Eşimin bitmeyen lohusalığı ..

öncelikle bebeğin hayırlı olsun.
eşin aslında çok iyi biriymiş.
anlattıklarından bunu çıkardı. zamanla bebekle birlikte dengesi bozulmuş. bebek çünkü çok çok büyük sorumluluk. anneye de aylık 250 lira çok değil ya. sonuç onu doğuran yetiştiren. ama size yerleşme fikri, doğum yapmış bir kadına para para demesi, işsizken bile evladını sömürmek istemesi, utanmadan diğer evladı geline evlatlık gibi yamamaya çalışması hiç hoş değil.
tepkin gayet yerinde sakın boma çizgini. çok isterse binsin gitsin. oldu olacak senin baban üzerine aslın hepsini!
bir e bu kuşçulara çok gıcık olalım. bizi buralarda serseriler yapar o işi. yani mesele hayvanseverlik değil. saçma sapan bir iş.
Eşim kuşçu değil güvercin besliyor öyle sokak arası tiplerinden değil yüksek fiyatlı kuşu yavrulatıp satıyor uzun sürüyor ama bizim için oda bir gelir 250 lira önceden hiç bişeydi ama eşim işsiz kaldı borclarımızı kiramızı nakliye masrafını babam karşıladı kaynanama söylediğimizde yardım et diye bana Allah verir dedi ..
Eğer birisine borcumuz varsa o bence benim babam ama adam durumumuzu biliyor siz mutlu olunda para mühim değil diyor misal bu ay faturamı babam ödemişken ben neden kayınvalideye para yollıyımmm ki daha kendimizi zor toparlıyoruz eşimde ayın sonunda alıcağı mesaileri annesine yollucakmış bize maaş ucu ucuna yetermiş olaya bakarmısınız deli olucam

Esin diger konunda issizdi yanlis hatirlamiyorsam baban size bakiyordu. Isbuldu mu esin? Kv bide size yerlesecekti o konu ne oldu?
Eşimi dayım işe aldı babamın eli hala üzerimizde şükürler olsun siz mutlu olun başka bişey istemiyorum diyip duruyor kayınvalidesi kesinlikle kabul etmedim eşime istersen sen annene git dedim bu seferde kaynanam küçük kaynı gelsin ikemetgahı üstünüze alın demiş eşime eşime babasına söyle kaynınada iş versin diyor pişkinnn . eşime ben kimseyi çekemem bana bir daha bu konuları açma sen git annene dedim ama annen kesinlikle misafir olarak bile gelmesin artık dedim .. Kabul etmiyorum tamam lafı çıksa agzımdan hepsi burda anında bu arada gecen babamla dertleşirken birkaç şey çıktı ağzımdan babamda tilki giremediği deliğe kuyruğuna çalı bağlarda girmeye çalışırmış ben bu olaya dahil olmak istemiyorum seni destekliyorum hertürlü siz daha iyi bilirsiniz evin içinde ikinizsiniz dedi

Eşim kuşçu değil güvercin besliyor öyle sokak arası tiplerinden değil yüksek fiyatlı kuşu yavrulatıp satıyor uzun sürüyor ama bizim için oda bir gelir 250 lira önceden hiç bişeydi ama eşim işsiz kaldı borclarımızı kiramızı nakliye masrafını babam karşıladı kaynanama söylediğimizde yardım et diye bana Allah verir dedi ..
Eğer birisine borcumuz varsa o bence benim babam ama adam durumumuzu biliyor siz mutlu olunda para mühim değil diyor misal bu ay faturamı babam ödemişken ben neden kayınvalideye para yollıyımmm ki daha kendimizi zor toparlıyoruz eşimde ayın sonunda alıcağı mesaileri annesine yollucakmış bize maaş ucu ucuna yetermiş olaya bakarmısınız deli olucam

o zaman baban fatura falan ödemesin. bırak eşin ödesin. baban sana da para verirse at kenara. böylesi yaranır bazen insana.

