E sizin eşiniz ana kuzusu. Hala anne baba buyruğunun altından çıkamamış. Daha çok sıkıntı çekersinizşuan guzelce tartistik zaten. cunku bu sefer kayinvalidem aklina girmis. ev icin altin mi satilirmis. satmayin demis. benimkide kuzu gibi tamma demis.sinriden boğulucam
Ordan oraya gitme gibi bsy söz konusu değil kendi evimizi babam annemin üzerine yaptı resim verdi vesikalik imza atti geldi bu kadarmerhabalr
Kendi altınlarım ile ev almaya karar verdik. ev üzerime olacak. Kayınbabam benim tapu icin ordan oraya gitmeme gerek görmemis ve esime benden vekâlet alip yapmami söylemis. Esim bunu sadece ben gitmiyeyim diye oldugu söyliyo. tapusu yine senin ustine bi farki yok diyo ama ben pek anlamiyorim bu konuslardan. yani sadece notere gidip imza atilmiyo mu. neden ordan oraya gidilsin ki. vede cidden tapuda bi sıkıntı olmaz demi. yani bana sormada. veya ben ona sormadan satamama gibi. yani ben sadece bana ait olsun ve ilerde özgurce istedigimi yapmak istiyorum. Bilgisi olan yardımcın olabilir mi
Vekalet tum yetkiyi direkt icermez noterde vekaletin içeriği soruluyorTapu senin üzerinde olsa eşinde hak sahibi olur evden. Ama vekalet verirsen eşine tapu seninde olsa eşin istediği gibi satar senden habersiz. Vekalet vermek demek kişinin tüm yetkilerini elinden almak demek
Tam vekalet diye bir şey yok... Banka vekaleti misal 4 5 sayfadır kredi kartı alma hesap açma falan filan yazar, araba alma ev alma gibi bir vekaletler bir sayfa ama orada işlem yapılacak devlet dairesi yazmasın kabul olmaz. Örnek ev alabilir yazarsın ama ipotekli ev alma yazmazsan kredili ev alamaz. Veya tüm tapu dairelerinde yazmazsan tapuda işlem olmaz... Babanın vekalet talebi çok masumane, satınalma yetkisi verip süre koyulur ise hiç mahsuru yok ben vereyim bana alsınlar )))Vekalet tum yetkiyi direkt icermez noterde vekaletin içeriği soruluyor
Mesela benim kardesimde tam vekaletim var istese herseyi yapabilir :) ama bizim ailede para muhabbeti pek yapilmadigi icin ben sakınca görmedim
Konu sahibinin olayinda bir art niyet var kayinaile tarafından
Yetki sınırı yoksa, kapsamında alım satım ipotek vs ne varsa yapar.Hanimlar bu vekalet verilen kişi istedigi gibi alim satım yapamaz mi benim adıma mesela .. benim rizam olmadan
Demekki bu kadıncağız a bi numara dönüyor diyebilir miyiz.Yetki sınırı yoksa, kapsamında alım satım ipotek vs ne varsa yapar.
Vekalet zaten sizin namınıza işlem yapmaktır.
Yani vekalet verdiğiniz kişinin yaptığı her şeyi siz kendi rızanızla yapmışsınız gibi düşünün.
Vekalet çok tehlikelidir.
Her zaman süreli ve kapsam kısıtı olmalıdır.
Yani tam vekalet yazdim şöyle alim satim gibi islemlerde kullanilabilir bir vekaletnameTam vekalet diye bir şey yok... Banka vekaleti misal 4 5 sayfadır kredi kartı alma hesap açma falan filan yazar, araba alma ev alma gibi bir vekaletler bir sayfa ama orada işlem yapılacak devlet dairesi yazmasın kabul olmaz. Örnek ev alabilir yazarsın ama ipotekli ev alma yazmazsan kredili ev alamaz. Veya tüm tapu dairelerinde yazmazsan tapuda işlem olmaz... Babanın vekalet talebi çok masumane, satınalma yetkisi verip süre koyulur ise hiç mahsuru yok ben vereyim bana alsınlar )))
Vekalet bizzat gidemeyeceğin, işlem yaparken orada bulunamayacağın zamanlarda verilir mantıken.Demekki bu kadıncağız a bi numara dönüyor diyebilir miyiz.
Vekalette ne islem yapılacağı acikca yazılıyor mesela alim yazarsa satimda kullanilamaz :) sizin kendinizin satis isleminde imzaniz gerekirHanimlar bu vekalet verilen kişi istedigi gibi alim satım yapamaz mi benim adıma mesela .. benim rizam olmadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?