En mantıklısı bu. Eşinin maaşını biliyorsun. Borçları biliyorsun. Sadece borçlar-(eşinin maaşı+eşinin yol yemek parası) kadar olan kısma yardım et. Gerisine de karışmıyorum de. İstiyorsa yol yemek parasından kıssın yollasın. Veriyorsa kendi rızkını versin. Haram ediyorum demişsiniz bundan ötesi var mı? Hiç mi inançları yok ne eşinin ne kaynının. Çok mu basit sanıyorlar ya da. Sallamıyorlar mı nasıl olsa ilerde helal eder mi diyorlar?
Ama söylenmesi gerekiyor. Eğer onlar şımartıyorlarsa size hak vermeleri de az bir ihtimal ama en azından bilsinler oğullarının hem onları hem de sizi tırtıkladığını. Ben olsam çoktan patlamıştım valla iyi dayanmışsınız. O sandığınız kadar aptal değil sizden falan daha zeki. Saf ayağına yatıyor emin olun. Rol kesiyodur.
Benim kızkardeşim de isterdi zaman zaman ama o çalışmıyordu ve ihtiyaçları vardı. Veremeyeceğim zaman hayır diyordum zaten. Ben birşey istemeyi beceremem mesela ama herkes bizim gibi değil.
Kardeşe hayır demek zordur bilirim ama eşiniz de çok abartmış. Blöf yapın giderim falan deyin ama kesinlikle bu son faturayı ödettirmeyin. Eşinize kardeşinin onu salak yerine koyduğunu anlatın sakin bir dille. Kavga gürültü işe yaramıyor anlaşılan. Para biriktirmeniz gerektiğiniz sizin evinizin rızkını kestiğini falan anlatın. Eğer dediğiniz gibi hovardalıkta yiyorsa evinizin bereketi kaçar demedi demeyin.
Annesi babası istese verecek mi sanki adam düğüne yardım bile etmemiş. Eşinin kardeşi sonuçta gerektiği gibi konuşup Hayır demeyi bilmesi lazım.tamam kardeşi sonuçta ama geri ödese amenna.
Bu durumda herşey eşinize bakıyor siz istemiyorsanız eşiniz bir sınır koyacak lafını söyleyecek öteki türlü sadece başınızı ağrıtırsınız eşiniz verdiği süreceBöyle çok var gerçekten etrafımdada görüyorum hayır demedikçe devam ediliyor geri ödenmediği halde ne borcu diyip kestirip atabiliyorlar kardeş ya aramızda borçmu olurmuş hay Allahım bu da başka bir yüzsüzlük :112:
taviz veren eşinizz olmuş ki
yüz verirsen astar isterler
astarı falanda geçti yakında canımızı isteyecek
gerçekten ihtiyaç olsa gönlümce verirsim ama o kızarkdşlarına yediriyor allah ıslah etsn o da aile kuracak allaha havale ettim artık
ee eşin görmüyo mu durumu?
canım bende bilirim kardeş atılırmı benimde kardeşlerim var ama bu kardeş değilki sanırsın ki düşman onun yuzundan ne kavgalar ettik dha ilk aylardan boşanma eşiğine geldik ama niye umursasınki kendi mutluluğunu düşünür anca. bende eşimde asla ailesni arayıpta para istemedik yemedik içmedik gezmedik gecelere kadar eşim mesai yaptı evliliğimiz dha ilk yılında 10 yıllık evlililer gbi olduk yinede arayıpta bize para lazım demedik bide üstüne küçük oğullarını besledik ben eşim için susuyorum dayanıyorum ama o yine kıymetimi bilmiyor
görüyor ve sadece susuyor[/QUOTE
eşiniz göz yumuyorsa yapcak bişe yok;
bulmuş kaz yoluyo kardeşi napsınnnn
Ooh çok alıştırmış eşin yaa sadece isteyende değil ki suç her istediğinde gönderende de var,
eşin seni hiç mi düşünmüyor yaa resti çek bundan sonra 5 tl bile yollamasın.
Olmaz ki böyle kullandırmayın kendinizi.
Ailesiyle kesinlikle konuşmalısın. Eşinden çekiniyorsun ama böyle gitmez. Eşin sınır koyacak başka çözümü yok bunun.
Paranın idaresini bir şekilde eline al tekrardan. Alışveris yap bütçene göre.
Ya da şöyle yap kendi kazandığının büyük bir kısmını başka bir hesapta tut. Eşine kredi kartıma yatırdım bu ay çok açılmışım de, şunu aldım şuraya ödedim falan de. Belki bu bahaneyle ciddi birikim yaparsın. Eşin para olmayınca veremeyecek kardeşine.
arkadaşlar evlendiğimiz günden beri para yiyici erkek kardeşten kurtulamadım yanlışmı düşünüyorum abartıyormuyum lütfen fikir verin şimdi en başından herşeyi anlatıyorum.
evlendik aradan daha iki ay geçmedi kardeşi eşimi aradı başını belaya sokmuş 2500 tl para gerekliymiş biz daha yeni evlenmişiz bi sürü borç yıkmış sevgili kayınpederim(ödeyeceğim dediği halde mobilya borçlarımızı ödemedi Allaha havale ettim) küçük bey bizden para istiyor neyse benim bi kredikartım vardı limiti yüksekti verdik buna.bi yerden alışveriş yaparmı gibi bişeymi ne yapıyormuşsun karşılğnda biraz kesip nakit para veriliyormuş( yani bize öyle söyledi) 12 takstle kullandı bu parayı. ödiceğim dedi.çalışıo zaten 900-1000 tl alıyor. her ay her ay bekledkki beyfendi bize para göndersin zaten sıkışığız zar zor geçiniyoruz.aileside bilmiyor eşim söyleme dedi.biz bundan 1800 tl aldık zar zor oda ben istedim artık yani yüzsüzden arardım telefonlarımı bile açmazdı. kalan 700 üde ödedik ama eşimede söyledim helal etmiyorum.çünkü nasıl bi pisliğe bulaştğnı bliyorum ve haram yere gtti o para bnde haram ettim.nyse bu bize borcu oldğu halde durmadan eşimden 50 100 durmadan istiyo sevgiline para göndermesini istiyo.benim eşimde gönderiyo biricik kerdeşi asla kırmaz sanki tek kendi parası,gönderir de gönderir.ne kavgalar ettik neler dedik birbimze bunun yüzünden ama eşim asla toz kondurmaz ailesine.ben eşşekmiyim sevgilisin 100 tl lik çanta parasını göndereyim kendim bile almıyorum o kadar parayla çantayı.
dün akşam da iki faturası varmış 110-120 tl lik abisine öde diyo. allahım çıldırdım artık hat da başkasına ait ne bilim senin hattın oldğunu belki sevgilinin allahım ya bnm faturam o kdar gelmiyo yani bu kadar mı olur utanmaz yüzsüz.eşimde bnm korkumdan ödemedi ama eminim bugün ödeyecek
İhtiyaç bile bir yere kadar geri ödenecekse çünkü sizde zor durumdasınız bir aile var ortada borçlar ve geçim derdi var keşke elde olsa boldan boldan verilse bir yardım edersin iki edersin sonuçta herkes başının çaresine bakmak zorunda kendini geçindiremiyorsa ilerde ailesini nasıl geçindirecek fazla güveniyor eşinize bence kötülük yapılıyor böyle devam ettikçe hazıra kolaylığa alışacaktır
resti de çektim kavgalarda ettim kaynım yüzünden ailemi mi dağıtayım eşim zaten bizi beni düşünse böyle olmazdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?