Merhaba hanımlar ..
Bu sefer birazcık uzun olabilir kısa kesemicemm artık içimi dökmek istiyorum sizdende fikir vermenizi bekliyorum
5 yıllık mutlu bir evliliğimiz vardı ikimizde çalışırdık eve gelir birimiz yemek yapar diğerimiz çamaşır varsa yıkar evi toplar toz alırdık eşim herzaaman çok destek ve yardımcı olmuştur sağolsun
ben hamile kalmadan önce tedavi sürecinde çok yıprandığımdan işten çıktım 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim şimdi dünyalar güzeli 40 günlük bir bebeğim var şükürler olsun .

Hamileliğimde midem bulandığından mutfağa giremezdim eşim sabah kahvaltımı hazırlar işe giderdi yeri gelir evi temizler perde asardı yapamazsa temizlikçi çağırırdı ( bunları durumu iyice anlayın diye anlatıyorum )
Ama şuanki durum bebekle fazla ilgilenmiyor ( kesinlikle bebekle ilgili değil çok sevdiğine eminim çok istedik çok bekledik o bizim herşeyimiz yanlış anlaşılmasın )
İlgilensede ağladığında eşim hemen kızarıyor bozarıyor durduramıyorum diyor hemen bana veriyor ve kaçar tavırları var

Benden bekliyor herşeyi yardımı kesti iyice çamaşırımı yıkamamışsın diyor durumu izah ediyorum anlamamazlığa vuruyorr beni sinir eden nokta
Kuş besliyor dayımların terasında kuş için bursada istanbula gidiyor kuşlara vakit ayırıyor ama bize gösterilen ilgi sıfır ..

Bide 2 gün önce mutfaktayım oturuyorum birşeyler atıştırıyorum kafasını yaslıyor banada ilgi gösterip severmisin çok ihtiyacım var diyor biliyorum onunla ilgilenemiyorum ama onun bize destek olması durumu anlayışla karşılaması lazım bence ..

Ve 40 günlük bebeğimizi hala görmeye gelmeyen kayınvalidem var konuşmuyorum konuşmayıda düşünmüyorum nedenine gelelim

Doğumdan çıkalı 4 saat olmuş hayırlı olsun diye aradı veya geliyorum diceğini sanırken para istemeye aramış telefonu pat kapattım bu arada bebeği felan hiç sormadı direk para konusuna girdi sanki borcluymuşuz gibi her ay en az eşim 250 lira gönderiyor bide borcumuz var gibi hadi gönderin bu ayda neden vermediniz hesap sorar kızar sizin para göndermenizimi beklicem vs . eşim 6 kardeş tek bize böyle ..

Ve desemki düğünde bize destek çıktı zor zamanımızda yanımızdaydı oda yok eşim benim hamileliğimde 2 ay kadar işsiz kaldı kaynanama söylediğimde bana para veremiceksiniz yani durumu anlatıyorum Allah verir verir diyor .

Bu arada eşim kirayı ödeyemedi işe giremedi babam ev tuttu nakliye tuttu istanbuldan bursaya taşındık babam eşime iş ayarladı kiramı ödedi aylarca evimin ihtiyaçlarını karşıladı kaynanam ha bire arayıp para istiyor eşimde sanki zorundaymış gibi tamam anne toplu veririm diyor delioluyorum
Sonra kaynanam baktı babam destek çıkıyor bize yerleşmek istedi kesinlikle kabul etmedim eşime istersen sen git annenle kal dedim tartıştık biraz eşim bana dün annemle aramımı bozmaya çalışıyorsun dedi durduk yere bende lütfen bin şuan annenin yanına git dedim bana bir daha böyle konuşma annenle oturmak istiyorsan direk git ben annemdeyim de bana dedim ama bu saatten sonra annen arasada açmam evimede gelmesin dedim ( kayınvalidem eşimle haber yolluyor devletten aldığı yardım kesilicekmiş küçük kaynım 18 yaşını dolduruyormuş biz üstüme alalım bizde yaşasınmış ) bu ne genişlik ne rahatlıktır ya 6 kardeş var herşeyi neden biz yapıyoruz herşeyi geçtim senelerce bizden iyi olmasına rağmen durumu bizden para alıyor vermeyince eşime küsüyor bazen sinirlenip bağırıyor şimdide benim herşeyime babam yardım ederken bize yerleşme derdindeler ailede durumu bizden daha iyi olan çocukları var hepsinin evi arabası var biz kiradayız neden hala bizden beklenti içinde eşimin bu aralar bu rahatlığı neden

