Eşimin biricik erkek kardeşi...

laleaslan

çok şükür oğlum
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
1.497
995
358
arkadaşlar evlendiğimiz günden beri para yiyici erkek kardeşten kurtulamadım yanlışmı düşünüyorum abartıyormuyum lütfen fikir verin şimdi en başından herşeyi anlatıyorum.
evlendik aradan daha iki ay geçmedi kardeşi eşimi aradı başını belaya sokmuş 2500 tl para gerekliymiş biz daha yeni evlenmişiz bi sürü borç yıkmış sevgili kayınpederim(ödeyeceğim dediği halde mobilya borçlarımızı ödemedi Allaha havale ettim) küçük bey bizden para istiyor neyse benim bi kredikartım vardı limiti yüksekti verdik buna.bi yerden alışveriş yaparmı gibi bişeymi ne yapıyormuşsun karşılğnda biraz kesip nakit para veriliyormuş( yani bize öyle söyledi) 12 takstle kullandı bu parayı. ödiceğim dedi.çalışıo zaten 900-1000 tl alıyor. her ay her ay bekledkki beyfendi bize para göndersin zaten sıkışığız zar zor geçiniyoruz.aileside bilmiyor eşim söyleme dedi.biz bundan 1800 tl aldık zar zor oda ben istedim artık yani yüzsüzden arardım telefonlarımı bile açmazdı. kalan 700 üde ödedik ama eşimede söyledim helal etmiyorum.çünkü nasıl bi pisliğe bulaştğnı bliyorum ve haram yere gtti o para bnde haram ettim.nyse bu bize borcu oldğu halde durmadan eşimden 50 100 durmadan istiyo sevgiline para göndermesini istiyo.benim eşimde gönderiyo biricik kerdeşi asla kırmaz sanki tek kendi parası,gönderir de gönderir.ne kavgalar ettik neler dedik birbimze bunun yüzünden ama eşim asla toz kondurmaz ailesine.ben eşşekmiyim sevgilisin 100 tl lik çanta parasını göndereyim kendim bile almıyorum o kadar parayla çantayı.
dün akşam da iki faturası varmış 110-120 tl lik abisine öde diyo. allahım çıldırdım artık hat da başkasına ait ne bilim senin hattın oldğunu belki sevgilinin allahım ya bnm faturam o kdar gelmiyo yani bu kadar mı olur utanmaz yüzsüz.eşimde bnm korkumdan ödemedi ama eminim bugün ödeyecek

Son düzenleme:
bu duruma dur diyecek eşin,alışan insan ister,reddedilmemiş ki

anasından babasından istesin olur mu öyle şey ya hu!!!
Sizin rızkınız o, siz ev besliyorsunuz o kendini ve sevgilisini besliyor. Eşinin kafası nasıl idrak etmiyor anlayamıyorum

elini verip kolunu kaptırmış bence eşin.. bunun devamı da gelir çünkü abisine güvencesi var elbette verir sıkışsam yardım eder alışmış artık.
paranızın idaresini ele al bence başka türlü eşin hayır diyecek birine benzemiyor

bu duruma dur diyecek eşin,alışan insan ister,reddedilmemiş ki

ah canım zaten o kaynımı bu hale getiren ailesi öncelikle annesi ne istedyse yapar başına olmadık bela gelir gık demezler oraya buraya durmadan borçlanır kapıya dikilirler bunlar yne gık demez bu da hem kendi maaşını yer hem babasını yer hemde bizi yer yeter artık dayanamıyorum bnm eşim tek çalşmıyor bnde çalşıyorm bu ikimizn parası ama anlamıyor ekndi parasymş gbi dağıtıyor bnm kardşlerm bnm kredi kartmdan deflrca alşveriş yapmışlardır ama hersefernde kuruşu kuruşuna öderler

anasından babasından istesin olur mu öyle şey ya hu!!!
Sizin rızkınız o, siz ev besliyorsunuz o kendini ve sevgilisini besliyor. Eşinin kafası nasıl idrak etmiyor anlayamıyorum

anasını babasını da yiyor zaten bu çocuk ayda en az 2000 tl harcıyor yetmiyor yetmiyor yediriyor anca karıya kıza
idrak etmez olurmu canım en küçükleri ya aman nolcak diyolar ailecek böyleler

Son düzenleme:

ya paranın idaresi bndeydi ilk zamnlar eşim naptı etti aldı benden sen biriktiremion ben birktirirm dedi birktiriğini de görmedm daha

Kesinlikle abartmıyorsun. Sürekli huzursuz olmaktansa o erkek kardeşe ve ailesine açık açık söyle. Hiç geri çevrilmemiş ki şimdiye kadar alışmış.
Eşiniz hayır demeyi öğrenecek. Kardeş sevgisi bir yere kadar. Küçük falan değil ki.
Sakın eşine izin verme. Eğer o faturayı ödersen bu evlilik bu yüzden biter de.
Çocuk olunca ne yapacaksınız? Kesinlikle eşini bu konuda boş bırakma.

