büyüdüm iyikide öyle büyümüşüm değil imza vekalet şu devirde birine gğnahımı bile vermem babaya bile güven yok
Ayrıca kayınpedere ne ya moruk

Yani tam vekalet yazdim şöyle alim satim gibi islemlerde kullanilabilir bir vekaletname
Yani kardeşim art niyetli olsa üzerimdeki herşeyi kendi imzasiyla alabilir ama bizim aramizdaki güven ve iletisim sebebiyle böyle bir sey yapmayacağını biliyorum.
Kredi olaylari yok bizde. Mesela bir konuda eksik bilgi vermişiz daha doğrusu yazdirmayi unutmusuz, bir yerden para cekmemiz lazim beni bekliyorlar alabilmek için :) dediginiz gibi tam vekalet yok da ben alim satim ikisi de var anlaminda yazmistim yanlış ifade etmis olabilirim.

Demekki bu kadıncağız a bi numara dönüyor diyebilir miyiz.
Vekalet bizzat gidemeyeceğin, işlem yaparken orada bulunamayacağın zamanlarda verilir mantıken.
Fakat konu sahibinin böyle bir durumu yok.
Bu nedenle bir kuşku yaratıyor öncelikle.
Vekalet verse bile kayınpeder vekaleti kullanmayıp evi üstüne yapabilir.
Konu sahibi ben yapacağım deyince eşi, annesinin lafıyla ev alınmaktan vazgeçti.
Şahsen bu durum böyle sürdürülürse kocası ve kayın ailesi el birliği ile mal kaçırma yoluna gidiyor derim.
Boşanma durumunda konu sahibi kayınpederin üzerindeki evden hak iddia edemez.
Kesin niyetin ne olduğunu en iyi konu sahibi hisseder.

Evlilikte alınan bütün mallar ortaktır. Örneğin bir masa da alsanız ikinizin oluyor. Ayrıca eşiniz dediğiniz kişiye bu kadar güvensizliğiniz niye?

Katakulle yapıp kayınbaba üstüne alınacak yeme bunları sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…