Telefondan yazıyorum hanımlar yazım hatalarım olabilir kusura bakmayın..
Kaynanayı ne yapmalı, kaynar kazan atmalı..yandım gelin dedikce, altına odun atmalı...tınınnı nını . Bu türkü müstahaktır senin kaynanana...

Eşin başta iyi gidiyorken devranışları neden değişmiş anlayamadım ben. Nazar mı değdi acaba? Bebeği mi kskandı!

Ev işi konusunda belki haklı olabilirsiniz ama bugüne kadar yap demeden herşeye destek çıkan bir eşim vardı birden kendini herşeyden çekti gibi hissediyorum ve ilgi istemesini anlıyorum ama bebeğime adapte olmaya çalışıyorım biraz daha zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum ve eşimin desteğine .

Yorumuna cevap verdiğiniz kişi ev işleri konusunda kesinlikle haklı değil. İnsan yaşadığı yerin sorumluluğuna ortak olduğunda kullanılmış olmaz. Tabiki de gerekirse her işi o yapacak. Daha 40 gün olmuş doğum yapalı, vücudunuz bile kendine gelmemiştir henüz bebekle ilgilenmekten. Bu dönemde tabiki her işe yardım etmek zorunda. Eşinizi kullandığınızı düşünmeyin sakın.
Diğer konulara gelirsek; onlarda da haklısınız. Ama inanın çözüm yolu bulamıyorum bu konuda. Allah yardımcınız olsun.

Kadin 40 gun once dogun yapmis. Bunalmis. Adama aciyan yorumlar var. Neymis yeni anne bebege ve uykusuzluga alismaya calisirken, ev isi ,yemek vs. Yaparken bir yandan kendiyle ilgilenip, bir yandan da yaptigi tek sey ilgi beklemek olan kocasiyla ilgilenecek. Cunku cefakar Turk kadini bunu yapar. Cunku bizim kadinlarimiz insan degil. Ev isi ve cocuk yapmaya programlanmis birer robot. Cani yok ,duygusu hic yok.

Yahu kadin yeni dogum yapmis. Ilgi gormek onun hakki. Insan esinden de yardim beklemeyecekse kimden bekleyecek? Adami kullanmista,is yaptirmaya alismista, adam da depresyona girebilirmiste. Niye girsin depresyona o mu dogurdu? Gece kac kere uykusuz kaldi? Emzirirken meme ucu mu yara oldu? Oturdugu yerde kac kere uyuya kaldi? Erkegi cikarin tepenize. Yuceltin kutsal bir varlik gibi.

Konu sahibi arkadasim bu durumun gecici bir sey oldugunu dusunuyorum. Zamanla normale donersiniz. Para konusu icin bir sey diyemiyorum. Sen oncelikle kendinin ve bebegin ihtiyaclarini vs. Aldir. Esinin elinde para birakmamaya calis.
Hem erkeğin kadına, hem Kadının erkeğe yardım etmesi gerekiyor ki evlilik bozulmasın.
Ki evet erkek de gayet meme ucu yara olmasa da, hamile kalmasa da depresyona girebilir çünkü çocuk sahibi olan üstüne “ebeveynlik” görevi eklenen yalnızca kadın değil.
İyi bir baba olmasa bile eşinin bir daha onu eskisi gibi sevmeyeceği korkusundan da depresyona girmiş olabilir.
Bu erkeği yüceltmek falan değil. Aksine erkeğin de insan olduğunu ve hüzünlü durumlar yaşayabileceğini insani bir şekilde kabul etmek.

Back
X