canım biz daha cicim aylarımzda kaynımın yüzünden ne kavgalar ettik ailesine hiçbişey söylemedim ama sabrımı zorlamya başladı patlıcam bidün ama ne zaman görcez
bu arada 24 yaşında. ama beyni 5 yaşında

ya paranın idaresi bndeydi ilk zamnlar eşim naptı etti aldı benden sen biriktiremion ben birktirirm dedi birktiriğini de görmedm daha

canım o zaman evin tüm masraflarını eşine ödeteceksin ve maaşından kuruş bile harcamayacaksın eve. kendi özel ihtiyaçlarını bile eşine aldırt canım.. hiç kazanmıyorsun gibi davran bak gör bikaç ayda nasıl çark ediyor kafası
başka bir çözüm görmüyorum ben

ailenızın rızkını elalemın kızı yıyor..

madem oyle otur kendın ye,senın borcunu ödesın kocan..

ozaman belkı yetemez başkalarına..

ah canım keşke yapabilsem ama tek onun maaşıyla geçinemeyiz.kirada oturuyoruz hala borç ödüyoruz eşimin ailedinden çok kazık yedim sustum sustum sustum ama konşacağım gün gelecek elbet.

ailenızın rızkını elalemın kızı yıyor..

madem oyle otur kendın ye,senın borcunu ödesın kocan..

ozaman belkı yetemez başkalarına..

valla öyle haklısın ki ama geleecğimi düşünüyorum ev almak istiyorum para biriktirmek istiyorum yok yok olmuyor malesef

Nasıl sinir oldum sabah sabah. Bence eşine kesin bi dille anlat düşünceni anlamazsa da eşinin ailesini ailesini arayıp, küçük oğlunuz devamlı bizden para istiyor başı belada olmasın? diye soru sorabilirsin. Yada bunların hiç birisi olmazsa kazandığın paranın kuruşunu eşine verme, faturalar, kira vs... eşin ödesin ki zaten kendi parası yetmeyince kardeşinizede veremez...
Sevgiler

sonuna kadar haklısın
ben yiyemiyorum canım

al sen ye
demek gibi birşey bu kadarı da
ayrıca ihtiyaç olarak belirtilen şeylerde keyfi

bunun için eşinle aranı bozma diyicem ama bozulmayacak gibi de değil
bir an önce
eşin
bu işi kendisi kestirip atmalı

ailesine söylersem asla affetmez beni. eğer o faturaları öderse bi daha vermicem maaşımı bi kaç borç öderim gerisini kendi düşünsün teşekkürler

ya canım mecburi ihtiyaç olsa yada çalışmayan biri olsa inanki ver derim ayda 100 tl ver derim öde faturasını derim ama yok yok yok bu adam çalışıyor babasını yiyor ya öyle yüzsüzki yaza nişan yapcakmış ablasına abilerine para biriktirin diyor kendi yetmedi bide karısı yicek allahım düşündükçe çıldırıyorum bu evlense bütün herşeyini bize ödetir eşim hayır diyemiyor dün telefonda hayır ödeyemem diyemedi ya ödeyecakmisin dedim yok ya ne ödemesi dedi ama eminim ödeyecekkkk

ailesine söylersem asla affetmez beni. eğer o faturaları öderse bi daha vermicem maaşımı bi kaç borç öderim gerisini kendi düşünsün teşekkürler

En mantıklısı bu. Eşinin maaşını biliyorsun. Borçları biliyorsun. Sadece borçlar-(eşinin maaşı+eşinin yol yemek parası) kadar olan kısma yardım et. Gerisine de karışmıyorum de. İstiyorsa yol yemek parasından kıssın yollasın. Veriyorsa kendi rızkını versin. Haram ediyorum demişsiniz bundan ötesi var mı? Hiç mi inançları yok ne eşinin ne kaynının. Çok mu basit sanıyorlar ya da. Sallamıyorlar mı nasıl olsa ilerde helal eder mi diyorlar?

Ama söylenmesi gerekiyor. Eğer onlar şımartıyorlarsa size hak vermeleri de az bir ihtimal ama en azından bilsinler oğullarının hem onları hem de sizi tırtıkladığını. Ben olsam çoktan patlamıştım valla iyi dayanmışsınız. O sandığınız kadar aptal değil sizden falan daha zeki. Saf ayağına yatıyor emin olun. Rol kesiyodur.
Benim kızkardeşim de isterdi zaman zaman ama o çalışmıyordu ve ihtiyaçları vardı. Veremeyeceğim zaman hayır diyordum zaten. Ben birşey istemeyi beceremem mesela ama herkes bizim gibi değil.
Kardeşe hayır demek zordur bilirim ama eşiniz de çok abartmış. Blöf yapın giderim falan deyin ama kesinlikle bu son faturayı ödettirmeyin. Eşinize kardeşinin onu salak yerine koyduğunu anlatın sakin bir dille. Kavga gürültü işe yaramıyor anlaşılan. Para biriktirmeniz gerektiğiniz sizin evinizin rızkını kestiğini falan anlatın. Eğer dediğiniz gibi hovardalıkta yiyorsa evinizin bereketi kaçar demedi demeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…